מדוע ערך ה- UPLOAD הוא מצרך כל כך יקר ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #21 

flsh כתב:אם אנשים באמת רוצים אינטרנט עם אפלאוד גבוה אין בעיה.
תחשבו ביניכם לאיזה צרכים אתם רוצים (מאוד) או אפילו צריכים את הקצב הגבוה ואז תפתחו קבוצת פייסבוק שזה הנושא שלה ותלכו לכל הפורומים המתאימים ותפרסו את הקיום שלה שם (באישור ההנהלה אם אפשר, מתוך נימוס בסיסי). תדאגו להעביר את הקבוצה לחברים שלכם בפייסבוק (אבל לבקש שרק מי שמעוניין להצטרף למחאה יצטרף גם לקבוצה).
שלקבוצת הפייסבוק תהיה אמנה שאם מקבלים חבילות של, נגיד, 20\5, 30\5, 50\10, 100\10 (5 ו10 העלאה, אם לא ברור), כולם עוברים לבזק\הוט (תלוי למי החלטתם לפנות) ואם לא אז עוברים לשניה. כלומר, מאגדים אנשים ומחליטים שאם הוט נותנת את החבילות האלה (וגם הוטנט) כולם עוברים אליה, ואם לא כולם עוברים לבזק כאקט של מחאה. אם תאגדו מספיק אנשים אתם תהוו תזרים מזומנים גדול יותר ממה שהלקוחות העסקיים מהווים לחבילות ה5 אפלאוד ו10 אפלאוד והוט או בזק מיד יעשו את החבילות.

זה לא שהוט ובזק חולבות את הלקוחות העסקיים ועושות אנטי דווקא לצרכן הפשוט. הן פשוט חושבות, לפי הנתונים שיש להן, שזה יותר רווחי במצב הנוכחי. שתי החברות נסחרות בבורסה ואמורות לספק את הרווחיות הגדולה ביותר - אם יכנס גורם זר (איגוד של צרכנים שמוכן להתנתק מחברה אחת או לעבור אליה אם תעמוד בדרישות) אולי יהיה שינוי בחישוב של הוט ובזק.
אם אתם רוצים, אני מוכן אפילו לנסח לכם את המניפסט אם אתם באמת מוכנים לטרוח כל כך.
...
תגיד מה קרה לפגישת האמהות עם עופרה שטראוס ?
מה קרה למחאה על הקוטג'?

....

אותו דבר עם המחאה הפייסבוק . מחאה בפייסבוק שווה פייסבוק = נאדה /אפס

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #22 

פייסבוק זה בסך הכל מקום ציבורי שלכמעט חצי מהישראלים יש גישה אליו. רוצה לקרוא לזה מחאת פייסבוק? תפדל. מבחינתי זה בסך הכל כלי שיכול להיות יעיל בהעברת מידע.

אגב זה יפה מאוד שבחרת להתעלם מהאיום שהצעתי לעשות אבל בתגובה הקודמת שרשמת זה בדיוק מה שהצעת כפיתרון. אהבתי את זה. (Y)
ניתוק מוחלט מהאינטרנט אי אפשר לבקש. אני לא יודע מה איתך, אבל העובדה שלי היא באינטרנט. אם אין לי אינטרנט אני מובטל. לעבור בין חברות מיידית אני מוכן וזה גם מה שכל האחרים יגידו במקרה הטוב ביותר.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #23 

truejoker כתב: \סליחה על השאלה , אבל כמה הרוחב פס המלא של קו התקשורת השני והשלישי במקרה ופותחים את כול המשיבים האופטיים ? האם יש לך מידע על זה ?
כי אאל"ט אפילו בקו היחיד שהיה הם לא פתחו את כול המשיבים כי הם רצו "לסחוט" מחיר גבוה .
אין לי מידע על טמרס ועל בזק, אבל אני מניח שיש שם קיבולת שתספיק למכור כזה גם למדינה כולה בעוד 30 שנה , הבעיה היחידה היא שצריך לעשות "מחסור מלאכותי" כדי שיוכלו לקבל מחיר גבוה ולהחזיר ההשקעה

