המערכת המקורית שלי היתה רסיבר של פיוניר AX5Ai , נגן פיוניר DV868AVi , ומקרן אחורי של טושיבה 50'' .
סט הרמקולים שהיו לי הם של B&W מסדרה 6 S3 (קדמיים 604, סנטר LCR600 , אחוריים 600, סאב 675 ) .
השדרוג הראשון שלי היה המסך. לאחר החלפה של 2 מסכים, הגעתי לנחלה עם הקורו 6090
לאחר מכן החלפתי את הרסיבר (בכל זאת הייתי צריך חיבורי HDMI ) , וגם כאן החלפתי 2 רסיברים עד המצאתי רסיבר שהתאים לי פיוניר lx83 .
חשבתי שכאן סיימתי את מסע השדרוגים שלי, כמה שטעיתי ...
באותה התקופה הגיעו אלי 2 חברי פורום (danlior דני ו 9000es איציק), ונתנו לי להבין שהרמקולים הקדמיים שלי הם לא בדיוק הכי איכותיים למוסיקה (בלשון המעטה) .
כמובן שבהתחלה הכחשתי ו"הגנתי" על הרמקולים שלי ששירתו אותי נאמנה מעל 5 שנים, אבל יצר הסקרנות גבר עלי ובהמלצתם התחלתי לבדוק רמקולים קדמיים עד שמצאתי רמקול ש"הפיל" אותי מדגם jbl ti5000 (יצא לי לשמוע רמקולים ברמות תקציב גבוהות יחסית ואף רמקול לא נתן לי את החוויה של הרמקול הזה) .
הבעיה היתה שהרמקול jbl הינו בצבע שחור, בעוד שאר הרמקולים היו בצבע ונגה (מעין עץ בהיר) .
זה כמובן נתן לי את הסיבה להחליף את כל הרמקולים
עוד לפני החלפת הרמקולים, רציתי לנצל את האיכויות של הרמקולים הקדמיים וחיפשתי אחר מגבר סטריאו.
יצא לי לשמוע קרוב לעשרים מגברים, עד שמצאתי את המגבר של וינסנט sv238 , שהוא לטעמי שילוב מנצח עם הרמקולים שיש לי.
עכשיו התפנתי להחליף את הרמקולים הנוספים המערכת.
הראשון שהחלפתי היה הסנטר, וגם במקרה זה היה אצלי "סנטר ביניים" , ולבסוף רכשתי את הסנטר של קליפש RC-64 MKII.
לאחר מכן הגיע תורו של הסאב. הסאב שהיה לי היה סאב סגור, וככזה כל פעולה שלו היתה מרעידה לי את כל הבית, עד שנאלצתי להנמיך אותו למצב שהוא בקושי מורגש.
בהמלצתו של 9000es (שוב פעם
והיום תם מסע החלפת הרמקולים עם הרכישה של הרמקולים קליפש RB-81 MKII שישמשו כאחוריים (תודה לדור מפיוצ'ר
במקביל לרכישת הרמקולים, חיפשתי נגן שיחליף את 3 הנגנים שהיו לי (DVD פיוניר 696,868 וסוני BD370).
היה חשוב לי שהנגן יהיה אוניברסלי עם יציאות אנלוגיות איכותיות. נגן שענה לכל הדרישות שלי היה oppo 83se , ומצאתי כזה נגן בלוחות לפני כשבועיים
זהו, סיימתי בשלב זה את השדרוגים עד לשגעון הבא