לאחר חפירות בפורום יצאתי עוד יותר מבולבל - מבקש הצעות לרכישת מכונה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש מכונה "ידנית" ומטחנה בתקציב של 4-5K.
חפרתי שוב ושוב בפורום וראיתי המון חוות דעת ובסופו של דבר רק בלבלו אותי יותר.
אני יודע שלכל אחד יש דעה שונה והעדפות שונות, אבל:
אני מחפש שילוב מכונה ומטחנה שיש איזשהו קונצנזום לנקודות הבאות:
* מכונה שמוציאה תוצאות עקביות וטובות מאוד לכל הדעות. (כמובן שיש פה עיניין של התנסות והתמקצעות, ואני לוקח בחשבון שלקבל תוצאה צריך להיות סבלני. בכל זאת חשוב לי שלא יהיה כאב ראש ופיסיקה גרעינית להוציא כוס קפה טובה :D )
* מכונה שעמידה לאורך זמן ומצריכה תחזוק בסיסי יחסית. (אין לי את הכסף להשקיע עוד ועוד בתקלות או שדרוגים. אני מחפש מכונה שתהיה סוס עבודה ולא משהו מצ'וקמק).
* מכונה ללא חיבור ישיר למים.
* מכונה ידידותית למשתמש

בתחילה חשבתי על שילוב סילביה ומטחנת רוקי, שהיה נראה לי שעומדת בכל הקטגוריות עד שנתקלתי בכמה פוסטים בנוגע לעקביות התוצאות שלה.
אשמח לכל דעה והצעה. ושוב - אני מחפש מכונה שהיא טובה מאוד כקונצנזום.

תודה מראש. אופיר.

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #2 

אהלן,
לדעתי בתקציב כזה, אתה יכול ללכת בשקט על סט של אוסקר + אסקסו מיני.
מכונה אמינה מאוד, תוציא קפה איכותי.
אתה מאוד תהנה מסט כזה.

jackob_sh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
שם מלא: jackob_sh
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

גם אני עמדתי לפני החלטה כזו בדיוק לפני כמה חודשים. עם תקציב כזה רציתי לרכוש את האוסקר+ אסקסו מיני/ גרינטה של נובה סימונלי.
בסוף החלטתי ללכת על בצרה bz99 + אסקסו מיני. אחת הבחירות המוצלחות. אמנם הוספתי קצת (וגם בקדמה עשו איזה קוואץ'), אבל לדעתי שווה את המחיר.
יש לי את השקט לדעת שאין לי שום צורך לשדרג אותה, מוצלחת מאוד ונותנת תמורה טובה מאוד למחיר.
ברור לי שאף פעם אין סוף לשדרוגים ותמיד אפשר ללכת על סט עוד יותר יקר ובאמת שהאוסקר והמיני מעולות עם חוות דעת מצוינות. מהניסיון שלי, אין בוקר שאני לא מבסוט מהקניה.

חוצמזה, אם להתייחס לטווח מחירים שהצגת כאן. לפי החיפוש שעשיתי והדעה הרווחת מבחינת שכלול של אמינות-הקצפה-אספרסו, באמת הסט של אוסקר ומיני עושות את העבודה. למרות שאוסקר היא לא E-61 וכביכול מוציאה אספרסו פחות טוב.
יש לך גם את הדומובר סינגל בוילר של VBM, אם אתה שותה רק אספרסו (שהיא E-61)

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #4 

הסילביה מכונה מצויינת ובתוספת PID כמו שאני הוספתי גם התוצאות
מאוד עיקביות אבל בתקציב שלך אני חושב שאתה יכול ללכת על סט טוב יותר
במיוחד עם אתה אוהב משקאות על בסיס חלב אז מכונות HX כמו האוסקר יהיו
טובות יותר בשבילך.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #5 

שים לב שאתה חוזר למצב הראשוני והמבלבל-הצעות רבות.

זה טבעי ונכון שתקבל הצעות מאנשים שיש להם ציוד והם מחלקים את הידע שלהם איתך,ויש כאן הרבה ציוד וידע.

הצעתי לך, לך לחנות שמוכר מכונות וציוד לקפה,תתיעץ,תבדוק לגבי המכונות המוצעות ומחירן, ואז תחליט.
בעבר לקח לי יותר זמן להחליט לגבי ציוד הקפה שלי מאשר לרכב שרכשתי.

עזרא
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

אם כבר הגעת לתקציב מכובד כזה הייתי מגדיל את התקציב עוד ממש קצת וקונה מרוני סט של אקספובר וקומפאק
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

קודם כל תודה רבה על התגובות.
אני מבין שהשילוב של אוסקר ואסקסו מיני נופל לתוך הקונצנזום שדיברתי עליו.
אני אבדוק את השילוב הזה יותר לעומק בשרשורים קודמים בפורום.
נתקלתי גם בבקורת על Ascaso Basic שקטפה שבחים מחברי הפורום. האם היא אופציה ראויה?