הבעיה בארץ היא לא המיקום , אלא העובדה שאין תחרות אמיתית . אתה יודע למה ניתן לשלם על פסק זמן פי שתיים מאמריקה ? כי הצרכן הישראלי המפונק , לא יאמר לעצמו הם שוחטים , אז אין פסק זמן עד שהמחיר יהיה נורמאלי . אותו דבר לגבי האפלואד
...
אין לי מושג, אבל בשביל להשתמש בקווי התקשורת החדשים, צריך מכרז וספקיות אינטרנט שיעברו אליהם. גם אז, התחרות לא תהיה מספקת כי השוק פשוט קטן מדי. המיקום שלנו הוא בעייתי, כי להחזיק קו שיעבור לאורך הים התיכון עולה כסף, ומישהו צריך לשלם על התחזוקה והתעבורה. אין לי מושג כמה הספקיות כאן משלמות, אבל אני בטוח שיש פחות בעיות כאלה בתוך אירופה. מדינה עניה (למשל רומניה) יכולה לעבור דרך מדינה עשירה יותר (גרמניה) ולחסוך עלויות. כאן אין לנו את הפריבילגיה הזו.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

אין שום קשר לתקשורת של הכבלים התת ימיים. שום קשר.
יש מספיק נפח בכבלים האלה בשביל שכל משק בית בארץ יוכל להשתמש בהם בתנאים נורמטיביים ובמהירויות גבוהות בהרבה מהממוצע הארצי כרגע. ובמקרה הצורך אין שום בעיה לפרוס סיבים נוספים בין ישראל ואירופה.

הסיבה היא שבזק והוט חושבות שלרווחיות המקסימלית המצב הנוכחי הוא עדיף. מבחינתן עדיף שהרוב המוחלט ישלם את מה שמשלם כרגע ומי שזקוק ליותר ישלם אלפי שקלים. אנחנו רוצים להוכיח להם שעשרות אלפי אנשים מוכנים לשלם תוספת של 40-50 שקלים בשביל עוד 8 מגה לאפלאוד. זה מתוך הנחה שכמות הכסף שהם מקבלים מבעלי חשבונות עם אפלאוד השווה או נמוך ל10 מגה תהיה קטנה מהכמות שבזק והוט יקבלו אם הם ימכרו חבילת 100 מגה בעוד 40 שקלים ועשרות אלפים יצטרפו אליהן.
בזק אמרה זאת שוב ושוב כשנשאלה - הם אומרים שמדובר בנישה ושרוב הציבור לא רוצה ומוכן לשלם תוספת לאפלאוד. אנחנו רוצים להוכיח להם שזה לא נכון. זה לא יקרה בלי איומי התנתקות מסיביים (שיכול להיות שימומשו).

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

אני בהחלט בעד הגדלת האפלוד תמורת עשרות שקלים יותר בחודש (עד 50 ש"ח יותר), אבל לא מעבר לזה. כאמור, יש חברות שמוכנות לשלם יותר כי זה הביזנס שלהן. אם תציע את זה במחיר נמוך יותר משמעותית - הם יעברו לחבילות של משתמשים רגילים. אין תחרות וזו מתמטיקה פשוטה. אם היו כבלים וספקיות נוספות אז המחירים היו יורדים (לכן עניין הכבל התת-ימי הוא עניין חשוב. לאירופאים אין את הצרות האלה. אני לא מדבר על הנפח אלא על התחזוקה. להרים כבל כזה עולה עשרות מיליוני שקלים. יש לנו רק 3 ובאחת מהן היא מונופוליסטית).

