שלום
אני מעוניין לעזוב את אורנג' ולעבור ל-018 או FAST ׁ(לא החלטתי)
ואני תקוע אם הנתב של אורנג'שמגיע עד מהירות 15M שהאמת זה מספיק כרגע ,האם אני יכול להשתמש בו בתור נתב גם אצל ספק אחר
וחוץ מנתב(ומודם לטלפון dec) מה הוא עוד יכול לעשות? למה קוראים לא סמארטבוקס
תודה
שלומי
ממה שאני זוכר ועדיין המכשיר אצלי סגור בקופסא בדרך לאורנג' שלא ממש רצים לאסוף אותו, אפשר לשנות את ההגדרות ללא שום בעיה ולהשתמש בו מול ספק אחר, לא זוכר שהיה משהו חסום שלא יכולתי לעשות ואני גם זוכר שפעם לצורך בדיקה חיברתי אותו לבזק בינלאומי והוא עבד כמו שעון.
לגבי הסיבה שהוא נקרא "חכם" זה בגלל שהוא גם מודם, גם נתב עם הרבה תכונות וגם מרכזיה טלפונית ביתית התומכת DECT כך שאפשר לחבר אליו מספר רב של טלפונים ואפשר לנהל בינהם שיחה פנימית ולהעביר שיחות. הוא גם יודע לנהל 3 קווי טלפון וזה פלוס היכולת למשוך שיחה מהסלולר הסיבה שהצטרפתי אליהם מלכתחילה אבל החברה הזו במשבר והשירות הזה הפך להיות יקר ... אז עברתי למתחרים ואני מרוצה מאוד מההחלטה, אני משלם 30% ממה ששילמתי לאורנג' על פי 3 יותר דקות חינם ואותה טכנולוגיה וקיבלתי קופסא חכמה אחרת
אני גם עזבתי את אורנג' עם ה-SMART-BOX.
א. אצלי - הכל פתוח...נכנסתי להגדרות וקינפגתי אותו יחד עם נציג בזק בינ"ל.
ב. כשעזבתי את אורנג', הם פתחו אותו לשימוש בכל ספק אחר... אך עדיין לא בדיוק ברור לי אם אני אכן יכול להשתמש ב-S"B כ-ומודם לטלפון.
ג. הטכנאי של HOT פשוט כבר חיבר את הטלפון ל-HOT BOX...
זה משמש כרגע כראוטר, משום ש-HOT דורשים כסף בכדי שה-HOT BOX ישמש גם כראוטר.
נ.ב: ORANGE יקרנים שזה לא להאמין...אני לא מצליח להבין את מי שמתחבר אליהם ונשאר במחיר ההזוי שהם דורשים.
אני התחברתי אליהם לפני שנתיים ולא מזמן התנתקתי עקב המחיר ההזוי.
לסיכום,(אם הבנתי נכון) אם אני עוזב את אורנג' אני צריך לבקש מהם שיפתחו אותו לספק זר ואז הוא משמש כנתב בלבד ואפילו פשוט כי הוא אינו עובר אפילו את ה- 15M.
תודה לכולם
הגעתי לכאן בעכבות חיפוש smartbox של אורנג' למכירה כיד שניה, וראיתי את התגובות על המוצר.
מרגיש שחייב להגיב כאן לחלק מהתגובות.
ראשית בהתייחסות לנאמר על "מחיר הזוי" אם בטלפון הקווי ו - או האינטרנט , את זה היה ניתן לומר לכשחברת אורנג' התחילה את שווק המוצר שלה לראשונה.
בסביבות השנים 2009 ואילך. נכון לתקופה ההיא המחירים כידוע לא היו אטרקטיבים. כפי שניתן לקבל כיום מספקי סלולר או חברות שמספקות את שירותי ה - voip . כך שבמידה ומי מכם מחזיק במוצר smartbox של חברת אורנג' , נתנת לו האפשרות להתחבר עם המוצר לטלפון הקווי של חברת אורנג' במחיר אטרקטיבי מאוד. במחיר של 35 ש"ח תוכלו להתחבר לטלפון קווי unlimited. דברו כמה שתרצו במחיר הזה.
יתרונות שכדאי לדעת על מוצר ה - Smartbox :
1. ה - Smartbox מתפקד כמיני מרכזיה בעלת שלוש שלוחות , 2 fxs (שלוחות קוויות) ושלוחת dect נוספת הניתנת לצימוד.
כמובן שבין שלוחות ה - fxs הקוויות ניתן להעביר שיחה לשלוחה אחרת , או להצטרף לשיחת וועידה.
