איזה רמקול סנטר יתאים לקדמיים Kef Cresta?
שלום רב, מה שלומכם?
יש לי מערכת קולנוע ביתי כשהרמקולים הקדמיים הם Kef Cresta.
שמעתי אצל חבר מערכת בה היה רמקול סנטר ומאד התרשמתי והבנתי שמשהו...פשוט חסר.
כך שהחלטתי לקנות רמקול סנטר ברמת כניסה.
חיפשתי ומצאתי שרשור בפורום והבינותי כי ישנן דעות לפה ולשם בנוגע להתאמה של הסנטר לקדמיים...
מה שברצוני לדעת זה:
1) האם יש חברה נוספת (בנוסף ל-Kef) שגוון הצליל של הרמקולים יכול להתאים ל-Kef Cresta?
2) האם בכדי לעשות התאמה מלאה בין הקדמיים לסנטר, לא מספיק שאמצא CENTER מדגם CRESTA, אלא ממש למצוא רמקול CENTER מאותו המספר של הסדרה בדגם CRESTA?
אם כן - מה עושים כאשר ה-CRESTA שלי הינם מסדרה ישנה ואולי יהיה קשה למצוא CENTER מאותה הסדרה?
3) האם השוני (דגם שונה או חברה שונה) בכלל אקטואלי ברמה סטנדרטית כזו של ציוד?
אודה להתייחסותכם ל-3 השאלות.
המון תודה ושיהיה אח'לה יום!
יש לי מערכת קולנוע ביתי כשהרמקולים הקדמיים הם Kef Cresta.
שמעתי אצל חבר מערכת בה היה רמקול סנטר ומאד התרשמתי והבנתי שמשהו...פשוט חסר.
כך שהחלטתי לקנות רמקול סנטר ברמת כניסה.
חיפשתי ומצאתי שרשור בפורום והבינותי כי ישנן דעות לפה ולשם בנוגע להתאמה של הסנטר לקדמיים...
מה שברצוני לדעת זה:
1) האם יש חברה נוספת (בנוסף ל-Kef) שגוון הצליל של הרמקולים יכול להתאים ל-Kef Cresta?
2) האם בכדי לעשות התאמה מלאה בין הקדמיים לסנטר, לא מספיק שאמצא CENTER מדגם CRESTA, אלא ממש למצוא רמקול CENTER מאותו המספר של הסדרה בדגם CRESTA?
אם כן - מה עושים כאשר ה-CRESTA שלי הינם מסדרה ישנה ואולי יהיה קשה למצוא CENTER מאותה הסדרה?
3) האם השוני (דגם שונה או חברה שונה) בכלל אקטואלי ברמה סטנדרטית כזו של ציוד?
אודה להתייחסותכם ל-3 השאלות.
המון תודה ושיהיה אח'לה יום!
א. תמיד עדיף שהסנטר יהיה מאותה סדרה או לפחות מאותו יצרן של הקדמיים.
ב. במידה ולא ניתן להשיג סנטר לפי סעיף א. , רצוי פשוט לשמוע את השילוב בבית עם כמה סנטרים בתקציב שמאפשר.
ג. מאוד חשוב שהרסיבר יהיה בעל כיול מתקדם כדי שיוכל "לפצות" על השוני בגוון הצליל בין הקדמיים שלך לסנטר שתבחר.
בהצלחה.
נ.ב - תפרט מה שאר המרכיבים במערכת זה יעזור...
ב. במידה ולא ניתן להשיג סנטר לפי סעיף א. , רצוי פשוט לשמוע את השילוב בבית עם כמה סנטרים בתקציב שמאפשר.
ג. מאוד חשוב שהרסיבר יהיה בעל כיול מתקדם כדי שיוכל "לפצות" על השוני בגוון הצליל בין הקדמיים שלך לסנטר שתבחר.
בהצלחה.
נ.ב - תפרט מה שאר המרכיבים במערכת זה יעזור...
תודה על תשובתך המהירה...
אז מפני שה-CRESTA די וותיקים, יש להניח שלא יהיה ניתן ליישם את סעיף א'.
במידה ואין דרך להשיג סנטר מסדרת CRESTA (אגב, משנה איזה מספר בסדרה?) - יש צורך עדיין בהתעקשות על סנטר של KEF? או פשוט לנסות מס' סנטרים מחברות שונות ולמצוא משהו שיתאים.
