היי ,
דיון שהיה לי עם חבר בעקבות שיחה עם איש מכירות.
נאמר לי שבית חכם חוסך בעלויות החשמל מהסיבה הפשוטה שאני לא חייב לנצל 100% חשמל במנורות (לדוגמא), כלומר אני יכול לעמעם וכו'... (מדובר על חסכון חשמל בלבד , לא על מחשבי השקיה וכו'...)
חבר שלי טוען שבית חכם צורך אפילו יותר חשמל (אולי כ 10% יותר) מכיוון שהבקרים מקבלים עדיין 100% חשמל מהארון ואז מפחתים את כמות החשמל שהולכת למנורות (השאר "נזרק" ...) וגם ההפחתה הזו צורכת חשמל.
אשמח לשמוע עובדות קצת יותר מדוייקות
דירה חכמה - הוצאות חשמל - חסכון או בזבוז?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
האם חבר שלך עוסק בתכנון בית חכם? יש בקר ספציפי שהוא דיבר עליו?alophind כתב:היי ,
דיון שהיה לי עם חבר בעקבות שיחה עם איש מכירות.
נאמר לי שבית חכם חוסך בעלויות החשמל מהסיבה הפשוטה שאני לא חייב לנצל 100% חשמל במנורות (לדוגמא), כלומר אני יכול לעמעם וכו'... (מדובר על חסכון חשמל בלבד , לא על מחשבי השקיה וכו'...)
חבר שלי טוען שבית חכם צורך אפילו יותר חשמל (אולי כ 10% יותר) מכיוון שהבקרים מקבלים עדיין 100% חשמל מהארון ואז מפחתים את כמות החשמל שהולכת למנורות (השאר "נזרק" ...) וגם ההפחתה הזו צורכת חשמל.
אשמח לשמוע עובדות קצת יותר מדוייקות...
בעיקרון חשמל חכם צורך הרבה פחות.
אם תצליח לבצע את כל הפעולות שהבקר חשמל חכם עושה, גם אתה תחסוך בחשמל.
דוגמה:
אתה יכול לתזמן את התאורה רק באזורים שאתה זקוק לה, בלילה כאשר אתה הולך לשירותים לא צריך שכל המנורות במסדרון ידלקו, כל פעם מחדש נדלקת מנורה אחרת.
אתה יכול לתזמן את פתיחת התריסים עם אור ראשון בכדי שיכנס לך אור טבעי לבית בבוקר כאשר אתה מתעורר ולכבות את מנורת הלילה עוד לפני שאתה תתעור ותכבה אותה.
אתה יכול לבקר על הצריכה של הצרכנים שלך ולבודד צרכנים בעיתיים זוללי חשמל בכדי להחליף אותם בצרכנים חסכוניים יותר...
במערכות חשמל חכם מסוימות יש לך אפשרות לראות מרחוק מה דולק\כבוי בבית, לשנות את הפעולות, להפיק דוח יומי\שבועי\חודשי וכו'...
לרוב בקרי דימר עובדים עם טרייק ולא עם שנאים כמו פעם, לכן כמעט ואין בזבוז הספק, אתה פשוט באמת מנחית את הצריכת החשמל של המנורה ולא שהבקר "אוכל" את השאר.
בתכלס, לכולנו יש חשמל חכם בבית אך לא כולם יודעים להשתמש בו בצורה נכונה ובשביל זה המציאו את הבקרים שיעשו בשבילנו את מה שאנו תמיד שוכחים לעשות...
תלוי כמה אתה בזבזן
בגדול נראה לי שלפחות כרגע כל המוצרים הירוקים\חכמים שאמורים לחסוך חשמל עדיין יחסית יקרים כך שברוב המקרים ההשקעה\תחזוקה שלהם כנראה לא תחזיר את עצמה.