שתיית קפה והמשמעויות
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מגניב - קפה זה אקסטרים וגם טעים! זה נהיה כמו לעשות באנג'י... מצוין.
קישקוש - ומי מימן את הסרטון הזה? יצרן של? בטח מישהו שמשווק משהו צמחי כמו חליטת רויבוש או משהו דומה.
קישקוש - ומי מימן את הסרטון הזה? יצרן של? בטח מישהו שמשווק משהו צמחי כמו חליטת רויבוש או משהו דומה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
האמת שהטענות בסרטו הזה ממש טפשיות - שום דבר מחקרי או מדעי, רק תחושות בטן של בריאותנים למיניהם. זאת לעומת רעלנים אמיתיים שממש לא נחשבים כאלה בטבע - הסוכר, השומן. וזה קשור לאורח החיים שלנו שטבעי זה הדבר האחרון שאפשר לומר עליו. האם ממחר אני מפסיק לגזור ציפורניים כי יש להם תפקיד טבעי?
תכלס, כל אחד יכול לעשות ניסוי ולראות האם הקפה משפיע עליו ועד כמה. ויש מי שהקפה משפיע עליו לרעה, בכמות קטנה יחסית. בכמות גדולה על כולם. אני משתדל לא לעבור את השלוש כוסות ביום.
תכלס, כל אחד יכול לעשות ניסוי ולראות האם הקפה משפיע עליו ועד כמה. ויש מי שהקפה משפיע עליו לרעה, בכמות קטנה יחסית. בכמות גדולה על כולם. אני משתדל לא לעבור את השלוש כוסות ביום.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מעניין שפירסמת את הסרטון הזה, כנראה שהוא מסתובב כי קיבלתי אותו לפני כמה ימים.
בשבועות האחרונים אני מוריד דרסטית את כמות הקפה שאני שותה. התחלתי להרגיש ממש חולה - ואני משוכנע שזה קשור לקפה. הרגשה של ניתוק, כאילו ואני מסומם. אי יכולת להתרכז, עייפות תמידית. משהו ממש לא נעים.
לפני שבועיים הייתי בגמילה כמעט מוחלטת - שלוק או שניים ביום, ממקינטה. התחושה הפיסית השתפרה פלאים תוך ימים ספורים. גם השרירים בשכמות, שבד"כ תפוסים אצלי, התחילו להשתחרר קצת. שמעתי על כך מעוד אנשים, אגב - שברגע שהפסיקו או הורידו דרסטית את כמות הקפה, השרירים שלהם התחילו להתרפות.
אתמול בבוקר שתיתי בפעם הראשונה קפה מאניטה, מזה 3 שבועות בערך. בצהריים שוב הרגשתי לא טוב.
אני יודע שאני אנמי קצת, ויש לי הרגשה שהקפה תורם לכך. מאוד מוזר, אבל אולי זה נכון. רופאים אמרו לי שאני משוגע.
(מצד שני, פסיכיאטרים בטח יגידו שאני נורמאלי... אז לך תסמוך על רופאים
)
איך שלא נהפוך את זה, מדובר ברעל. אולי בכמות מסויימת הוא לא מזיק, אבל עדיין - זה רעל.
מיותר לציין שאתמול, כששתיתי אספרסו אמיתי מקפה טרי, אחרי 3 שבועות בערך, הרגשתי בגן עדן. כמה התגעגעתי...
בשבועות האחרונים אני מוריד דרסטית את כמות הקפה שאני שותה. התחלתי להרגיש ממש חולה - ואני משוכנע שזה קשור לקפה. הרגשה של ניתוק, כאילו ואני מסומם. אי יכולת להתרכז, עייפות תמידית. משהו ממש לא נעים.
לפני שבועיים הייתי בגמילה כמעט מוחלטת - שלוק או שניים ביום, ממקינטה. התחושה הפיסית השתפרה פלאים תוך ימים ספורים. גם השרירים בשכמות, שבד"כ תפוסים אצלי, התחילו להשתחרר קצת. שמעתי על כך מעוד אנשים, אגב - שברגע שהפסיקו או הורידו דרסטית את כמות הקפה, השרירים שלהם התחילו להתרפות.
אתמול בבוקר שתיתי בפעם הראשונה קפה מאניטה, מזה 3 שבועות בערך. בצהריים שוב הרגשתי לא טוב.
אני יודע שאני אנמי קצת, ויש לי הרגשה שהקפה תורם לכך. מאוד מוזר, אבל אולי זה נכון. רופאים אמרו לי שאני משוגע.