בכל מקרה, אתה חייב לצאת בקמפיין של שכנועים. אני מאמין שיש לו פוטנציאל, אך אעפ"כ, אני חושש לאכזב אותך - אם הקמפיין לא יצליח, אתה לא תראה גל ניתוקים מסיבי. לרוב האנשים אפלוד גבוה לא משנה בכלל. יש מספיק מקורות להוריד מהם חומרים והחיבור לאינטרנט אצל הרוב המכריע הוא כמו אוויר לנשימה, לפני שאתה מתכנן לאפשר לאנשים להוריד ממך. יש כאן עניין ברור של עדיפות. אלו שממש חפצים באפלוד גבוה ולא יכולים בלי זה - אמנם לא מדובר בנישה, אבל בהחלט מדובר במיעוט. תיקח את זה בחשבון כדי שכגודל הציפיה לא יהיה גודל האכזבה. בהצלחה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

barman כתב:אני בהחלט בעד הגדלת האפלוד תמורת עשרות שקלים יותר בחודש (עד 50 ש"ח יותר), אבל לא מעבר לזה. כאמור, יש חברות שמוכנות לשלם יותר כי זה הביזנס שלהן. אם תציע את זה במחיר נמוך יותר משמעותית - הם יעברו לחבילות של משתמשים רגילים. אין תחרות וזו מתמטיקה פשוטה. אם היו כבלים וספקיות נוספות אז המחירים היו יורדים (לכן עניין הכבל התת-ימי הוא עניין חשוב. לאירופאים אין את הצרות האלה. אני לא מדבר על הנפח אלא על התחזוקה. להרים כבל כזה עולה עשרות מיליוני שקלים. יש לנו רק 3 ובאחת מהן היא מונופוליסטית).

בכל מקרה, אתה חייב לצאת בקמפיין של שכנועים. אני מאמין שיש לו פוטנציאל, אך אעפ"כ, אני חושש לאכזב אותך - אם הקמפיין לא יצליח, אתה לא תראה גל ניתוקים מסיבי. לרוב האנשים אפלוד גבוה לא משנה בכלל. יש מספיק מקורות להוריד מהם חומרים והחיבור לאינטרנט אצל הרוב המכריע הוא כמו אוויר לנשימה, לפני שאתה מתכנן לאפשר לאנשים להוריד ממך. יש כאן עניין ברור של עדיפות. אלו שממש חפצים באפלוד גבוה ולא יכולים בלי זה - אמנם לא מדובר בנישה, אבל בהחלט מדובר במיעוט. תיקח את זה בחשבון כדי שכגודל הציפיה לא יהיה גודל האכזבה. בהצלחה.
...
משהו אחד אתה שוכח , הן כבר עשו את הכבל , גם טמרס וגם בזב"ל שילמו על האוניה שמניחה את הכבל ועד כמה שידיעתי מגעת , הכבל עובד והן מחפשות לקוחות .
כרגע אאל"ט יש שלושה כבלים כאלו , כמה אתה רוצה כדי שתבין שיש מספיק לכול המדינה ?
ואתה צריך להבין משהו אחד , הן לא עשו זאת סתם , הם עשו את זה כי הן יודעות שבשלב זה או אחר , יהיה הזרמת ווידאו באינטרנט , ואז תצטרך נפחים אדירים , ואז הם גם יעלו את האפלואד , לרמה שתאפשר את זה .
כרגע יש להם יותר מקום ממה שהם יכולים למלא , לטמרס אין מספיק קליינטים , כך שלומר שזה רוחב פס זה פשוט לא נכון .
הבעיה היא שאם אני עסק שצריך אפלואד , וצריך קוו סימטרי כי למשל אני עובד עם חברות בחו"ל , ואני חייב זמינות , אזי אין לי ברירה , ואני אשלם כמה שצריך , כי אחרת אין לי עסק . אבל אם איזשהו ילדון עם טורנטים יקבל אפלואד של למשל 5GB על מהירות של 10 , אזי אולי שווה לי לפתוח 10 יוזרים , ואקבל דאונלואד של 100 ואפלואד של 50 שיעלה לי פרוטות לעומת מחיר עסקי . ואז את הדברים שלא כ"כ חשובים , אנתב לחשבונות ההם , ואני חוסך המון כסף.
וזה בדיוק הסיבה מדוע שום ספק תשתית לא יתן לך אפלואד מספק , כי את המתמטיקה הפשוטה הזו גם הם יודעים .
וגבי מעבר לספק אחר , כמה ספקי תשתית יש לך ? שניים
מישהו חושב שבשביל מעבר של אלפי יוזרים , שיחזרו כי גם השני לא ישחט את אווזי הזהב שלו , אני אשחט את אווז הזהב שלי ?
תפנימו דבר אחד , בחו"ל אין סיפור אני מוכרח אינטרנט , שם אם הספקים יתפרעו פשוט לא יקנו ולא משנה מה , ובגלל זה שבצורה סיסתמטית השווקים הענישו ספקים גרידיים , היום אין את זה שם , ואף מנכ"ל או חברת ייעוץ לא יחלום אפילו להעלות מחירים (חוץ מבמוצרי יוקרה , ששם עקומת הביקוש הפוכה ).
אם אתם חושבים שוורדית כוהן (אאל"ט בשם) הייתה מקבלת ממקינזי המלצה להעלות מחירים באמריקה ? הם לא היו מעלים את זה על דעתם . כאן כן כי כולם התרגלו לכך שהישראלי מפונק ולא יכול לשלוט בתאוות הקניה שלו

