דונגל לטלוויזיית סמסונג
שלום לכולם, ברשותי Samsung 46D6600 ואני מעוניין לחבר אליה נתב אלחוטי. השאלה שלי היא מאד פשוטה... האם אפשר לחבר לה כל נתב אלחוטי פשוט (שעולה 70-100 ש"ח) או רק את הנתב המקורי של סמסונג (שהוא מאד מאד יקר)? תודה מראש לעוזרים.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
סמסונג כמובן לא מוכנים להתחייב שכל דונגל יעבוד עם המסכים שלהם - לא בטוח שמשתלם לקחת סיכון.
אבל תרשה לי להציע לך אלטרנטיבה: במקום לקנות מתאם אלחוטי למה שלא תקנה מתאם רשת על חשמל? אותו מחיר - ביצועים הרבה יותר טובים
אבל תרשה לי להציע לך אלטרנטיבה: במקום לקנות מתאם אלחוטי למה שלא תקנה מתאם רשת על חשמל? אותו מחיר - ביצועים הרבה יותר טובים
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
ב UA6600 יש דונגל מובנה ובודאות.
אבל...
אני מתחיל לחשוד.
למה?
כי כשאני גיירתי את הטלבזיה שלי מאיזור חיוג סינגפור לאיזור חיוג ישראל התוכנה לא זיהתה מתאם אלחוטי מובנה!
זה לכשעצמו היה לי מאוד מוזר.
היות וידעתי שבודאות יש לי מתאם אלחוטי מובנה, החלפתי את הדגם ל 6750 וזה עובד!
אחד מהשנים.
או שב 6600 האירופאית אין מתאם מובנה בניגוד לאסיתית ולכן גם התוכנה לא ניגשת למתאם האלחוטי.
או שיש מתאם אבל "מוסתר" ע"י התוכנה, כי במפרט האירופאי המתאם האלחוטי מגיע רק ב 6750!
הדרך היחידה לבדוק היא כמובן לשנות את הדגם כמו שאני עשיתי.
כמובן ששינוי כזה לא ממומלץ, מסוכן, יכול להסב נזק עשוי לבטל את האחריות ודורש ידע מסוים.
אם החלטתם לנסות...באחריותכם בלבד!
אבל...
אני מתחיל לחשוד.
למה?
כי כשאני גיירתי את הטלבזיה שלי מאיזור חיוג סינגפור לאיזור חיוג ישראל התוכנה לא זיהתה מתאם אלחוטי מובנה!
זה לכשעצמו היה לי מאוד מוזר.
היות וידעתי שבודאות יש לי מתאם אלחוטי מובנה, החלפתי את הדגם ל 6750 וזה עובד!
אחד מהשנים.
או שב 6600 האירופאית אין מתאם מובנה בניגוד לאסיתית ולכן גם התוכנה לא ניגשת למתאם האלחוטי.
או שיש מתאם אבל "מוסתר" ע"י התוכנה, כי במפרט האירופאי המתאם האלחוטי מגיע רק ב 6750!
הדרך היחידה לבדוק היא כמובן לשנות את הדגם כמו שאני עשיתי.
כמובן ששינוי כזה לא ממומלץ, מסוכן, יכול להסב נזק עשוי לבטל את האחריות ודורש ידע מסוים.
אם החלטתם לנסות...באחריותכם בלבד!
לפי מה שידוע לי ולפי חוברת ההדרכה של סמליין שניתנת גם בעברית, אכן ישנו דונגל מובנה.
שוחחתי עם סמליין שהפנו אותי לרטפון שם דיברתי עם טכנאי שסרב להסביר לי אם אפשר ואיך אפשר להתחבר, הטענה שלו הייתה: "לפעמים זה יכול לעבוד ולפעמים לא, מחוץ לישראל זה כן עובד אבל אני לא יודע איך עושים את זה ולא יכול להדריך אותך או להסביר לך" כשביקשתי לשוחח עם מישהו שכן, נאמר לי שאין. יש מצב שסמליין עושים את כל המניפלציות האלה בשביל לגרום לי לקנות נתב משלהם במחיר מופקע לחלוטין (520 ש"ח)?
אגב, בסיקורים שקראתי על המסך הנ"ל, בעיקר מארה"ב, נכתב כי יש למסך דונגל מובנה.
דבר אחרון הדגם שלי הוא UA.
תודה למגיבים
שוחחתי עם סמליין שהפנו אותי לרטפון שם דיברתי עם טכנאי שסרב להסביר לי אם אפשר ואיך אפשר להתחבר, הטענה שלו הייתה: "לפעמים זה יכול לעבוד ולפעמים לא, מחוץ לישראל זה כן עובד אבל אני לא יודע איך עושים את זה ולא יכול להדריך אותך או להסביר לך" כשביקשתי לשוחח עם מישהו שכן, נאמר לי שאין. יש מצב שסמליין עושים את כל המניפלציות האלה בשביל לגרום לי לקנות נתב משלהם במחיר מופקע לחלוטין (520 ש"ח)?
אגב, בסיקורים שקראתי על המסך הנ"ל, בעיקר מארה"ב, נכתב כי יש למסך דונגל מובנה.
דבר אחרון הדגם שלי הוא UA.
תודה למגיבים
- ahersko
- חבר מביא חבר

