דירה בבניה - מחפשת המלצה למזגני אינוורטר

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי,
נעזרתי בפורומים בכ"כ הרבה נושאים - אולי גם בנושא מיזוג תימצא עצה טובה :)

זו דירה של 130 מ"ר בערך.
לאחר התלבטויות רבות, החלטנו ללכת על שילוב של:
מיני מרכזי אינוורטר 4 כ"ס לחלל הפתוח של סלון-פ"א-מטבח-פינת עבודה + תריס לאמבטיה.
ומולטי אינוורטר עם מאיידים ל-3 חדרי שינה - 3 כ"ס בערך.

עכשיו ההתלבטות היא בין הדגמים - מחפשים משהו איכותי ושקט במחיר ביניים.
קיבלנו המלצה על אלקטרה טריו למולטי, אך גם שמענו על בעיות איתו.
מבחינת המיני מרכזי יש כ"כ הרבה סוגים - אפילו רק לאלקטרה - לא יודעים מה ייתן לנו תמורה מיטבית לכספנו.
ויש עוד חברות שלהם עוד מיני דגמים...
האם מישהו יכול לעזור לנו קצת עם הכוונה ועצה טובה?
תודה,
יפעת

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #2 

למה לא לקחת מזגן לכל חדר? הרבה יותר חסכוני ונוח.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #3 

כל מי שאני מכיר ויש לו מיני מרכזי מצהיר שעשה טעות. חוץ מגיסי שבטוח שהוא מרכז התבל וכל מה שהוא קונה אין שני לו לא מודה בכך אבל את המילה שלו אני פוסל מלכתחילה.
"על החתום...."

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

הי, תודה על התגובות!

B - מזגן לכל חדר זה הרבה שקעי חשמל (במחירי קבלן הזויים...) והרבה מנועים חיצוניים בחלל מוגבל ביותר.
הם גם יותר בזבזניים בחשמל לעומת אינוורטר. בתקווה...

H - אשמח לשמוע למה אנשים מצטערים שעשו מרכזי -
ממש יעזור לי עכשיו כל בעד ונגד בנושא!

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

אל תבני על חיסכון בחשמל במה שקשור לאינורטר
הדבר היחיד שזה באמת נותן זה יציבות בטמפ' שיותר נוחה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14350
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #6 

i7 כתב:הי,
נעזרתי בפורומים בכ"כ הרבה נושאים - אולי גם בנושא מיזוג תימצא עצה טובה :)

זו דירה של 130 מ"ר בערך.
לאחר התלבטויות רבות, החלטנו ללכת על שילוב של:
מיני מרכזי אינוורטר 4 כ"ס לחלל הפתוח של סלון-פ"א-מטבח-פינת עבודה + תריס לאמבטיה.
ומולטי אינוורטר עם מאיידים ל-3 חדרי שינה - 3 כ"ס בערך.

עכשיו ההתלבטות היא בין הדגמים - מחפשים משהו איכותי ושקט במחיר ביניים.
קיבלנו המלצה על אלקטרה טריו למולטי, אך גם שמענו על בעיות איתו.
מבחינת המיני מרכזי יש כ"כ הרבה סוגים - אפילו רק לאלקטרה - לא יודעים מה ייתן לנו תמורה מיטבית לכספנו.
ויש עוד חברות שלהם עוד מיני דגמים...
האם מישהו יכול לעזור לנו קצת עם הכוונה ועצה טובה?
תודה,
יפעת
...
גם אני בסגירת מיזוג לדירה חדשה והתייעצתי עם כמה בעלי מקצוע ותיקים בנושא.