(מצד שני, פסיכיאטרים בטח יגידו שאני נורמאלי... אז לך תסמוך על רופאים
איך שלא נהפוך את זה, מדובר ברעל. אולי בכמות מסויימת הוא לא מזיק, אבל עדיין - זה רעל.
מיותר לציין שאתמול, כששתיתי אספרסו אמיתי מקפה טרי, אחרי 3 שבועות בערך, הרגשתי בגן עדן. כמה התגעגעתי...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
קפאין משפיע על הגוף, אבל זה לא רעל. זה רעל למזיקים מסויימים בלבד. הידעת - גם התירס מכיל חומר דומה, קטלני יותר, ועם זאת אחוז נכבד מהתזונה שלך מבוססת עליו? עלי למשל, אחרי תקופות עם ובלי, אני יכול להעיד שמעל כמות מסויימת של 4-5 כוסות זה עושה לי לא טוב ולא רק גופנית. אבל עד כמות זו, אין שום השפעה. בעצם, ההשפעה היחידה היא הזעה בעיקר, וגם זה רק מהכוס השניה-שלישית
בקשר לפסיכיאטר, עד שלא תנסה לא תדע...
בקשר לפסיכיאטר, עד שלא תנסה לא תדע...
what's next?
לא דיברנו על זה כבר איזה 100 פעמים פה? 
מוטי מה ההגדרה שלך לרעל? כמעט כל דבר שתקח במינון גדול יזיק לך. אני אף פעם לא שתיתי יותר מ-3 כוסות קפה ביום ובמינונים האלה לא הרגשתי רע.
הטענות שלהם פה בסרט די מפגרות.
"הגוף משדר לך שהוא עייף אז אתה אמור לישון" באופן כללי זה נכון..אבל גם אור מעיר אותך. אז מה הם אומרים שצריך להפסיק להשתמש בנורות?
המחסור בשינה הוא הבעיה ואם קפאין גורם לך לא לישון אז יש פה בעיה. אבל בדכ אנשים לא ישנים מסיבות אחרות ומשתמשים בקפאין רק כדי לעורר את עצמם.
צריכת קפאין לפני אימון גם מגבירה את ניוד השומנים..אז אולי קפאין זה בכלל טוב?
יש גם המון המון נוגדי חימצון..
פירסמתי בעבר רשימה של ההשפעות של קפאין שאספתי מספרי פרמקולוגיה למעוניינים:
מערכת העצבים - במינונים נמוכים הוא יכול לגרום להתעוררות ולעיכוב העייפות, במינונים יותר גבוהים של מעל 100mg הוא כבר יכול לגרום לעצבנות ואינסומניה אצל אנשים רגישים. ואצל אסמטים הוא יכול להרחיב את הסימפונות. מינונים גבוהים מאוד מאוד (לא משהו שאפשר להגיע אליו מקפה) יכולים לגרום לפרכוסים ואפילו למוות.
הלב וכלי הדם - במינונים של צרכני קפה הקפאין מעלה את הדופק ומעלה טיפה את לחץ הדם לפרק זמן קצר. אצל אנשים רגישים לעומת זאת כמות קטנה יכולה לגרום ממש להפרעות קצב. במינונים גבוהים קפה דווקא גורם לירידה בלחץ הדם. בנוסף הוא מוריד מעט את הצמיגות של הדם במקרים מסויימים.
מערכת העיכול - קפה באופן כללי גורם להפרשה מוגברת של אנזימי עיכול ומיצי קיבה..אבל הקטע זה שגם קפה נטול גורם לזה.
כליות - הקפאין הוא משתן חלש מאוד. אבל בכל זאת בטח שמתם לב לזה.
שרירים - משפר את יכולת הכיווץ של השריר.
מוטי מה ההגדרה שלך לרעל? כמעט כל דבר שתקח במינון גדול יזיק לך. אני אף פעם לא שתיתי יותר מ-3 כוסות קפה ביום ובמינונים האלה לא הרגשתי רע.
הטענות שלהם פה בסרט די מפגרות.
"הגוף משדר לך שהוא עייף אז אתה אמור לישון" באופן כללי זה נכון..אבל גם אור מעיר אותך. אז מה הם אומרים שצריך להפסיק להשתמש בנורות?
המחסור בשינה הוא הבעיה ואם קפאין גורם לך לא לישון אז יש פה בעיה. אבל בדכ אנשים לא ישנים מסיבות אחרות ומשתמשים בקפאין רק כדי לעורר את עצמם.
צריכת קפאין לפני אימון גם מגבירה את ניוד השומנים..אז אולי קפאין זה בכלל טוב?
