FiberNGN

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
xsoft7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #1 

הבנתי אמור להיות בקרוב לא.. כמה חודשים וכו'..
האם מבחינה טכנית זה כבר כביל למי שיש NGN עד 100 מגה? ז"א כאשר יצא אמורה להיות בעיה להתחבר לזה ישר, או שיגידו שצריך לפרוס רשת חדשה כדומה למה שהיה עם NGN וזה יכול לקחת כמה שנים טובות.

וראיתי שהולכים לספק סוף כל סוף נתבים עם 1 ג'יגה רשת קווית, למישהו במקרה כבר יש?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

זה כרגע רק בניסוי ...אל תצפה שזה יושק בעוד כמה חודשים ..גם לא בעוד שנה .. בקשר לנתבים של 1Gb , בעיקרון הם כבר עכשיו אמורים לספק נתבים עם 1Gb כי פורטים של 100מגה מאוד מגבלים כשיש לך 100 מגה ,במיוחד לתעבורה פנימית ברשת כשאחד המחשבים מוריד במהירות גבוהה ,אבל הם לא עושים את זה ,אני משער שמסיבות כספיות ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 587
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

הם לא מציעים מודמים (נתבים משולבים) של 1Gb בשביל שאח"כ נצטרך לקנות גם אותם בחיוב-זיכוי לשנתיים. :roll:

xsoft7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

מה שעצוב, שהאפלואד נשאר על 2 מגה..

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #5 

אתה מתכון ל1.5 מגה אפלואד ,בהוט האפלואד הוא 2 מגה ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

xsoft7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

לא.. הרי גם לבזק יש 2 מגה אפלואד ב-100 מגה..

כי גם ב50 מגה הם אומרים שיש רק 1 מגה, כשבפועל יש 1.5

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 587
נתן תודות: 42 פעמים

שליחה #7 

בבזק המהירות בפועל משתנה בין 1.5 לעד 2 מגה, לפחות זה מה שקורה אצלי. בכבלים המצב טוב יותר.

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #8 

ה- FiberNGN יצא עוד הרבה זמן! אני משער בערך שבשנת 2016 הוא יתחיל להיכנס באמת לשוק הפרטי וזאת בכדי לעקוף את חברת החשמל שאמורה להשיק את הרשת שלה ב- 2017.
גם הוט לידיעתכם כבר פורסת סיבים אופטיים ("בנוסף, בימים אלה HOT החלה בפרויקט רחב לפריסת סיבים אופטיים עד לבית הלקוח (FTTB)." - ציטוט מתוך אתר HOT).
לסיכום, מה שיקרה להערכתי זה ככה, ב- 2015 תיכנס הוט עם הסיבים האופטיים שלה. היא תספיק לפרוס הכי מהר את הרשת שלה בגלל שהיא מתכוונת לפרוס את הסיבים האופטיים רק עד לבניין או ל- 5 בתים הקרובים ומשם התשתית תישאר רגילה. זה נקרא FTTB.
בזק תיכנס עם הסיבים אופטיים שלה ב- 2016 אולם לא בפריסה מלאה בגלל שלפרוס סיבים אופטיים עד בית הלקוח ייארך זמן רב. הם מתכוונים לפרוס רשת FTTH.
וחברת החשמל רק תיכנס ב- 2017 וגם היא לא בפריסה מלאה בגלל ששוב לפרוס רשת FTTH זה קשה מאוד וצפוי שב- 2017 היא תגיע לכדי 50% פריסה.

בזק והוט חייבות למהר להשיק את הרשתות החדשות שלהן לפני 2017 בכדי למנוע מחברת החשמל להציע משהו חדש ולהפוך אותה לפאסה.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים

שליחה #9 

2015 זה ממש מאוחר לFTTB. אני מאמין שנתחיל לראות את הוט מציעה את השירות בסוף 2013-תחילת 2014.
גם בזק, דרך אגב, לא צריכה לעשות FTTH בחלקים נרחבים מהארץ בשביל להתחיל למכור. ברגע שהיא תסיים את פריסת הFTTC שזה בעצם הNGN שלה, היא תוכל למכור FTTH לכל מי שקרוב למרכזיה ופשוט בכל התקנה הטכנאי יעביר מהמרכזיה כבל אופטי לבית. ככה זה ביפן - לא סיימו את הפריסה וכל מי שמזמין סיב אופטי הביתה מקבל זמן הגעה של זוג טכנאים שפורסים מהמרכזיה עד אליו רק בזכות ההזמנה. בפעם הבאה שמישהו מזמין, אפשר להתחיל את הפריסה מנקודה יותר קרובה.

אין טעם לחכות לפריסה גדולה אם מדובר במהירויות קצה שבהתחלה חלק קטן מהאנשים ירצה. עדיף פשוט להגיד לאנשים שזה יקח שבועיים- שלושה וטכנאים יעבירו את הכבל האופטי במיוחד. תזכור שלהוט יש אינטרס שונה מאוד מלבזק - הם רוצים להעביר את שידורי הטלויזיה שלהם על סיבים אופטיים והם באמת צריכים פריסה מלאה ומהר. חברת החשמל ובזק לא יכולות להעביר שידורי טלויזיה על הרשת שלהם אז הן יכולות לעשות פריסה מאוד חלקית בהתחלה ולהשלים את הפריסה ביותר זמן. (זה כמובן יכול להשתנות אם בזק ויס יתמזגו ויס תשדר iptv, אבל זה לא יקרה בעתיד הנראה לעין).

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #10 

אני מחכה לזה בקוצר רוח.
המגבלה של המרחק הורגת אותי, גם עם הNGN המרכזייה רחוקה ממני (יחסית), ובקושי על 15 אני מסתנכרן.

xsoft7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

מה הכוונה מרכזיה? כוונה לארון בזק?.. אם הארון שלי נמצע במרחק של כ70 מטר מהבית שלי, זה נחשב בסדר לא? הניחות הוט 300 מטר ומעלה לא?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”