1. אין ספק שמרכזי רגיל למטבח וסלון+ יח' אינוורטר לחדרים היא הקונפיגורציה הטובה ביותר מבחינת מיזוג וחיסכון בחשמל. הבעיה היא בכיס. זה מאוד יקר !
שימי לב, אין צורך באינוורטר לחלל אחד כמו סלון ומטבח, זה מיותר לגמרי ולא חוסך הרבה, רק יותר יקר משמעותית.
2. אינוורטר כדוגמאת יח' טריו של אלקטרה ל 3חדרי שינה זה מצויין, החיסרון רק במחירו המופרז.
3. למה תריס לאמבטיה? מה זה נותן?... :P
4. לא לוותר על דמפרים בחדרים במידה ומתקינים מיזוג שאינו אינוורטר. גם המחיר סביר בהחלט, סביבות 600 ש"ח לדמפר חשמלי עם שלט נפרד.
5. שימי לב לגודל הפתחים שנותן הקבלן בסטנדרט, בדר"כ הם קטנים מידי ואז המזגן רועש (רעשי רוח) ופיזוג האוויר אינו אופטימאלי. עדיף פתחים גדולים ומעוצבים ...תריסי דקור. סביבות 800 ש"ח למטר אבל שווה.
אם ממש בא לך להשתגע, להוסיף קופסאות ניפוח לתריסי דקור שמייצבים ומווסתים את עוצמת פיזור האוויר בייחוד אם יהיה שימוש וסגירת דמפרים בחדרים. אם המיזוג לחלל אחד ואין דמפרים במקום אחר, ממש לא צריך אותן.

מקווה שלא בילבלתי אותך עם כל האינפורמציה. בהצלחה.

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

טלHD - וואו! אינפורמציה מעולה!! הבהרת לי יותר ממה שאתה חושב. ממש תודה!
התריס לאמבטיה זה משהו שאמא שלי עשתה בשיפוץ שלהם, שאכן נראה תמוה בתחילה אך התגלה כלהיט בלחות של הקיץ 8)

noam - שמחה שלפחות ייצא משהו מהאינוורטר, גם אם לא חיסכון :)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9009
נתן תודות: 1567 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #8 

אני אתלבש על השרשור - גם אנחנו עוברים לדירה חדשה והקבלן "נותן" לנו מזגן אינוורטר 4 כ"ס לדירה של 103 מטר בערך. כמובן לא הכל צריל להיות מקורר או מחומם (שירותים, מזווה, חדר ארונות).
הקבלן רק לא ציין שצריך גם דמפרים לכל חדר (נדרשים 4 כולל הסלון), כ"א בעלות של 750 ש"ח לפני מע"מ וכולל התקנה, שלט ועינית.
השאלות - האם 4 כ"ס מספיק כי המזגנאי אמר שלפי החישובים הוא עשה צריך 5 (בתוספת של איזה 4000 שקל בערך) ? האם מומלץ לשים את הדמפרים או שאפשר לוותר ? כל מי שאמרתי לו שקיבלנו אינוורטר אמר שהמזגן טוב אבל ברגע שיש תקלה העלות תיקון היא כמה אלפי שקלים בגלל שהכרטיס הוא אחד ולא מדובר ברכיבים פשוטים כמו במזגנים סטנדרטיים... האם נכון ? האם כדאי להמיר במזגן רגיל ? האם באמת קיים חיסכון בחשמל בסוג זה של המזגן ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

נהוג לחשב מינימום 1 כ'ס לכל חדר סטנדרטי ו2 לסלון סטנדרטי. דהיינו 2 חדרי שינה וסלון מינימום 4 כ'ס. אם החדרים ו/או הסלון גדולים יותר מהסטנדרט דרוש יותר.
דמפרים רצוי בחדרים וממש לא צריך בסלון לדעתי מכוון שזה החלל המרכזי והעיקרי בבית.
דווקא שהמזגן גבולי בכוחו/גודלו החשיבות של הדמפרים גדולה יותר.
לגבי מחיר אחזקה וחלקים אכן אינוורטר יקר בטירוף ומה שאמרו לך נכון ביותר.

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

לפי מה שאני הבנתי לגבי אינוורטר הכרטיס האלקטרוני באמת חלק יקר
אבל לרוב המזגנים האלו יותר אמינים. וחשוב שמתקין מקצועי יתקין אותם.