דבר נוסף : לכול אלו שחושבים שבלי אינטרנט ייפול העולם כי לא יהיה תוכן , ו/או העסק יפשוט רגל :lol:
תאמינו לי שיש מספיק דרכים להסתדר תקופה מסויימת בלי , הבעיה היא שהספקים יודעים טוב מי ימצמץ ראשון :lol: ולא זה לא הם
נערך לאחרונה על ידי truejoker ב 26/02/2012 1:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

אף אחד לא יהיה בלי אינטרנט. הרעיון סובב סביב עקרון פשוט
בוחרים את הוט או בזק ועושים את המהלך הבא:

הי ספקית אינטרנט. יש איתי 30 אלף אנשים. חלקם אצלך, חלקם אצל המתחרה. אנחנו רוצים 10 מגה אפלאוד ואנחנו מוכנים לשלם על זה פרמייה של 40 שקלים.
אם את מוכנה לתת לנו, כל מי שאצלך ישדרג וכל מי שלא מבין ה30 אלף יעבור אליך למהירות החדשה. אם לא, וזה לא משנה שהמתחרה לא מציעה, כולנו נעבור אליה.

אם לא נשיג עשרות אלפים אין טעם. אם נשיג יותר, זה יהיה קל יותר. אני לא מתכוון לרדוף אחרי אנשים כי אין לי זמן. בין העבודה שלי לעבודת הפרילנסר שלי אין לי סבלנות לזה ומעבר ל10 דקות בפורום בין קריאת ועריכת חוזים ומרדף אחרי אנשים שאני עובד איתם, לא בא לי לעשות את זה בחינם כי זו משאבת זמן שלא בא לי להשקיע כל כך. אם אחרים יעשו את זה, בבקשה. אני בסך הכל הצעתי את הרעיון והצעתי לכתוב את המכתב פניה לבזק או הוט. אני לא ארדוף אחרי אף פורום אחר, אני לא אפתח בעצמי קבוצת פייסבוק ואני לא אנהל מו"מ מול בזק או הוט. אין לי זמן או כוח לזה. אני רק יושב ומסביר כדי שדברים יתחילו להתגלגל פה עם אנשים שמדברים על הרצון לקצב אפלאוד שלהם בלי הפסקה. יש פה אנשים שפותחים שרשורים על קצב אפלאוד שלוש פעמים בשבוע - אני הצעתי מה לעשות והם יכולים לעשות את זה. אלא אם למישהו בא לשלם לי כמובן, אני לא מתכוון לנהל את זה כי זה יהיה מאוד מסובך.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

