לאחר חפירות בפורום יצאתי עוד יותר מבולבל - מבקש הצעות לרכישת מכונה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #21 

מוטי נראה לי הגיע הזמן לבצע ראש בראש סילביה עם פיד מול אוסקר צריך לארגן את זה מתי שהוא
הפיד שלי (autonics דואל פיד) הגיע אבל עוד לא היה לי זמן להרכיב אותו מעניין איך יהיה אחרי הרכבת הפיד
סילביה מול אוסקר זה לא יונדאי מול טיוטה אולי יונדאי 1.6ל מול שברולט אימפלה 3.5ל פול סייז אמריקאית :lol:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #22 

אוסקר צריך להשוות למחליפי חום אחרים - ואז היא מרוויחה רק במחיר (וגם לא בהרבה ביחס לאקספובר פולסר)
סילביה צריך להשוות לסינגל בוילרים אחרים ואין לה הרבה תחרות פה חוץ מאולי סינגל בוילר E61 שעולים הרבה.
ההשוואה המקורית היתה על בסיס מחיר אבל אם כל שוט מהסילביה היה חמוץ... משהו שם לא נעשה נכון.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #23 

הייתרון של הסילביה יהיה אולי בצריכת חשמל קטנה יותר ופחות מקום על השיש (ואסטתיקה אבל זה ענין אישי)
...

:roll: למה להזכיר בכלל פרמטר זניח לחלוטין כמו...המחיר?

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #24 

אוקיי, אני שמח לבשר שיש אישור מהגזברות :lol:
בנוגע למטחנה, אני מתלבט בין מטחנה גרינטה לבין i-mini .
אני מודע להפרש בגודל הדיסקיות, אך ההפרש במחיר הוא כמה מאות שקלים.
השימוש שלי הוא כוס עד שתי כוסות ביום.

באמיגו המליצו לי מאוד על הגרינטה ובספורה דיברתי עם הילה והיא אמרה לי לקחת רק את המיני ושהיו לה לקוחות רבים שהיו להם תקלות בגרינטה.
יש למישהו נסיון עם המטחנות הללו?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #25 

לא מכיר תקלות בגרינטה - היא בנויה יותר טוב מה IMINI
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #26 

לדעתי לך על k3 אולי עוד כמה כמה שקלים אצל רוני מקפה רות (1600 לשחורה)
אבל רמה גבוהה בהרבה מהגרינטה שלפי הסירטון שלך מגיישת ברמות של רוקי
יחסוך לך שידרוג בעתיד :!: :wink:

jackob_sh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
שם מלא: jackob_sh
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #27 

לדעתי ה איי מיני יותר מותאמת לבית ומניסיון היא נותנת תוצאות טובות מאוד. כמעט ולא מגיישת ועם הקפה הנכון הכל הולך ישר לידית ולא מתפזר מסביב ( קניתי קפה ממקומות שונים ומסתבר שיש הבדל גם בעיניין הזה). בעיניין ה k3, קח בחשבון שתצטרך לקנות אותה במחיר מלא בניגוד לגרינטה או האיי מיני שייתנו לך אחת מהן בדיל עם מכונה. זה יכול לצאת לך ממש פי 2. יכול להיות שזה שווה, יכול להיות שלא...

Brat23
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #28 

Nespreso זה פשוט וטוב כל מה שרשמת יש בה
רק זה קפסולות....

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #29 

נספרסו זה סבבה עד שטועמים אספרסו איכותי, אח"כ סתם מרגיש דלוח..

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

עד שאני מספיק כאן להגיב, ענייני הרכישה מתקדמים...

שליחה #30 

חברה רציתי להגיד לכם ש:

"אין טעם לתת לבנאדם להוציא כסף על מכשיר חדש וישר לשים לו PID כשהאחרון, יוצר בעיות עם האחריות. תנו לו לחיות שנת אחריות שלמה ורק אח"כ לתת אותה בשידרוגים.
דבר שני אדון ozeltzex אמר שהוא "רוצה למצה מכונות זולות יותר", "לא פריק של קפה" ולא מעוניין לבזבז הרבה זמן על מיומנות גבוהה כדי להוציא קפה כהלכתו. משמע, הוא רוצה להכיר מי נגד מי ואח"כ להחליט אם ירצה
שידרוגים, אז אין צורך לדחוף לו EXPOBAR ו K3 שהם מכונות פצצה אבל גם המחיר, מפציץ את הכיס. גם E61 לדעתי יהיה מיותר לרכישה מבחינה כלכלית. תנו לבנאדם מה שהוא רוצה בדיוק, ולא הרבה הרבה מעבר- בהתחשב שהוא- אחרי הכל, לא אתם - דרישותיו ויכולותיו שונות.
לדעתי האופציות שיש לו לשקול מבחינת איכות ומחיר ושאיפות הן כאמור מצפונה: סילביה אוסקר עד יותר דרומה: אסקסו דרים - בייסיק וכד'.
ובשורה היותר תחתונה בהתחשב בתקציב שברשותו, מה שנשאר לו להחליט ככל הנראה הוא בין סילביה החתיכה לאוסקר הטוב הרע והמכוער."

אך מסתבר, בסופו של דבר שאדון ozeltzex ביצע את הבחירה שלו. אז כאן אסיים, אני מניח.

בקרוב הוא יעלה פוסט חדש, וכולנו נגיד לו להתחדש :)
נערך לאחרונה על ידי Engineer ב 05/03/2012 5:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

אופס,

שליחה #31 

שלחתי את אותו פוסט פעמיים ..חבל שלא ניתן למחוק פוסטים..
:wink:

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #32 

הבעיה במכונות הפשוטות (כשהסילביה היא בטופ של הקטגוריה הזו ) היא שהטכנולוגיה שלהם פשוטה וזולה: דוד קטן. טרמוסטטים. טרמובלוק זול - ולכן דווקא כדי להוציא קפה ממש טוב צריך הרבה נסיון ואימון. לעומת זאת במכונות יקרות יש טכנולוגיה (דודים גדולים PID או מחליף חום פרה אינפיושן כו') שמאפשרת הוצאת קפה טוב בקלות.
לדעתי האוסקר היא מצויינת בשבילו בגלל שהיא מספיק איכותית כדי לקבל קפה טוב בלי טכניקה מיוחדת אבל לא מאוד יקרה כמו הE61

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #33 

jalvan כתב:הבעיה במכונות הפשוטות (כשהסילביה היא בטופ של הקטגוריה הזו ) היא שהטכנולוגיה שלהם פשוטה וזולה: דוד קטן. טרמוסטטים. טרמובלוק זול - ולכן דווקא כדי להוציא קפה ממש טוב צריך הרבה נסיון ואימון. לעומת זאת במכונות יקרות יש טכנולוגיה (דודים גדולים PID או מחליף חום פרה אינפיושן כו') שמאפשרת הוצאת קפה טוב בקלות.
...
זה נכון, זו הסיבה למשל שטמפר קריטי במכונות אלה ודוקא במקצועיות גם טמפר קבוע פיכסה מפלסטיק שמחובר למטחנה עושה עבודה לא רעה
הכי קשות לעבודה אגב הן הכי זולות, אלו שמייצרות מוקה עם דוד לחץ ולא מיכל מים ומשאבה. צריך דוקטורט כדי לחלץ מהן משהו ראוי לשתיה (אבל אפשר)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”