עזרה של מתחילים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shmilah פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי רסיבר ישן (onkyo tx-ds494( שעובד היום עם 2 רמקולים מדפיים של monitor audio bx1.
בכוונתי להשאר נאמן לאונקיו הוצעו לי הדגמים sr-309 ו ht-r548 .
1. מה ההבדלים בין דגמים אלו ? כמה זה משמעותי ?
2. אני מעוניין לרכוש בנוסף גם מערכת רמקולים 5.1 - האם בעצם המדפיים שקיימים היום יהפכו למיותרים ? או שאוכל לחבר אותם לחיבור a או b ברסיבר . ובעצם למה נועד ההבדל בין החיבורים ברסיבר ? היום אני יכול לשמוע a או b ולא יחד .
3. אני רואה טלווזיה היום ללא ממיר של הוט או יס אלא באמצעות חיבור האנטנה הרגילים. היום הטלווזיה מחוברת למערכת בחיבור 21 פינים שמתחבר לוידאו 1 ברסיבר וכך ניתן לשמוע סאונד. האם יש אופציה אחרת להשמיע סאונד מהטלווזיה לרסיבר על מנת לשמוע באיכות טובה יותר ? האם כבל hdmi הוא גם in ןגם out.
4. היום אני מחבר מחשב ישירות לטלויזיה בכבל hdmi על מנת לראות סרטים. ברסיבר החדש יש כניסת hdmi אבל לאן עלי לחבר את המחשב ? האם זה משנה בכלל לאיזה מהכניסות ברסיבר אחבר אותו ?
5. האם השלט רחוק של אונקיו יודע לשלוט על כל המכשירים tv וכדומה גם אם הם מתוצרת אחרת ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

1. יש להם אותה הגברה, אבל ל-548 יש כיול אוטומטי של אודיסי ו-4 כניסות HDMI לעומת 3 כניסות HDMI וכיול ידני בלבד ב-309 - לדעתי, שווה ללכת על ה-548, אפילו אם זה אומר שצריך להוסיף עוד 200-300 ש"ח לעומת ה-309 (בעיקר בזכות הכיול האוטומטי...)

2. אתה יכול עקרונית לחבר רק 3 רמקולים בסט 5.1 שתקנה, ולהשאיר את ה-BX1 מלפנים. עוד אופציה היא באמת לחבר את ה-BX1 ליציאת ה-B, אבל זה כאמור רק מאפשר לך לשמוע סטריאו בנפרד, ולא תוכל להינות מהם ביישומי ק"ב אם הם מחוברים ל-B...
להבדיל, אפשר לקנות את ה-BX סנטר כדי להשלים פרונט מאוחד של רמקולים מסדרת הברונזה של מוניטור אודיו, ולהוסיף שני סאטליטיים בתור רמקולים אחוריים (למשל זוג מורל SP1) וכמובן גם סאב (וורפידייל SW150 נותן תמורה יפה מאוד למחיר...)

3. אם ל-TV שלך יש חיבור HDMI בתקן 1.4a, אז ניתן עקרונית גם להוציא וגם לקבל סאונד דרך ה-HDMI (תכונה שנקראת ARC או Audio Return Channel). אם אתה מחבר את האנטנה ישירות ל-TV, אז אין מנוס מלהעביר את הסאונד מה-TV לרסיבר. אם אתה משתמש בממיר עידן פלוס, אז אפשר פשוט לחבר את הממיר קודם לרסיבר, וממנו להוציא חיבור וידאו ל-TV.

4. עקרונית עדיף לחבר את המחשב ב-HDMI לרסיבר (זה לא באמת משנה לאיזה כניסת HDMI ברסיבר מחברים את המחשב...), ומשם להוציא חיבור וידאו ל-TV.

5. השלט של ה-309 וה-548 לא יודע לשלוט על מכשירים שאינם מתוצרת אונקיו. השלט שמגיע עם רסיברים קצת יותר מתקדמים של החברה כבר יכול לעשות זאת, אבל לצערי בדגמים הכי בסיסיים הם לא כוללים את הפונקציה הזאת...

shmilah פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תודה רבה על ההסבר המפורט.

שליחה #3 

תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”