הפיכת מחשב ישן לhtpc
שלום לכולם,
יש לי מחשב ישן יחסית שפורש היום לגמלאות (דואל קור, 2 ג'יגה זיכרון, וכרטיס מסך חיצוני וחדש יחסית עם יציאת hdmi)
כבר הרבה זמן שאני זומם עליו להפוך אותו לסלוני, כמה שאלות לי אליכם.
למחשב יהיו 2 שימושים בלעדיים
הראשון הוא htpc שבשאיפה יציג סרטים כבדים (כרגע בעיקר 720 אבל בשאיפה גם 1080- אין דרישה לריפים מלאים של בלו ריי)
השימוש השני-הוא שרת קבצים והורדות במשרה חלקית
מקריאה מעמיקה פה בפורום הבנתי שאולי יהיה עדיף לי ללכת על מערכת מבוססת לינוקס, בעיקר בגלל המעבד החלש יחסית והעובדה שהמחשב לא יריץ כלום חוץ מהמפורט לעיל. השאלות שלי הן:
- לא תהיה לי בעיית מקודדים כלשהי בעבודה עם לינוקס?
- באיזה תוכנת מדיה סנטר אתם ממליצים לי להשתמש- אני מאד אוהב את הבוקסי, בעיקר בגלל ההתממשקות שלה מול opensubtitles. הבנתי שהxmbc מומלצת בהרבה (ממש לא איכפת לי ההתעסקות המרובה יותר בהתחלה, השאלה אם יש לה מנגנון הורדת כתוביות)
- מבחינת לינוקס- לא תהיה בעייה להתקין עליה תוכנה אשר תהפוך לי את המחשב לשרת קבצים והורדות? המלצה לתוכנות כאלו?
מקווה שהכל מובן, ותודה
יובל
יש לי מחשב ישן יחסית שפורש היום לגמלאות (דואל קור, 2 ג'יגה זיכרון, וכרטיס מסך חיצוני וחדש יחסית עם יציאת hdmi)
כבר הרבה זמן שאני זומם עליו להפוך אותו לסלוני, כמה שאלות לי אליכם.
למחשב יהיו 2 שימושים בלעדיים
הראשון הוא htpc שבשאיפה יציג סרטים כבדים (כרגע בעיקר 720 אבל בשאיפה גם 1080- אין דרישה לריפים מלאים של בלו ריי)
השימוש השני-הוא שרת קבצים והורדות במשרה חלקית
מקריאה מעמיקה פה בפורום הבנתי שאולי יהיה עדיף לי ללכת על מערכת מבוססת לינוקס, בעיקר בגלל המעבד החלש יחסית והעובדה שהמחשב לא יריץ כלום חוץ מהמפורט לעיל. השאלות שלי הן:
- לא תהיה לי בעיית מקודדים כלשהי בעבודה עם לינוקס?
- באיזה תוכנת מדיה סנטר אתם ממליצים לי להשתמש- אני מאד אוהב את הבוקסי, בעיקר בגלל ההתממשקות שלה מול opensubtitles. הבנתי שהxmbc מומלצת בהרבה (ממש לא איכפת לי ההתעסקות המרובה יותר בהתחלה, השאלה אם יש לה מנגנון הורדת כתוביות)
- מבחינת לינוקס- לא תהיה בעייה להתקין עליה תוכנה אשר תהפוך לי את המחשב לשרת קבצים והורדות? המלצה לתוכנות כאלו?
מקווה שהכל מובן, ותודה
יובל
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
מעבד דואל קור הוא לא בהכרח חלש. ובהחלט ייתכן שאפשר לעבוד עם ווינדוס. ציין דגם ספציפי (מופיע בהמחשב שלי-מאפיינים), וגם של כרטיס המסך.
אם כרטיס המסך תומך ב-DXVA (פענוח חומרה), אז בהחלט תוכל לנגן עליו כל תוכן שהוא, וגם להוריד תכנים תוך כדי.
ואפשר גם לנסות לינוקס. למעט תמיכה ב-DTS-HD ו-Dolby TrueHD, הוא ינגן לך הכל.
אם כרטיס המסך תומך ב-DXVA (פענוח חומרה), אז בהחלט תוכל לנגן עליו כל תוכן שהוא, וגם להוריד תכנים תוך כדי.