פירסמתי בעבר רשימה של ההשפעות של קפאין שאספתי מספרי פרמקולוגיה למעוניינים:
מערכת העצבים - במינונים נמוכים הוא יכול לגרום להתעוררות ולעיכוב העייפות, במינונים יותר גבוהים של מעל 100mg הוא כבר יכול לגרום לעצבנות ואינסומניה אצל אנשים רגישים. ואצל אסמטים הוא יכול להרחיב את הסימפונות. מינונים גבוהים מאוד מאוד (לא משהו שאפשר להגיע אליו מקפה) יכולים לגרום לפרכוסים ואפילו למוות.
הלב וכלי הדם - במינונים של צרכני קפה הקפאין מעלה את הדופק ומעלה טיפה את לחץ הדם לפרק זמן קצר. אצל אנשים רגישים לעומת זאת כמות קטנה יכולה לגרום ממש להפרעות קצב. במינונים גבוהים קפה דווקא גורם לירידה בלחץ הדם. בנוסף הוא מוריד מעט את הצמיגות של הדם במקרים מסויימים.
מערכת העיכול - קפה באופן כללי גורם להפרשה מוגברת של אנזימי עיכול ומיצי קיבה..אבל הקטע זה שגם קפה נטול גורם לזה.
כליות - הקפאין הוא משתן חלש מאוד. אבל בכל זאת בטח שמתם לב לזה.
שרירים - משפר את יכולת הכיווץ של השריר.
מילה של אקסטרימיסט.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני לא טוען שזה רעל עכברים, ולא אומר שום דבר באופן גורף לגבי כולם.
אני מודע לכך שאני רגיש במיוחד לקפאין. מעל שתי כוסות ואני ממש מתרוצץ כמו עכבר עצבני במבוך. כך זה היה מאז ומתמיד, אצלי.
Oferot, כתבת "אצל אנשים רגישים במיוחד" - נראה לי שאני אחד מאלו. לצערי הרב.
לגבי הפרשת חומצה - אני סובל מריפלוקס מגיל מאוד צעיר. יודע לומר בוודאות שבבקרים בהם אני שותה קפה, אני חייב טאמס פק"ל חצי שעה אחרי הכוס ומסתובב עם צרבת במהלך רוב היום. בבקרים בהם אני לא שותה קפה, אני מסוגל לשתות אפילו מיץ תפוזים ולא מרגיש כלום.
בקיצור - זה חורגת אותי!
אני מודע לכך שאני רגיש במיוחד לקפאין. מעל שתי כוסות ואני ממש מתרוצץ כמו עכבר עצבני במבוך. כך זה היה מאז ומתמיד, אצלי.
לגבי הפרשת חומצה - אני סובל מריפלוקס מגיל מאוד צעיר. יודע לומר בוודאות שבבקרים בהם אני שותה קפה, אני חייב טאמס פק"ל חצי שעה אחרי הכוס ומסתובב עם צרבת במהלך רוב היום. בבקרים בהם אני לא שותה קפה, אני מסוגל לשתות אפילו מיץ תפוזים ולא מרגיש כלום.
בקיצור - זה חורגת אותי!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אולי יש לך אולקוס - חודש אנטיביוטיקה וזה עובר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני סבלתי מאולקוס בגיל 15, ומאז שיניתי שתי דברים בהרגלי האכילה, וזה עבר לי לגמרי.moti_r כתב:אני לא טוען שזה רעל עכברים, ולא אומר שום דבר באופן גורף לגבי כולם.
בקיצור - זה חורגת אותי!...
הדבר הראשון זה לא לאכול מהר, זאת אומרת ללעוס הרבה, והדבר השני זה לא לאכול 3 שעות לפני השינה.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מוטי,
שים לב שטאמס לריפלוקס זה ממש רע כי זה גורם לקיבה לייצר יותר חומצה ולכן עם הזמן גורם לך לסבול עוד יותר מצרבות. אני לוקח כדור יומי (יש כבר דור שלישי של תרופות למניעת רפלוקס).
שים לב שטאמס לריפלוקס זה ממש רע כי זה גורם לקיבה לייצר יותר חומצה ולכן עם הזמן גורם לך לסבול עוד יותר מצרבות. אני לוקח כדור יומי (יש כבר דור שלישי של תרופות למניעת רפלוקס).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני יודע לגבי הטאמס, אבל אני סובל מזה מגיל מאוד צעיר (אני חושב שזה התחיל באיזור גיל 14) ועד היום, 20 שנה, הטאמס זה כל מה שאני משתמש בו.