truejoker כתב: משהו אחד אתה שוכח , הן כבר עשו את הכבל , גם טמרס וגם בזב"ל שילמו על האוניה שמניחה את הכבל ועד כמה שידיעתי מגעת , הכבל עובד והן מחפשות לקוחות .
...
שוב, אני לא מדבר על הנפח של הכבלים, אלא על כמות הכבלים. אם היו נכנסים עוד 10 חברות, היתה תחרות אמיתית וגם היה אפשר לתת אפלוד במחיר נמוך לכולם. זה עניין של כוחות השוק.
truejoker כתב: ואתה צריך להבין משהו אחד , הן לא עשו זאת סתם , הם עשו את זה כי הן יודעות שבשלב זה או אחר , יהיה הזרמת ווידאו באינטרנט , ואז תצטרך נפחים אדירים , ואז הם גם יעלו את האפלואד , לרמה שתאפשר את זה .
כרגע יש להם יותר מקום ממה שהם יכולים למלא , לטמרס אין מספיק קליינטים , כך שלומר שזה רוחב פס זה פשוט לא נכון .
הבעיה היא שאם אני עסק שצריך אפלואד , וצריך קוו סימטרי כי למשל אני עובד עם חברות בחו"ל , ואני חייב זמינות , אזי אין לי ברירה , ואני אשלם כמה שצריך , כי אחרת אין לי עסק . אבל אם איזשהו ילדון עם טורנטים יקבל אפלואד של למשל 5GB על מהירות של 10 , אזי אולי שווה לי לפתוח 10 יוזרים , ואקבל דאונלואד של 100 ואפלואד של 50 שיעלה לי פרוטות לעומת מחיר עסקי . ואז את הדברים שלא כ"כ חשובים , אנתב לחשבונות ההם , ואני חוסך המון כסף.
וזה בדיוק הסיבה מדוע שום ספק תשתית לא יתן לך אפלואד מספק , כי את המתמטיקה הפשוטה הזו גם הם יודעים .
וגבי מעבר לספק אחר , כמה ספקי תשתית יש לך ? שניים
...
או שאתה לא מבין אותי או ש... זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר כאן בהודעות האחרונות שלי. מה שמשנה זה לא הנפח אלא כמות החברות שעשו את הכבל הזה. מכיוון שלא משתלם ליצור כ"כ הרבה כבלים (כי יש מספיק לכולם ובגלל שזה עולה המון כסף), נוצר מצב שאין מספיק תחרות..
truejoker כתב: מישהו חושב שבשביל מעבר של אלפי יוזרים , שיחזרו כי גם השני לא ישחט את אווזי הזהב שלו , אני אשחט את אווז הזהב שלי ?
תפנימו דבר אחד , בחו"ל אין סיפור אני מוכרח אינטרנט , שם אם הספקים יתפרעו פשוט לא יקנו ולא משנה מה , ובגלל זה שבצורה סיסתמטית השווקים הענישו ספקים גרידיים , היום אין את זה שם , ואף מנכ"ל או חברת ייעוץ לא יחלום אפילו להעלות מחירים (חוץ מבמוצרי יוקרה , ששם עקומת הביקוש הפוכה ).
אם אתם חושבים שוורדית כוהן (אאל"ט בשם) הייתה מקבלת ממקינזי המלצה להעלות מחירים באמריקה ? הם לא היו מעלים את זה על דעתם . כאן כן כי כולם התרגלו לכך שהישראלי מפונק ולא יכול לשלוט בתאוות הקניה שלו

דבר נוסף : לכול אלו שחושבים שבלי אינטרנט ייפול העולם כי לא יהיה תוכן , ו/או העסק יפשוט רגל :lol:
תאמינו לי שיש מספיק דרכים להסתדר תקופה מסויימת בלי , הבעיה היא שהספקים יודעים טוב מי ימצמץ ראשון :lol: ולא זה לא הם
...
השורה האחרונה שלך היא הנכונה. למעשה, המצמוץ מתחיל מהרגע שמדברים על זה ;) רק משוגעים לדברים ירצו להתנתק כי יש להם אפלוד של 2Mbps במקום 5Mbps. מי יודע, אולי נגלה תמונה אחרת לגמרי...

