עצומה נגד מהירות השליחה - למי שאולי זוכר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Miro1989 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

בשנת 2005 הייתה עצומה מאוד גדולה נגד מהירות השליחה שאני ועוד חבר שלי אירגנו.
בנינו אתר מיוחד לזה שבו אנשים יכלו לחתום עם ת.ז. מס' טלפון וכו'.
בעצומה הזו תוך שבוע הגענו ללמעלה מ-20,000 חתימות וזה בשנת 2005 ובלי פייסבוק רק בעזרת הפצה שונה בפורומים השונים. הקצב חתימות היה מטורף והיום 2012 ושום דבר לא ישתנה.
אני בטוח שאם כחלון היה אז שר התקשורת הכל היה משתנה, אנחנו הגענו ל-YNET ולעוד מלא מקומות.

אם אתם רוצים להצליח במחאות שלכם פה היום יש דרך הרבה הרבה יותר קל וקוראים לה פייסבוק, זו הדרך היחידה שלכם להראות לשר התקשורת ולכולם שזה חשוב לכם. ככל שתצליחו לגייס יותר ככה הסיכוי שלכם להצליח יהיה גדול יותר, ראו ערך מחאת הקוטג', הפסק זמן ובכלל כל המחאה שהייתה פה בארץ בקיץ!!
אני מבטיח לכם שמהר מאוד YNET וואלה ועוד אתרים יתגייסו לעזרה שלכם, הם אוהבים את זה!!
תגייסו את הבסיס משם הם כבר יעזרו לכם, תנצלו את שר התקשורת המעולה שיש היום בארץ הוא יעשה את השינוי תראו לו שאכפת לכם. אני לא יודע אם יש פה אנשים בגילאים המתאימים כי זה היה מזמן האתר כבר לא קיים אבל תכתבו בגוגל "עצומה נגד מהירות השליחה" תמצאו מלא קישורים בפורומים שונים, אנחנו התחלנו עם הפרסום הראשוני ומשם זה רץ כמו אש בשדה קוצים.
תראו את התגובות של אנשים בקשר להשקה של חבילות חדשות עוד ב-2005 וכלום לא השתנה!!!!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3143405,00.html

והנה הוכחות לקיום העצומה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3144984,00.html
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=105878
http://forums.nana10.co.il/Message/Mess ... ID=8194381

אין לי הוכחות לגבי כמות החתימות כי האתר כבר לא קיים אבל אני אומר לכם שהיו יותר מ-20,000 פה אחרי כמה ימיים הגענו כבר ל-3400(סוף הדיון)
http://www.primetime.co.il/community/sh ... 251&page=2

שמישהו ירים את העצומה כמו שצריך בפייסבוק, וכאשר יצבור מספיק כוח שיפנה לאתרי התקשורת בארץ זה מה שייתן לעצומה את הבוסט הכי רציני, כאשר פרסמו אותנו ב-YNET וואלה נענע וכו' הקצב חתימות הוכפל פי 10 בערך.
ברגע שתקבלו את החשיפה באתרים האלה שר התקשורת יהיה חייב להגיב על זה ולהראות מה הוא מתכנן לעשות בנידון.
דבר חשוב מאוד: כדי שזה יצליח כולם חייבים להרתם להפצה של זה!!!
מקווה שתצליחו איפה שנכשלתי אחרת נמצא את עצמנו גם בשנת 2020 עם מהירות שליחה של מגה..
שיהיה בהצלחה למי שיהיה מוכן להרים את הכפפה :)

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

אין ספק שמשה כחלון יביא את השינוי, אבל השאלה היא מתי. לפי כתבה שראיתי, חברת החשמל עשתה ניסוי בקריית שמונה באוקטובר 2011 על 100 מגה סימטרי, מהירות הורדה ששווה למהירות העלאה(כלומר 100 מגה הורדה ו-100 מגה העלאה).

כחלון אמר להם שהוא רוצה שתהיה מהירות כזאת לכל אזרחי ישראל. כלומר לרשת את כל המדינה בסיבים אופטיים, שזה מה שיביא את המהירות הזאת.
ולפי מה שרשום, התכנון הוא שתוך 7 שנים חברת החשמל תרשת שני שליש מהמדינה. שמעת את זה? רק שני שליש תוך 7 שנים. כלומר רק ב-2019-2020 בערך שני שליש מהמדינה יהנו מסיבים אופטיים וממהירות העלאה גבוהה.

