יאיר לפיד- בלי פוליטיקה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #1 

יש לי הערכה בסיסית לבנאדם.
כותב נחמד
נראה בנאדם סבבה
אבל... אנשים שאוהבים להראות, אפילו בצורה לא מתנשאת, שהם יודעים הכל על הכל.
לפחות שיפתחו ויקיפדיה לפני שכותבים משהו בעיתון

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #2 

אגב, הוא אומר שהשיר עם המספרים זה החד גדיא, זה גם סוג של פספוס, אבל זה לא כמו להגיד שקופרניקוס הוא יווני, כשכולנו כאן בפורום יודעים שהוא הממציא של מכונת האספרסו הראשונה!!!
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

shtud כתב:אגב, הוא אומר שהשיר עם המספרים זה החד גדיא, זה גם סוג של פספוס, אבל זה לא כמו להגיד שקופרניקוס הוא יווני, כשכולנו כאן בפורום יודעים שהוא הממציא של מכונת האספרסו הראשונה!!!
...
אני מקווה עבורך שזה היה בצחוק :lol: :lol: :lol: :lol:
ולנושא , אני לא מבין מה באמת רוצים ממנו , זה התרבות נפוצה בישראל של שיטת ה"מצליח" וה"סמוך" , ו"אני יודע הכול ואני מוצלח בכול מה שאגע בו"
וללא ציניות זה מאפיין את כול מדינת ישראל , מזמרים ועד כדורגלנים ועד פולטיקאים , ואלו שרוצים להיות פולטיקאים .
במדינת ישראל אין מצב של מקצוען אמיתי , זה לא היה וזה לא יהיה , וזה בכלל לא משנה באיזה תחום מדובר .

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #4 

כאילו בהשוואה לכל שאר ה 120 ליצנים במשכן הוא פחות נבון,מוכשר, מתאים או מעגל פינות.

מעדיף אותו על הרבה אחרים.

משום מה הוא הלחיץ את כל המערכת...מעניין למה
שי

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #5 

ממש לא פחות טוב מבית ה120.
ובכל זאת, פוזת ה"אני יודע הכל" משעשעת אותי
נערך לאחרונה על ידי sam22 ב 26/02/2012 15:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

כל אדם מוכשר שנכנס לפוליטיקה זה דבר טוב.

אפשר לחשוב שכל הגנרלים שלנו שווים משהו. ההיבריס שעליהם (במיוחד אלה של קדימה) מאיים לגרום למערכת הפוליטית להתכווץ לחור שחור...

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

קודם כל יודעים מה אהבתי יותר מכל???המנחה לא הפריע,נתן לו לדבר-לעיתים רקובות אני חוטף את הקריזה

מהרבה ראיונות שמנחה או מנחה לא נותנים למרואין לדבר!!!!! לפעמים בכל משפט-מה זה צריך להיות????? (n) (n) (n)

ועוד משהו ידידי שמואל-לא שמת לב שהפורום כאן ממש מלא בידענים מדהימים כמעט בכל נושא-יש כאן עורכי דין,ראשי ממשלות

אין ספור-מומחי כלכלה,מומחים למיסוי בתנאי אינפלציה-אפילו מומחים לניירות בלי ערך יש כאן!!!לא משנה איזה שירשור כללי או

ללא קשר נפתח-ויאללה,,,,עשרים מומחים בעלי ניק ניים מביעים ידע מדהים בנושא 8O
אמן מייסר

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

אפשר להבין למה כף היד השלישית עברה למטה??לא כך כתבתי את זה :evil:
אמן מייסר

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Shayosef כתב:כאילו בהשוואה לכל שאר ה 120 ליצנים במשכן הוא פחות נבון,מוכשר, מתאים או מעגל פינות.

מעדיף אותו על הרבה אחרים.

