בטח שאלתם את עצמכם לא פעם מה הקטע למה המהירות של ה UP תקועה ?
אז אוכל לומר לכם בתור בעל עסק להוסטינג כללי (www.interserv.co.il)
אני משלם על 20/20 כ 400 ש"ח בחודש, שתבינו מה זה יעשה לאינטרנט, ברגע שיספקו קצב UP שיעלה על 10MB זה אומר שאנשים יוכלו לארח שרתים שלמים בבתים שלהם ואשכרה להרוויח כסף על חשבון התשתית, לדוגמא אני ביום שיקרה הדבר אני יוכל להחזיק ממש כמו שאתם מבינים את האתר הזה HT על המחשב שלי בבית וכולכם תוכלו לגשת בכיף ולא תרגישו בהבדל !
זה לא שהם לא יכולים לתת זה פשוט ימותת את חוות השרתים וכבר אנשים יתחילו להכניס כלובי שרתים פרטיים הביתה או לבתי עסק פרטיים.. אגב מה שבחו"ל קורה ברגיל
עבודה מהבית עם אפליקצית ווידאו או מערכת ווידאו פשוטה היא דבר המקובל בחלק מהחברות (בעיקר בחו"ל, אני רואה את זה המון) - ווידאו חייב קצב העלאה של לפחות חצי מגה כדי שהצד השני גם יוכל להנות מהשיחה. לי יש מגה העלאה (בד"כ פחות) וזה בסדר מבחינת איכויות.
זו הנקודה שלי בכל אופן.
YardenBenlulu כתב:בטח שאלתם את עצמכם לא פעם מה הקטע למה המהירות של ה UP תקועה ?
אז אוכל לומר לכם בתור בעל עסק להוסטינג כללי (www.interserv.co.il)
אני משלם על 20/20 כ 400 ש"ח בחודש, שתבינו מה זה יעשה לאינטרנט, ברגע שיספקו קצב UP שיעלה על 10MB זה אומר שאנשים יוכלו לארח שרתים שלמים בבתים שלהם ואשכרה להרוויח כסף על חשבון התשתית, לדוגמא אני ביום שיקרה הדבר אני יוכל להחזיק ממש כמו שאתם מבינים את האתר הזה HT על המחשב שלי בבית וכולכם תוכלו לגשת בכיף ולא תרגישו בהבדל !
זה לא שהם לא יכולים לתת זה פשוט ימותת את חוות השרתים וכבר אנשים יתחילו להכניס כלובי שרתים פרטיים הביתה או לבתי עסק פרטיים.. אגב מה שבחו"ל קורה ברגיל
...
זו לא הסיבה, כי התסריט שאתה מתאר הוא לא ריאלי.
גם אם אנשים יוכלו לארח שרתים בזול, כמה כבר יעשו זאת?
אירוח שרתים זו לא פעילות נפוצה. אם תבחן את פיצול האוכלוסיה לצרכני תוכן וספקי תוכן תמצא אסימטריה קיצונית.
יש עובדה בסיסית והיא שרוב האנשים זקוקים לDL מהיר ולא זקוקים לUL מהיר. הרוב הזה הוא רוב גדול.
פשוט אין היגיון כלכלי לתת יותר UL למיעוט במחיר נמוך, כאשר רוב השוק מחפש DL גבוה.
ברור שאותו מיעוט, גיימרים וכו. שכן רוצה UL גבוה יותר נדפק פה.
כי עסקים בדרך כלל צריכים קצב העלאה גבוה וחברות התשתית יכולות לדפוק אותם עם מחיר גבוה.
אם יתנו את אותו קצב העלאה ללקוחות פרטיים, אז העסקים לא ירצו לשלם את אלפי/עשרות אלפי שקלים.
האם קצב ההעלאה הוא משהו שעולה הרבה כסף כמו רוחב פס, שבאמת צריך אלפי שקלים כדי לקנות אותו? לא, זאת סחיטה חוקית.
השוק כאן קטן מאוד. בניגוד לחו"ל, יש לנו רק 3 כבלים לחו"ל ואין יותר מדי תחרות.
ברגע שיתנו upload גבוה, התשלום על רוחב הפס יגדל משמעותית עבור ספקיות האינטרנט. אם יתנו מחיר אטרקטיבי ללקוחות רגילים, גם העסקים (שרגילים לשלם הון) יעברו למסלולים האלה. בחו"ל אין בעיה כזו. מדינה מערב-אירופאית טיפוסית מכילה תשתיות מהירות מאוד לאמריקה וכן בין הארצות האירופאיות עצמן, וגם היא עצמה אטרקטיבית כיעד, אז העומס ובעקבות כך המחירים יורדים בהתאם, ולכן ניתן להוציא חבילות אטרקטיביות עם upload גבוה גם למשתמשים רגילים.
