האם החומרה שלי תומכת ב - WIN7 64Bit
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
שלום לכולם,
יש לי מחשב שולחני לא כ"כ חדש (בן 3 בערך), אבל מתפקד בהחלט מצויין לכל השימושים שלי.
כיום אני רוצה להוסיף לו זכרון פנימי והבנתי שעם מערכת ההפעלה הנוכחית שלי - WIN7 32Bit - לא ניתן להוסיף מעבר ל-3GB.
ראשית, האם הבנתי נכון?
שנית, החומרה שלי היא כדלהלן:
מחשב: HP Media Center PC
מעבד: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU
לוח אם: ASUS - P5BW-LA
משיטוט קצר בגוגל אני מגלה שהלוח אם שלי יכול להחזיק עד 8GB RAM, אני משער שזה אומר שניתן לשדרג ל - WIN7 64Bit, אבל על מנת להיות בצד הבטוח, רציתי לשמוע דעה של מביני עניין.
יש לי מחשב שולחני לא כ"כ חדש (בן 3 בערך), אבל מתפקד בהחלט מצויין לכל השימושים שלי.
כיום אני רוצה להוסיף לו זכרון פנימי והבנתי שעם מערכת ההפעלה הנוכחית שלי - WIN7 32Bit - לא ניתן להוסיף מעבר ל-3GB.
ראשית, האם הבנתי נכון?
משיטוט קצר בגוגל אני מגלה שהלוח אם שלי יכול להחזיק עד 8GB RAM, אני משער שזה אומר שניתן לשדרג ל - WIN7 64Bit, אבל על מנת להיות בצד הבטוח, רציתי לשמוע דעה של מביני עניין.
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

המחשב לכאורה "ישן", בפועל הוא עובד נהדר.mp3lll כתב:אכן זה נכון, השאלה היא אחרת, מה אתה כבר עושה עם מחשב ישן שאתה צריך יותר מ 3 גיגה?...
ובמקרה הספציפי שלי, אם כבר התעניינת, אחרי שעות העבודה אני עובד בבית על פרוייקט שבשאיפה יהפוך לסטארט-אפ באלקטרו-אופטיקה/עיבוד תמונה.
לכן אני מריץ על המחשב הרבה ישומים כבדים ב-MATLAB, חישובים כבדים, סימולציות ארוכות, הרבה מטריצות ענקיות שצריכות להישמר ב-RAM עד שהסקריפטים מסיימים לרוץ, ועוד כהנה וכהנה.
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

בגדול המעבד לא חלש לכל זה... ב-2008 עשיתי פרוייקט גמר בטכניון באותו נושא, עם מחשב מ-2003! והעסק רץ לא רע בכלל, כשגם אז ה-RAM היווה צוואר בקבוק.mp3lll כתב:נו מצויין, אם המעבד לא חלש לכל העיבודים האלה, ואתה צריך רק זיכרון, אז אתה בהחלט יכול לרכוש.
אבל להחליף מערכת הפעלה גם....
כמובן שאפשר להשקיע גם במעבד ובכל חלק של המחשב למעשה ואולי לקבל תוצאות טובות קצת יותר.. השמיים הם הגבול!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
איזה מעבד יש לך ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
דגם ? תבדוק עם CPUZ מה הדגם ושם גם תוכל לראות אם הוא תומך 64.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- t_gal
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- שם מלא: t_gal
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
כל ה CORE2 תומכים ב64ביט.agent__smith כתב:דגם ? תבדוק עם CPUZ מה הדגם ושם גם תוכל לראות אם הוא תומך 64....
אין לך בעיית תאימות.
רשימת ציוד: Philips pfl8404/42, Samsung ps42b430, Yamaha rxv-465, morel t.t.646, Yamaha NSP-270, Xtreamer, MK802 Android Stick
המעבד ולוח האם תומכים במערכות הפעלה של 64 ביט כבר עכשיו, עם כמות הזכרון הנוכחית.Avishay1 כתב:שלום לכולם,
ראשית, האם הבנתי נכון?
משיטוט קצר בגוגל אני מגלה שהלוח אם שלי יכול להחזיק עד 8GB RAM, אני משער שזה אומר שניתן לשדרג ל - WIN7 64Bit, אבל על מנת להיות בצד הבטוח, רציתי לשמוע דעה של מביני עניין....
במערכת הפעלה של 32 ביט אכן ישנן מגבלות בתמיכה מעל 3.25 מגהבייט (בערך, תלוי בכמה גורמים).
בדוק אם יש לך סלוטים פנויים לזיכרון, וקנה זכרון נוסף (או החלף את הקיים אם אין ברירה).
אתה תצטרך להתקין ווינדוס 7 מחדש - אי אפשר לשדרג את גירסת 32 ביט לגירסת 64 ביט:
http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... -questions
ואל תנסה את השיטה שהציע הבחור כאן:
http://social.technet.microsoft.com/For ... 6e9139a931
Batnun
.