משום מה הוא הלחיץ את כל המערכת...מעניין למה
...
לא יודע אם הוא יותר טוב או פחות טוב , אבל רבאק אתה רוצה להכנס לפליטיקה, באמת לא חשבת שיעשו מזה מטעמים ?
מה בדיוק הוא חשב שכול הפולטיקאים יפרשו לו שטיח אדום ?
או שכול הקוליגות שלו יפרגנו לו ? גם אלו שהוא יצר דם רע בינהם ?
זה היה ברור (וכול עיתונאי רואה דוגמאות לזה בכול מערכת בחירות , גם כאן וגם באמריקה ), שכולם ינסו לקחת פדיחות שלו מהעבר , הוא היה צריך להיות מוכן לפחות לזה , וגם את הדבר הבסיסי הזה הוא לא עשה .
ודווקה לכן אני חושב שהוא לא ראוי לכלום

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #10 

ברור שידעתי שהמון נשמות טובות יתאמצו למצוא רק דברים רעים על כל מועמד חדש שיגיע לזירה הפוליטית בישראל, הרי אנחנו חיים בשביל זה...ספורט לאומי זה הפך להיות, תרשו לי להעיר כמה אנשים...אין אנשים שלא טעו, אין אנשים של עשו פדיחות, אין אנשים זכים, אין דברים כאלה.

אז בסדר, מזה אני לא מתרגש, ואני חושב שגם הוא לא ממש מתרגש מזה, אולי הוא ממציא עובדות מקצועי, אבל אני עדיין חושב שהוא לא ציפה שיקבלו אותו בזרועות פתוחות (אבא שלו לא בידיוק היה פופולרי בזמנו במשכן גם כן), מבחינתי רק הבעתי דעה שאני מעדיף אותו על כל "מגרעותיו" על פני רבים במשכן,העסקנים, אלו שדבוקים לכסאות שלהם 200 שנה ללא הישג אחד ושכל דאגתם היא לתחת שלהם בלבד, אני חושב שבמקרה הזה יש לאיש אג'נדה כלשהי שהיא לא התחת של עצמו וזה בישראל 2012 לא דבר של מה בכך.
שי

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #11 

יש כאלה שחושבים שלראש הממשלה הנוכחי ישנן תכונות שמכשירות אותו להיות ראש ממשלה מוצלח , למרות שמידי פעם הוא אומר דברים שלא היו במציאות.

הכתוב לעיל לא נאמר לשם ניגוח פוליטי אלא כדי להדגים את העובדה שמידת התאמתו של מועמד לתפקיד ציבורי נמדדת במכלול של משתנים , ולא כדי לקבוע עמדה לגבי ראש הממשלה.

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

אף אחד לא אומר שהוא לא מתאים.
רק שיוריד את הכיסוי למשקפת....

וברצינות... זה ממש לא ניגוח
אבל כמו שב. מיכאל אומר בסוף
כמה דקות מול המחשב, היו חוסכות את זה
קצת צניעות לא תזיק
העם דורש..... כל מיני דברים

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

אני לא מבין למה תוקפים אותו. הוא בסך הכל רוצה להיות שר החינוך.

אני חושב שהוא יכול להמנות עם גדולי שרי החינוך של ישראל כמו גדעון סער, יולי תמיר, יצחק רבין וליונל מסי.

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #14 

truejoker כתב:[לכן אני חושב שהוא לא ראוי לכלום
...
אהה נכון. הכנסת מלאה בראויים..
GO VEGAN

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #15 

flsh כתב:אני לא מבין למה תוקפים אותו. הוא בסך הכל רוצה להיות שר החינוך.

אני חושב שהוא יכול להמנות עם גדולי שרי החינוך של ישראל כמו גדעון סער, יולי תמיר, יצחק רבין וליונל מסי.
...
ליונל ריצי, מסי היה שר הדתות

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

Shayosef כתב:ברור שידעתי שהמון נשמות טובות יתאמצו למצוא רק דברים רעים על כל מועמד חדש שיגיע לזירה הפוליטית בישראל, הרי אנחנו חיים בשביל זה...ספורט לאומי זה הפך להיות, תרשו לי להעיר כמה אנשים...אין אנשים שלא טעו, אין אנשים של עשו פדיחות, אין אנשים זכים, אין דברים כאלה.

