שובו של ה-8336 Nowcom! בקשות לתיקונים ושיפורים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

שלום אריה123 (בעיקר),

בהמשך להתפתחות המעניינת בשרשור המקביל: סיקור: ממיר עידן+ NOWCOM HD NC8362
אנסה לרכז כאן את הנושאים העיקריים בעיניי שמשתמשי ה-8336 היו שמחים שיטופלו. חלקם באגים ברורים, חלקם הצעות לשיפור שיועילו לנו מאוד:

1) עניין צבע הפונט. לא מדובר על כתוביות אלא על הצבע בו מוצג הכתב בתצוגת ה-info בזמן צפייה בהקלטות בעיקר. ב-8336 זה לבן על גבי תכלת בהיר וזה מקשה מאוד על הקריאה. ב-8362 העניין הזה תוקן כמו ש-israelhero אומר, סביר שניתן להעביר את אותו תיקון פשוט לקושחה של ה-8336 (קונפיגורציה של צבע פונט... 3 ערכי RGB מן הסתם).

2) עניין ההקלטה שהעלו קודמיי, יש לו שני היבטים:
- היה מאוד מאוד מועיל לו במצב של ביצוע הקלטה מעכשיו לעכשיו (לחיצה על record) אפשר היה לבחור לא רק להקליט מנקודה זו והלאה אלא לכלול בהקלטה גם את כל מה שכבר קיים בדיסק ב-buffer של ה-timeshift. למצער, אם אי אפשר לכלול את זה בהקלטה החדשה, אז היה טוב לפחות להפעיל פקודת "שמור כל מה שקיים ב-timeshift כהקלטה במנהל ההקלטות" ואז להתחיל בהקלטה נוספת חדשה.
- קשור בכך מס' 1: כיום בעת שה-timeshift פעיל, בעת ביצוע כל פעולה בממיר כגון מעבר לתפריט טיימר או הקלטות או סתם כניסה ל-menu, הטיימשיפט הנוכחי נמחק. אם אין סיבה קשה שזה יקרה כך היה עדיף לשמר את הטיימשיפט חי ברקע בזמן ביצוע הפעולות האלה.
- קשור בכך מס' 2: עלה הנושא מדוע מעבר ערוץ גם הוא מוחק את טיימשיפט הקודם, בניגוד למה שקיים בממירי אחרים (HOT או YES). האם היה ניתן לשמור הקלטה של כל מה שנצפה כולל מעבר ערוצים?

3) תקלת התקיעה שציינו כאן ב-EPG: כשמדפדפים ב-EPG לזמן אחר קדימה קורה שהממיר נתקע והדרך היחידה להחזיר אותו לחיים היא ע"י כיבוי והדלקה מחדש.
למיטב ידיעתי הדבר הזה קורה בעיקר (אולי רק) כאשר מנסים לדפדף לפני שכל האינפורמציה נקלטה ב-EPG , כלומר כשיש עדיין משבצות ריקות ומנסים לעבור אליהן. אבל גם ככה זו תקלה.

4) שיפור נוסף שכבר הוכנס ב-8362 ונשמח לקבל אותו: הכנסה אוטומטית של שם התוכנית מה-EPG לתוך תוכנית המוקלטת בטיימר. כרגע אין ברירה לבעלי ה-8336 אלא להקליד את השם לבד (תוך שימוש בממש המוגבל והלא מאוד ידידותי להקלדת שמות).

5) נושא נוסף ב-EPG הוא תקינות הצגת שמות התוכניות מה שמקשה על הבנת תוכן ה-EPG. אני מצטט את הבעיה מתוך "השרשור הגדול":
בצפייה ב-EPG הבסיסי (לחיצה על EPG), שמות התוכניות שמוצגים בתוך המלבנים נחתכים לפי גודל המלבן האפשרי (אורך השידור). זה בסדר גמור, אלא שהחלק מהשם שנחתך הוא זה מתחילת השם ולא מסופו כך שה-EPG הופך לבלתי קריא וחסר תועלת בהרבה מקרים. למשל, אם התוכנית "חדשות – בליווי כתוביות סמויות" משודרת למשך שעה והמלבן שלה מספיק להצגת 18 תוים בלבד אז מה שמוצג הוא "ווי כתוביות סמויות". לך תבנה עם זה מדינה
<גרסה T19 – כמעט תוקן. רואים שנעשתה כאן עבודה אבל התפספס תו אחד בתיקון – התו הראשון בשם התוכנית לא מוצג. בדוגמה למעלה למשל מה שיוצג כרגע הוא "דשות – בליווי כתוב". באופן מוזר ההצגה כן מתקיימת ללא חיתוך התו הראשון כאשר התוכנית היא הראשונה המוצגת מימין בטבלת ה-EPG. כל שאר החיתוכים שגויים.>
...
6) שיפור שיתקבל מאוד בברכה: בזמן צפייה בהקלטה לאפשר לקפוץ לנקודת זמן ספציפית בזמן בתוך ההקלטה ע"י הקלדת מספרים (hh:mm:ss) כמו שקיים ברוב מכשירי ה-DVD. כרגע אפשר להשתמש רק בחיצי הניווט או בחיצים המרכזיים.