הערה : ניתן להעביר שיחות רק בין שלוחות ה - fxs (השלוחות הקוויות) , כך שבמידה והתקבלה שיחה בטלפון ה - Dect לא יהיה ניתן להעביר לשלוחה קווית.
2. הקפצת שיחה בין הטלפון הקווי לסלולרי ולהיפך. שימושי בזמן שנכנסת שיחה חשובה למשרד / בית וצריכים לצאת או לחילופין ברגע שמגיעים לבית / עסק , ונכנסת שיחה לסלולר שאותה מעוניינים למשוך בבית (שירות כרוך בתשלום).
3. מנשק התוכנה נבנה ע"י חברת jungo הישראלית עם קשרי לקוחות חובקי עולם. מנשק חכם בצורה יוצאת דופן ביחס לנתבים אחרים שיצא לי להתקל בהם.
4. את ה - Smartbox ניתן לפתוח לספק זר במידה ומעוניינים לעבור לספק אינטרנט אחר. וחברת אורנג' מאפשרת זאת ללא כל בעיה.
5. אזור כיסוי רשת אלחוטית wifi גדול יחסית. מנסיון יכול לומר שאני מקבל בבית בין 80% - 85% קליטה בקומה למעלה.
6. ה - Ssmartbox יודע לעבוד מול כל התשתיות הקיימות בארץ נכון להיום , הן בזק והן הוט. עם כניסות מתאימות בגב המכשיר.
7. כניסת fxo בגב המכשיר המאפשרת הכנסת קו חיצוני נוסף למרכזיה במטרה לצלצל בין מכשירי הטלפון הקיימים בבית / עסק. היינו אם קיים לכם קו טלפון נוסף , תוכלו להשתמש בו דרך מרכזיית ה - Smartbox כשיחה נכנסת בלבד. שיחות יוצאות דרך מכשירי הטלפון המחוברים ל - Smartbox יעשו דרך מס' הטלפון הקווי של ה - Smart. בנוסף ניתן להחליט אם מעוניינים להשתמש בכניסה זו דווקא לאינטרקום.
8. איכות קו טלפון מעולה ללא ניתוקים , לאלה שעברו חוויות לא נעימות (ניתוקים) ממליץ לבדוק את יציבות התשתית שלכם. כל התקלות הנובעות מניתוקי שיחה מגיעים מצד התשתית , נאמר בוודאות ועם ניסיון. יתירה מזאת לאלה החוששים שהגלישה באם מתבצעת מכמה מחשבים בבית ויתכן כי תשפיע על איכות השיחה. קיים קידוד שיחה במוצר ה - Smart בנוסף ל - QOS שמוגדר לטובת השיחה. מזכיר את תוכנת netlimiter למי שמכיר. שדרכה ניתן להגדיר כמה רוחב פס כל מחשב יצרוך. ה - Traffic Shaping בסמארט אמור להיות מכויל בדיוק לרוחב הפס הקיים בספק האינטרנט.
לסיכום :
בעל מוצר Smartbox כ - 4 שנים. ומבסוט ממנו מאוד. בנוסף , יכול לקיים 3 שיחות בו זמנית unlimited מכל שלוחה וכל זה בעלות 35 ש"ח בלבד.
לתוהים , אני לא עובד אורנג'. אני אדם פרטי שמאוד מרוצה מהמכשיר.
הערות טכניות :
מוצר ה - Smartbox קיים בשתי גרסאות.
א. Smartbox siemens עם אותן שלוש שלוחות שמניתי לעיל (2 קוויות ושלוחת Dect נוספת).
ב. Smartbox vthec שמגיע עם שתי שלוחות קוויות בלבד (ללא שלוחת Dect).
שני המוצרים מצוינים ועושים את העבודה בצורה מצוינת.
ה - Smart מסוגל לעבוד גם בקצבים של 100 מ"ב , נאמר בידיעה ברורה ובוודאות מוחלטת. מתוך ידיעה שניעשה פיילוט בקריית שמונה מול חברת החשמל עם מכשיר ה - Smart של חברת אורנג' שנחברה ע"י חברת החשמל לפיילוט הנ"ל. חסרונות ספקי התשתית ,:
ה - Smartbox יודע לעבוד במהירויות של מעל 15 מ"ב כאמור , אם כי בעיית התאימות בבזק למשל נעוצה בעובדה שהחמרה (נתבים / מודמים) וכיוצ"ב שמיובאים מחו"ל עבור חברת בזק , מגיעים עם חמרה שתהא מותאמת להסתנכרן מול שרתי בזק ולבקשת בזק.