משפט כמו "לפעמים זה עובד.." זו חובבנות לשמה. איזה מין תשובה זאת???????????
טוב...אז יש לנו תשובה
UA 6600 עם קוד ארץ ED_ISRAEL לא עובד המתאם האלחוטי.
תשנה אותו ל EA_SINGAPORE יעבוד לך מנסיון אישי שלי, אבל אז לא תהיה לך תמיכה בעברית.
רוצה תמיכה בעברית אז תשאיר קוד מדינה ל ED_ISRAEL אבל תשנה את דגם המכשיר ל 6750.
עכשיו השאלה, אם אתה מוכן ויודע לקת את הסיכון או שהיבואן יהיה מוכל לעשות את זה עבורך...
טוב...אז יש לנו תשובה
UA 6600 עם קוד ארץ ED_ISRAEL לא עובד המתאם האלחוטי.
תשנה אותו ל EA_SINGAPORE יעבוד לך מנסיון אישי שלי, אבל אז לא תהיה לך תמיכה בעברית.
רוצה תמיכה בעברית אז תשאיר קוד מדינה ל ED_ISRAEL אבל תשנה את דגם המכשיר ל 6750.
עכשיו השאלה, אם אתה מוכן ויודע לקת את הסיכון או שהיבואן יהיה מוכל לעשות את זה עבורך...
- shlomimanzor
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 17
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אתמול אחה"צ חזר אליי המנהל הטכני של רטפון, הוא מסר לי שעפ"י דרישת מכון התקנים הישראלי הוסר מהמכשיר הרכיב שאמור לשדר את האינטרנט האלחוטי(כלומר הדונגל). אני כמובן שאפנה למכון התקנים ואבדוק את הנושא עימם. למרות שלפי מה שאתם אומרים ניתן בהחלט להבין שזה לא מה שקרוה אלא שהם רק חסמו את הדגם הספציפי הזה. השאלה היא מדוע? האם זה בכדי לסחוט מהצרכן הישראלי עוד כסף עבור הנתב המיוחד של סמסונג(אגב בעניין זה הוא הוסיף ומסר לי שרק נתב של סמסונג יוכל לעשות את העבודה וגם המליץ על העניין עם רשת החשמל) ?...
סם ליין מתנהלים כמו שטראוס??
במידה ואגלה מבדיקה עם מכון התקנים שלא כך הדבר אעביר את העניין לבדיקה של גורמים בתקשורת.
אם ואני חוזר ואומר רק אם יש כאן ניסיון לגזול כסף נוסף ממני ומכל אחד אחר הם צריכים להענש בחומרה!!
סם ליין מתנהלים כמו שטראוס??
במידה ואגלה מבדיקה עם מכון התקנים שלא כך הדבר אעביר את העניין לבדיקה של גורמים בתקשורת.
אם ואני חוזר ואומר רק אם יש כאן ניסיון לגזול כסף נוסף ממני ומכל אחד אחר הם צריכים להענש בחומרה!!
- shlomimanzor
-
- חבר שרק התחיל

