הקולה הטורקי Garanti ושילוח מטורקיה אופציות וקבוצת רכישה מכאן

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
concordia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

לאחר בירור עלות קולה ב discaf ספרד,בקופיטק כאן בארץ ובעוד מספר מקומות אחרים ערכתי בדיקה לעומק של הקולה הביתי של garanti מאיזמיר תורכיה. קראתי גם את ההתרשמויות מהביקור אצל רונן, וערכתי שיקלול של נתונים ואין ספק שהקולה הטורקי(הדגם הביתי 14 ק"ג) הוא האפשרי מכולם מבחינה כלכלית. העניין עומד(או נופל) כרגע על שילוח. הם מבקשים סכום הזוי למדי על משלוח ימי לאשדוד שם אין לי שמץ של מושג איך מתנהלים הדברים(מעבר לשפע עלויות,אגרות,נתונים ומסמכים ועמיל מכס אחד שאמר שממש עדיף שילוח אוירי מהיר) מבירור קצר ב dhl fedex usps עלות המשלוח שלאחר אריזת עץ מגיע למשקל 35 ק"ג גבוהה אף יותר. אני יודע שהגיעו משלוחים לארץ של מכונות כבדות וקולים קלים במחירים סבירים,אין לי שמץ של מושג לגבי דואר האויר הטורקי ואיך זה מתנהל שם.........בקיצור,נראה קצת dead end כרגע.. הקולה עצמו עושה רושם טוב ועולה שליש ממחיר sample roasters בכל מקום אחר, צריך לתת booster לקרור ולשאיבת המוץ וגם באמת לקלות בחוץ על עגלה יעודית(או במרפסת מקורה) הוא קולה 500גר כל 9 דקות אבל בהחלט לא overkill לשימו דומסטי של משפחה מכורה לקפה.

למישהו יש רעיון לגבי שילוח? (i)
נערך לאחרונה על ידי concordia ב 02/03/2012 13:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

כמה הוא עולה לפני שילוח?
ואולי משתלם בכלל לנסוע ולהביא אותו איתך במטוס...
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

hosq כתב:משתלם בכלל לנסוע ולהביא אותו איתך במטוס...
...
בדיוק, חפש טיסת הרגע האחרון וטפל בזה שם עצמאית.

על הדרך תוכל להביא קצת רחת לקום ותה מטורקיה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

תשאל את רונן לגבי העלויות - הוא לקח אותו ממחסני המכס ישירות כמה שאני זוכר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #5 

בדרום אמריקה ראיתי כמה קולים ברזולוציה הזאת שראויים לשמם.

אני יכול לחפש באינטרנט
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

concordia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

hosq כתב:כמה הוא עולה לפני שילוח?
ואולי משתלם בכלל לנסוע ולהביא אותו איתך במטוס...[/quo הם נמצאים באיזה חור באיזמיר עם הרבה שלג והמסע הזה כרגע נראה רחוק ולא פשוט כמו גם המשלןח במטוס ההיסחבות שם וכו
...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #7 

לא נראה לי מעשי להביא דבר כזה - זה די גדול. זה בא בארגז עץ עם מיגונים ואז זה צריך להיות ממש גדול.
אבל, באיזמיר יש את השווארמה הכי טובה בטורקיה.
השיפוד שם שוכב ונצלה על גחלים.
בגלל שהשיפוד לא עומד אי אפשר לתכמן, חייבים לשים בשר כבש שמן בלי השלמות של חתיכות אחרות או בשר טחון.
doner כמו שצריך להיות באמת.
תמונה

בארץ יש שווארמה של כל מני חלקי בשר לא ידועים עם הרבה תיבול ורק למעלה שומן כבש... שיא התכמנות. אם כבר מישהו שם כבש זה יהיה בשר טחון משאריות.

בתמונה הזאת רואים יותר טוב את הבשר אבל צילמתי אותה באיסטנבול

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #8 

אי אפשר להביא דברים כאלה באופן עצמאי. השילוח האווירי יהיה יקר באופן קיצוני.
הכי קל להביא דרך הים. הטורקים ישלחו לנמל אשדוד ושם תצטרך עמיל מכס שידאג לך.