מה שחשוב לי בסנטר - שרק הצלילים שבאמת אמורים לעבור בסנטר יעברו בו...שמעתי כבר סנטרים אצל אחרים שההרגשה היתה שהוא פשוט העביר בדיוק את מה שהעבירו הקדמיים (האם זה למעשה מסביר את זה שכן ישנה חשיבות להתאמה של סנטר וקדמיים מאותה סדרה?).
הרסיבר: פיוניר 821...לא ידוע לי עד כמה הכיול שלו נחשב ל"מתקדם"...אשמח באם תתייחס/ו לנקודה זו.
הרמקולים האחוריים: ג'אמו E600.
מקווה שזה יעזור לכ/ם...
תודה לך.
אז מפני שה-CRESTA די וותיקים, יש להניח שלא יהיה ניתן ליישם את סעיף א'.
במידה ואין דרך להשיג סנטר מסדרת CRESTA (אגב, משנה איזה מספר בסדרה?) - יש צורך עדיין בהתעקשות על סנטר של KEF? או פשוט לנסות מס' סנטרים מחברות שונות ולמצוא משהו שיתאים.
מה שחשוב לי בסנטר - שרק הצלילים שבאמת אמורים לעבור בסנטר יעברו בו...שמעתי כבר סנטרים אצל אחרים שההרגשה היתה שהוא פשוט העביר בדיוק את מה שהעבירו הקדמיים (האם זה למעשה מסביר את זה שכן ישנה חשיבות להתאמה של סנטר וקדמיים מאותה סדרה?).
הרסיבר: פיוניר 821...לא ידוע לי עד כמה הכיול שלו נחשב ל"מתקדם"...אשמח באם תתייחס/ו לנקודה זו.
הרמקולים האחוריים: ג'אמו E600.
מקווה שזה יעזור לכ/ם...
תודה לך.
ההמלצה היחידה היא להאזין כמה שאפשר ולהחליט בעצמך. בפורום אף אחד לא יענה לך על השאלה הזו.
לפעמים גם אותה חברה משנה אלמנטים ברמה כזו שזה נשמע כמו רמקול אחר לגמרי.
הפיוניר 821 צריך להיות רסיבר טוב לרמת מחירו. לא מכיר את הכיול שלו אבל פיוניר בסרטים לא יכול להיות רע לרוב.
לפעמים גם אותה חברה משנה אלמנטים ברמה כזו שזה נשמע כמו רמקול אחר לגמרי.
הפיוניר 821 צריך להיות רסיבר טוב לרמת מחירו. לא מכיר את הכיול שלו אבל פיוניר בסרטים לא יכול להיות רע לרוב.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
נתחיל מהשאלות:
1. מה התקציב שלך?
2. איזה רסיבר יש לך?
עכשיו, כמה תובנות:
1. מסכים עם כל החברים שאמרו שחשוב לשמור על זהות גבוהה ככל שניתן בין הסנטר לקדמיים.
2. הכי טוב: אותה סדרה של רמקולים מאת אותו היצרן.
3. אם 2 לא אפשרי, אז בד"כ אפשר "לזלוג" לסדרות אחרות של אותו היצרן, אלא אם יש פערים מהותיים בחומרים בין הסדרות - למשל בחומרים שמרכיבים את האלמנטים השונים או בקרוסים הפנימיים של הרמקולים...
4. אם גם 3 זה לא אופציה טובה (כלומר, אין אלטרנטיבות ראויות של KEF לצורך העניין), אז כדאי להתחיל מהעקרונות שציינתי בסעיף 3 - דהיינו, להבין ממה מורכבים האלמנטים ברמקולים הקדמיים הקיימים שלך, ואיפה נקודות החיתוך בין האלמנטים כפי שמוגדר בקרוס הפנימי של הרמקולים הנ"ל, ואז לנסות ולמצוא סנטרים שעושים פחות או יותר את אותו הדבר עם פחות או יותר אותם החומרים.
5. אם אתה רוצה להיות פחות תיאורטי ויותר מעשי, תרים טלפון לחנות מתמחה רצינית, קח את הרמקולים הקדמיים שלך וכמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב לחנות, ותתחיל לעשות "אודישנים" לסנטרים שונים...
בהצלחה!
1. מה התקציב שלך?
