חציבה בקיר לרמקולים 5.1 - שאלות לפני מעשה
אהלן לכולם!
אז החלטתי בסוף ללכת על חציבות במקום תעלות חיצוניות. דיברתי עם איש מקצוע והוא עושה לי את העבודה תמורת 300 ש"ח. אך לפני העשיה יש לי מספר שאלות.
1. אחד מן הקירות שאני עושה חציבה הוא קיר ממ"ד (מצידו השני של החדר יש ממ"ד) מבחינתי , זה מהווה בעיה עם פטישון לעשות חציבה ?
2. תקנו אותי אם אני טועה , המליצו לי על כבל 2.5 מ"מ שקניתי מהאתר הבא. האם הכבל טוב מהבחינה שהוא יהיה בקיר ?
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612- ... %9E%D7%9E
3. איפה ניתן לקנות תעלות שיהיו בתוך הקיר שבתוכם הכבל של כל רמקול יעבור בנפרד בכל תעלה.
(אני חוצב עד הפנלים שאותם אני מוריד ולאחר מכן עושה פרקט - כך שהחוטים של כל רמקול בסופו של דבר יגמרו בתוך הפנלים החדשים של הפרקט ויעברו עד הרסיבר)
תודה רבה על העזרה והתמיכה.
אז החלטתי בסוף ללכת על חציבות במקום תעלות חיצוניות. דיברתי עם איש מקצוע והוא עושה לי את העבודה תמורת 300 ש"ח. אך לפני העשיה יש לי מספר שאלות.
1. אחד מן הקירות שאני עושה חציבה הוא קיר ממ"ד (מצידו השני של החדר יש ממ"ד) מבחינתי , זה מהווה בעיה עם פטישון לעשות חציבה ?
2. תקנו אותי אם אני טועה , המליצו לי על כבל 2.5 מ"מ שקניתי מהאתר הבא. האם הכבל טוב מהבחינה שהוא יהיה בקיר ?
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612- ... %9E%D7%9E
3. איפה ניתן לקנות תעלות שיהיו בתוך הקיר שבתוכם הכבל של כל רמקול יעבור בנפרד בכל תעלה.
(אני חוצב עד הפנלים שאותם אני מוריד ולאחר מכן עושה פרקט - כך שהחוטים של כל רמקול בסופו של דבר יגמרו בתוך הפנלים החדשים של הפרקט ויעברו עד הרסיבר)
תודה רבה על העזרה והתמיכה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הוא חוצב לך חריץ ממיקום הרמקול עד לפאנל הקרוב (5 חריצים), מניח צנרת, סוגר עם בטון ומשחיל את הכבל - כל זה ב300 ש"ח?????? ועוד בקיר ממ"ד????
לעיניינינו:
1: מה זה משנה לך, הבחור חוצב, לא אתה...
2: אם הרמקולים שלך הם סטליטים עד 100W מספיק לך כבל 1.5 מ"מ, אם מעבר לזה או רמקולים אחרים, כבל 2.5 אכן מומלץ. לגבי טיב הכבל בלינק אני לא יכול להגיד, מה שכן אני יכול להגיד שההמלצה להשתמש בכבל רמקול בעל זוג גידי נחושת, בעל התנגדות נמוכה, אחוז נחושת גבוהה ואחוז חמצן נמוך.
3: בקיר אתה צריך להניח צינור 16 מ"מ גמיש.
אם אתה מניח פרקט, עדיף להעביר צנרת ברצפה עד לנקודת הריכוז וחיבור למערכת. אם תעשה חריץ בקיר ולאחר מכן תאטום את הכבל עם פאנלים, הקו מת, אם יש בעיה אתה צריך לפרק את הכל... אומנם זה יותר זול אך לא פרקטי בכלל...
לעיניינינו:
1: מה זה משנה לך, הבחור חוצב, לא אתה...
2: אם הרמקולים שלך הם סטליטים עד 100W מספיק לך כבל 1.5 מ"מ, אם מעבר לזה או רמקולים אחרים, כבל 2.5 אכן מומלץ. לגבי טיב הכבל בלינק אני לא יכול להגיד, מה שכן אני יכול להגיד שההמלצה להשתמש בכבל רמקול בעל זוג גידי נחושת, בעל התנגדות נמוכה, אחוז נחושת גבוהה ואחוז חמצן נמוך.
3: בקיר אתה צריך להניח צינור 16 מ"מ גמיש.
אם אתה מניח פרקט, עדיף להעביר צנרת ברצפה עד לנקודת הריכוז וחיבור למערכת. אם תעשה חריץ בקיר ולאחר מכן תאטום את הכבל עם פאנלים, הקו מת, אם יש בעיה אתה צריך לפרק את הכל... אומנם זה יותר זול אך לא פרקטי בכלל...
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
ידידי אני חושב שלא הבנת נכון,
אולי 300 שח לנקודה....
שום בעל מקצוע לא יעשה עבודה כזו תמורת 300 שח להכל.
ואם הוא אומר שזה המחיר לכל הנקודות כולל הכנסת הצינור וסגירה, משהו פה מסריח...
חוץ מזה, מסכים עם jexy בכל השאר.
אולי 300 שח לנקודה....
שום בעל מקצוע לא יעשה עבודה כזו תמורת 300 שח להכל.
ואם הוא אומר שזה המחיר לכל הנקודות כולל הכנסת הצינור וסגירה, משהו פה מסריח...
חוץ מזה, מסכים עם jexy בכל השאר.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
תודה רבה על התגובות.
הבחור לוקח לי 300 ש"ח מכיוון שעכשיו עשינו שיפוץ נרחב בבית והוא מוכן לעשות לנו גם את זה במחיר זול יחסית.
ובנוסף גם לא הבנתי מה הבעיה בלהוריד את הפנלים הקיימים, לשים כבלים מסביב ועליהם לשים פנלים חדשים של פרקט.
הבחור לוקח לי 300 ש"ח מכיוון שעכשיו עשינו שיפוץ נרחב בבית והוא מוכן לעשות לנו גם את זה במחיר זול יחסית.
אני לא הבנתי כלכך למה הכוונה שלך. אם תוכל לפרט יותר אני אשמח לשמוע עוד רעיונות.אם אתה מניח פרקט, עדיף להעביר צנרת ברצפה עד לנקודת הריכוז וחיבור למערכת....
ובנוסף גם לא הבנתי מה הבעיה בלהוריד את הפנלים הקיימים, לשים כבלים מסביב ועליהם לשים פנלים חדשים של פרקט.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
תשמע, עדיין לא מסתדר לי המחיר, אבל סבבה.tomaspolo כתב:תודה רבה על התגובות.
הבחור לוקח לי 300 ש"ח מכיוון שעכשיו עשינו שיפוץ נרחב בבית והוא מוכן לעשות לנו גם את זה במחיר זול יחסית.אני לא הבנתי כלכך למה הכוונה שלך. אם תוכל לפרט יותר אני אשמח לשמוע עוד רעיונות.אם אתה מניח פרקט, עדיף להעביר צנרת ברצפה עד לנקודת הריכוז וחיבור למערכת....
ובנוסף גם לא הבנתי מה הבעיה בלהוריד את הפנלים הקיימים, לשים כבלים מסביב ועליהם לשים פנלים חדשים של פרקט....
לגבי העברת הכבלים מאחורי הפנלים, אם זה לא מתבצע בתוך צינור (כדוגמת צינור 16 גמיש), בעתיד אם תהיה לך בעיה בכבל או תרצה להחליף אותו לא תוכל!
אם הוא לא בתוך צנרת מתאימה הוא ישאר קבור תחת הפאנלים, ותאלץ לפרק את הפאנלים אם תרצה לבצע שינויים.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...