עצה שלי: חפש עמיל מכס טוב בארץ, ובצע את כל הרכישה בעזרתו. הוא ידאג לכל מה שצריך, ויביא לך את הקולה עד הבית עם שליח.
יעלה קצת יותר, אבל יסיר ממך המון דאגה וטרחה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #9 

concordia כתב:
ואולי משתלם בכלל לנסוע ולהביא אותו איתך במטוס...[/quo הם נמצאים באיזה חור באיזמיר עם הרבה שלג והמסע הזה כרגע נראה רחוק ולא פשוט כמו גם המשלןח במטוס ההיסחבות שם וכו
...
איזמיר? זה קצת אחרי מוגלה!
אם אני הייתי במקומך, ואולי אני אהיה אגב, הייתי נוסע בלי לחשוב פעמיים. גם אם זה היה דוחה את הענין לקיץ. מדובר באחד האזורים היפים שטיילתי בהם, ואיזמיר נמצאת במרחק נסיעה של טיול יומי מבודרום (כבר לא בטוח שיש טיסות מישראל לאזור) או מאיסטנבול
...

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #10 

למה? למה לקנות תוצרת תורכית.

זכרון קצר יש לעם שלנו. (n)
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

concordia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

כולה 14 ק"ג.....................ואיזה סיפור

שליחה #11 

שוחחתי עם עמיל מכס והשורה התחתונה היא אכן מחיר שאני אישית לא יכןך לעמוד בו(טוב אולי בפנסיה אבל אז אסור לשתות קפה מפאת הזקנה נדודי השינה ולחץ הדם) אין ספק שלרגע זה נראה חלום ורוד city.תודה מוטי. ועופר , אחלה שווארמה אנסה לבדוק עם dhl אם הם שולחים לארץ ונשאר חם, הבעיה היא שבטורקיה יש רק טחינה ולא חומוס ואנח חייב קצת חומוס לפני... והמסחר עם טןרקיה זהו עניין מורכב עם הבטים רבים ולא שחור ולבן ו garanti עצמם היו מקסימים והתקשרו והציעו הנחות והיו ממש בסדר,הם לא בקשו התנצלות על המרמרה רק שיווקו את הקולה המקסים הזה
נערך לאחרונה על ידי concordia ב 01/03/2012 13:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #12 

אין לי שום בעיה עם הטורקים, אולי עם ההנהגה שלהם. לידיעתך, הם הצרכן השני בגודלו מהשוק הישראלי אחרי ההולנדים. כל השאר זו פוליטיקה בגרוש.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #13 

הטורקים בוחרים את ההנהגה שלהם.
כנ"ל הפרסים וכל מדינות ערב שאחד על אחד כולם יהיו "אחים" שלך אבל אחר כך יבחרו מי שרוצה להשמיד אותך.
אני הייתי בטורקים כבר 7 פעמים אני חושב + פעם אחת מהעבודה באנקרה והייתי בעננים תמיד - עכשיו מפחיד.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #14 

concordia
מה המחיר שלו יחסית לקולה של רם איבגי?
האם הקולה של איבגי כה יקר? מה לגבי שירות וחלפים בהמשך?

