למה מבנה הVOD בארץ בנוי בצורה כזו?
הכוונה שלי היא כמובן למה אני לא יכול נגיד לשלם 40 שקל בחודש והכל פתוח בפניי - כולל סרטים, למה אני צריך לשלם מחיר הזוי של 6 שקל לפרק....
אישית אני לא מזמין כלום בVOD ומשלם 20 שקל רק בשביל התכנים שיש בחינם(ואין יותר מדי האמת).
לא הייתם מסכימים לשלם 40-50 שקל בחודש והכל היה חופשי? למה לא לאמץ את הרעיון של נטפליקס, HULU וכו' לטלויזיה בעצם?
*אני מדבר גם על YES וגם על HOT, אישית אני בHOT.
אישית אני לא מזמין כלום בVOD ומשלם 20 שקל רק בשביל התכנים שיש בחינם(ואין יותר מדי האמת).
לא הייתם מסכימים לשלם 40-50 שקל בחודש והכל היה חופשי? למה לא לאמץ את הרעיון של נטפליקס, HULU וכו' לטלויזיה בעצם?
*אני מדבר גם על YES וגם על HOT, אישית אני בHOT.
ברור, אבל אישית אל הייתי מוריד אם הוט\יס היו נותנים שירות של תשלום חודשי שמכיל פה את כל הסדרות והסרטים המובילים כמו שהרבה שירותים מציעים היום בעולם(לצערי כרגע אין עם כתוביות בעברית ככה שזה לא מתאים למשפחות).mp3lll כתב:פריירים לא מתים מכיר את המשפט?
למה לשלם על פרק שהכל ניתן להשיג ברשת.......
לא היית מוכן לשלם 40-50 ש"ח בחודש להוט\יס בחודש בשביל כל התכנים חופשי?
עצובElad8 כתב:כסף....
אגב, לדעתי זה צריך לבוא מהחברות הפקה\מכירת זכויות לארץ... אחר כך מתלוננים למה אנשים מורידים "לא חוקי", ככה זה כשאין אלטרנטיבה אחרת בארץ.
אני גם חושב שהם מגזימים עם המחירים פשוט
בגלל שאין כזאת תחרות במיוחד לא בארץ
שאם כבר יש תחרות היא לרוב כלפי מעלה - במקום למטה
באמת לא ברור לי למה תכנים שמשודרים חינם בערוצים
רגילים כמו ערוץ 10 ו - 22 לוקחים על כל פרק 5 ש"ח
זה דברים שלדעתי היו צריכים להיכנס בתוך ה-20 שקלים שמשלמים ל-VOD
כי את ההקלטות האלו אפשר לעשות בממיר , סתם חזירות שלהם.
אם הם באמת מביאים תוכן שלא ניתן להשיג אותו בערוצים
ותוכן שווה ואיכותי אני חושב שהרבה היו מוכנים לשלם את הסכום שאמרת
אבל כנראה כרגע שוב פעם אין תחרות מספיק גדולה - אולי בקרוב תיהייה
צריכות להיכנס עוד חברות לתחום ה-VOD והראשונה שתעשה שינוי בתמחור
תגרום לכולם לתמחר את זה בצורה זהה ( ראה ערך 100 מגה של הוט )
ואין להם אינטרס לשים סדרות וסרטים במחיר שפוי כחבילה כי אז אנשים
יוותרו על חבילות וערוצים וככה שהאנשים כלואים במצב כזה בלי אפשרות של תחרות - חוץ מהאינטרנט לחכמים יותר
אז הם מרוויחים ולא עושים כלום.
החברות בארץ מתאמצות רק ששיש להם סיבות ריווחיות - כרגע עד שלא תכנס חברה חדשה
שתעשה תמחור אחר המצב ככה יישאר, או רק מרד צרכנים בגנות אי שימוש ב-VOD אולי יגרום לשינוי.
בגלל שאין כזאת תחרות במיוחד לא בארץ
שאם כבר יש תחרות היא לרוב כלפי מעלה - במקום למטה
באמת לא ברור לי למה תכנים שמשודרים חינם בערוצים
רגילים כמו ערוץ 10 ו - 22 לוקחים על כל פרק 5 ש"ח
זה דברים שלדעתי היו צריכים להיכנס בתוך ה-20 שקלים שמשלמים ל-VOD
כי את ההקלטות האלו אפשר לעשות בממיר , סתם חזירות שלהם.
אם הם באמת מביאים תוכן שלא ניתן להשיג אותו בערוצים
ותוכן שווה ואיכותי אני חושב שהרבה היו מוכנים לשלם את הסכום שאמרת
אבל כנראה כרגע שוב פעם אין תחרות מספיק גדולה - אולי בקרוב תיהייה
צריכות להיכנס עוד חברות לתחום ה-VOD והראשונה שתעשה שינוי בתמחור
תגרום לכולם לתמחר את זה בצורה זהה ( ראה ערך 100 מגה של הוט )
ואין להם אינטרס לשים סדרות וסרטים במחיר שפוי כחבילה כי אז אנשים
יוותרו על חבילות וערוצים וככה שהאנשים כלואים במצב כזה בלי אפשרות של תחרות - חוץ מהאינטרנט לחכמים יותר
אז הם מרוויחים ולא עושים כלום.