הפתרון בתשתית בזק , הוא לסנכרן מודם של בזק לטובת ה - adsl שיהיה תומך vdsl. כל המהירויות שמעל ל - 50 מ"ב. ודרכו להתחבר ל - WAN Ethernet. בחיבור להוט , המודמים שלהם עובדים בפרוטוקול DOCSIS) Data Over Cable Service Interface Specification) וגם כאן מצריכים את המודם של הוט, ולכן עדיין יהיה צורך בחיבור מודם / נתב של חברט הוט.
המקרה היחידי בו לא נצטרך חיבור מודם / נתב נוסף אל ה - Smartbox , יהיה בחיבור לתשתית בזק ברוחב פס של 15 מ"ב.
albilia, האם כשעוזבים את אורנג' אפשר לפתוח את ה-SMARTBOX לא רק לספק אינטרנט אחר אלא גם לספק VOB (טלפון מעל פס רחב) אחר?
כמה עולה להשיג כיום גל אחת מגרסאות המכשיר והאם שתיהן זמינות?
albilia- שיחקת אותה, איזו תגובה.
גם אני הייתי בעבר מחובר דרך אורנג' ובסך הכל אני יכול לומר שהגלישה הייתה יציבה בכמה רמות מה-HOTBOX של הוט שיש לי היום ולמרות שמדובר בהשוואה של מהירות 15 מגה של אורנג' ל-100 מגה היום של הוט - הסמארטבוקס היה יותר מהיר ויותר יציב.
הגעתי לכאן בעכבות חיפוש smartbox של אורנג' למכירה כיד שניה
...
דרך אגב,
יש לי עדיין את הסמארטבוקס, אתה יכול ליצור איתי קשר בפרטי במידה ואתה מעוניין לרכוש אותו.
סביר להניח שטכנולוגית אפשר אך שום חברת VOB לא תחבר אותך עם הציוד הזה שכן יש לה ציוד משלה שמן הסתם גם עליו היא מרוויחה.
החברה היחידה שאולי תכבד את הסמארטבוקס היא 012 [שאוחדה עם פרטנר בשנה האחרונה]
אני לא הייתי בונה על זה שזה יעבוד למעט פרטנר.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
לפי הכתבה נטוויז'ן ובזב"ל כן מוכנות להשתמש במכשירים של חברות אחרות אבל רק לאחר בדיקה בתשלום במעבדה שלהן, אבל סמייל (פרטנר) לא מוכנה בטענה שהמכשירים של המתחרים לא מספיק "מתקדמים" (שזה נכון אבל לא רלוונטי, אז אני לא איהנה מ-3 שלוחות אלא רק מ-1, מה זה עניינם?).
shmelka1 כתב:albilia, האם כשעוזבים את אורנג' אפשר לפתוח את ה-SMARTBOX לא רק לספק אינטרנט אחר אלא גם לספק VOB (טלפון מעל פס רחב) אחר?
כמה עולה להשיג כיום גל אחת מגרסאות המכשיר והאם שתיהן זמינות?
...
בהחלט , אני עשיתי מעבר לבב"ל ללא שום בעיה. כל מה שתצטרך לעשות, הוא לבקש מחברת אורנג' לפתוח את הסמארט לספק זר. לגבי ה - vob אני בספק גדול ! לא נראה לי שיהיה ניתן לעשות זאת. חברות שמספקות vob מלבישות על המוצרים שלהן קובץ bin שאוצר בתוכו את כל ההגדרות המאפיינות את השירותים שלהן , לרבות כתובות שרתים אליהם המוצר אמור לפנות בבקשת ההתחברות שלו לקבלת הקו. לכל חברה יש את ההגדרות שלה וחטיבות ההנדסה השונות ילבישו את הקובץ המדובר במוצר שלהן מראש , או ייבאו את המוצר עם קובץ bin מוגדר מראש שיהיה ניתן לקבל דרכו עדכונים מרחוק בהמשך.
לגבי זמינות המכשירים , תצטרך לברר עם אורנג'. אני לא מתעסק בשווק של המוצר. במקביל תוכל לרכוש כזה מאנשים שהיו מחוברים בעבר ומעוניינים למכור את המוצר כיד שניה. אני מצאתי מישהו שהיה מוכן למכור לי את הסמארט שלו בעלות של 150 ש"ח , מדובר בנתב מדגם siemens. ובכך תוכל לחסוך לך את עלות התשלומים לחברת אורנג'.