איזה תוכנת גיבוי מומלצת?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
הזמנתי מחשב חדש, שאמור להגיע בשבוע הבא, בע"ה.
בד"כ נהגתי להשתמש בתוכנות Acronis True Image Home ונורטון גוסט.
ארכוניס לא תמיד אמינה, ונורטון לעומת זאת פועלת באיטיות ויוצרת גיבויים בנפח הרבה יותר גדול.
כעת מתברר ש- Acronis True Image גרסת 2011 ,אינה זמינה יותר לרכישה דרך אתר היצרן.
הם ממליצים רק על גרסת 2012, אלא ששמעתי שגרסה חדשה זו עמוסה בבאגים.
בקיצור, מה דעתכם? על איזה תוכנת גיבוי כדאי ללכת?
תודה רבה
הזמנתי מחשב חדש, שאמור להגיע בשבוע הבא, בע"ה.
בד"כ נהגתי להשתמש בתוכנות Acronis True Image Home ונורטון גוסט.
ארכוניס לא תמיד אמינה, ונורטון לעומת זאת פועלת באיטיות ויוצרת גיבויים בנפח הרבה יותר גדול.
כעת מתברר ש- Acronis True Image גרסת 2011 ,אינה זמינה יותר לרכישה דרך אתר היצרן.
הם ממליצים רק על גרסת 2012, אלא ששמעתי שגרסה חדשה זו עמוסה בבאגים.
בקיצור, מה דעתכם? על איזה תוכנת גיבוי כדאי ללכת?
תודה רבה
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אני בד"כ נוהג ליצור אימאג' רק על כונן C ,שבו מותקנת מערכת ההפעלה.
נפח הגיבוי האחרון שהתבצע בחודש דצמבר 2011 הינו 105GB
נראה הגיוני?
לא יודע בדיוק מה זה כיווץ. מעולם לא השתמשתי באופציה זו
נפח הגיבוי האחרון שהתבצע בחודש דצמבר 2011 הינו 105GB
נראה הגיוני?
לא יודע בדיוק מה זה כיווץ. מעולם לא השתמשתי באופציה זו
עבור Image של מערכת הפעלה ghost כבר לא רלוונטית, הכלי המובנה בwin7 עושה עבודה מצויינת.
עבור גיבוי קבצים, לאחר שימוש בכלים שונים ומשונים לגיבוי לNAS וגיבוי לכוננים חיצוניים עברתי באופן מלא לשמוש בCrashplan.
היתרון בכלי הזה הוא ריכוז כל יעדים לגיבוי במקום אחד.
אני יכול להגדיר גיבוי הן לNAS והן לכונן נייד.
ואת זה מקבלים בגרסה החינמית.
אני רכשתי מנוי רב-שנתי ב3$ לחודש ובנוסף לתכונות הבסיסיות אני מקבל גם גיבוי לענן ללא הגבלת נפח.
ובנוסף ניתן להגדיר גיבויים מותאמים אישית לדוגמא בחרתי לגבות תיקיה אחת בלבד בה מתבצעים שינויים רבים אותה מגבה לאותו כונן בה היא נמצאת, כך אני יכול לחזור אחורה בקלות יתירה.
אתה יכול לקרוא פה השוואה על סוגי המנויים של Crashplan
http://www.crashplan.com/consumer/compare.html
אלטרנטיבה לCrashplan הוא Backblaze שנחשב דיי מוצלח.
לדעתי image של מע' ההפעלה בנפח 100GB מעיד שאתה צריך אולי לשנות את אופן העבודה שלך על המערכת.
לאחר שהייתי צריך לאחרונה לפרמט את מערכת ההפעלה, ולקח לי זמן רב להגדיר אותה, ובנוסף לכל צירוף כונן SSD קטן למע' ההפעלה הגביל אותי בנפח למערכת, הבנתי שככל שאתקין במערכת פחות תוכנות יהיה יותר פשוט לשחזר אותה מאפס, לכן עברתי להשתמש בתוכנות Portable, למעט מס' תוכנות בסיסיות שחובה להתקינם כמו אופיס, וכלי פיתוח כל שאר הן Portable.
כמובן שמייד לאחר התקנת המערכת והתוכנות הבסיסיות יצרתי image.
היתרון בגישה כזו הוא שעתה אין לי צורך לשמור גיבויים מעודכנים של המערכת, כיוון שכל הכלים שלי הם בכל מקרה Portable ולא נמצאים על כונן המערכת אלא על הכונן השני המוגדר ככונן DATA, את הכונן הזה אני מגבה באופן יומיומי לשירות ענן, פעם בשבוע לכונן חיצוני וכל המסמכים שלי נמצאים גם בדרופבוקס (16GB חינמי).
