התרמית של אתרי הקופונים למיניהם

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
mc1976 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

רציתי לשתף את כולם בבלוף הגדול של חלק גדול מהמכירות באתרי הקופונים, במיוחד בכל הנוגע לקניית מוצרים (בניגוד לקניית שירותים).
האסימון שלי נפל כאשר הזמנתי מוצר דרך אתר "גרופון" והמשלוח שלו התעכב עוד ועוד ועד....ועד שהגיע לקח מעל 6 שבועות. כמובן שבמשך פרק הזמן הנ"ל כל נסיונותיי לבטל את העסקה ולקבל זיכוי על המוצר עלו בתוהו בטוענות שונות ומשונות של חברת "גרופון" כולל הבטחות שמנהל יחזור אליי תוך 48 שעות (הבטחה שכמובן התגלתה כריקה מתוכן).

פתאום, הבנתי למה המשלוחים שלהם כ"כ ארוכים: החברים פשוט עושים עלינו סיבוב ומוכרים לנו מוצר שאין ברשותם.

אסביר:
נניח ומוכרים באתר הקופונים מוצר מסוים. תחת פרטי העסקה נוכל לבדוק ונראה כי המשלוח יכול לקחת עד 21 ימי עסקים - או מועד ארוך ומגוחך מעין זה.
המשמעות של פרק זמן ארוך זה היא שהמוצר לא באמת נמצא בידי המוכר. מה שקורה הוא שכאשר המכירה מסתיימת, המוכר קונה בעצמו את המוצר ב-ebay או באתר קניות כלשהו, וכך כל פריט נשלח ישירות לקונה בארץ מבלי שהספק יצטרך לאחסן אותו אצלו, לשלם עליו מכס ומסים כחוק (הוא מן הסתם לא מזמין מוצר אחד אלא מאות ואלפים כאלו) או לשלם דמי משלוח פנים ארציים.
בנוסף- תמיד מחיר המוצר יהיה גבוה בכ-25% מהמחיר אותו אני ואתם יכולים להשיג בחיפוש פשוט ב-ebay, Dx או כל אתר קניות אחר - ובדקתי זאת לאחרונה על כמה וכמה מוצרים שנמכרים באתרי הקופונים.

לסיכום- מה היה לנו:

1. מוצר - רק במחיר מופקע.
2. משלוח- איטי באותה המידה כמו בהזמנה רגילה מחו"ל.
3. שירות לקוחות - מחפיר ועלוב.

אם עדיין בא לכם לקנות באתרי הקופונים - עשו לעצמכם טובה קטנה, ותקדישו 5 דקות לבדיקה כמה אותו המוצר יעלה לכם בקנייה ישירה באינטרנט. אני מבטיח לכם שתוכלו לחסוך כמה דולרים בכל קנייה.

[/u]

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

א. מה היה רשום בזמן האספקה של המוצר ?
ב. אתה יכול לתת דוגמא למוצר שכזה (לינק למכירה/תאור המוצר)?
ג. אומנם תמיד זה חכמה לאחר מעשה , אבל את כל מה שרשמת כאן לא בדקת בעצמך לפני ?
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #3 

אני משתמש בגרופון על בסיס יומיומי והעסק רץ מצוין.המחירים רובם אטרקטיבים ושרות הלקוחות זמין ומהיר.
כמובן שאני בודק את העיסקה בהשוואת מחירים ויש בהחלט מחירים לא מתאימים שאני מסנן.
סה"כ כלי חיובי למכירות .
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

mc1976 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

madror כתב:א. מה היה רשום בזמן האספקה של המוצר ?
...
תשובות:
א. זמן האפקה היה אמור להיות עד 21 ימי עסקים (כ 4 שבועות).

ב. לא מזמן היתה באחד מאתרי הקופנים מכירה של קוצץ ירקות בשם Slap Chop. קניתי אותו - אבל לא דרך האתר אלא דרך ebay, בחסכון של כ-20% מערך הקנייה. (מצטער- את המייל המקורי מחקתי).

ג. אתה צודק- משום מה לא בדקתי את זה לפני כן. התעוררתי רק בעקבות זמן האספקה המגוחך שגרם לי להבין שבעצם הם מוכרים לי מוצר שאין ברשותם.

mc1976 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

madror כתב:א. מה היה רשום בזמן האספקה של המוצר ?
...
תשובה לסעיף ב':

ללא מאמץ מיוחד מצרף לך 2 לינקים עדכניים:

1. מוצר הנמכר כעת באתר "גרופון" ב-77 ש"ח:
http://www.groupon.co.il/deals/national ... ui/3824800

2. מוצר מקביל (ואף עולה עליו בתכונותיו) ב-ebay הנמכר ב-16.5$ כולל משלוח.
http://www.ebay.com/itm/New-Solar-Power ... 474wt_1392

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

השואה בין איביי לגרופון לא ריאלית.

שליחה #6 

באיביי אתה צריך לשכלל דמיי משלוח ,חוץ מיזה אתה משמש כיד ראשונה היבואן.
אין מה להשוות בכלל בין מוצר בגרופון עם אחריות ושרות מקומי למוצר באיביי שדורש
לממש אחריות רק באזור המכירה המקומי.

mc1976 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: השואה בין איביי לגרופון לא ריאלית.