התקשרתי למכון התקנים, הם יבצעו בדיקה ויחזרו אליי עם תשובה..
- ahersko
- חבר מביא חבר

ת'שמע זה סיפור מצוץ מהאצבע.
1. איך קשור מכון התקנים לסיפור? לאיזה תקן זה קשור? הכי הקרבה שזה יכול להיות קשור זה למשרד התקשורת וגם זו שטות כי זה מתאם WIFI סטנדרטי ומה בכלל ההבדל בינו לבין ה USB?
עזוב סתם מורחים אותך בסיפורים.
2. למיטב הבנתי המתאם הזה בכלל לא "פריק" הוא חלק מהלוח האלקטרוני.
בקיצור ישראל במיטבה.
פשוט המום מהסיפור ומהתנהלות היבואן.
אנא המשך לעדכן.
1. איך קשור מכון התקנים לסיפור? לאיזה תקן זה קשור? הכי הקרבה שזה יכול להיות קשור זה למשרד התקשורת וגם זו שטות כי זה מתאם WIFI סטנדרטי ומה בכלל ההבדל בינו לבין ה USB?
עזוב סתם מורחים אותך בסיפורים.
2. למיטב הבנתי המתאם הזה בכלל לא "פריק" הוא חלק מהלוח האלקטרוני.
בקיצור ישראל במיטבה.
פשוט המום מהסיפור ומהתנהלות היבואן.
אנא המשך לעדכן.
- shlomimanzor
-
- חבר שרק התחיל

לי זה נשמע בדיוק כמו שזה נשמע לך.
אני אבצע בדיקות ואתקשר שוב לסם ליין ,ואם יתברר שיש כאן גזל צרכני אני אדאג שתוגש נגדם תביעה ייצוגית!!
יש גבול לכל דבר!!
אני אבצע בדיקות ואתקשר שוב לסם ליין ,ואם יתברר שיש כאן גזל צרכני אני אדאג שתוגש נגדם תביעה ייצוגית!!
יש גבול לכל דבר!!
מסכים אתךshlomimanzor כתב:לי זה נשמע בדיוק כמו שזה נשמע לך.
יש גבול לכל דבר!!...
חוצפה של יבואן שאין כדוגמתה,ממש הונאה.
תנסה להתחבר לראוטר אלחוטי בעזרת כבל רשת,
כך תוכל לבדוק אם הטלויזיה מתחברת לאינטרנט.
מאחל לך הצלחה בהמשך ההתדיינות אתם.
- ahersko
- חבר מביא חבר

אני לא משוכנע שמדובר בהונאה. אולי בורות וחוסר מקצועיות.
היבואן לא אשם שהתוכנה לא מזהה את המתאם בהגדרת ED_ISRAEL, מה שכן תפקידו לבדוק מול היצרן למה זה לא עובד ולהציע פיתרון.
גם לעדכן את הדגם ל 6750 זה פיתרון עובד ולגיטימי.
מה שמעניין שמנהלי הפורום לא מגיבים לשרשור. עזרה שלהם היתה יכולה מאוד לקדם ולהועיל. אבל לצערי בכל הקשור לתלונות על סמסונג "פיהם מלא מים" חבל!
היבואן לא אשם שהתוכנה לא מזהה את המתאם בהגדרת ED_ISRAEL, מה שכן תפקידו לבדוק מול היצרן למה זה לא עובד ולהציע פיתרון.
גם לעדכן את הדגם ל 6750 זה פיתרון עובד ולגיטימי.
מה שמעניין שמנהלי הפורום לא מגיבים לשרשור. עזרה שלהם היתה יכולה מאוד לקדם ולהועיל. אבל לצערי בכל הקשור לתלונות על סמסונג "פיהם מלא מים" חבל!
- shlomimanzor
-
- חבר שרק התחיל

אני עדיין חושב שמדובר בגזילה צרכנית..נמתין ונראה..
- shlomimanzor
-
- חבר שרק התחיל