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

flsh כתב:אף אחד לא יהיה בלי אינטרנט. הרעיון סובב סביב עקרון פשוט
בוחרים את הוט או בזק ועושים את המהלך הבא:

הי ספקית אינטרנט. יש איתי 30 אלף אנשים. חלקם אצלך, חלקם אצל המתחרה. אנחנו רוצים 10 מגה אפלאוד ואנחנו מוכנים לשלם על זה פרמייה של 40 שקלים.
אם את מוכנה לתת לנו, כל מי שאצלך ישדרג וכל מי שלא מבין ה30 אלף יעבור אליך למהירות החדשה. אם לא, וזה לא משנה שהמתחרה לא מציעה, כולנו נעבור אליה.
...
יש לך 30000 אנשים? איפה?
אם אתה תצליח להביא 30000 אנשים ולהחתים אותם, יתנו לך גם 100Mbps סימטרי. החברות ישמחו להבטיח לעצמן הכנסה של מאות אלפי שקלים נוספים כל חודש.
flsh כתב: אם לא נשיג עשרות אלפים אין טעם. אם נשיג יותר, זה יהיה קל יותר. אני לא מתכוון לרדוף אחרי אנשים כי אין לי זמן. בין העבודה שלי לעבודת הפרילנסר שלי אין לי סבלנות לזה ומעבר ל10 דקות בפורום בין קריאת ועריכת חוזים ומרדף אחרי אנשים שאני עובד איתם, לא בא לי לעשות את זה בחינם כי זו משאבת זמן שלא בא לי להשקיע כל כך. אם אחרים יעשו את זה, בבקשה. אני בסך הכל הצעתי את הרעיון והצעתי לכתוב את המכתב פניה לבזק או הוט. אני לא ארדוף אחרי אף פורום אחר, אני לא אפתח בעצמי קבוצת פייסבוק ואני לא אנהל מו"מ מול בזק או הוט. אין לי זמן או כוח לזה. אני רק יושב ומסביר כדי שדברים יתחילו להתגלגל פה עם אנשים שמדברים על הרצון לקצב אפלאוד שלהם בלי הפסקה. יש פה אנשים שפותחים שרשורים על קצב אפלאוד שלוש פעמים בשבוע - אני הצעתי מה לעשות והם יכולים לעשות את זה. אלא אם למישהו בא לשלם לי כמובן, אני לא מתכוון לנהל את זה כי זה יהיה מאוד מסובך.
...
על זה נאמר - עצות כמו חול ואין מה לאכול. לא חוכמה להציע הצעות כאלה. החוכמה היא להוציא אותן לפועל. מבחינתי זה לא יותר מ- nice to have. בכל מקרה, למי שבאמת יש זמן/כוח/רצון עז לפעול בעניין - שיהיה לו בהצלחה.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

כל פעם מתייחסים לתגובה הספציפית שאני כותב ולא לכל הרצף.

חול חול ואין מה לאכול - אם לא תשיג כמות ענקית, לא יסתכלו עליך. אם מישהו ירים על עצמו את הדבר הזה ולא יכוון לעשרות אלפי אנשים הוא מבזבז לעצמו את הזמן. אין לי 30 אלף, לא יהיו לי כי אני לא מתכוון לנהל את זה. אבל כל מי שפותח שרשור כמו זה, וזה מוטיב שחוזר על עצמו כל הזמן, שידע שיש מה לעשות וזה מה שהצעתי. רוצה? תרים את זה. לא רוצה באמת? אל תרים את זה ותן למישהו אחר. זה מאוד פשוט.
אם אתה רוצה להצטרף, תחכה שמישהו אחר ירים את הפפה. זה לא יהיה אני. אבל מלבוא ולהגיד "אין לך 30 אלף עדיין" בטוח גם לא יהיה, כי הכמות הזאת היא אוסף אינדיוידואלים כמוך וכמוני. ואם אתה לא מוכן להצטרף אז תדע שגם שאר 30 האלף לא.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #31 