מה זה שווה אם זה יקרה רק עוד 7 שנים? לפי התכנון בערך 10% מהמדינה יהיו מרושתים לסיבים אופטיים ב-2012 (באפריל בערך יש בחירה של משקיע בפרוייקט הזה, שיחזיק ב-51% מהמנויות)

אז מה זה שווה בעצם? חשבתי שתוך שנה-שנתיים. מה אני אחכה עוד 7 שנים בערך כדי להעלות קבצים בצורה נורמלית?

Miro1989 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

קודם כל זה מעולה שהוא עשה את זה בעתיד אנחנו מאוד נהנה מזה, אבל בלי שום קשר הטכנולוגיה הסימטרית קיימת בהוט וגם בבזק והם מסוגלות לתת לנו מהירות העלאה גבוה בהרבה מימה שהם נותנות פשוט שאין להם אינטרס לכך.
בשונה מהמקרים של תנובה, שטראוס, שופרסל כאן אתה לא יכול להחרים את החברות האלה כי אתה לא יכול להישאר בלי אינטרנט והם מנצלות את זה, אבל ופה האבל הגדול זה היה גם בחברות התקשורת, וראה זה פלא המחירים התחרות ומה לא התשנו לחלוטין וזה עוד לפני בכלל שהחברות המתחרות נכנסות לשוק (מירס שתוריד את המחירים עוד יותר וחצי שנה אחריה תבוא עוד חברה של יהודי צרפתי שבכלל תרסק את המחירים)
כמו שכאן היה שינוי טרם כניסת המתחרים ושינוי לא קטן בכלל, גם במקרה שלנו לא צריך לחכות 7 שנים עד שחברת החשמל תיכנס לתחום, כמו ששר התקשורת הוריד להם את הקישוריות ככה הוא יכול לגרום לחברות לבטל את ההגבלה על האפלואד רק צריך להראות לו שזה באמת חשוב לנו, הוא אכן עושה את זה עם חברת החשמל כי הוא רוצה שנתקדם אבל הוא לא באמת יודע עד כמה זה חשוב ואת זה אנחנו צריכים להראות לו ואז הוא יבין שאסור לחכות 7 שנים לחברת החשמל במיוחד שהטכנולוגיה קיימת ולא ניתנת מאינטרסים פרטים של שני המונופולים הוט ובזק.

מי שלא יודע מה האינטרסים אז זה מחולק ל-3:
1) גם בזק וגם הוט מחזיקות חוות שרתים ענקיות עם מהירות העלאה גבוה מאוד לאתרים שמאוחסנים שם. בזק והוט לוקחות הון עתק על אחסון המחשבים שם וברגע שכל בית תהיה מהירות העלאה גבוה אני יוכל להקים חוות משל עצמי בבית ולא אצטרך אותם.
2) יש מלא חברות גדולות שמשלמות הון עתק עבור חיבור עם אפלואד גבוה, אם המחיר ירד לשוק הפרטי גם לחברות האלה הם יהיו חייבים להוריד מחירים.
3) הם יכולים לתת לך עד מחר מהירויות של 100 מגה 1000 מגה וכו' בלי להעמיס יותר מידי על השרתים שלהם כי כל עוד מהירות העלאה לא גבוה, השיתוף ישאר מינימאלי וזה לא משנה כמה הם ישדרגו את מהירות ההורדה. זה בעצם לתת לך מוצר משוכלל שאין לך יותר מידי מה לעשות איתו אבל הם יכולות להמשיך להתפאר שהם משדרגות את המהירות בארץ ועל הדרך גם לשדרג את ההכנסות שלהם.

בקיצור, בלי התערבות חיצונית או בלי כניסה של מתחרה חדשה שתשבור את הכללים בשוק, שום דבר לא יזוז פה לעוד הרבה שנים.

oren_a
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

עשיתי דף... כי אני גם חושב שזו הדרך

http://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7 ... 4111629747

אני רואה שיש לך הרבה ניסיון, אם אתה רוצה אפשר לשנות כל מה שאתה חושב לנכון...