שכחתי לציין שהמטרה של המכונה בראש ובראשונה היא אספרסו משובח. יכולת ההקצפה לא רלוונטית כל כך בשבילי.
כיום אני משתמש במקציף של נספרסו לאורחים שמחפשים לשתות הפוך והוא לגמרי עושה את העבודה. אני יותר בקטע של הקפה..
כמה שישאר מהעוגיה פחות, כך טוב יותר :lol:

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #8 

אני אחזור על טיפ שקיבלתי פה ולצערי לא יכלתי לממש אבל הוא כ"כ נכון , תמיד תקנה רמה אחת מעל מה שאתה רוצה , עוד השקעה קצת של כסף (באמת לאיודע את הטווחים בארץ , פה זה היה משהו כמו 300יורו) ואתה לא תצטער גם אם באותו הרגע זה נראה קצת יקר , מצד שני , התקציב שלך הרבה יותר גדול משלי אז אני בטוח שתוכל למצוא דברים איכותיים ביותר גם בתקציב הזה:).
קניתי מכונה לפני 8 חודשים וכבר אני רוצה לשדרג...

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

כשאמרתי שהתקציב הוא בערך 4-5K, זה כולל את הרמה אחת למעלה. זה המקסימום של המקסימום. :D
התקציב נקבע לאחר שראיתי שהוא יכול להשיג מכונה ברמה טובה בשילוב עם מטחנה מתאימה, ואני גם לא חושב שאני בשלב של לקנות מכונה יקרה עוד לפני שמיציתי זולות יותר.
הבנתי כבר מזמן גם בתחומים אחרים בחיים שלפעמים זה שיש לך את הציוד הטוב ביותר לא מבטיח בכלל תוצאות טובות יותר ולפעמים אפילו להיפך עד כדי שהוא מקשה עליך.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #10 

ozeltzex כתב:כשאמרתי שהתקציב הוא בערך 4-5K, זה כולל את הרמה אחת למעלה. זה המקסימום של המקסימום. :D
התקציב נקבע לאחר שראיתי שהוא יכול להשיג מכונה ברמה טובה בשילוב עם מטחנה מתאימה, ואני גם לא חושב שאני בשלב של לקנות מכונה יקרה עוד לפני שמיציתי זולות יותר.
הבנתי כבר מזמן גם בתחומים אחרים בחיים שלפעמים זה שיש לך את הציוד הטוב ביותר לא מבטיח בכלל תוצאות טובות יותר ולפעמים אפילו להיפך עד כדי שהוא מקשה עליך.
...
דעתי כדעתך
אין מה להסתבך - התקציב שלך מגדיר סילביה, עם אפשרות למטחנת K3 קומפאק שעדיפה משמעותית על האסקסו, בכל תחום. שתיהן יחד ישאירו לך עודף מ 5. האספרסו מעולה, גם אם דורש תקופת התמקצעות מסויימת.
תרצה טוב יותר - אוסקר או אקספובר עם עדיפות לאקספובר (אצל קפה רות כאמור). אלו מכונות עדיפות משמעותית אך עולות יותר (1-1.5) וגדולות יותר.
אספרסו נטו - VBM דומובר קולעת היטב לדרישה.
אוסקר או אקספובר עם איימיני זה קצת חבל. אם אתה יודע שאתה משתמש מאסיבי, יותר מכוס ביום, K3 בכל מקרה.
אנשים כאן מפחדים משדרוגים וישר זורקים כסף על ציוד הייאנד. ואני לא מבין למה - זה עולה קצת כסף לשדרג מתישהו, אבל מוסיף ניסיון ועניין.
---
אופציה אחרת, שקול אלקטרה מיקרוקאסה אה לווה, מכונת מנוף, ניתן להזמין מחול בכ 4500 שח. חסרונות לא חסר, אבל האספרסו בליגה הגבוהה ביותר, וניתן להקציף מיידית (בערך).

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

משום מה, פיספסתי לגמרי את המאמר ההשוואתי הזה בין הסילביה לאוסקר.
מאוד נהנתי לקרוא את ההשוואה, ואם אצליח להשיג אוסקר ומטחנה ראויה בתקציב הזה אז זה מה שאעשה.
מישהו מכיר מקום המציע הנחות לחברי האתר או מחירים נמוכים באופן קבוע? אני מהצפון אבל אין לי בעיה להגיע לאן שצריך בשביל מחיר טוב.

jackob_sh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
שם מלא: jackob_sh
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

באזור חיפה יש את קדמה ברמת ישי ואמיגו בצומת וולקן. שניהם מביני עיניין.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #13 

אוסקר במחיר טוב אפשר להשיג אצל סאפורה.
אני לא מתרשם מהמאמר הזה - אספרסו מהסילביה צריך להיות עדיף על אוסקר אם המפעיל מיומן.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תראה, אני לא פריק של קפה, ואין לי בעיה להתמקצע כדי שלהוציא קפה איכותי.
אבל - אני לא רואה את עצמי מבלה מול המכונה יותר מדי זמן כדי להוציא קפה סביר.
אפשר לראות בפורום בהרבה פוסטים שהקפה הטוב יותר עם התמקצעות סבירה יבוא מהאוסקר, כאשר הסילביה (שרבים חולים עליה :D ) דורשת יותר מיומנות שאם לומר את האמת אין לי כל כך רצון וזמן לפתח.

תודה על ההצעה למקום. אבדוק שם.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #15 

שוב, ענין של תקציב. אתה מדבר על תוספת לא זניחה של 1-1.5 K
חוצמזה שהאוסקר לא היתה מוצבת על השיש אצלי במטבח רק בגלל איך שהיא נראית - גוש פלסטיק מביך
אם לי היתה את הדילמה, הייתי פותר אותה בקפה רות בכ 6K עם אקספובר + K3, או בחנות אחרת בכ 4K עם סילביה + איימיני. רק עניין של תקציב - 4K על קפה זה גם ככה הרבה כסף. ובכל מקרה בשני המקרים ייקח קצת זמן ואתה תהיה מרוצה.
אגב אוסקר, על כל הצעת מחיר כדאי להוסיף 500 שח עלות של הוספת ואקום ברייקר + OPV .
what's next?

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #16 

זה שמשווים את הסילביה לכמעט כל מכונה (ב HB וב coffeegeek) מבחינת איכות האספרסו לא אומר שבאמת יש מקום להשוואה כי יש עוד הרבה פרמטרים חוץ מאיכות האספרסו:
לאוסקר יש דוד ענק ביחס לסילביה זה אומר שאתה יכול בקלות להוציא שוט אחרי שוט, אתה יכול להקציף כמות גדולה של חלב במקביל לחליטה זה חשוב כשאתה רוצה להכין יותר מכוס תראה את הסירטון הזה

עם הסילביה (כולל PID!) זה לקח לה 17 דקות!
הייתרון של הסילביה יהיה אולי בצריכת חשמל קטנה יותר ופחות מקום על השיש (ואסטתיקה אבל זה ענין אישי)

לגבי איכות האספרסו היא תלויה מאוד ביציבות הטמפ' וכדי להגיע ליציבות אתה צריך PID (בין 100$ לקיט זול ללא קופסה ועד 350$ לקיט היקר ביותר)

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #17 

טוב לפחות בקשר לסילביה בטח עם PID הסרטון הזה בולשיט אחד גדול.
אני מכין 4 לאטה (סילביה עם PID) ב-8.5 דקות בול (האישה מדדה זמן)
והאמת שגם נראים הרבה יותר טוב.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #18 

ozeltzex כתב:משום מה, פיספסתי לגמרי את המאמר ההשוואתי הזה בין הסילביה לאוסקר.
מאוד נהנתי לקרוא את ההשוואה, ואם אצליח להשיג אוסקר ומטחנה ראויה בתקציב הזה אז זה מה שאעשה.
מישהו מכיר מקום המציע הנחות לחברי האתר או מחירים נמוכים באופן קבוע? אני מהצפון אבל אין לי בעיה להגיע לאן שצריך בשביל מחיר טוב.
...
אכן פספסת את ההשוואה, אבל טוב שמצאת אותה בסופו של דבר :)
לטעמי אין מה להשוות את הסילביה לאוסקר. זה קצת כמו יונדאי גץ מול טויוטה קורולה.

תמיד יבוא החוכם שיספר לך שביונדאי יש בקרת שיוט ונעילה מרכזית ועם חלונות חשמל מגולוונים הרכב עדיף לגמרי.
אבל אז יבוא מישהו שפשוט לקח את שני הרכבים לסיבוב, והיה מופתע לגמרי שיש כאלו שמשווים ביניהם.

שמע לי, עזוב OPV ושאר קללות באנגלית. בסופו של דבר הקפה באוסקר הוא עדיף משמעותית + האוסקר נוחה הרבה יותר לתפעול.

לא טעמתי סילביה עם PID. אולי היא טובה ואולי אפילו טובה יותר מאוסקר. אבל בחיים לא הייתי קונה מכונה כדי לשפצר אותה בעצמי בעוד 150-200 דולר, ועוד להשאר עם מכונה שלא יכולה להקציף במקביל.

בין סילביה לאוסקר, לדעתי אין מה להתלבט - רק אוסקר.

מה שכן, כפי שהציעו לך כאן - בהחלט כדאי לשקול למתוח במעט את התקציב וללכת על מכונת E61. הקפה שלה יהיה עדיף, ויהיו שגם יעדיפו את המראה שלה על האוסקר (אני ביניהם).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

התקשרתי לכמה מקומות וקיבלתי הצעות על אוסקר ומטחנה.
כיוון שאני גר בצפון התקשרתי לאמיגו באזור הקריות והם הציעו אוסקר עם מטחנה גרינטה ב 4900 ש"ח.
אבצע את הקנייה לאחר אישור הגזברית :D

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #20 

אני חוזר ואומר - בידיים נכונות סילביה תיקח את האוסקר באספרסו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”