לפני יומיים שדרגתי ל-30מגה והובטח לי מודם/ראוטר מדגם D-Link 6740U
כמובן כמו שאתם בטח כבר חשבתם לעצמכם, אין להם אותו ולאחר בדיקה בכל הארץ כל החנויות של נזקסטור טוענים שאין ברשותם את הדגם הנ"ל.
כנ"ל לגבי חברת שליחויות שעובדת עם נזק.
התשתית בנזק מאפשרת אצלי 30מגה מקס' לטענת רוב הנציגים [נציג אחד טען שיש מצב שאוכל לקבל גם 50מגה] אני נמצא כ-400 מטרים מהארון תקשורת.
השאלה היא - האם להתפשר ולקחת את ה-Netgear או להישאר בינתיים על 15מגה [עד שהמצב עם HOT יתבהר ואולי אעבור לשם פשוט ואשדרג ל-100מגה.]
אם מדובר במגבלה של מרחק אז אל תבנה על מהירות של מעל 30 מגה בעתיד הקרוב.
הסיכוי שיפרסו באזור שלך תשתית חדשה בשנה-שנתיים הקרובות נמוך מאוד.
לגבי הנטגייר. בגדול היה איתו בעבר מלא בעיות. היום הוא גם לא מושלם אבל אפשר לסבול אותו.
הסיבה היחידה שלא הייתי ממליץ בכלל על כל המבצע החדש של בזק היא שההתחייבות לגבי הראוטר.
פשוט בזיון שבזק עדיין ממשיכה להשתמש במודל הזה של חיוב-זיכוי וקובלת את האנשים לחברה למשך שנתיים בלי לספק ללקוחות אלטרנטיבה אחרת של השכרת מודם.
בירשותי מודם/ראוטר מסוג NetGear של בזק, כרגע הוא אצלי רק חודש, אבל בכל החודש הוא לא עשה לי בעיות ... לא resets ולא כלום, הבעיה היחידה שמעצבנת אותי זה שאני לא יכול לבדוק מה רוחב הפס המקסימלי שאני יכול לקבל ... כי אין את האפשרות הזאת ...
אשמח לדעת באיזה סניף.
בכל סניפי המרכז נכון לשעה 15:00+- לא היה במלאי.
אח"כ סתם ניסיתי לברר בסניפים מרוחקים(לא שהייתי נוסע לטבריה רק בשביל ראוטר) וגם בהם לא היה DLINK.
באותו נושא... בערך.
מה שמעקב אותי לשדרג זה החוסר רצון להיות כבול בתוכנית חיוב זיכוי, לנתב מודם שאין לי עניין בו.
עקב כך התחלתי בחיפושים לקנייה בארץ או בחו"ל מודם (כן... רק מודם, נתב כבר יש לי) שיכול לתמוך הן בADSL והן בVDSL2?
לא מצאתי ולו חנות אחת (פיזית או ברשת) שמשווקת מודמים לשוק הביתי שאין משולבים בנתב.
להיות כנה...
לא מפתה אותי לעבור ל-HOT, ההורים שלי רגילים ל-YES ויש לנו את כל הערוצים, כל ערוצי ה-HD, ממירי HD, ערוצי הספורט בתשלום [ספורט 1,2 וכו']
אנחנו משלמים כ-349 ש"ח כולל הכל.
בנוסף, על האינטרנט אני משלם 110 ש"ח על 15 מגה ובמידה וארצה לשדרג ל-30 אשלם עוד 10 שקלים [בתשתית] ויצא 120 ש"ח + 25 ש"ח אחזקת קו
מה שאומר שבכללי יוצא כ-494 ש"ח.
ההצעה שקיבלתי מ-HOT היא 329 כמו שכולם יודעים ומכירים, במידה וארצה את ערוצי הספורט [שזהו בעצם רוב הצפייה של אבא שלי ואחים שלי.] אשלם עוד 100 ש"ח ועוד 20-30 ש"ח על ספק מה שאומר כ-459-469 ש"ח
היתרון ב-HOT זה שאקבל 100 מגה - שהוא גם ככה לא בדיוק יציב.
וב-YES - אקבל 30 מגה יציבים לחלוטין.
באמת ?
30 מגה מספיק לי לדעתי, בשביל לחסוך 30 ש"ח לא נראה לי שעדיף לשלם את החודשים שנותרו [16 במספר] על הראוטר הנוכחי שהגיע בחיוב זיכוי לנזק לפני כ-8 חודשים.
ולא שווה לשלם את עלות ההתקנה ב-HOT, כ-299 ש"ח.
להתחייב לבזק ? אין לי בעיה, גם ככה הקו הוא רק לאינטרנט, בשביל זה הוא שם ומתישהו יבטלו את עלות הקו הקל.