7) בקשה שכנראה לא תיענה... אבל מכיוון שהיא נשאלת כאן הרבה אנסה בכל זאת: אפשרות לצפות בהקלטה מהעבר בזמן שמוקלטת תוכנית נוכחית. פיצ'ר אדיר שישדרג לכולנו את החיים עם הממיר – יש מצב?

8 ) ועוד שאלה שנשאלה המון: איך ניתן להמיר הקלטה שבוצעה ע"י הממיר לתוכן שאפשר לצפות בו במחשב? בממירי DTT אחרים זה אפשרי, כאן לא.

עד כאן הרשימה שלי, ניסיתי להתרכז בדברים היותר משמעותיים. אם שכחתי משהו חשוב אז החברים האחרים מוזמנים לצרף.

אריה נשמח לתגובתך - תודה מראש!
(f)

israelihero
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

(Y)
רוב הדברים שציינת קשורים לפיצ'רים ולא דוקא מדובר בבאגים במכשיר, ובכל זאת יהיה נהדר אם ייושמו.
במידה והדברים שציינת ייושמו, אין ספק שהממיר יהיה מושלם.
[סיקור] ממיר עידן+ NOWCOM HD NC8362
http://www.httv.co.il/vt159981

[סיקור] ממיר עידן+ Konka 990
http://www.httv.co.il/vt167435

אריה123
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

בוקר טוב לכולם
קודם אני חייב להגיד שעושה לי כיף שאתם חיים את המוצרים - סימן ברכה
לגבי הרשימה - תודה על הריכוז והפירוט.
למעשה חוץ מנושא תקיעת הקופסא בדיפדוף EPG (שעדיין לא הצלחתי לשחזר - אבל נהיה אופטימיים), הכל זה שינוי/תוספת פיצ'רים - שזה בסדר.
תנו לנו כמה ימים לבדוק משמעויות ונחזור אליכם

שבוע טוב
אריה

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

תודה אריה,

אתה צודק שהעניין היחיד כמעט ברשימה הזו שהוא בגדר תקלה במובהק הוא זה שאתה מזכיר, כמו גם נושא הצגת השמות הקטועים ב-EPG. (את עניין הצבעים אפשר היה להגדיר כתקלה בשיקול הדעת.. לא נתקטנן)

דרך אגב בעניים ה-EPG רק אתמול יצא לי לחוות את הבאג הזה במהדורה עוד פחות סימפטית: נסיון להעלות את ה-EPG (לחיצה בשלט) תקע את הממיר, אף כפתור לא הגיב. כיבוי-הדלקה, שוב לחיצה על EPG - שוב תקיעה. נותר לי רק לוותר על ה-EPG באותו רגע, באתחול הבא נמנעתי מלחוץ על כפתור ה-EPG וכיוונתי הקלטה באופן ידני.
התופעה הזו נדירה אבל עכשיו שהיא קרתה לי אני נזכר בעוד כמה פעמים בעבר שקרה אותו הדבר.

תודה על העזרה ושבוע טוב גם לך

אריה123
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

Gimm
אשמח אם תוכל לתאר לי את התקלה בדיוק (אני מבין שבגדול זה העלאת ה-EPG תוך כדי עליית קופסא) - אבל ביתר פירוט, כי אני לא מצליח לשחזר את התקלה
תודה
אריה

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

המקרה האחרון שתיארתי הוא נדיר כך שאני לא מתפלא שאתה לא מצליח לשחזר.