תשובת מכון התקנים
הגיע התשובה ממכון התקנים הישראלי
שלום שלומי
בהמשך לשיחתינו ולאחר בירור נוסף:
כלל הטלוויזיות נבדקות אצלינו רק מההיבט הבטיחותי.
ההיבט האיכותי שלהן לרבות הפונקציות השונות הקיימות בטלוויזיות אינן רלוונטיות
לתקן החל עליהן ולכן אין אנו דורשים מהיבואן כל דרישות מהסוג אותן ציינת ואשר נאמרו לטענתך ע"י היבואן.
בברכה
מקס
מה אתם אומרים
שלום שלומי
בהמשך לשיחתינו ולאחר בירור נוסף:
כלל הטלוויזיות נבדקות אצלינו רק מההיבט הבטיחותי.
ההיבט האיכותי שלהן לרבות הפונקציות השונות הקיימות בטלוויזיות אינן רלוונטיות
לתקן החל עליהן ולכן אין אנו דורשים מהיבואן כל דרישות מהסוג אותן ציינת ואשר נאמרו לטענתך ע"י היבואן.
בברכה
מקס
מה אתם אומרים
- ahersko
- חבר מביא חבר

אני אומר בדיוק מה שכתבתי לך אתמול שברור שמכון התקנים זה שקר אחד ענק.
מה לעשות? תשלח מכתב לכל מדורי הצרכנות בעיתונים היומיים.
תעלה את הסיפור לדף הפייסבוק של סמסונג ישראל (אם יש) ואם לא לסמסונג העולמית
כמו שכתבתי לך לפתור את הבעיה צריך לשנות את הדגם ל 6750 או להמתין לעדכון תוכנה
מה לעשות? תשלח מכתב לכל מדורי הצרכנות בעיתונים היומיים.
תעלה את הסיפור לדף הפייסבוק של סמסונג ישראל (אם יש) ואם לא לסמסונג העולמית
כמו שכתבתי לך לפתור את הבעיה צריך לשנות את הדגם ל 6750 או להמתין לעדכון תוכנה
- shlomimanzor
-
- חבר שרק התחיל

- shlomimanzor
-
- חבר שרק התחיל

המשך...
התקשרתי שוב לסם ליין וביקשתי לשוחח עם המנהל הטכני, הפנו את השיחה אליו הוא היה נוהג ולכן הבחור שיש ב ל ידו קישר בין שנינו, בקיצור במהלך השיחה הוא חזר שוב על עניין מכון התקנים ולאחר שאמרתי לו שבדקתי את העניין עימם והם מסרו לי שאין להם שום קשר לזה הוא העביר את האחריות למשרד התקשורת, משהו עם התדרים שאולי מפריעים לצבא, כשאמרתי לו שאני אפנה למשרד התקשורת אז הוא העביר את האחריות לסמסונג העולמית שזה מולם ולא מול סם ליין, אני קצת מבולבל לא סם ליין מייבאים את הטלוויזיות לארץ?? כמובן שניסה גם לבדוק עם קבלת דונגל תשתיק את העניין, וכמובן שאמרתי לו שלא. הם נחושים בדעתם שדגם 6600 בארץ בייבוא שלהם מגיע ללא נתב מובנה וזאת מכיוון שעפ"י התקן הם מחויבים באישור משרד התקשורת ואותו משרד סירב לאשר את הדונגל הזה...תמוההה לא??
בכל מקרה הגעתי לאדם הנכון במשרד התקשורת והנושא נמצא בבדיקה.
האם יש כאן מישהו שרכש את המסך מדגם 6600 באחריות סם ליין וכן מצליח להתחבר לאינטרנט ללא דונגל חיצוני או נתב חיצוני<??
בכל מקרה הגעתי לאדם הנכון במשרד התקשורת והנושא נמצא בבדיקה.
האם יש כאן מישהו שרכש את המסך מדגם 6600 באחריות סם ליין וכן מצליח להתחבר לאינטרנט ללא דונגל חיצוני או נתב חיצוני<??