מעוניין לרכוש SANSUI טוב - זקוק ליעוץ

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
dvirko פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
בתור חובב מוסיקה נטול ציוד וינטאג' (למעט LUXMAN מתחילת שנות ה-80 שכנראה לא מי יודע מה) אני חייב לציין שאני מתקנא באוסף של כמה מכם.
אני מאזין בעיקר למוסיקה קלאסית ומעדיף רסיבר עם MID-HI בריא ולכיוון הבהיר יותר (הרמקולים שלי יחסית כהים).
כרגע אני ממש סובל עם ה-SETUP שיש לי - אין פירוט, אין במה והצליל חסר חיים.
כבר כמה חודשים אני מנהל מצוד בלוחות אחר SANSUI 7070/8080/9090 אך ללא תוצאות.
כרגע ישנם בלוחות מספר דגמים ורציתי לשאול האם המחירים נשמעים לכם סבירים?
6060 - 600 ש"ח
G3500 ב 700 ש"ח
9090DB ב 2500 ש"ח!

כמובן שהנטייה הטבעית היא לכיוון ה-9090 אבל המחיר נשמע לי קצת פסיכי, במיוחד אם ניקח בחשבון שיהיה צורך בשיפוץ כלשהו.

מה דעתכם?
בנוסף, אם מישהו מכם יודע על רסיברים נוספים שעומדים למכירה אודה לו מאוד.

חוני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #2 

האם כאן https://sites.google.com/site/dudulab/vintage כבר ביקרת ?

dvirko פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

חוני כתב:האם כאן https://sites.google.com/site/dudulab/vintage כבר ביקרת ?
...
תודה רבה על הלינק.
יש שם כמה דברים נחמדים אבל המחירים מאוד גבוהים ביחס ללוחות ובנוסף המעבדה ממוקמת בצפון הארץ ואני מתגורר במרכז...
האם תוכל להתייחס להצעות המחיר שרשמתי?

חוני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #4 

הפלוס הוא שאתה מקבל מכשירים שעברו שיפוץ מלא / חלקית + אחריות.
חושבני שעם המיקום לא תהיה בעיה, הוא מפרסם שם על הגעתו למרכז.
לבקשתך, אינני מתמצא במחירים, אך בד"כ ישנו מרווח כלשהוא להתמקחות.
נערך לאחרונה על ידי חוני ב 29/02/2012 15:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

9090DB ב 2500 ש"ח זה מחיר סביר אם הוא במצב טוב

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

ואם "הכיס צועק" והתקציב לא גבוה, לסדרת הG יש צליל עמוק ומשובח. שונה מ"סדרת המספרים" .

dvirko פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

rooster כתב:ואם "הכיס צועק" והתקציב לא גבוה, לסדרת הG יש צליל עמוק ומשובח. שונה מ"סדרת המספרים" .
...
ה-"G" היחיד שנתקלתי בו הוא G3500 שהוא די חלש. לאילו דגמי "G" אתה מתייחס?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

אין סיבה להגביל את עצמך לסאנסוי - יש מגברים או רסיברים מצויינים גם של מרנץ, קנווד, ניקו, לקסמן וכו'.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #9 

בד"כ מי שמחזיק במגבר/רסיבר וינטאג' מהדגמים הגדולים,יודע בדיוק כמה הוא שווה ודורש מחיר בהתאם..אבל אני מסכים
שלעיתים דורשים סכומים מופרזים על וינטאג'.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #10 

dvirko כתב:
rooster כתב:ואם "הכיס צועק" והתקציב לא גבוה, לסדרת הG יש צליל עמוק ומשובח. שונה מ"סדרת המספרים" .
...
ה-"G" היחיד שנתקלתי בו הוא G3500 שהוא די חלש. לאילו דגמי "G" אתה מתייחס?
...
הרסיברים מסידרת G מתחילים להיות מה שנקרא, "רציניים", החל מהדגם G-6000 ומעלה.באמצע יש גם את ה-G עם ה-X700 במספר הדגם,אך עם איכות בניה פחות טובה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #11 