החברות בארץ מתאמצות רק ששיש להם סיבות ריווחיות - כרגע עד שלא תכנס חברה חדשה
שתעשה תמחור אחר המצב ככה יישאר, או רק מרד צרכנים בגנות אי שימוש ב-VOD אולי יגרום לשינוי.
למי שלא מבין למה זה קורה, זה לא אשמת HOT או YES, הן רק כלי בכדי להעביר את הפרקים והן תוך כדי גוזרות קופון. מי שבאמת אחראי למחיר הזה אלה בעלי הזכויות של הסדרות. ערוץ 22 לדוגמה רוצה עבור כל צפייה בפרק 3 שקל. אז HOT ו- YES מתמחרות את הפרק ב- 5 שקל כדי שגם הן יוכלו להרוויח מן העניין. אבל בגלל שמלכתחילה בעלי זכויות היוצרים רוצים כסף על כל פרק בנפרד, HOT ו- YES לא יכולות להציע מנוי חודשי שכולל הכל ביחד. ואם הן יעשו כך הן עלולות לגרום לעצמן הפסד כלכלי בגלל שככל שיהיו יותר צפיות, הן יאלצו לשלם יותר לערוץ 22/10 או כל בעל זכויות כזה או אחר.
בשביל להבין גם את הצד של בעלי הזכויות (ערוץ 22, ערוץ 10 וסוגיהם), נדגים מצב שבו באמת היה מנוי חודשי של 40 שקל על כל הסדרות שלהם, מה היה קורה ? רוב האנשים לא היו צופים בסדרות בזמן אמת והיו רואים את הסדרות האלה ב- VOD מה שיפגע לבעלי הזכויות ברייטינג וכמובן בהכנסה הכלכלית הכי גדולה שלהם - הפרסומות.
חוץ מזה לידע כללי, יותר מ- 50 אחוז מהתכנים ב- VOD של HOT הם בחינם. ויותר מ- 30% מהתכנים ב- YES הם בחינם.
בשביל להבין גם את הצד של בעלי הזכויות (ערוץ 22, ערוץ 10 וסוגיהם), נדגים מצב שבו באמת היה מנוי חודשי של 40 שקל על כל הסדרות שלהם, מה היה קורה ? רוב האנשים לא היו צופים בסדרות בזמן אמת והיו רואים את הסדרות האלה ב- VOD מה שיפגע לבעלי הזכויות ברייטינג וכמובן בהכנסה הכלכלית הכי גדולה שלהם - הפרסומות.
חוץ מזה לידע כללי, יותר מ- 50 אחוז מהתכנים ב- VOD של HOT הם בחינם. ויותר מ- 30% מהתכנים ב- YES הם בחינם.
האמת שהתכוונתי לסדרות\סרטים שמשודרים בערוצים של יס\הוט ולא של ערוצי 10\22, לדוגמה קליפורניקיישן עונה 1-4 נמצאת בחינם בVOD, אבל עונה 5 עולה שישה שקלים לפרק, מה הסיבה לכך? הרי גם ככה זה סדרה שהוט רכשה(ואני מאמין שהיא קונה את הסדרה בX כסף וזהו ולא משלמת פר צפייה, אולי אני טועה?), בכל מקרה לדעתי צריכים לייבא את הקונספט של נטפליקס\הולו אל תוך הטלויזיה, הרי במוקדם או במאוחר מישהו יביא את זה לארץ וזה ישבור את הVOD ואז לא תהיה להם ברירה אלא להציע את התוכן בצורה שווה למתחרים.nerya40 כתב:למי שלא מבין למה זה קורה, זה לא אשמת HOT או YES, הן רק כלי בכדי להעביר את הפרקים והן תוך כדי גוזרות קופון. מי שבאמת אחראי למחיר הזה אלה בעלי הזכויות של הסדרות. ערוץ 22 לדוגמה רוצה עבור כל צפייה בפרק 3 שקל. אז HOT ו- YES מתמחרות את הפרק ב- 5 שקל כדי שגם הן יוכלו להרוויח מן העניין. אבל בגלל שמלכתחילה בעלי זכויות היוצרים רוצים כסף על כל פרק בנפרד, HOT ו- YES לא יכולות להציע מנוי חודשי שכולל הכל ביחד. ואם הן יעשו כך הן עלולות לגרום לעצמן הפסד כלכלי בגלל שככל שיהיו יותר צפיות, הן יאלצו לשלם יותר לערוץ 22/10 או כל בעל זכויות כזה או אחר.
חוץ מזה לידע כללי, יותר מ- 50 אחוז מהתכנים ב- VOD של HOT הם בחינם. ויותר מ- 30% מהתכנים ב- YES הם בחינם....