ואפשר גם לנסות לינוקס. למעט תמיכה ב-DTS-HD ו-Dolby TrueHD, הוא ינגן לך הכל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אוקיי הבנתי, תודה!
לצערי המחשב לא לידי כרגע לכן יהיה לי קשה לדעת מה דגם המעבד אבל לדעתי המצב לא רע בגזרה זו
בכל מקרה אני אנסה להתקין עליו לינוקס (כתף אל כתף עם ווינדוס בשלב ראשון) כדי לנסות ולהיפטר מהשטויות שמסביב
רק בקשר לתוכנת המדיה סנטר, אשמח אם תוכל להתייחס לשאלה ששאלתי לגבי מנגנון הורדת הכתוביות האוטומטי.
ובקשר לפורמטי הסאונד- כוונתך היא שבגלל הלינוקס אני לא יוכל לנגן או בגלל חומרת המחשב?
יובל
לצערי המחשב לא לידי כרגע לכן יהיה לי קשה לדעת מה דגם המעבד אבל לדעתי המצב לא רע בגזרה זו
בכל מקרה אני אנסה להתקין עליו לינוקס (כתף אל כתף עם ווינדוס בשלב ראשון) כדי לנסות ולהיפטר מהשטויות שמסביב
רק בקשר לתוכנת המדיה סנטר, אשמח אם תוכל להתייחס לשאלה ששאלתי לגבי מנגנון הורדת הכתוביות האוטומטי.
ובקשר לפורמטי הסאונד- כוונתך היא שבגלל הלינוקס אני לא יוכל לנגן או בגלל חומרת המחשב?
יובל
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

רק אם תדע מהו דגם כרטיס המסך אוכל להגיד לך לגבי פורמטי אודיו.
בלינוקס אין עדיין תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים, אלא רק ב-Windows 7.
בלינוקס אין עדיין תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים, אלא רק ב-Windows 7.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לכרטיס המסך הזה אין תמיכה בפורמטי האודיו החדשים ולאנוידיה יש כבר הרבה זמן תמיכה מצויינת בלינוקס (אם כי לאחרונה גם מבוססי AMD עובדים מצויין בלינוקס).
לכן, אפשר לעבוד בשקט עם לינוקס. לא תפסיד שום דבר לעומת Windows 7.
לכן, אפשר לעבוד בשקט עם לינוקס. לא תפסיד שום דבר לעומת Windows 7.
תודה רבה לכולכם, התקנתי הכל על מערכת של אובונטו וזה עובד מצויין!! (לצערי גם ככה אין לי נכון לעכשיו מערכת שתתמוך בפורמטי הסאונד החדשים)
ברשותכם אשאל אתכם שאלה נוספת ששאלתי בפורום מזרימי מדיה אך לא קיבלתי תשובה:
לפני כמה ימים חבר הכיר לי מכשיר נחמד בשם סלינג-בוקס, אני מניח שרובכם יודעים מה תפקיד המכשיר.
התלהבתי מהרעיון, אבל פחות התלהבתי מהמחיר, מה גם שהבנתי שהוא כבר לא מיובא בצורה סדירה לארץ.
השאלה שלי היא: האם מחשב נייד שאני כבר לא עושה בו שימוש+ כרטיס טלוויזיה שמחובר לממיר דיגטלי+ בלאסטר לשליטת ir יצליחו, בשילוב תוכנה זו או אחרת, לתת לי תוצאה דומה? עיקר השימוש יהיה הזרמה באמצעות האינטרנט למחשב שמשמש כ htpc
יובל
ברשותכם אשאל אתכם שאלה נוספת ששאלתי בפורום מזרימי מדיה אך לא קיבלתי תשובה:
לפני כמה ימים חבר הכיר לי מכשיר נחמד בשם סלינג-בוקס, אני מניח שרובכם יודעים מה תפקיד המכשיר.
התלהבתי מהרעיון, אבל פחות התלהבתי מהמחיר, מה גם שהבנתי שהוא כבר לא מיובא בצורה סדירה לארץ.
השאלה שלי היא: האם מחשב נייד שאני כבר לא עושה בו שימוש+ כרטיס טלוויזיה שמחובר לממיר דיגטלי+ בלאסטר לשליטת ir יצליחו, בשילוב תוכנה זו או אחרת, לתת לי תוצאה דומה? עיקר השימוש יהיה הזרמה באמצעות האינטרנט למחשב שמשמש כ htpc
יובל