2. איזה רסיבר יש לך?
עכשיו, כמה תובנות:
1. מסכים עם כל החברים שאמרו שחשוב לשמור על זהות גבוהה ככל שניתן בין הסנטר לקדמיים.
2. הכי טוב: אותה סדרה של רמקולים מאת אותו היצרן.
3. אם 2 לא אפשרי, אז בד"כ אפשר "לזלוג" לסדרות אחרות של אותו היצרן, אלא אם יש פערים מהותיים בחומרים בין הסדרות - למשל בחומרים שמרכיבים את האלמנטים השונים או בקרוסים הפנימיים של הרמקולים...
4. אם גם 3 זה לא אופציה טובה (כלומר, אין אלטרנטיבות ראויות של KEF לצורך העניין), אז כדאי להתחיל מהעקרונות שציינתי בסעיף 3 - דהיינו, להבין ממה מורכבים האלמנטים ברמקולים הקדמיים הקיימים שלך, ואיפה נקודות החיתוך בין האלמנטים כפי שמוגדר בקרוס הפנימי של הרמקולים הנ"ל, ואז לנסות ולמצוא סנטרים שעושים פחות או יותר את אותו הדבר עם פחות או יותר אותם החומרים.
5. אם אתה רוצה להיות פחות תיאורטי ויותר מעשי, תרים טלפון לחנות מתמחה רצינית, קח את הרמקולים הקדמיים שלך וכמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב לחנות, ותתחיל לעשות "אודישנים" לסנטרים שונים...
בהצלחה!
היי epony,
1. התקציב: למוצר עד 1000ש"ח , אך מעדיף פחות (יד 2,תצוגה וכ'ו).
2. הרסיבר שברשותי: פיוניר 821.
האם זה בכלל ניתן למצוא סנטר מאותו הסדרה של CRESTA?
הקרסטה בכלל באים כסט רמקולים מדפי...זה לא שהם חלק מסט עם סנטר.
אגב הדגם המדויק הינו CRESTA 10.
בכל אופן - נראה שהאופציה היחידה שעומדת לרשותי (ושתביא לי סנטר שבאמת יתאים) היא להתקשר לחנויות ולשאול אם יש להם סנטר של KEF במסגרת תקציבי....אם אז אני לא אמצא , אז ללכת לחנויות עם הרמקולים הקדמיים (KEF) לבקש לעשות התאמה בין מרכיבי האלמנטים , נקודות חיתוך סקרוב וכ'ו...ולהאזין עימם בשידוכים אל מול סנטרים שונים שימצאו כמעומדים תואמים.
נכון?
תודה רבה
1. התקציב: למוצר עד 1000ש"ח , אך מעדיף פחות (יד 2,תצוגה וכ'ו).
2. הרסיבר שברשותי: פיוניר 821.
האם זה בכלל ניתן למצוא סנטר מאותו הסדרה של CRESTA?
הקרסטה בכלל באים כסט רמקולים מדפי...זה לא שהם חלק מסט עם סנטר.
אגב הדגם המדויק הינו CRESTA 10.
בכל אופן - נראה שהאופציה היחידה שעומדת לרשותי (ושתביא לי סנטר שבאמת יתאים) היא להתקשר לחנויות ולשאול אם יש להם סנטר של KEF במסגרת תקציבי....אם אז אני לא אמצא , אז ללכת לחנויות עם הרמקולים הקדמיים (KEF) לבקש לעשות התאמה בין מרכיבי האלמנטים , נקודות חיתוך סקרוב וכ'ו...ולהאזין עימם בשידוכים אל מול סנטרים שונים שימצאו כמעומדים תואמים.
נכון?
תודה רבה
היי,zik40 כתב:שלום,
אולי זה יוכל להתאים לך ?
http://www.crazyedi.co.il/products/109292
בהצלחה....
תודה על תגובתך, אכן גם אני ראיתי את הדגם הזה.
אשמח אם מישהו יוכל להתייחס לכך, שכן אני לא יודע זאת.
- epony
- חבר במועדון 10K

לא מבין, זה סנטר של KEF מסדרת CRESTA שנכנס לך לתקציב, אז לאיזה עוד התייחסות אתה מצפה?
- epony
- חבר במועדון 10K

אני לא יודע כמה פעמים אפשר לומר "כן" על אותה שאלה...