barman כתב:
truejoker כתב: משהו אחד אתה שוכח , הן כבר עשו את הכבל , גם טמרס וגם בזב"ל שילמו על האוניה שמניחה את הכבל ועד כמה שידיעתי מגעת , הכבל עובד והן מחפשות לקוחות .
...
שוב, אני לא מדבר על הנפח של הכבלים, אלא על כמות הכבלים. אם היו נכנסים עוד 10 חברות, היתה תחרות אמיתית וגם היה אפשר לתת אפלוד במחיר נמוך לכולם. זה עניין של כוחות השוק.

...
...
הכמות לא תשתנה , אף פעם .
בא ותנסה להבין מה אני רוצה להסביר , ואז נראה אם יש אפשרות להבין אחד את השני יותר טוב :

עלות הנחה של כבל כזה הוא כמה עשרות מליונים של דולרים , מאידך כול כבל כזה מכיל קווים אופטיים שיכולים כולם לתת רוחב פס של כול ארה"ב כולה . אף אחד לא מאיר את כול הכבלים האופטיים עכשיו , אבל הקיבולת התיאורטית היא עצומה
בגלל העלות , ובגלל שלמעשה גם עם כבל אחד היה מספיק רוחב פס לכולם , אלא שהחברות רצו לשבור את המונופול כי הוא דרש מחירים גבוהים מידי (והן חשבו שגם אם ימכרו מעט מהקיבולת הן עדיין ירוויחו ), עשו את זה .

כרגע יש יותר מידי קיבולת . אם כך למה באמת לא מציעים חלק ממנה ?
ולמה גם אם היו עשר חברות לא היו מציעים לך את זה ?
כי המגזר שזקוק לאפלואד סימטרי , אין לו ברירה , מבחינת החברות תשתית , עקומת הביקוש שלו קשיחה לחלוטין . אז אם היו עשר חברות , הן היו מנסות לנגוס טיפה במגזר הזה , אבל הן צריכות ISP בשביל זה . הISP הקיימים לא ילכו לספר למגזר העסקי שיש לנו רוחב פס בלתי מוגבל ואנו יכולים לספק לכם את זה בזול , וחברת התשתית , לא נגשת ישר ללקוח סופי בגלל החלוקה של השוק של תשתית וספק (מה שהיום קצת מתקעקע דרך הוטנט )
ולכן אלא אם כן ירשו לטמרס להיות חברת ISP , רק אז אתה תראה תחרות במגזר העסקי , שאולי תגלוש אח"כ לפרטי .
אבל אם ההפרדה בין חברת תשתית לחברת ISP , תשאר בעינה , זה לא משנה כמה חברות כבלים יהיו , עדיין לא יהיה שווה לחברות הISP לתת לעסקי בזול ועדיין הם יעשו את ההפרדה הזו כי כך הן ממקסמות את הרווחים שלהם .
במקסימום אם תהיה תחרות יותר מידי פרועה של תשתית , יתנו לך כולם הורדה של 100 ב20 ש"ח , אבל עדיין האפלואד תמיד לא יהיה סימטרי , כי שם עושים את הכסף הגדול , ושם יש לקוחות שבויים .
ד"א הלקוחות האלו גם לא כ"כ מהר יעברו לספק ISP אחרי , וזה לא משנה כמה זול זה יעלה להם . כי קו נקי מתקלות הוא קריטי לעסק שלהם , אז אם אתה נותן להם שירות טוב , הם לא יעברו למישהו אחר רק בגלל הנחה של כמה אלפי שקלים . וזה בגלל המתודת עבודה של "אף אחד עדיין לא פוטר כי קנה IBM "

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”