barman כתב:אני בהחלט בעד הגדלת האפלוד תמורת עשרות שקלים יותר בחודש (עד 50 ש"ח יותר), אבל לא מעבר לזה. כאמור, יש חברות שמוכנות לשלם יותר כי זה הביזנס שלהן. אם תציע את זה במחיר נמוך יותר משמעותית - הם יעברו לחבילות של משתמשים רגילים. אין תחרות וזו מתמטיקה פשוטה. אם היו כבלים וספקיות נוספות אז המחירים היו יורדים (לכן עניין הכבל התת-ימי הוא עניין חשוב. לאירופאים אין את הצרות האלה. אני לא מדבר על הנפח אלא על התחזוקה. להרים כבל כזה עולה עשרות מיליוני שקלים. יש לנו רק 3 ובאחת מהן היא מונופוליסטית).
בכל מקרה, אתה חייב לצאת בקמפיין של שכנועים. אני מאמין שיש לו פוטנציאל, אך אעפ"כ, אני חושש לאכזב אותך - אם הקמפיין לא יצליח, אתה לא תראה גל ניתוקים מסיבי. לרוב האנשים אפלוד גבוה לא משנה בכלל. יש מספיק מקורות להוריד מהם חומרים והחיבור לאינטרנט אצל הרוב המכריע הוא כמו אוויר לנשימה, לפני שאתה מתכנן לאפשר לאנשים להוריד ממך. יש כאן עניין ברור של עדיפות. אלו שממש חפצים באפלוד גבוה ולא יכולים בלי זה - אמנם לא מדובר בנישה, אבל בהחלט מדובר במיעוט. תיקח את זה בחשבון כדי שכגודל הציפיה לא יהיה גודל האכזבה. בהצלחה.
...
משהו אחד אתה שוכח , הן כבר עשו את הכבל , גם טמרס וגם בזב"ל שילמו על האוניה שמניחה את הכבל ועד כמה שידיעתי מגעת , הכבל עובד והן מחפשות לקוחות .
כרגע אאל"ט יש שלושה כבלים כאלו , כמה אתה רוצה כדי שתבין שיש מספיק לכול המדינה ?
ואתה צריך להבין משהו אחד , הן לא עשו זאת סתם , הם עשו את זה כי הן יודעות שבשלב זה או אחר , יהיה הזרמת ווידאו באינטרנט , ואז תצטרך נפחים אדירים , ואז הם גם יעלו את האפלואד , לרמה שתאפשר את זה .
כרגע יש להם יותר מקום ממה שהם יכולים למלא , לטמרס אין מספיק קליינטים , כך שלומר שזה רוחב פס זה פשוט לא נכון .
הבעיה היא שאם אני עסק שצריך אפלואד , וצריך קוו סימטרי כי למשל אני עובד עם חברות בחו"ל , ואני חייב זמינות , אזי אין לי ברירה , ואני אשלם כמה שצריך , כי אחרת אין לי עסק . אבל אם איזשהו ילדון עם טורנטים יקבל אפלואד של למשל 5GB על מהירות של 10 , אזי אולי שווה לי לפתוח 10 יוזרים , ואקבל דאונלואד של 100 ואפלואד של 50 שיעלה לי פרוטות לעומת מחיר עסקי . ואז את הדברים שלא כ"כ חשובים , אנתב לחשבונות ההם , ואני חוסך המון כסף.
וזה בדיוק הסיבה מדוע שום ספק תשתית לא יתן לך אפלואד מספק , כי את המתמטיקה הפשוטה הזו גם הם יודעים .
וגבי מעבר לספק אחר , כמה ספקי תשתית יש לך ? שניים
מישהו חושב שבשביל מעבר של אלפי יוזרים , שיחזרו כי גם השני לא ישחט את אווזי הזהב שלו , אני אשחט את אווז הזהב שלי ?
תפנימו דבר אחד , בחו"ל אין סיפור אני מוכרח אינטרנט , שם אם הספקים יתפרעו פשוט לא יקנו ולא משנה מה , ובגלל זה שבצורה סיסתמטית השווקים הענישו ספקים גרידיים , היום אין את זה שם , ואף מנכ"ל או חברת ייעוץ לא יחלום אפילו להעלות מחירים (חוץ מבמוצרי יוקרה , ששם עקומת הביקוש הפוכה ).
אם אתם חושבים שוורדית כוהן (אאל"ט בשם) הייתה מקבלת ממקינזי המלצה להעלות מחירים באמריקה ? הם לא היו מעלים את זה על דעתם . כאן כן כי כולם התרגלו לכך שהישראלי מפונק ולא יכול לשלוט בתאוות הקניה שלו
דבר נוסף : לכול אלו שחושבים שבלי אינטרנט ייפול העולם כי לא יהיה תוכן , ו/או העסק יפשוט רגל
תאמינו לי שיש מספיק דרכים להסתדר תקופה מסויימת בלי , הבעיה היא שהספקים יודעים טוב מי ימצמץ ראשון

ולא זה לא הם