שלום לכולם.
לאחרונה השמשתי מחשב ישן שהיה בבית בתור מדיה סנטר. מדובר במחשב פשוט למדי, עם מעבד פנטיום 4 3.0 גיגה הרץ (פרסקוט). בשלב הראשון השתמשתי בכרטיס המסך המובנה.
בעיקרון, אני אוהב מאוד את XBMC. אני אוהב את המראה שלה, את העובדה שלא צריך להסתבך עם קודקים, את הסדר שהיא עושה במדיה ואולי יותר מהכל, את הפלאגין של הורדת הכתוביות. כל נושא הורדת הכתוביות מאוד מעיק בעיני, ואם הפתרון שיוצע לי בסופו של דבר יהיה שימוש בתוכנה אחרת, הורדת כתוביות אוטומטית היא תכונה שחייבת להיות שם.
בבית יש NAS מבוסס שרת אובונטו 11.10 64 ביט. ספריות המדיה משותפות בשני פרוטוקולים - NFS וסמבה. בסלון נמצא מחשב המדיה, ובשלב ראשון ניסיתי להתקין עליו חלונות 7. מכיוון שמדובר בגרסת חלונות שכוללת קליינט NFS, ניסיתי להשתמש בפרוטוקול הזה. הבעיה היא שבכל הדלקה מחדש של המחשב הוא לא מצליח להתחבר לשרת ה-NFS, ואז צריך למחוק את כונן הרשת, לאתחל את המחשב כדי שיקלוט שהכונן נותק, ולחבר אותו מחדש. לא ממש נחמד. ניסיתי לשנות מטעינה רכה עם ניסיון בודד לטעינה קשה (טעינה רכה - מספר מוגבל של ניסיונות התחברות. טעינה קשה - תמשיך לנסות עד שתצליח), וזה סידר את התקלה לשניים-שלושה איתחולים, ואז העסק הפסיק לתפקד שוב. חיפשתי מידע ברשת - באתר התמיכה של מיקרוסופט היה כתוב שזה בגלל שאני משתמש בפקודה אחת להתחברות לכונן, ואם אשתמש בפקודה שניה, הכל יהיה בסדר. אלא שאני מראש השתמשתי בפקודה השניה (mount. אני לא זוכר מה הפקודה שבה הם טוענים שהשתמשתי).
החלטתי לנסות להשתמש בסמבה. אחרי הכל, זה הפרוטוקול בו חלונות תומכת בצורה הטובה ביותר. מסיבה לא ידועה, כל דבר בו אני מנסה לצפות עם חיבור סמבה מחלונות מפסיק אחרי 5 עד 30 דקות, כאילו הפורט נסגר פתאום. שיחקתי עם ההגדרות, עשיתי ממש קופי-פייסט של קובץ ההגדרות המומלץ עבור XBMC. שום דבר לא עזר.
החלטתי לנסות משהו אחר. התקנתי XBMC Live. פתאום כמעט הכל עבד כמו שצריך. אפילו בחיבור סמבה בין שני מחשבי לינוקס, העסק עבד נהדר, בניגוד למה שהיה עם חלונות. בחלק מהאיתחולים כונן הרשת לא התחבר, ו-XBMC Live לא כולל תמיכה מובנית ב-NFS, אבל התקנתי את הקליינט, ומאז הכל עבד נהדר. כמובן שעם המעבד הזה אי אפשר לצפות בסרטים ב-1080P, ולכן קניתי כרטיס מסך GT520, שאמור להיתמך היטב על ידי לינוקס. התקנתי את הדרייברים של nVidia, ומאז הרזולוציה המקסימלית שאני מקבל היא 640X480. שיחקתי עם xorg.conf. זה לא עזר. ניסיתי להשתמש ב xrandr, אבל קיבלתי הודעת שגיאה לא מובנת.
עברתי למערכת ההפעלה הבאה - אובונטו (במקרה שלי, קובונטו. לא ממש משנה). נתקלתי בבעיות רזולוציה ברמת מערכת ההפעלה, אבל אותן פתרתי בעזרת xrandr. מה שלא פתרתי הוא את בעיית הסאונד - יש לי תקלה ברסיבר כרגע, ואני משתמש בכבל אופטי להעברת הסאונד, לא ב-HDMI. בשום אופן לא הצלחתי לגרום למחשב להוציא יותר מסטריאו. באותו שלב גם גיליתי שלאובונטו האחרון עדיין אין תמיכה של ממש ב-XBMC וצריך לקמפל מקוד המקור. לא היה לי כח לזה, והחלטתי לנסות שוב את חלונות, שם גם אמורה להיות תמיכה טובה יותר בכרטיס המסך.
התקנתי שוב חלונות (אגב, בהתקנה השניה על אותו מחשב נתקלתי בסירוב לקבל את המספר הסידורי - מדובר בעותק חוקי של חלונות. אני כנראה אצטרך להתקשר לתמיכה של מיקרוסופט). עכשיו אני סובל מ-overscan מטורף במערכת ההפעלה, והכלים של nVidia לא מאפשרים לסדר את זה. הדבר ניתן לתיקון מתוך XBMC. בעיית הסמבה עדיין קיימת, אני מניח שהיא בצד השרת. עדיין לא ראיתי אם בעיית ה-NFS נפתרה או לא, כי רק היום התקנתי את חלונות מחדש.
מה לעשות? האם יש דרך לגרום ל-XBMC Live לתמוך ברזולוציות נורמליות עם הכרטיס הזה? אם כן, זה הפתרון הטוב ביותר מבחינתי. אם לא, האם מישהו יודע איך לפתור את בעיות הסמבה או ה-NFS בחלונות? ואם שום דבר לא יעזור, מישהו יכול להמליץ על תוכנה טובה אחרת במקום XBMC? משהו שיראה יפה ויוריד כתוביות לבד. לחילופין, אם מישהו מכיר איזה service ללינוקס שיטפל לבדו בנושא הכתוביות, אני אהיה יותר פתוח להצעות לדברים אחרים.
אגב, התקנתי גם את בוקסי, אבל נראה כאילו בגרסה האחרונה הם ממש קילקלו את ממשק המשתמש. היא הייתה לי מאוד לא נוחה והרמתי ידיים תוך כמה דקות.
מצטער על החפירה, ותודה לעונים.
מגוון בעיות עם מדיה סנטר
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים