אלתור מסך הקרנה בדירת רווקים טיפוסית
אז ככה: מקרן מסוג benq w1060 עושה דרכו אליי מניו יורק.
כיוון שהתקציב לחוץ מאוד (המקרן עצמו עלה 870$) אין אופציה של מסך חשמלי.
כמו כן אין אפשרות הקרנה על הקיר כיוון שיש שם lcd.
כלומר המסך צריך להיות קבוע עם אופציה להוריד ולהחזיר כאשר צופים בסרט.
הסרבול פחות מטריד כי השימוש יהיה גג פעמיים בשבוע.
וכאן מגיעים לרעיון: חשבתי לקנות קאפה לבנה חתוכה למידה הרצויה. והלהצמיד אותה לטלויזיה עם שתי נקודות קטנות של סקוטש שגם ייתן לי את הסימון למיקום המדויק של המסך.
אם יש למישהו דעה על הרעיון או בכלליות איך תיהיה התוצאה של הקרנה על קאפה לבנה, אני אשמח לשמוע הצעות.
כיוון שהתקציב לחוץ מאוד (המקרן עצמו עלה 870$) אין אופציה של מסך חשמלי.
כמו כן אין אפשרות הקרנה על הקיר כיוון שיש שם lcd.
כלומר המסך צריך להיות קבוע עם אופציה להוריד ולהחזיר כאשר צופים בסרט.
הסרבול פחות מטריד כי השימוש יהיה גג פעמיים בשבוע.
וכאן מגיעים לרעיון: חשבתי לקנות קאפה לבנה חתוכה למידה הרצויה. והלהצמיד אותה לטלויזיה עם שתי נקודות קטנות של סקוטש שגם ייתן לי את הסימון למיקום המדויק של המסך.
אם יש למישהו דעה על הרעיון או בכלליות איך תיהיה התוצאה של הקרנה על קאפה לבנה, אני אשמח לשמוע הצעות.
לא נראה לי שיחזיקו.
שים 4 ברגים בקיר (בורג בכל פינה) שלח את הבד לחנות בדים שיתפרו לך 4 לולאות (לולאה בכל פינה) ושים את הלולאות על הברגים.
כמובן שתעשה קודם את הלולאות ואז תסמן בקיר את החורים לברגים - כך שהבד יהיה מתוח .
שים 4 ברגים בקיר (בורג בכל פינה) שלח את הבד לחנות בדים שיתפרו לך 4 לולאות (לולאה בכל פינה) ושים את הלולאות על הברגים.
כמובן שתעשה קודם את הלולאות ואז תסמן בקיר את החורים לברגים - כך שהבד יהיה מתוח .
שלב ראשון הושלם - הקאפה בדירה.
העלות: 200 ש"ח
אין ספק שמסך חשמלי היה עושה חיים יותר קלים אבל זה עוד 1000 שקל ובסוף יש סיכוי טוב למדי להיווצרות גלים
תמונות נוספות יהיה כשהמקרן יגיע.
בינתיים אני חושב האם לתחום את קצוות המסך בשוליים שחורים דקים וכיצד?
הצעות יתקבלו בברכה (בינתיים חשבתי על איזוליבנד שחור או פשוט ספריי צבע אבל יש חשש שהספריי ינזל)
העלות: 200 ש"ח
אין ספק שמסך חשמלי היה עושה חיים יותר קלים אבל זה עוד 1000 שקל ובסוף יש סיכוי טוב למדי להיווצרות גלים
תמונות נוספות יהיה כשהמקרן יגיע.
בינתיים אני חושב האם לתחום את קצוות המסך בשוליים שחורים דקים וכיצד?
הצעות יתקבלו בברכה (בינתיים חשבתי על איזוליבנד שחור או פשוט ספריי צבע אבל יש חשש שהספריי ינזל)
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני בכלל לא בטוח שההבדל יהיה מהותי כ"כ.ron5054 כתב:סביר להניח שיהיה הבדל מהותי. אבל כרגע התקציב לא מאפשר אז בפחות מ4k השקעה אני חושב שזה פתרון לא רע במונחים של עלות תועלת. בכל מקרה ברגע שיתפנה תקציב אני אגש לבדוק את המקרן מול מסך ייעודי....
הצד החלק של הקאפה הוא משטח לבן כמעט ללא מרקם ועם גיין 1, אם אין בעיות של עוצמת הארה, כנראה שהשיפור במעבר לבד הקרנה יעודי לא יהיה דרמטי.
אם אין הבדל תהומי בין מסך איכותי של דה לייט לעומת הפתרון שלי לעניין באמת שלא רואה סיבה להשקיע פי 10. כמובן שהאמור מתייחס לבעלי התקציב הבינוני נמוך/ תפרני
. מי שהפרוטה בכיסו ודאי שלא יחשוב פעמיים ויקנה את האופציה שתמקסם את התמונה מהמקרן שלו. ההקרנה אצלי תיהיה בחדר חשוך לחלוטין. לא כדאי במקרה כזה להקרין דווקא בעוצמה חלשה יחסית של נגיד 600 לומנס כדי לשמור על קונטרסט גבוה יותר?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
כיוון שמדובר על מקרן דיגיטלי, יש רק נקודת ניגודיות ובהירות נכונה אחת.ron5054 כתב:אם אין הבדל תהומי בין מסך איכותי של דה לייט לעומת הפתרון שלי לעניין באמת שלא רואה סיבה להשקיע פי 10. כמובן שהאמור מתייחס לבעלי התקציב הבינוני נמוך/ תפרני. מי שהפרוטה בכיסו ודאי שלא יחשוב פעמיים ויקנה את האופציה שתמקסם את התמונה מהמקרן שלו. ההקרנה אצלי תיהיה בחדר חשוך לחלוטין. לא כדאי במקרה כזה להקרין דווקא בעוצמה חלשה יחסית של נגיד 600 לומנס כדי לשמור על קונטרסט גבוה יותר?
...
כל ערך אחר מהערכים הללו יפגע באיכות התמונה.
השליטה היחידה שיש לך על עוצמת ההארה היא בחירה בין מצב מנורה חסכוני למצב מנורה רגיל.
תודה על התגובות.
עלה לי רעיון חדש למסך המאולתר.
במקום סקוטשים חשבתי לתלות מהתקרה שתי ברגי לולאה בדיוק מעל המקום שבו אני רוצה שיהיו קצוות המסך.
חשבתי לנעוץ בתוך הקאפה שני קרסים (כמו של חכה) בכל אחת מהפינות.
לכל אחד מהקרסים יהיה קשור חוט דיג. החוט שמחובר לצד השמאלי יעבור דרך שני הברגים ולמטה לטבעת כמו של מחזיק מפתחות. החוט שמחובר לצד הימני יעבור דרך הלולאה שמעליו ובחזרה למטה לאותה טבעת.
לטבעת יהיו שני מסמרים לקיבוע - אחד למצב שבו המסך מעל הטיוי ואחד למצב שהוא תלוי בדיוק לפניה.
סה"כ נראה לי פשוט למדיי. שני דיבלים בתקרה . שתי מסמרים קטנים בקיר. ועלות אפסית.
צירפתי שרטוט חובבני.
אשמח לשמוע דעות.
עלה לי רעיון חדש למסך המאולתר.
במקום סקוטשים חשבתי לתלות מהתקרה שתי ברגי לולאה בדיוק מעל המקום שבו אני רוצה שיהיו קצוות המסך.
חשבתי לנעוץ בתוך הקאפה שני קרסים (כמו של חכה) בכל אחת מהפינות.
לכל אחד מהקרסים יהיה קשור חוט דיג. החוט שמחובר לצד השמאלי יעבור דרך שני הברגים ולמטה לטבעת כמו של מחזיק מפתחות. החוט שמחובר לצד הימני יעבור דרך הלולאה שמעליו ובחזרה למטה לאותה טבעת.
לטבעת יהיו שני מסמרים לקיבוע - אחד למצב שבו המסך מעל הטיוי ואחד למצב שהוא תלוי בדיוק לפניה.
סה"כ נראה לי פשוט למדיי. שני דיבלים בתקרה . שתי מסמרים קטנים בקיר. ועלות אפסית.
צירפתי שרטוט חובבני.
אשמח לשמוע דעות.
האמת שיש. המקרן עצמו נתלה וכרגע עסוק בכיוונים ושיפצורים אחרונים של המסך.
התמונה בהקרנה על קאפה יצאה מצויינת לטעמי למרות שאין לי מקור להשוואה.
דבר אחד שצריך לקחת בחשבון למי שרוצה להקרין על קאפה זה שצריך לקנות אותה מראש עם מסגרת אלומיניום שתחזיק אותה ישר כי בגודל כזה תוך שבוע יש לה בטן קטנה. לא כזה מפריע בהקרנה כי זה ממש מינימלי אבל אני רוצה שזה יהיה דיי פרפקט ביחס לDIY.
קיצר בקרוב תמונות נוספות.
התמונה בהקרנה על קאפה יצאה מצויינת לטעמי למרות שאין לי מקור להשוואה.
דבר אחד שצריך לקחת בחשבון למי שרוצה להקרין על קאפה זה שצריך לקנות אותה מראש עם מסגרת אלומיניום שתחזיק אותה ישר כי בגודל כזה תוך שבוע יש לה בטן קטנה. לא כזה מפריע בהקרנה כי זה ממש מינימלי אבל אני רוצה שזה יהיה דיי פרפקט ביחס לDIY.
קיצר בקרוב תמונות נוספות.
טוב ההקפצה של השרשור הביאה חשק להעלות קצת תמונות
[img2=550x309]http://i1152.photobucket.com/albums/p49 ... 010146.jpg[/img2]
[img2=550x309]http://i1152.photobucket.com/albums/p49 ... 010155.jpg[/img2]
[img2=550x309]http://i1152.photobucket.com/albums/p49 ... 010160.jpg[/img2]
[img2=550x309]http://i1152.photobucket.com/albums/p49 ... 010146.jpg[/img2]
[img2=550x309]http://i1152.photobucket.com/albums/p49 ... 010155.jpg[/img2]
[img2=550x309]http://i1152.photobucket.com/albums/p49 ... 010160.jpg[/img2]