בארץ, לפני שאנחנו מתחילים לדבר אנחנו צריכים להתחבר דרך הים התיכון לאירופה. כל התעבורה הזו עולה לנו הרבה מאוד כסף.
בשורה התחתונה - המיקום שלנו דפוק והמחירים בהתאם.
אתם שוחכים את העובדה קטנה..שכדי לקבל Download של מאה ,אתם צריכים לפחות 2Mbps אפלואד ..ואם אתם רוצים לעשות עוד משהו בזמן שאתם מורידים את אותו הקובץ ...אז יופי שאתם רוצים .
- קודם כל, זה ממש לא נכון, לך תפתח בבית שרתים שמתבססים עם מודם של הוט / בזק, והאתר שלך יהיה תלוי בתשתית שלהם, שכידוע לא כזו אמינה במצבים מסוימים.
- דבר שני לא נראה לי שאתה גדול יוכל לאכלס בתוך הבית שלו 2-4 שרתים ועוד סוויץ, וזה יעבוד בצורה טובה.
- האמינות החווה מספקת גם שירותים עבור השרתים מעבר לזה, שזה כולל תחזוקה וכיוצב.
בגדול הכיוון נכון במצב הנתון אפחד לא ישים לב להבדל, אבל עדיין אין כמו לאכלס שרת בחווה לפחות בטכנולוגיה הביתית היום, נראה לי שהמודם של הוט יקרוס אם הוא יקבל רוחב פס מלא של 40/40 לשנייה חח.
LCD 32
SAMSUNG T220P
logitech x-530
CPU I-5 2500
8GB RAM
750GB SAMSUNG
XTREMER העלאת תמונות
fighter כתב:כי עסקים בדרך כלל צריכים קצב העלאה גבוה וחברות התשתית יכולות לדפוק אותם עם מחיר גבוה.
אם יתנו את אותו קצב העלאה ללקוחות פרטיים, אז העסקים לא ירצו לשלם את אלפי/עשרות אלפי שקלים.
האם קצב ההעלאה הוא משהו שעולה הרבה כסף כמו רוחב פס, שבאמת צריך אלפי שקלים כדי לקנות אותו? לא, זאת סחיטה חוקית.
...
עלית בדיוק על הנקודה. וזה עצוב מאוד שאף אחד אחר מהמגיבים פה לא מבין את הנקודה הפשוטה הזו בצורה בהירה מספיק (כולל פותח האשכול): אין לנו UPLOAD נורמלי *רק בגלל* שחברות התשתית בזק והוט רוצות לסחוט את השוק העסקי בנושא הזה.
אף עיתונאי לא מעלה את הנקודה הזו לתודעת הציבור, ולכן המצב הפסול הזה נשאר.
fighter כתב:כי עסקים בדרך כלל צריכים קצב העלאה גבוה וחברות התשתית יכולות לדפוק אותם עם מחיר גבוה.
...
עלית בדיוק על הנקודה. וזה עצוב מאוד שאף אחד אחר מהמגיבים פה לא מבין את הנקודה הפשוטה הזו בצורה בהירה מספיק (כולל פותח האשכול): אין לנו UPLOAD נורמלי *רק בגלל* שחברות התשתית בזק והוט רוצות לסחוט את השוק העסקי בנושא הזה.
...
כנראה שלא קראת את התגובה שלי.
אין פה מספיק תחרות, והתעבורה לאירופה עולה הרבה מאוד כסף. מי שנמצא באירופה לא משלם על כבל תת-ימי למדינות שכנות, ויש לו מבחר רחב הרבה יותר מ- 3 כבלים שיוצאים החוצה. מה ששם אפשר כאן אי אפשר. תקרא לזה סחיטה - אני קורא לזה כוחות השוק. המצב הזה ישתנה רק אם הממשלה תחליט לסבסד את החיבור לאירופה, מה שמן הסתם בחיים לא יקרה.
...
...
כנראה שלא קראת את התגובה שלי.
אין פה מספיק תחרות, והתעבורה לאירופה עולה הרבה מאוד כסף. מי שנמצא באירופה לא משלם על כבל תת-ימי למדינות שכנות, ויש לו מבחר רחב הרבה יותר מ- 3 כבלים שיוצאים החוצה. מה ששם אפשר כאן אי אפשר. תקרא לזה סחיטה - אני קורא לזה כוחות השוק. המצב הזה ישתנה רק אם הממשלה תחליט לסבסד את החיבור לאירופה, מה שמן הסתם בחיים לא יקרה.
...
בסדר, אז תסביר לי למה לא נותנים לפחות מהירות גבוהה בתוך הארץ ואת המהירות שיש לנו כרגע לחו"ל?