שליחה #7 

מושההשפיץ כתב:באיביי אתה צריך לשכלל דמיי משלוח ,חוץ מיזה אתה משמש כיד ראשונה היבואן.
אין מה להשוות בכלל בין מוצר בגרופון עם אחריות ושרות מקומי למוצר באיביי שדורש
לממש אחריות רק באזור המכירה המקומי.
...
תשובות:
מרבית המוצרים באיביי כוללים דמי משלוח במחירם מהסיבה הפשוטה שהמשלוח הוא חינמי.
גם אני חשבתי כמוך עד שבאמת הייתי צריך אותם....חברות הקופונים הן משענת קנה רצוץ
והתגובות שלהן נעות בין מריחה לשקר. כשתצטרך את החברה היא תפנה אותך ליבואן, שבתורו יאשים את המכס, וכך הלאה....

אני עדיין ממתין לשיחת מנהל מגרופון, שלפני 5 ימים הובטח לי כי תגיע תוך 48 שעות.....
אני מניח כי את השיחה הזאת לא אזכה לקבל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #8 

רציתי לעדכן בחוויה חיובית שהיתה לי עם גרופון: הזמנתי עגלה פלוס סלקל ותוך שבוע הם הגיעו הביתה עם שליח.

זו פעם ראשונה שאני מזמין דרכם והאמת שכמו שנטען פה, הם מפנים כל דבר ליבואן/מוכר.

אני משער שהם לא שונים מכל מקום אחר בכל מה שנוגע לזמני אספקה, התנהלות מול ספקים וכולי, כנראה שלי היה מזל הפעם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

בקיצור הייתה לנו פה חוויה נקודתית שלילית של בנאדם אחד, שהפכה לתיאוריית קונספירציה חוצת גבולות. :roll: :P

את "החשיפה" לגבי המחירים שמוצעים באתרי קופונים לעומת מחירי השוק ביצע כבר גלובס לפני כמה חודשים טובים... המסקנה הייתה ברורה: תמיד מומלץ לעשות סקר שוק לפני קניה של כל מוצר שהוא מכל ספק שהוא.

באשר להשוואה לאיביי ובכלל יבוא אישי מחו"ל, הנושא נידון בפורום כבר כ"כ הרבה פעמים שיש סיכוי שאם נדפיס את כל הפוסטים בעניין נקבל תביעה מברזיל על מחירת יער גשם שלם מעל האדמה..!
בגדול, העובדות ידועות: כמעט תמיד יותר זול לייבא מחו"ל מאשר לקנות בארץ. מצד שני, כמעט תמיד יבוא אישי מסתיים בקבלת מוצר ללא אחריות מקומית (ולפעמים גם ללא אחריות בכלל, או אחריות שדורשת משלוח על חשבון הלקוח ליצרן בחו"ל בעלות גבוהה), וללא "גב" של ספק שירות מקומי. כמו כן, בכל הנוגע למכשירי חשמל יש בעיות התאמה למתח הרשת המקומית (220V לעומת 110V בארה"ב), שאמנם ניתנות לפתרון ע"י הזמנת ממיר מתח, אבל זה סיפור של עוד כמה עשרות עד מאות ש"ח (תלוי בהספק הנדרש), שלא לדבר על פגיעה פוטנציאלית באיכות המוצר.

בקיצור, למי שרגיש מאוד לנושאים כספיים בטווח הקצר בהחלט יש יתרון בהזמנה מחו"ל. כמו-כן, אם מדובר על סכומים מאוד גדולים (למשל, מחיר של 5 ספרות ומעלה בש"ח), אז החסכון ביבוא אישי בהחלט יכול לחפות על הסיכונים הנ"ל.

מכאן ועד תיאוריית הקשר הגדולה של פותח השרשור לגבי הזמנה סיטונאית מאיביי מאחורי הגב של הלקוח יש עוד כמה וכמה צעדים, שרבים הסיכויים שאין שום קשר בינם ובין המציאות. צריך לזכור שבכל מקרה זאת לא הבעיה של אתר הקופונים - "התפקיד" שלו זה לחבר בין קהל הצרכנים לספקי מוצרים ושירותים מעל גבי האינטרנט.
אפילו אם הכל נכון - אין פה תרמית או עושק. אתה פשוט משלם מחיר מאוד סביר עבור מוצר כלשהו, שהוא עדיין בד"כ נמוך משמעותית מהמחיר בשוק המקומי, רק מה, יש מצב שהוא אולי כולל פרמיה על מחיר המוצר בחו"ל שנועדה לכסות על עלויות היבוא, וכן לייצר רווח לספק. איפה בדיוק הביג דיל פה? 8O

נ.ב. במאמר מוסגר, קניתי לא מעט קופונים בשנים האחרונות, וגם נזקקתי לשירות הלקוחות של אתר קופונים או שניים - כולל גרופון - ואני אישית תמיד קיבלתי שירות טוב מאוד (כולל זיכוי על קופונים שפשוט שכחתי להשתמש בהם!)

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”