אין הרבה מה לפרט אבל אם זה עוזר אתאר את סדר הדברים:
1) הממיר דלוק כבר כמה שעות או ימים או שבועות (בד"כ אני לא מכבה את הממיר אלא אם מתרחשת תקיעה). השימוש הוא רגיל: מעבר ערוצים, טיימשיפט, ניגון הקלטות וכו'.
2) לחיצה על כפתור EPG בשלט תוך כדי צפייה רגילה - שום דבר לא קורה. הערוץ הנוכחי ממשיך להתנגן כרגיל.
3) מסתבר שמרגע זה אף כפתור לא מגיב בשלט או במכשיר עצמו
4) כיבוי והדלקה מחדש - הכל חוזר לעבוד כרגיל, למעט חזרה לסעיף 2 אם לוחצים שוב על EPG
5) אם מכבים ומדליקים שוב ונמנעים מללחוץ על ה-EPG אז המכשיר חוזר לעבוד בצורה תקינה כולל ה-EPG למחרת (או לאחר כמה שעות... לא חקרתי)

התופעה המקורית שתיארתי דומה להנ"ל אבל יותר ממוקדת והרבה יותר שכיחה (כל כמה ימים או שבועות):
1) כנ"ל
2) לחיצה על כפתור EPG בשלט תוך כדי צפייה רגילה - ה-EPG מוצג. בתחילה מוצג מידע חלקי ורק חלק מהמשבצות מלאות בטקסט, השאר ריקות.
3 א) אם ממתינים 5-10 שניות עד שהתוכן של כל המשבצות המוצגות יתמלא אז (למיטב זכרוני) לא תקרה תקלה בשום מצב.
3 ב) אם במצב הזה מנסים לעבור למשבצת ריקה עם החיצים, או מנסים לנווט ליום אחר (לחיצה על "זמן" ואח"כ שימוש במקשי הניווט) - דבר לא קורה והממיר תקוע. הערוץ הנוכחי ממשיך להתנגן נרגע ותמונת ה-EPG מוצגת על המסך בלי שאפשר לצאת ממנה - אף כפתור לא מגיב.
4) המשך מסעיף 4 למעלה.

יהיה לך הרבה יותר קל כנראה לנסות לשחזר את התרחיש השני. במידה ותצליח אז יש להניח שתיקון של האחד יתקן גם את השני, התקיעה היא אותה תקיעה.

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

לצערי, אחרי שנתיים של שימוש פשוט זרקתי את הממיר בגלל בעיית התקיעה.
אני חוויתי מצב קשה הרבה יותר.
בהתחלה באמת הייתה בעיה עם ה-EPG שהיה תוקע את הממיר, נדיר אבל קורה.
בשלב מסויים בכל פעם כאשר ניסיתי פשוט להעביר ערוץ או להגביר או להקליט או לעשות פעולה כלשהיא בממיר הוא היה נתקע.
בשלב הזה כבר ויתרתי (בעיקר כי לא מצאתי את חברת NOWCOM), העפתי את הממיר וקניתי את הממיר הסיני.
למעט הבעיה שאין לו הקלטה בלופ - הוא ממיר טוב מאד.

ericgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #8 

איזה ממיר סיני ?

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ericgr כתב:איזה ממיר סיני ?
...
הממיר הסיני האפור שמתואר פה באחד הפוסטים הארוכים - mini dvbt DTR5102N.
קניתי אותו בארץ מסטוק סנטר וסה"כ אני מרוצה.
יש לו (במפתיע) קליטה טובה בבית שלי, יותר מהאינובה.

ericgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #10 

אני גם שוקל להזמין אותו
האם היצרן הוציא כבר עידכון תומך בעברית ?
או שעדין העברית היא בגיבריש

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ericgr כתב:אני גם שוקל להזמין אותו
האם היצרן הוציא כבר עידכון תומך בעברית ?
או שעדין העברית היא בגיבריש
...
חברים - זה השירשור של ה-NOWCOM, מי שרוצה פרטים על ממירים אחרים - יש שרשורים אחרים רלוונטיים יותר.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

dvdscr כתב:
חברים - זה השירשור של ה-NOWCOM, מי שרוצה פרטים על ממירים אחרים - יש שרשורים אחרים רלוונטיים יותר.
...
מלים כדורבנות.

ובהזדמנות זו פנייה לאריה מ-Nowcom שענה כאן: לא ראיתי תגובה שלך בעקבות התיאור המפורט שהבאתי לבקשתך לפני שבוע וחצי. אין ציפייה לתגובה מיידית (חיכינו שנתיים אז נחכה עוד קצת) אבל כולנו נשמח לדעת שקורה משהו עם המידע הזה. תודה.

אריה123
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

Gimm וכל השאר שלום רב
אריה (דהיינו אני;-) לא הגיב כיון שהתחייבתי לעדכן אתכם איך ומה יכלל בעידכון הבא, וכיון שאני מנסה לעשות עבודה רצינית ולא לתת הבטחות באויר אני מעדיף לתת תשובות לאחר בדיקה מקיפה ואמיתי, לא שכחתי ומבקש את סבלנותכם
כל טוב

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”