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Miro1989 כתב:קודם כל זה מעולה שהוא עשה את זה בעתיד אנחנו מאוד נהנה מזה, אבל בלי שום קשר הטכנולוגיה הסימטרית קיימת בהוט וגם בבזק והם מסוגלות לתת לנו מהירות העלאה גבוה בהרבה מימה שהם נותנות פשוט שאין להם אינטרס לכך.
בשונה מהמקרים של תנובה, שטראוס, שופרסל כאן אתה לא יכול להחרים את החברות האלה כי אתה לא יכול להישאר בלי אינטרנט והם מנצלות את זה, אבל ופה האבל הגדול זה היה גם בחברות התקשורת, וראה זה פלא המחירים התחרות ומה לא התשנו לחלוטין וזה עוד לפני בכלל שהחברות המתחרות נכנסות לשוק (מירס שתוריד את המחירים עוד יותר וחצי שנה אחריה תבוא עוד חברה של יהודי צרפתי שבכלל תרסק את המחירים)
כמו שכאן היה שינוי טרם כניסת המתחרים ושינוי לא קטן בכלל, גם במקרה שלנו לא צריך לחכות 7 שנים עד שחברת החשמל תיכנס לתחום, כמו ששר התקשורת הוריד להם את הקישוריות ככה הוא יכול לגרום לחברות לבטל את ההגבלה על האפלואד רק צריך להראות לו שזה באמת חשוב לנו, הוא אכן עושה את זה עם חברת החשמל כי הוא רוצה שנתקדם אבל הוא לא באמת יודע עד כמה זה חשוב ואת זה אנחנו צריכים להראות לו ואז הוא יבין שאסור לחכות 7 שנים לחברת החשמל במיוחד שהטכנולוגיה קיימת ולא ניתנת מאינטרסים פרטים של שני המונופולים הוט ובזק.

מי שלא יודע מה האינטרסים אז זה מחולק ל-3:
1) גם בזק וגם הוט מחזיקות חוות שרתים ענקיות עם מהירות העלאה גבוה מאוד לאתרים שמאוחסנים שם. בזק והוט לוקחות הון עתק על אחסון המחשבים שם וברגע שכל בית תהיה מהירות העלאה גבוה אני יוכל להקים חוות משל עצמי בבית ולא אצטרך אותם.
2) יש מלא חברות גדולות שמשלמות הון עתק עבור חיבור עם אפלואד גבוה, אם המחיר ירד לשוק הפרטי גם לחברות האלה הם יהיו חייבים להוריד מחירים.
3) הם יכולים לתת לך עד מחר מהירויות של 100 מגה 1000 מגה וכו' בלי להעמיס יותר מידי על השרתים שלהם כי כל עוד מהירות העלאה לא גבוה, השיתוף ישאר מינימאלי וזה לא משנה כמה הם ישדרגו את מהירות ההורדה. זה בעצם לתת לך מוצר משוכלל שאין לך יותר מידי מה לעשות איתו אבל הם יכולות להמשיך להתפאר שהם משדרגות את המהירות בארץ ועל הדרך גם לשדרג את ההכנסות שלהם.

בקיצור, בלי התערבות חיצונית או בלי כניסה של מתחרה חדשה שתשבור את הכללים בשוק, שום דבר לא יזוז פה לעוד הרבה שנים.
...
אם כבר השינוי יבוא מחברת החשמל, ולא מחברות האינטרנט. קשה לי להאמין שכחלון יחייב את ספקיות האינטרנט להעלות את מהירות ה-Upload.

"לפי הדיווחים, בחברת החשמל מתכוונים לרשת כ-10% משטח המדינה בסיבים אופטיים במסגרת המיזם כבר בשנה הקרובה, כאשר הציפייה היא שבעוד 7 שנים כמעט כחצי משטח המדינה ירושת בסיבים אופטיים."

מה שאני מקווה שברגע ש-10% מהמדינה יהיה להם אינטרנט עם סיבים אופטיים, אז חברות האינטרנט (בזק, 012, הוט, נטוויז'ן וכו') יעלו את מהירות האפלוד כדי לא לאבד לקוחות. זה יכול להיות מה שיקרה, ואני מקווה מאוד שזה יקרה.

Foxhole
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

בכנות אני אומר את זה, לדעתי, אתם סתם טוחנים מים.

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

Foxhole כתב:בכנות אני אומר את זה, לדעתי, אתם סתם טוחנים מים.
...
גם אני חושב..אין מה לנסות לשכנע אף אחד, עד שחברת החשמל לא תיכנס לתמונה ותפרוס סיבים אופטיים עד הבית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”