בנוסף אני מרוויח גם את היכולת לנייד את סביבת העבודה שלי כמו שהיא במלואה ע"י שימוש בכונן פלאש.
במקום תפריט התחל (או קיצורים על שולחן עבודה) יצרתי לי ספריה המאחוסנת בכונן DATA עם קיצורי דרך לתוכנות והוספתי אותה למועדפים בסייר, כך אני מקבל גישה מהירה לתוכנות.
לכן בסופו של דבר גם אם אצטרך להתקין את המערכת מאפס, כמו במקרה של גניבה או מעבר למחשב חדש זה לא יקח יותר מזמן התקנה של מערכת ההפעלה.
עבור גיבוי קבצים, לאחר שימוש בכלים שונים ומשונים לגיבוי לNAS וגיבוי לכוננים חיצוניים עברתי באופן מלא לשמוש בCrashplan.
היתרון בכלי הזה הוא ריכוז כל יעדים לגיבוי במקום אחד.
אני יכול להגדיר גיבוי הן לNAS והן לכונן נייד.
ואת זה מקבלים בגרסה החינמית.
אני רכשתי מנוי רב-שנתי ב3$ לחודש ובנוסף לתכונות הבסיסיות אני מקבל גם גיבוי לענן ללא הגבלת נפח.
ובנוסף ניתן להגדיר גיבויים מותאמים אישית לדוגמא בחרתי לגבות תיקיה אחת בלבד בה מתבצעים שינויים רבים אותה מגבה לאותו כונן בה היא נמצאת, כך אני יכול לחזור אחורה בקלות יתירה.
אתה יכול לקרוא פה השוואה על סוגי המנויים של Crashplan
http://www.crashplan.com/consumer/compare.html
אלטרנטיבה לCrashplan הוא Backblaze שנחשב דיי מוצלח.
לדעתי image של מע' ההפעלה בנפח 100GB מעיד שאתה צריך אולי לשנות את אופן העבודה שלך על המערכת.
לאחר שהייתי צריך לאחרונה לפרמט את מערכת ההפעלה, ולקח לי זמן רב להגדיר אותה, ובנוסף לכל צירוף כונן SSD קטן למע' ההפעלה הגביל אותי בנפח למערכת, הבנתי שככל שאתקין במערכת פחות תוכנות יהיה יותר פשוט לשחזר אותה מאפס, לכן עברתי להשתמש בתוכנות Portable, למעט מס' תוכנות בסיסיות שחובה להתקינם כמו אופיס, וכלי פיתוח כל שאר הן Portable.
כמובן שמייד לאחר התקנת המערכת והתוכנות הבסיסיות יצרתי image.
היתרון בגישה כזו הוא שעתה אין לי צורך לשמור גיבויים מעודכנים של המערכת, כיוון שכל הכלים שלי הם בכל מקרה Portable ולא נמצאים על כונן המערכת אלא על הכונן השני המוגדר ככונן DATA, את הכונן הזה אני מגבה באופן יומיומי לשירות ענן, פעם בשבוע לכונן חיצוני וכל המסמכים שלי נמצאים גם בדרופבוקס (16GB חינמי).
בנוסף אני מרוויח גם את היכולת לנייד את סביבת העבודה שלי כמו שהיא במלואה ע"י שימוש בכונן פלאש.
במקום תפריט התחל (או קיצורים על שולחן עבודה) יצרתי לי ספריה המאחוסנת בכונן DATA עם קיצורי דרך לתוכנות והוספתי אותה למועדפים בסייר, כך אני מקבל גישה מהירה לתוכנות.
לכן בסופו של דבר גם אם אצטרך להתקין את המערכת מאפס, כמו במקרה של גניבה או מעבר למחשב חדש זה לא יקח יותר מזמן התקנה של מערכת ההפעלה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על המידע וצרור העצות.
בינתיים רכשתי אמש רישיון שני לנורטון גוסט.
שמח לדעת שאכרוניס בגרסת 2012 עובדת היטב. אני דווקא שומע קולות אחרים, ועוד מהפורום הרשמי שלהם!
בינתיים רכשתי אמש רישיון שני לנורטון גוסט.
שמח לדעת שאכרוניס בגרסת 2012 עובדת היטב. אני דווקא שומע קולות אחרים, ועוד מהפורום הרשמי שלהם!