רושם ראשוני סלסלות VST
לאחר התלבטות והמתנה למשלוח קבלתי לידיי את 3 הסלסלות שהזמנתי : סלסלת 7 גרם, 18 גרם ו 15 גרם עבור בחור אחר שבנתיים לא ממש עושה קולות שהוא בא לקחת.....
בצעתי מעט חליטת עד כה אבל :
סלסלת ה 7 גרם הוציאה שוט מעולה יחסית ל7 גרם המקורית שלי. הסלסלה של VST רחבה יותר משמעותית בחלק התחתון. מבדיקת משקל שעשיתי החליטה בוצעה עימה עם כמות של כ 13 גרם קפה שזה מעט יותר מהסלסלה הרגילה שלי של 7 גרם וזה נובע מתוך הצורך לייצר אטימה נכונה אל מול הראש (אם אני שם 7-12 גרם העוגיה רטובה ולא נוגעת טוב ברשת של הראש). שורה תחתונה אני מרוצה מאד מסלסלה זו למרות שאינני יודע אם התוצאה טובה משמעותית בשל יתר הקפה (יתכן ועם סלסלה כפולה רגילה אפשר להגיע לתוצאה דומה לשוט בודד).
סלסלת ה 18 גרם, בצעתי עד כה פעם אחת עימה. להפתעתי לא הצלחתי לדחוס בה יותר מ 20-22גרם (חשבתי שתתנהג בדומה ל7 גרם שמכילה בפועל כמעט כפול....). השוטים הכפולים יצאו בסדר אבל לא מלהיבים במיוחד. נדרש עוד נסיון. אם הידית שלי היתה מסוגלת להכיל את סלסלת ה 22 גרם כנראה שזה היה מצב טוב יותר עבורי שכן כרגע אינני רואה הבדל משמעותי בין ה 18 של VST לסלסלת ה 15 הרגילה שלי, בשתיהן אני מכניס כמות קפה זהה לערך.
סלסלת ה 15 כפי שציינתי מיועדת למשהו אחר.
בצעתי מעט חליטת עד כה אבל :
סלסלת ה 7 גרם הוציאה שוט מעולה יחסית ל7 גרם המקורית שלי. הסלסלה של VST רחבה יותר משמעותית בחלק התחתון. מבדיקת משקל שעשיתי החליטה בוצעה עימה עם כמות של כ 13 גרם קפה שזה מעט יותר מהסלסלה הרגילה שלי של 7 גרם וזה נובע מתוך הצורך לייצר אטימה נכונה אל מול הראש (אם אני שם 7-12 גרם העוגיה רטובה ולא נוגעת טוב ברשת של הראש). שורה תחתונה אני מרוצה מאד מסלסלה זו למרות שאינני יודע אם התוצאה טובה משמעותית בשל יתר הקפה (יתכן ועם סלסלה כפולה רגילה אפשר להגיע לתוצאה דומה לשוט בודד).
סלסלת ה 18 גרם, בצעתי עד כה פעם אחת עימה. להפתעתי לא הצלחתי לדחוס בה יותר מ 20-22גרם (חשבתי שתתנהג בדומה ל7 גרם שמכילה בפועל כמעט כפול....). השוטים הכפולים יצאו בסדר אבל לא מלהיבים במיוחד. נדרש עוד נסיון. אם הידית שלי היתה מסוגלת להכיל את סלסלת ה 22 גרם כנראה שזה היה מצב טוב יותר עבורי שכן כרגע אינני רואה הבדל משמעותי בין ה 18 של VST לסלסלת ה 15 הרגילה שלי, בשתיהן אני מכניס כמות קפה זהה לערך.
סלסלת ה 15 כפי שציינתי מיועדת למשהו אחר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אלו סלסלות של לה מרצוקו שעברו שדרוג מבחינת סידור החורים.
מדידת המשקלים שלך דומה למה שאני גם ראיתי על הסלסלות האלה.
מדידת המשקלים שלך דומה למה שאני גם ראיתי על הסלסלות האלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- amirya2009
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני רכשתי 2 סלסלות אחת של 7 והשניה של 20 ג"ר
לפי התרשמותי לא ראיתי שום הבדל באיכות החליטה של הקפה
לפי דעתי אין שום יתרון בסלסלות הנ"ל חוץ מהגדלים הלא שגרתיים שהם מציעים
לפי דעתי אין שום יתרון בסלסלות הנ"ל חוץ מהגדלים הלא שגרתיים שהם מציעים
גם בסלסלת ה 7 גרם ???
עם ה 7 גרם בהחלט ראיתי הבדל והיא גם נראית שונה-מכילה הרבה יותר קפה.amirya2009 כתב:אני רכשתי 2 סלסלות אחת של 7 והשניה של 20 ג"ר
לפי דעתי אין שום יתרון בסלסלות הנ"ל חוץ מהגדלים הלא שגרתיים שהם מציעים...