עופר, אתה מדבר על כדורי PPI כמו לוסק? נראה לי מטורף לקחת דברים כאלה. לקחתי לחודש (כשטופלתי להליקובקטור) והפסקתי.
shtud, גם אצלי הטיפול הכי טוב זה הרגלי אכילה. למעשה, עם הזמן למדתי לאהוב את הריפלוקס הזה - אני מסתכל עליו כמו מנגנון של הגוף להעניש אותי אם אכלתי לא טוב. אם אני אוכל שוקולד, זה בסדר. אבל אם אני מגזים - יש צרבת. כנ"ל לגבי מאכלים מטוגנים ושמנים. במקום כלשהו, העסק הזה עוזר לי לשמור על המשקל.
עופר, אתה מדבר על כדורי PPI כמו לוסק? נראה לי מטורף לקחת דברים כאלה. לקחתי לחודש (כשטופלתי להליקובקטור) והפסקתי.
shtud, גם אצלי הטיפול הכי טוב זה הרגלי אכילה. למעשה, עם הזמן למדתי לאהוב את הריפלוקס הזה - אני מסתכל עליו כמו מנגנון של הגוף להעניש אותי אם אכלתי לא טוב. אם אני אוכל שוקולד, זה בסדר. אבל אם אני מגזים - יש צרבת. כנ"ל לגבי מאכלים מטוגנים ושמנים. במקום כלשהו, העסק הזה עוזר לי לשמור על המשקל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
moti_r
אני לוקח לנטון כבר כמעט עשור, אחרי שאבחנו שהרפלוקס מסוכן. אגב, זה לכולם מתחיל מוקדם בערך בגיל כי זה כשל פיזיולוגי (זה גם עובר בתורשה כנראה).
אני לוקח לנטון כבר כמעט עשור, אחרי שאבחנו שהרפלוקס מסוכן. אגב, זה לכולם מתחיל מוקדם בערך בגיל כי זה כשל פיזיולוגי (זה גם עובר בתורשה כנראה).
יש כל מיני סיבות לריפלוקס ויש להן כל מיני טיפולים. גם PPI בניהם. לפעמים הבעיה היא בכלל כירורגית כשהlower esophageal sphincter או בקיצר LES לא עובד טוב. לפעמים זה מחליק קצת במעלה הדיאפרגמה (הרניה), לא חסר בקיצר.
מוטי למה נראה לך שלקחת PPI זה מטורף?
החומצה הכלורית הזאת שעולה לושת היא גם לא משהו. תקרא על barret esophagus.
מוטי למה נראה לך שלקחת PPI זה מטורף?
החומצה הכלורית הזאת שעולה לושת היא גם לא משהו. תקרא על barret esophagus.
מילה של אקסטרימיסט.
- Baristafe
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 21
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
בואו גם נשים לב שכל הדוקטורים למיניהם כמו ד"ר רון שמופיעים שם אינם רופאים! אלא דוקטור רון למשל הוא דוקטור לרפואה סינית שלמד בסין. אולי גם תיראו את התגובות שיש ביוטיוב לסרט. אחת התגובות דיברה על טאנין שגם אני זיהיתי אותו כחומר שנימצא ברימון ובשל כך עושה את הרימון לפרי מאוד בריא ויחודי.
הכל במידה זה המשפט הטוב ביותר שיש! אחרת לא תצאו מזה. אתם יודעים כמה גלוטן רע לגוף? אבל אך נחיה בלי ומה לא נאמר על חלב, אלרגן ממדרגה ראשונה שגם אותו בני האדם הם היחידים שצורכים בגיל בוגר ובשר אדום עם אנטיביוטיקה
. אנחנו נחיה כמו סינים אנחנו, אין לנו סיכוי. תשכחו מזה. מה שאפשר לעשות זה להוסיף דברים בריאים לתזונה שלנו כמו שיבולת שועל וטחינה ופישתן אבל להוריד דברים ספק אם אפשר ואני לא מדבר על עישון כי זה לא אוכל ואותו אולי רצוי להפסיק.
הכל במידה זה המשפט הטוב ביותר שיש! אחרת לא תצאו מזה. אתם יודעים כמה גלוטן רע לגוף? אבל אך נחיה בלי ומה לא נאמר על חלב, אלרגן ממדרגה ראשונה שגם אותו בני האדם הם היחידים שצורכים בגיל בוגר ובשר אדום עם אנטיביוטיקה
ארנון שופמן - בריסטפה
www.baristafe.co.il
www.baristafe.co.il