סאונד משוכפל ב 5.1 VSX-521
שלום לכולם,
השבוע רכשתי רסיבר Pioneer VSX-521.
חיברתי אותו למחשב, XBOX360, PS3
בכל פעם שאני מפעיל משחק, כל מה שמגיע מה CENTER נשמע משוכפל שוב ברמקולים הקדמיים בצורה עמומה.
זה קורה גם בחיבור HDMI וגם בחיבור אופטי.
שיחקתי עם ההגדרות של הרסיבר, שיניתי כל מה שיכולתי לחשוב עליו ולא הצלחתי לפתור את הבעיה.
קצת מוזר אבל אני חושש שהבעיה היא במוצר עצמו...
מישהו נתקל בבעיה הזו?
השבוע רכשתי רסיבר Pioneer VSX-521.
חיברתי אותו למחשב, XBOX360, PS3
בכל פעם שאני מפעיל משחק, כל מה שמגיע מה CENTER נשמע משוכפל שוב ברמקולים הקדמיים בצורה עמומה.
זה קורה גם בחיבור HDMI וגם בחיבור אופטי.
שיחקתי עם ההגדרות של הרסיבר, שיניתי כל מה שיכולתי לחשוב עליו ולא הצלחתי לפתור את הבעיה.
קצת מוזר אבל אני חושש שהבעיה היא במוצר עצמו...
מישהו נתקל בבעיה הזו?
גם את זה ניסיתי...
באמת שהבנתי מתי זה קורה אבל נראה לי שזו עדיין בעיה מניסיון שיש לי עם רסיברים.
אין לי סאב מחובר לרסיבר וכמובן שהגדרתי את זה כמו שצריך (SW: NO). אבל כמו שאמרתי, בכל פעם שנובע SPEECH מהסנטר, הרמקולים הקדמיים משמיעים אותו שוב אבל רק את הבאסים. נשמע כמו מלמולים ברקע.
אם אני בוחר YES למרות שאין לי סאב אז הרסיבר כנראה שולח את הסאונד הזה אל הסאב שלא קיים ואני כבר לא שומע את הבאסים המשוכפלים מהרמקולים הקדמיים.
לפי איך שזה נראה כרגע, זו בעיה ברסיבר.
אני מניח שאם אני בוחר SW: YES זה אומר שחלק מהבאסים לא ישמעו ברמקולים הקדמיים למרות שלא שמתי לב להבדל מאז... זה על YES כבר כמה ימים
באמת שהבנתי מתי זה קורה אבל נראה לי שזו עדיין בעיה מניסיון שיש לי עם רסיברים.
אין לי סאב מחובר לרסיבר וכמובן שהגדרתי את זה כמו שצריך (SW: NO). אבל כמו שאמרתי, בכל פעם שנובע SPEECH מהסנטר, הרמקולים הקדמיים משמיעים אותו שוב אבל רק את הבאסים. נשמע כמו מלמולים ברקע.
אם אני בוחר YES למרות שאין לי סאב אז הרסיבר כנראה שולח את הסאונד הזה אל הסאב שלא קיים ואני כבר לא שומע את הבאסים המשוכפלים מהרמקולים הקדמיים.
לפי איך שזה נראה כרגע, זו בעיה ברסיבר.
אני מניח שאם אני בוחר SW: YES זה אומר שחלק מהבאסים לא ישמעו ברמקולים הקדמיים למרות שלא שמתי לב להבדל מאז... זה על YES כבר כמה ימים
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
אם הוא מוגדר כקטן אז התדרים הנמוכים שמיועדים לערוץ הסנטר ישלחו לרמקולים הקדמיים (מכיוון שהסאב מוגדר כלא קיים).
כמו כן תוודא שאין דיילי לרמקול סנטר, בהגדרות הדיילי
כמו כן תוודא שאין דיילי לרמקול סנטר, בהגדרות הדיילי
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
שמח שהבעיה נפתרהkarras כתב:תודה רבה!
פתרת לי את הבעיה
כבר חשבתי שניסיתי את זה אבל זה היה הדבר היחידי שלא עשיתי ובטח גם לא הייתי חושב לנסות.
הסנטר באמת היה מוגדר כרמקול קטן, אז אני מבין שלא משנה הגודל, אם יש באס ברמקול הוא נחשב לגדול, נכון?...
בהקשר לשאלה שלך:
אם הרמקול מכיל אלמנט שיודע להפיק תדרים נמוכים (ניתן לוודא ע"י בדיקה במפרט הטכני של יצרן הרמקול), אז הוא מוגדר כ"גדול" ואז במידה ואין סאב הוא יפיק את התדרים הנמוכים (בד"כ מתחת ל 180 הרץ- אבל זה משתנה).
במידה וישנו סאב ניתן לבחור אם לשלוח את התדרים הנמוכים לסאב או גם לסאב וגם לרמקול.
במידה והרמקול הוא ללא אלמנט המפיק תדרים נמוכים (בד"כ רמקולים סטליטים שבנויים רק מטוויטר ומיד), אז הוא מוגדר כ"קטן" וכל התדרים הנמוכים שאמורים להגיע לרמקול הנ"ל ישלחו לסאב או במקרה שלך לקדמיים שהיו מוגדרים כגדולים.
ברמת העקרון האפשרות הזו הגיונית אך, לא מומלצת, הכפל בתדרים הנמוכים ששמעת, יתכן שנבע כתוצאה מהגדרת המרחק בין נק' הישיבה לרמקול.
בהרבה מע' ק"ב שיש רמקולים ריצפתיים טובים עם אלמנטים המפיקים את התדרים הנמוכים באיכות מספיק טובה, אין צורך להשתמש בסאב, וכך באמת מתרחש אצל רבים.
אם יש ריצפתיים + סאב, אין ניצול של האלמנים המפיקים את התדרים הנמוכים ברמקולים הרצפתיים מכיוון שהתדרים הללו נשלחים לסאב.
כלומר אם קיים סאב טוב אין הצדקה לקנייה של ריצפתיים ומספיק שימוש במדפיים.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...