איך אצלך ? כמה קפה נכנס בה לעומת הישנה שלך ? פרט ונמק
- amirya2009
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
גם אצלי נכנס יותר קפה בסלסה של ה 7 גרם וזה גם דרש ממני לשנות את דרגת הטחינה אבל מעבר לזה
לא ראיתי שום שינוי בתוצאה הסופית כמובן שתחלוט עם יותר קפה התוצאה תהיה שונה אבל להגיד
שהסיבה היא בגלל שינוי בחורים של הסלסלה יש תוצאה שונה . לא נראה לי
לא ראיתי שום שינוי בתוצאה הסופית כמובן שתחלוט עם יותר קפה התוצאה תהיה שונה אבל להגיד
שהסיבה היא בגלל שינוי בחורים של הסלסלה יש תוצאה שונה . לא נראה לי
טוב שאלת השאלות בעניין הסלסילות 7 גרם האלו... באיזה טמפר לעזעאזל אתם משתמשים?!?
אני יודע שאפשר להזמין מאיזה אתר גרמני טמפר בקוטר המתאים (41 מ"מ אם אני לא טועה) אבל בלא מעט כסף ובכל אופן הסלסילת ראש בודד של ויביאמה הנפיקה לי בודאות תוצאות טובות יותר (עשיתי לפחות 5 השוואות עם תערובות שונות) מה7 גרם של לה מרזוקו ובנוסף אולצתי לדחוס את הקפה עם הקוטר הקטן יותר של הטמפר פלסטיק של הסילביה לשעבר.
אני יודע שאפשר להזמין מאיזה אתר גרמני טמפר בקוטר המתאים (41 מ"מ אם אני לא טועה) אבל בלא מעט כסף ובכל אופן הסלסילת ראש בודד של ויביאמה הנפיקה לי בודאות תוצאות טובות יותר (עשיתי לפחות 5 השוואות עם תערובות שונות) מה7 גרם של לה מרזוקו ובנוסף אולצתי לדחוס את הקפה עם הקוטר הקטן יותר של הטמפר פלסטיק של הסילביה לשעבר.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אם אתה מגיע ל-14 גרם בסלסילה בודדת אז מה הטעם בלהשתמש בה ולא בכפולה?kobbi כתב:אתה טועה.
אתה אמור למלא הרבה מעבר לשקע שכן אחרת הקפה לא נוגע בעוגיה.
נדרשים כ 14 גרם.....כן כן. אתה צריך לוודא שאחרי הדחיסה אין שוליים כסופים בתוך הסלסלה.
הדחיסה מתבצעת עם 58 ולא 41. זה כתוב גם באתר החברה....
אני משתמש בבודדת כשאני רוצה להכין מנה בודדת שזה אומר 7 גרם קפה 30 מ"ל מים אז נכון
שעם 7 גרם זה כמעט בלתי אפשרי(לפחות לי) אבל 9-10 גרם יוצא סבבה, מעבר לזה אני כבר
עובר לכפולה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הגרמים חסרי משמעות - הקפה חשוב.
כמו שכתבתי - צריך להשוות את הסלסלות האלה לזהות שלהן מהדור הקודם של לה מרצוקו ולראות את ההבדל.
סלסלה שונה לגמרי עם כמות קפה שונה תוציא קפה אחר בהגדרה.
כמו שכתבתי - צריך להשוות את הסלסלות האלה לזהות שלהן מהדור הקודם של לה מרצוקו ולראות את ההבדל.
סלסלה שונה לגמרי עם כמות קפה שונה תוציא קפה אחר בהגדרה.
!?
מוזר מאוד, כשהיה לי את הסילביה השתמשתי בלה-מרזוקו והצלחתי לדחוס בקלות 9-10 גרם בשקע עצמו בלבד, האספרסו היה יוצא מעולה, מדויק ועם המון קרמה.
אני זוכר שראיתי המון סרטונים ביוטיוב לאחר הרכישה על אופן השימוש בסלסלה וכולם מילאו ודחסו את השקע ולא מעבר (כולל בבאצרה).
ובאמת מה ההגיון בסלסלת "סינגל" שלא מתפקדת טוב אלא אם מכניסים 14 גרם?
מוזר מאוד, כשהיה לי את הסילביה השתמשתי בלה-מרזוקו והצלחתי לדחוס בקלות 9-10 גרם בשקע עצמו בלבד, האספרסו היה יוצא מעולה, מדויק ועם המון קרמה.
אני זוכר שראיתי המון סרטונים ביוטיוב לאחר הרכישה על אופן השימוש בסלסלה וכולם מילאו ודחסו את השקע ולא מעבר (כולל בבאצרה).
ובאמת מה ההגיון בסלסלת "סינגל" שלא מתפקדת טוב אלא אם מכניסים 14 גרם?
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
עוד בנושא סלסלת מנה אחת
אולי משהו יסביר לי מדוע לא בונים סלסלה יחידה באותו פרופיל כמו הסלסלה הכפולה רק עמוקה פחות? הרי ככל ששטח "החורים" גדול יותר, השוט יוצא מוצלח יותר. מישהו מכיר כזו סלסלה? הייתי מאוד מעוניין לנסות כזו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

העוגייה ישר תיפרץ אם יהיו חורים לכל הרוחב כמו בכפולה