לאיזה רמקולים אתה רוצה לשדך את הרסיבר המיוחל?

dvirko פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

RAMIRAMI68 כתב:לאיזה רמקולים אתה רוצה לשדך את הרסיבר המיוחל?
...
אני מתבייש לספר על הרמקולים שברשותי - קניתי אותם כשהייתי צעיר ופוחז לפני כ-15 שנים ולמרות שבזמנו הסאונד שלהם מאוד מצא חן בעיני (רכשתי אותם לאחר האזנה עיוורת), היום הם נשמעים לי עייפים וחסרי חיים, מה גם שמבנה הדירה שלי והאקוסטיקה לא עוזרים במיוחד. מדובר ב BOSE 4.2. כל טכנולוגיית ה-DIRECT-REFLECTING הזו לא עושה את העבודה לדעתי ודורשת חדר במבנה מאוד ספציפי. במסגרת השידרוג אני מתכוון להחליף לרמקולים שיותר יקלעו לטעמי.
הרצון לעבור להגברה "של פעם" נבע מכך שבחדר העבודה יש לי לקסמן מתחילת שנות ה-80 (לא מהסדרות המוצלחות) שמשודך לשני צ'יקמוקים ענתיקים תוצרת NAMCO. למרבה הפלא ה-SETUP הזה נשמע הרבה יותר טוב מזה שבסלון. גם כשחיברתי את הלקסמן לBOSE הרגשתי שהם קיבלו זריקת עידוד והוציאו צליל יותר מלא, אבל הבאס אוי הבאס - מוגזם מאוד ומרוח. אף מגבר לא רוצה להיות חבר של הרמקולים האלה.
גם נזכרתי בצער רב ב-TELEVOX שהיה לי בילדותי, אשר למרות שמדובר בקיט פשוט תוצרת הארץ עדיין נשמע טוב יותר מכל רסיבר ק"ב מודרני שעבר תחת ידי ב-20 השנה האחרונות.
בעבר הייתי מוסיקאי (קלאסי) ומוסיקה היא כמו חמצן לנשימה עבורי, אז תאר לך עד כמה המצב חמור אם בשנים האחרונות אני כמעט ולא מקשיב למוסיקה בבית - אני מדליק את המערכת ובמקום מוסיקה בוקעים ממנה רעשים של צינור ביוב חלוד - אין בשר, אין ריגוש - נאדה, הכל מרוח ועמום כאילו כיסו את הרמקולים בשמיכת פוך.
בקיצור אני מחפש מגבר ורמקולים שיגאלו אותי מייסורי.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #13 

מה התקציב שלך למגבר ומה התקציב שלך לרמקולים ? דבר חשוב נוסף - מה המקור שלך ?
לו הייתי רוטשילד ...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #14 

אני האזנתי לפני כ-20 שנה ל-4.2 המקוריים (עם האלכסון) והם נשמעו טוב מאד. לסידרה 2 לא האזנתי מעולם. האם הזוג שלך זה 4.2 מקורי או סידרה 2 (מבנה אלכסוני או לא)? אם קנית אותם לפני 15 שנה אני מנחש שזה הדור השני, אבל בכל אופן אם תחליט למכור אותם מתישהו תחשוב עלי.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #15 

הוי ה TELEVOX ...כמה דנו בו בפורום...בזכותי :lol:
אני שומר לו חסד נעורים והוא עדיין אצלי תקין ובמצב חדש לחלוטין ועם סאונד איכותי ביותר!
ציינתי שאני יד ראשונה? :wink:

dvirko פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

nirses כתב:מה התקציב שלך למגבר ומה התקציב שלך לרמקולים ? דבר חשוב נוסף - מה המקור שלך ?
...
חשבתי על 2000 ש"ח למגבר ו- 5000 לרמקולים, אבל אפשר לשנות את היחס ביניהם, העיקר שאהנה מהתוצאה.
המקור שלי הוא CD של X310 - SANSUI, לא HI END אבל זה מה יש. התכנית היא אולי בכלל להעביר את כל האוסף למחשב ולעבוד עם DAC.