אני גם לקראת בית חדש. ומכל הקריאה עד עכשיו הבנתי שהכי כדאי לסלון לקחת מזגן מרכזי
(אני לא סובל תלויים בסלון-מכוער!) ולשאר הבית בכל חדר מזגן קטן אינורטר ולא בגלל החיסכון בחשמל אלא בגלל שיוצר תנאים יותר נעימים .

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

טל (מה המצב איש יקר ?... :D ) החדרים הם בגודל של 10 מ"ר בערך, 3 כאלה כאשר אחד מהם הוא ממ"ד.
גודל הסלון + פינת אוכל (לא כולל המטבח שלא חשוב לי שיהיה ממוזג כ"כ) הוא 25 מ"ר לערך.
גובה תקרה - סביבות ה - 2.7 מטר אם אני לא טועה. הכל במפלס אחד.
לגבי הדאמפר בסלון, נראה לי חשוב מבחינת ההיגיון כי בלילה שישנים אז צריך לקרר רק את החדרים ולא את החלקים שלא נמצאים בהם בבית, לא ?

נועם - אם כבר עושים מיני מרכזי שגם ככה נמצא במסדרון אז לא עדיף כבר לעשות פתחים לחדרים מאשר להוסיף עוד יחידות / צנרת ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #12 

ההורים שלי נכנסו עכשיו לדירה חדשה.. דירת 4 חדרים 117 מ"ר נטו.

בהתחלה התכנון המקורי היה להכניס מיני מרכזי אינוורטר,

לאחר מכן היות והחלטנו שזה לא חסכוני מיני מרכזי אחד לכל הבית החלטנו לפצל ל 2 מיני מרכזי

סלון ומטבח, חדרים בנפרד.

בסוף לאחר בירור מאוד מעמיק שעשיתי עם כמה טכנאים של מזגנים,

כולל חברת אחזקת מיזוג אוויר שמחזיקה אצלי את המיזוג במפעל,

נשללה טכנולוגיית האינוורטר,

הקונפיגורציה שנבחרה, מיני מרכזי סטנדרטי לסלון 4 כ"ס תלת פאזי של אלקטרה
מסדרת EMDV מזגן פשוט ומעולה מיוצר בישראל.

לחדרי שינה 3 מזגני תדיראן 10R 1 כ"ס רגילים ON OFF עובדים מעולה
ומוצלחים הרבה יותר מאשר המזגנים החדשים הקטנים שאלקטרה הוציאו
(הם עברו ליצרן סיני קטסטרופלי).

הבעיה היום עם טכנולגיית האינוורטר היא שהיא עדיין לא בשלה
ויש המון תקלות ביחידת ההמרת תדר (לב ליבה של יחידת האינוורטר)

והתקלות גדלות ככל שהמזגן גדול יותר.

אגב, התוצאה הסופית של המיני מרכזי היא פשוט יפה ואסטטית.

אני אשמח לספר עוד ולשלוח תמונות אם תרצו

בברכה,

שלומי

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

noam כתב:לפי מה שאני הבנתי לגבי אינוורטר הכרטיס האלקטרוני באמת חלק יקר
אבל לרוב המזגנים האלו יותר אמינים. וחשוב שמתקין מקצועי יתקין אותם.

אני גם לקראת בית חדש. ומכל הקריאה עד עכשיו הבנתי שהכי כדאי לסלון לקחת מזגן מרכזי
(אני לא סובל תלויים בסלון-מכוער!) ולשאר הבית בכל חדר מזגן קטן אינורטר ולא בגלל החיסכון בחשמל אלא בגלל שיוצר תנאים יותר נעימים .
...
אין מה להשוות מזגן תלוי לאסטטיקה של מזגן מיני מרכזי

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

אוף, ממש מתסכל - כ"א אומר משהו אחר...
זה הדגם שאנחנו מקבלים של האינוורטר, מה לעשות ?