concordia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

מיץ_פטל כתב:concordia
מה המחיר שלו יחסית לקולה של רם איבגי?
האם הקולה של איבגי כה יקר? מה לגבי שירות וחלפים בהמשך?
...
איריס מהמשרד של קופיטק אמרה שטורפוטורה כיום עול כ 28000 ש"ח.אבל חשוב לציין הוא קולה עד 2.5 ברמה הגבוהה ביתר ומשקלו רב יותר וזו לא תהה השוואה נכונה. יחד עם זאת קולה עם נתונים דומים מסין-עולה יותר מהטורקי ולא מתקרב אפילו לאיכות ולגימור של הטורקי. הקולה הטורקי עולה(אחרי 250$ שילוח ימי) כ 8000 ש"ח. הקולה של garanti לא של ha garanti יש לשים לב אלה הן שתי חברות שונות. הקולה ברמת חומרים וגימור מאוד מאוד גבוהים אלה קולים שלא נדרשים לשירות בדרך כלל אף פעם, ואם קורה משהו למכלול החשמלי שלו-אין שום בעיה שלא תוכל להפתר על ידיד חשמלאי. הקולה מושלם בגודל ובמשקל של 14 ק"ג ועונה על קריטריונים של קולה ביתי. הטממפרטורה בו יציבה מאוד, יש לו מגירת מוץ ויש אפשרות להציץ פנימה. הוא קולה מ50 ועד ל 500 גר גל 6 דקות. באיזמיר יש מסורת רבת שנים של המקצעות באומנות המתכת. הקולה הזה בעל תקן ce וזכה לתשבחות בתערוכות רבות. הוא בעצם ה SAMPLE ROASTER הזול בעולם ובמחיר של 1650$ גימור מאסיבי ומושלם,הספק יעיל מערכת בקרה ידנית ואינדיקצית חום דיגיטלית, תוף חזק ומנוע בסיסי וטוב שגם אותו רחמנא ליצלן בשעת הצורך ניתן להחליף-בארץ. זהו ה"דבר האמיתי" ומעבר לשילוח שמתחיל ב800$ הוא מושלם (אין ציקלון אך אפשר להעמידו ליד החלון ובכמות של 250 גר אין הרבה עשן. שוחחתי שוב עם עמעל מכס והוא טען שמעבר לעלות השילוח ובגלל המשקל יש להמציא אישורים ממשרד הבריאות ומאוד רשויות, זה לנשמע לי הזוי כי כשחברים מהפורום מזמינים מכונה ששוקלת 24 ק"ג היא מגיעה הביתה בלי שום עניינים.אני חושב שצריך לדבר עם רונן כפי שעופר אמר,אני אישית לא מצליח להשיג אותו ואינפורמציה שאני מקבל פשוט מבלבלת ולא ברורה לחלוטין, כן, והקולה הביתי של garanti הוא גם יפה מאוד למראה וניתן להזמין מספר גימורים שונים. אולי shtud- דניאל יוכל לקבל מהם מחיר אחר למספר קולים וכחברה לא תהיה לו בעיה להביא אישורים ולשחרר ואני מניח שלקולה כל כך רציני-לכל החיים, במחיר של 6k תתגבש כאן קבוצת רכישה, מה דעתכם?
נערך לאחרונה על ידי concordia ב 01/03/2012 13:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

concordia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מהמייל שלהם

שליחה #16 

Garantti Home Coffee Roaster (table Top) (a manual control box, a digital temperature, chaff collector, 1 motor (drum), an electric heating system, a sampling location and a drum window) Batch Capacity: Between 250gr and 500gr of green coffeeRoasting Time: 7-8 MinutesVoltage: 120 Volts 60 HzHeating System: ResistanceBody Type: Chrome body finishingControls: Digital Temperature control and a manual control box Standard Color Options: Black, Bright Red Price(unit price): USD1.750,00 Manufacturing Time: Black Color – 7 working days Red Color – 7 working days Brown Color – 7 working days

concordia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לטייל באוטובוס עם קולה קפה על הברכיים באיזמיר באווירה אוהדת...מי בא? :-)

שליחה #17 

concordia כתב:
...
...

concordia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

shtud כתב:בדרום אמריקה ראיתי כמה קולים ברזולוציה הזאת שראויים לשמם.

אני יכול לחפש באינטרנט
...
דניאל, מה דעתך לייבא 4-6 garanti כאלה על סמך הזמנות של אנשים מכאן? לך,כחברה יהיה גם מחיר אחר שם וההליכים יהיו מסודרים..

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #19 

במחיר הזה ללא ציקלון וללא בקרה ללא חלון וללא ידית סמפל עדיף לייצר לבד זה קולה פתוח קבוצה של 5 אנשים ניתן לגמור ב פחות מ6000 שח באיכות מעולה.
מה יש פו מכניקה מנוע קצת פחים מאווררים וגוף חימום.
היום אחרי שבניתי קולה אני יותר מבין בעלויות ובכמות העבודה המסקנה שלי שהמחיר יקר נכון להיום.
בברכה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #20 

אם כבר בונים אז לא עדיף עם ציקלון? וחלונית? וידית דגימה? יהיה יותר יקר אבל גם פרקטי.
פה כמעט ואין איסוף מוץ, זה קולה open air לגמרי ואין אפשרות לחבר שרוול להוצאת עשן.
הקולה הזה בא בלי מגירת קירור - הקפה יורד סתם למטה. רונן הרכיב מאוורר ברזל ששואב אויר ומקרר את הקפה.
הוא קולה רק מחוץ לבית.
לדעתי אם בונים צריך כמו שלך אבל בסטנדרט גבוה יותר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”