אז בסדר, מזה אני לא מתרגש, ואני חושב שגם הוא לא ממש מתרגש מזה, אולי הוא ממציא עובדות מקצועי, אבל אני עדיין חושב שהוא לא ציפה שיקבלו אותו בזרועות פתוחות (אבא שלו לא בידיוק היה פופולרי בזמנו במשכן גם כן), מבחינתי רק הבעתי דעה שאני מעדיף אותו על כל "מגרעותיו" על פני רבים במשכן,העסקנים, אלו שדבוקים לכסאות שלהם 200 שנה ללא הישג אחד ושכל דאגתם היא לתחת שלהם בלבד, אני חושב שבמקרה הזה יש לאיש אג'נדה כלשהי שהיא לא התחת של עצמו וזה בישראל 2012 לא דבר של מה בכך.
...
שני דברים :
1 - אני לא מאמין שיש לו אג'נדה , אבל זה אני
2 - כול הפולטיקאים עלובים , אבל לפחות הם מספיק מקצוענים כדי לא לעשות פדיחות כאלו , והם יודעים שמחפשים אותם . אם יש משהו שאני אישית שונא בישראל , זה העובדה שאנשים באים וחושבים שמגיע להם ולכן הם יכולים לקבל תהילה והכול ללא התמקצעות .
3 - אם אתה לא מקצוען אתה אומר לבוחרים שלך " אתם יודעים , אני יודע שאתם פראיירים ואתם תאכלו את הלוק שלי , אז בואו ולא נעבוד קשה מידי , להראות שאתם לא כי אין לי מצב רוח לעבוד קשה "
אם אתה רוצה שהנבחר שלך יגיד לך את זה , זכותך

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

amiti כתב:יש כאלה שחושבים שלראש הממשלה הנוכחי ישנן תכונות שמכשירות אותו להיות ראש ממשלה מוצלח , למרות שמידי פעם הוא אומר דברים שלא היו במציאות.

הכתוב לעיל לא נאמר לשם ניגוח פוליטי אלא כדי להדגים את העובדה שמידת התאמתו של מועמד לתפקיד ציבורי נמדדת במכלול של משתנים , ולא כדי לקבוע עמדה לגבי ראש הממשלה.
...
ראש הממשלה הנוכחי עושה טעויות אבל לא כאלו , ראה תגובתי הקודמת , ואולי תבין על מה אני מדבר ומה ההבדל
ואם אתה דווקה רוצה , רק לשם הדגמה , תקח את יחימוביץ' בתור דוגמה , היא לא באה כך לפליטיקה והיא הראתה שיש לה כבוד עצמי לעצמה ולבוחריה (וזה לא משנה דעתי הפולטית בנושא ), ולכן אני חושב בהחלט שהיא למשל דוגמה לפוליטקאי ששווה לשקול בכלל . אנשים כמו לפיד , מקבלים אצלי לפחות התעלמות מוחלטת ואני לא חושב שמגיע להם שיבחרו אותם .
ושוב זה לא בגלל פולטיקה אלא בגלל העובדה שהוא לא מקצוען והוא מזלזל בבוחרים שלו (גם אם הם לא קולטים את זה וחושבים שיורד גשם :lol: )

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

Eff כתב:
truejoker כתב:[לכן אני חושב שהוא לא ראוי לכלום
...
אהה נכון. הכנסת מלאה בראויים..
...
כן. ותראי למעלה מה ההבדל

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #19 

oferlaor כתב:כל אדם מוכשר שנכנס לפוליטיקה זה דבר טוב.

אפשר לחשוב שכל הגנרלים שלנו שווים משהו. ההיבריס שעליהם (במיוחד אלה של קדימה) מאיים לגרום למערכת הפוליטית להתכווץ לחור שחור...
...
לא,
כי יאיר לפיד הוא אדם מאוד צנוע ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #20 

הדיון כאן החל מקטע של ב. מיכאל שנגע בכלל לסוגיית התואר האקדמי של לפיד. הטעויות וחוסר הדיוק של לפיד מראים לכאורה שאין לו כל יכולת מיוחדת שמכשירה אותו לתארים גבוהים ללא תואר ראשון. כל הנאמר שם כלל אינו תופס לגבי השאלה הפוליטית. קומבינות , חוסר דיוק ורשלנות הן דוקא תכונות שמאפיינות רבים מהפוליטיקאים. אז אולי הוא לא יהיה איש עשייה מוכשר במיוחד אבל הוא עדיין עשוי להיות פוליטיקאי מוצלח.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”