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

avihuli כתב:
נועם - אם כבר עושים מיני מרכזי שגם ככה נמצא במסדרון אז לא עדיף כבר לעשות פתחים לחדרים מאשר להוסיף עוד יחידות / צנרת ?
...
עדיף?? אני לא מוצא שצריך להפעיל מזגן שלם לכל הבית כל הזמן
אם אני רוצה מיזוג בלילה רק לחדר שינה אני צריך לפעיל מזגן 4 כ"ס ??

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

noam כתב:
avihuli כתב:
...
עדיף?? אני לא מוצא שצריך להפעיל מזגן שלם לכל הבית כל הזמן
אם אני רוצה מיזוג בלילה רק לחדר שינה אני צריך לפעיל מזגן 4 כ"ס ??
...
נכון מאוד,

לא לשכוח גם 4 כ"ס אינוורטר לא יכול לרדת מתחת לסף מסוים

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

יש לי פתרון פשוט שלא עולה לי כסף: - בקיץ אני אשן עם תחתונים ובחור עם גרביים... :D

אם אני לא עושה אצל הקבלן של המזגנים הוא נותן לנו זיכוי של 15 אלף שקל. האם זה מספיק עבור 3 יחידות לחדרים + מיני מרכזי רגיל לסלון ולמטבח.
המזגנאי אמר לי שלא כדאי ללכת על הפתרון הנ"ל בגלל עלויות הצנרת, נדרש מקום רב למנועים וברגע שאני מוסיף דאמרים אז הוא עובד בתפוקה נמוכה יותר מ- כ"ס. האם זה לא נכון ?
לצורך הדוגמא בלילה צריך לקרר רק 2 חדרי שינה, את כל השאר אני סוגר עם הדאמפרים ואז בגלל שמדובר רק ב- 2 חדרים הקירור יהיה מהיר יותר וככה המזגן יעבוד פחות... או שאני טועה בהנחה הנ"ל ?
.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #18 

ידידי...
כמו שכתבתי לפני כן, הקונפיגורציה הטובה ביותר מבחינת חיסכון היא מיני מרכזי קטן ורגיל לחלל הסלון והמטבח+ יח' אינוורטר אחת לחדרים. לדוגמא יח' טריו של אלקטרה.
כך המיזוג בסלון לא עובד בלילה ויש לכל החדרים שליטה מלאה בטמפ' בכל חדר ספציפי וחיסכון מקסימאלי של חשמל....ממש כאילו לכל חדר מיזוג קטן משלו רק ללא המראה הלא אסטטי של התקנת מזגן לכל חדר.

לגבי הדמפרים...בעיקרון יש משהו בהנחה שלך אבל בפועל זה קצת יותר מורכב. לא כל הכח יעבור לחדרים אם תסגור דמפר בסלון. חלקו הולך לאיבוד והחלק שכן יעבור לחדרים יכול לגרום לעומס לא מתוכנן על פתחי האויר הקטנים ולייצר רעשי רוח לא נעימים.
שמדובר על מצב הפוך...בסלון יש פתח אויר גדול יותר שמסוגל להתמודד עם דחיסת אויר גדולה יותר ובכלל מומלץ להתקין תריס דקור ארוך שיפזר את האויר טוב יותר ונראה גם הרבה יותר טוב.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

טוב, אני אבדוק את מה שרשמת.
כמה כ"ס צריך לאינוורטר של 3 החדרים, 3 כ"ס לפי 1 לכל חדר ? מניח שגם כאן צריך דמפרים..
וכמה כ"ס לסלון עבור המיני מרכזי הקטן - 2 יספיק או עדיף 3 שלא יעבוד כל הזמן ?
והתריס דקור הזה רוצים עליו 900 שקל בערך למטר - אנשים נגנבים, כולה חתיכת פלסטיק עם מתכת... 8O
.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

מחר אני אמור להיפגש עם המזגנאי - אם למישהו יש תובנות נוספות / המלצות - זה הזמן... :)
.

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”