dvirko פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

dragon כתב:אני האזנתי לפני כ-20 שנה ל-4.2 המקוריים (עם האלכסון) והם נשמעו טוב מאד. לסידרה 2 לא האזנתי מעולם. האם הזוג שלך זה 4.2 מקורי או סידרה 2 (מבנה אלכסוני או לא)? אם קנית אותם לפני 15 שנה אני מנחש שזה הדור השני, אבל בכל אופן אם תחליט למכור אותם מתישהו תחשוב עלי.
...
הרמקולים הם אכן מסדרה 2 ולמעשה יש לי שני זוגות תואמים כי בזמנו חשבתי שיהיה חכם להשתמש בדיוק באותו הדגם גם עבור צליל הקפי. מבטיח לעדכן אותך ברגע שאמצא להם תחליף.
דרך אגב, יכול להיות שהרמקולים באמת לא כל כך רעים, הרי בחרתי אותם במבחן האזנה עיוורת אבל התנאים האקוסטים בחנות והמגבר שאליו הם היו משודכים כנראה גרמו להם להשמע אחרת, ומאז גם עברתי כמה דירות והאקוסטיקה השתנתה, לעולם לא נדע...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #18 

9090DB - זה מראש העין - הכי טוב ברשימה. אבל מחיר שלו 2500 שקלים - מוגזם במאה דולר לפחות (400 שקל) שזה מחיר שלי מינימום recap שצריך לעשות - אם אתה עושה לבד. אם לא לבד זה כבר יעלה לך הרבה יותר. מצד שנייה לייבאת כזה מארה"ב לבד - יעלה לך אותו דבר כמו ה-2500 שקלים. תבדוק אותו טוב טוב ותראה שיש סטראו בלי רעשים. אחר כך תפעיל dolby ותראה שיש שני channels עובדים. אני שם כסף שאין! לא לדאוג - ככה זה 9090DB - שייסע של dolby - מעגל בעייה אבל לא קשה לתקן. אם הטיונר לא עובד - לא לגעת!!! טיונר זה בעיה קשה וצריך הרבה עבודה וחלקים שאין למצא בשום מקום. טיונר לא עובד - חצי כסף.

הכי טוב לקנות מחיר של eBay ולהביא לכאן עם חברים שחוזרת לישראל - בקונטיינר. אם אין - אז להסתדר עם המוכר הקצת חזיר.

dvirko פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

tnsilver כתב:9090DB - זה מראש העין - הכי טוב ברשימה. אבל מחיר שלו 2500 שקלים - מוגזם במאה דולר לפחות (400 שקל) שזה מחיר שלי מינימום recap שצריך לעשות - אם אתה עושה לבד. אם לא לבד זה כבר יעלה לך הרבה יותר. מצד שנייה לייבאת כזה מארה"ב לבד - יעלה לך אותו דבר כמו ה-2500 שקלים. תבדוק אותו טוב טוב ותראה שיש סטראו בלי רעשים. אחר כך תפעיל dolby ותראה שיש שני channels עובדים. אני שם כסף שאין! לא לדאוג - ככה זה 9090DB - שייסע של dolby - מעגל בעייה אבל לא קשה לתקן. אם הטיונר לא עובד - לא לגעת!!! טיונר זה בעיה קשה וצריך הרבה עבודה וחלקים שאין למצא בשום מקום. טיונר לא עובד - חצי כסף.

הכי טוב לקנות מחיר של eBay ולהביא לכאן עם חברים שחוזרת לישראל - בקונטיינר. אם אין - אז להסתדר עם המוכר הקצת חזיר.
...
thanks for all the valuable advices
(Y)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #20 

yairf כתב:אין סיבה להגביל את עצמך לסאנסוי - יש מגברים או רסיברים מצויינים גם של מרנץ, קנווד, ניקו, לקסמן וכו'.
...
Objection

יש סיבה מצויין!!! קוראים לו 9090 ויש עוד סיבה יותר טוב שקוראים לו 9090DB. קני, מרי וניקו יכול רק לקנאת בסוי. Luxman זה כבר סיפור אחרת. נכון.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”