למה אני צריך לחכות כל כך הרבה זמן כשאני רוצה לשלוח לחבר משהו גדול?
אתה יודע שיש מדינות באירופה שהמהירות הפנים ארצית גבוהה (למשל 100 מגה סימטרי) אבל לחו"ל משהו כמו 10 מגה?
fighter כתב:
בסדר, אז תסביר לי למה לא נותנים לפחות מהירות גבוהה בתוך הארץ ואת המהירות שיש לנו כרגע לחו"ל?
למה אני צריך לחכות כל כך הרבה זמן כשאני רוצה לשלוח לחבר משהו גדול?
אתה יודע שיש מדינות באירופה שהמהירות הפנים ארצית גבוהה (למשל 100 מגה סימטרי) אבל לחו"ל משהו כמו 10 מגה?
...
איך אתה תגביל את זה בדיוק? לפי כתובות IP? אתה תפעיל מתקנים שיעשו traffic shaping על מיליוני משתמשים לחו"ל? אני בטוח שאתה לא רוצה שנהיה כמו איראן. איזה מדיניות תפעיל? האם תצליח למנוע מעבר של מידע מוצפן החוצה במהירות גבוהה? זה עוד לפני שדיברנו על תחזוקה של מערכות כאלה.
הרי אם אתה נותן לי 100Mbps בתוך הארץ סימטרי, אני בכיף אעשה tunneling החוצה. יש מספיק דרכים לעקוף הגבלות כאלה.
גם עכשיו עושים shaping בגלישה. תזכר במצב שהיה בבזק בינלאומי לפני חודש או חודשיים, עד להפעלת קו החדש לחו"ל. ולי אישית זה נראה די מעשי. רק שבפועל חברות תשתית צריכול להערך לזה. כי נכון לעכשיו בבזק, במגבלת ה-upload היא גם פיזית ולא רק לוגית.
dima_vy כתב:גם עכשיו עושים shaping בגלישה. תזכר במצב שהיה בבזק בינלאומי לפני חודש או חודשיים, עד להפעלת קו החדש לחו"ל. ולי אישית זה נראה די מעשי. רק שבפועל חברות תשתית צריכול להערך לזה. כי נכון לעכשיו בבזק, במגבלת ה-upload היא גם פיזית ולא רק לוגית.
...
ה- shaping הוא כללי וגם לארץ. לא נראה לי שאפשרי להגביל מהירות לחו"ל (כולל תחזוקה, מדיניות וניהול) בלי להשקיע בזה הון.
אם אנשים באמת רוצים אינטרנט עם אפלאוד גבוה אין בעיה.
תחשבו ביניכם לאיזה צרכים אתם רוצים (מאוד) או אפילו צריכים את הקצב הגבוה ואז תפתחו קבוצת פייסבוק שזה הנושא שלה ותלכו לכל הפורומים המתאימים ותפרסו את הקיום שלה שם (באישור ההנהלה אם אפשר, מתוך נימוס בסיסי). תדאגו להעביר את הקבוצה לחברים שלכם בפייסבוק (אבל לבקש שרק מי שמעוניין להצטרף למחאה יצטרף גם לקבוצה).
שלקבוצת הפייסבוק תהיה אמנה שאם מקבלים חבילות של, נגיד, 20\5, 30\5, 50\10, 100\10 (5 ו10 העלאה, אם לא ברור), כולם עוברים לבזק\הוט (תלוי למי החלטתם לפנות) ואם לא אז עוברים לשניה. כלומר, מאגדים אנשים ומחליטים שאם הוט נותנת את החבילות האלה (וגם הוטנט) כולם עוברים אליה, ואם לא כולם עוברים לבזק כאקט של מחאה. אם תאגדו מספיק אנשים אתם תהוו תזרים מזומנים גדול יותר ממה שהלקוחות העסקיים מהווים לחבילות ה5 אפלאוד ו10 אפלאוד והוט או בזק מיד יעשו את החבילות.
זה לא שהוט ובזק חולבות את הלקוחות העסקיים ועושות אנטי דווקא לצרכן הפשוט. הן פשוט חושבות, לפי הנתונים שיש להן, שזה יותר רווחי במצב הנוכחי. שתי החברות נסחרות בבורסה ואמורות לספק את הרווחיות הגדולה ביותר - אם יכנס גורם זר (איגוד של צרכנים שמוכן להתנתק מחברה אחת או לעבור אליה אם תעמוד בדרישות) אולי יהיה שינוי בחישוב של הוט ובזק.
אם אתם רוצים, אני מוכן אפילו לנסח לכם את המניפסט אם אתם באמת מוכנים לטרוח כל כך.
תיראה ,אחד פה לא מבקש חבילות סימטריות ...אבל אפילו את ה10% שהם הבטיחו פעם הם לא נותנים .. אחרי שעברנו את ה8 מגה הם פשוט נותנות את המינימום שצריך כדי לקבל את מהירות ההורדה .אני דיי בטוח שהסיבה היחידה שהוט נתנו 2 מגה UPLOAD בחבילה של ה100 מגה זה כדי שיהיה אפשר לקבל את מהירות ההורדה שהלקוחות משלמים עליה ,שלא יווצר מצב כמו בבזק שלא משנה מה לך תנסה לעבור את ה60 מגה ,ואם יש לך אפלואד גבוהה משל האחרים אז הרווחת .כשמסתכלים כאן למשל ..
יש אנשים עם 5 מגה אפלואד ויש כאלו עם בכלל 40 מגה אפלואד, ומדובר פה על קוים פרטיים אני לא מתייחס לתוצאות עם הקוים הסימטריים שאלו כבר קוים עסקיים לפי מה שזה ניראה ...ופה ,בחבילה המהירה ביותר ,אתה מוצא. .כולה 2 מגה אפלואד מסכנים ..זה ממש עצוב .
שוב - רוצה אפלאוד גבוה? תמצא לך כמה סיבות ואני כבר התנדבתי לנסח יפה את המניפסט שיהיה רשום בדף הפייסבוק (או אתר אם בא לכם). תשיגו מספיק אנשים (אני אפילו מבטיח להצטרף) כדי שמספר הכסף שבין כל האנשים יהיה מספיק גדול ומהר מאוד הוט ובזק יבינו שכנראה יש לזה שוק בארץ.
אותי זה לא מטריד כל כך היום בשביל להנהיג כזה דבר. אני גם לא חושב שאני מסוגל. אני כן מוכן לעזור - אבל זה רק בתנאי שמישהו פה ירים את הכפפה.
אני מבטיח שאני אעזוב את בזק היום להוט אם בשביל 220 שקלים בחודש אני אוכל לקבל חבילת 100\10. אני גם מבטיח שאני אשדרג את האינטרנט שלי בבזק מ30\1 ל100\10 היום אם הם יציעו את החבילה ב220 שקלים. אני אפילו מוכן להבטיח שאני אעזוב את בזק -עכשיו- להוט אם נבקש מבזק והם יגידו לא אחרי שנשיג כמה אלפי אנשים.
בחו"ל יש מנטליות שונה מכאן. כנראה שכאן צריך לשכנע את המנכלים של הוט ובזק דרך פגיעה רצינית בדוחות הכספיים שלהן.
barman כתב:השוק כאן קטן מאוד. בניגוד לחו"ל, יש לנו רק 3 כבלים לחו"ל ואין יותר מדי תחרות.
ברגע שיתנו upload גבוה, התשלום על רוחב הפס יגדל משמעותית עבור ספקיות האינטרנט. אם יתנו מחיר אטרקטיבי ללקוחות רגילים, גם העסקים (שרגילים לשלם הון) יעברו למסלולים האלה. בחו"ל אין בעיה כזו. מדינה מערב-אירופאית טיפוסית מכילה תשתיות מהירות מאוד לאמריקה וכן בין הארצות האירופאיות עצמן, וגם היא עצמה אטרקטיבית כיעד, אז העומס ובעקבות כך המחירים יורדים בהתאם, ולכן ניתן להוציא חבילות אטרקטיביות עם upload גבוה גם למשתמשים רגילים.
בארץ, לפני שאנחנו מתחילים לדבר אנחנו צריכים להתחבר דרך הים התיכון לאירופה. כל התעבורה הזו עולה לנו הרבה מאוד כסף.
בשורה התחתונה - המיקום שלנו דפוק והמחירים בהתאם.
...
\סליחה על השאלה , אבל כמה הרוחב פס המלא של קו התקשורת השני והשלישי במקרה ופותחים את כול המשיבים האופטיים ? האם יש לך מידע על זה ?
כי אאל"ט אפילו בקו היחיד שהיה הם לא פתחו את כול המשיבים כי הם רצו "לסחוט" מחיר גבוה .
אין לי מידע על טמרס ועל בזק, אבל אני מניח שיש שם קיבולת שתספיק למכור כזה גם למדינה כולה בעוד 30 שנה , הבעיה היחידה היא שצריך לעשות "מחסור מלאכותי" כדי שיוכלו לקבל מחיר גבוה ולהחזיר ההשקעה
הבעיה בארץ היא לא המיקום , אלא העובדה שאין תחרות אמיתית . אתה יודע למה ניתן לשלם על פסק זמן פי שתיים מאמריקה ? כי הצרכן הישראלי המפונק , לא יאמר לעצמו הם שוחטים , אז אין פסק זמן עד שהמחיר יהיה נורמאלי . אותו דבר לגבי האפלואד