עזרה ביצירת רשת
שלום... לאחרונה התחברתי ל100MB של הוט.
בשלב מסויים גיליתי שהתחילו לחייב אותי על רשת אלחוטית שלהם. מיד התקשרתי וביטלתי וההוטבוקס נהיה רק מודם.
עקב העובדה שאלחוטית שום ראוטר לא נתמך במהירות הזו מה שעשיתי זה כך....
מחשב סלוני שדרכו אני **** את התכנים שלי חיברתי חוטית להוטבוקס, בידיעה שהחיבור הוא 1GIGABIT.
של שאר המחשבים שלי מחוברים אלחוטית דרך ראוטר שמחובר להוטבוקס, ובו קבעתי את אופציית DHCP .
הכל עובד יפה וטוב אבל ישנה בעייה..
המחשב שמחובר חוטית לא יכול לראות את שאר המחשבים שמחוברים לראוטר וההפך נכון. הכל בגלל מה שהזכרתי לפני שהמחשב הסלוני מחובר רק הוא למודם ישירות בצורה חוטית וכל השאר מקבלים חיבור מהראוטר.
איך אני יכול לגרום שכל המחשבים יהיו באותה רשת וכלום יראו את כולם ?!
בשלב מסויים גיליתי שהתחילו לחייב אותי על רשת אלחוטית שלהם. מיד התקשרתי וביטלתי וההוטבוקס נהיה רק מודם.
עקב העובדה שאלחוטית שום ראוטר לא נתמך במהירות הזו מה שעשיתי זה כך....
מחשב סלוני שדרכו אני **** את התכנים שלי חיברתי חוטית להוטבוקס, בידיעה שהחיבור הוא 1GIGABIT.
של שאר המחשבים שלי מחוברים אלחוטית דרך ראוטר שמחובר להוטבוקס, ובו קבעתי את אופציית DHCP .
הכל עובד יפה וטוב אבל ישנה בעייה..
המחשב שמחובר חוטית לא יכול לראות את שאר המחשבים שמחוברים לראוטר וההפך נכון. הכל בגלל מה שהזכרתי לפני שהמחשב הסלוני מחובר רק הוא למודם ישירות בצורה חוטית וכל השאר מקבלים חיבור מהראוטר.
איך אני יכול לגרום שכל המחשבים יהיו באותה רשת וכלום יראו את כולם ?!
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
העניין הוא שיש לך כרגע בבית שני רשתות נפרדות.
רשת א' מחברת את היציאת WAN והמחשב הסלוני
רשת ב' מאגדת את כלל המחשבים שמשתמשים בראוטר (אלחוטי או קווי) בשביל להתחבר לאינטרנט.
בגדול, ישנן מס' דרכים לחבר בין המחשבים בשתי הרשתות השונות. אבל אתה צריך להחליט בדיוק מה אתה רוצה.
אגב,
יש לי גם טריפל הוט בבית, ואני לא מחוייב בנפרד או בנוסף על הרשת האלחוטית.
רשת א' מחברת את היציאת WAN והמחשב הסלוני
רשת ב' מאגדת את כלל המחשבים שמשתמשים בראוטר (אלחוטי או קווי) בשביל להתחבר לאינטרנט.
בגדול, ישנן מס' דרכים לחבר בין המחשבים בשתי הרשתות השונות. אבל אתה צריך להחליט בדיוק מה אתה רוצה.
אגב,
יש לי גם טריפל הוט בבית, ואני לא מחוייב בנפרד או בנוסף על הרשת האלחוטית.
אני ללא טריפל לכן מחייבים אותי על רשת אלחוטית.
ה שאני רוצה לעשות זה לראות את כל המחשבים בשתי הרשתות במידה ואני נכנס לNETWORK.
אני מעוניין להעביר קבצים לתיקיות שיתוף בין מחשבים משתי הרשתות. למשל ממחשב "גיימר" שנמצא ברשת הראוטר למחשב הסלוני שמחובר ברשת קווית.
תוכל לתת הסברים איך לעשות את זה ?
ה שאני רוצה לעשות זה לראות את כל המחשבים בשתי הרשתות במידה ואני נכנס לNETWORK.
אני מעוניין להעביר קבצים לתיקיות שיתוף בין מחשבים משתי הרשתות. למשל ממחשב "גיימר" שנמצא ברשת הראוטר למחשב הסלוני שמחובר ברשת קווית.
תוכל לתת הסברים איך לעשות את זה ?
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

מאחר וההוט בוקס מוגדר כמודם אז לא יעזור להגדיר את הנתב כ AP.
תראה איך תחבר:
תחבר את יציאת הWAN בנתב להוט בוקס את אחת מיציאות הLAN למחשב בסלון.
תגדיר את הנתב לחיבור למודם (עם חייגן או בלי).
ככה כל המחשבים נמצאים ברשת אחת קווית ואלחוטית תחת ניהול של הנתב. ומהנתב הם יוצאים החוצה לאינטרנט.
הערה:
אם אתה לא צריך חייגן אז ההגדרת WAN בנתב היא DHCP.
תראה איך תחבר:
תחבר את יציאת הWAN בנתב להוט בוקס את אחת מיציאות הLAN למחשב בסלון.
תגדיר את הנתב לחיבור למודם (עם חייגן או בלי).
ככה כל המחשבים נמצאים ברשת אחת קווית ואלחוטית תחת ניהול של הנתב. ומהנתב הם יוצאים החוצה לאינטרנט.
הערה:
אם אתה לא צריך חייגן אז ההגדרת WAN בנתב היא DHCP.
כך בדיוק עשיתי בהתחלהRon_G כתב: תחבר את יציאת הWAN בנתב להוט בוקס את אחת מיציאות הLAN למחשב בסלון.
תגדיר את הנתב לחיבור למודם (עם חייגן או בלי)....
אפרט ......
1. הוטבוקס מחובר לראוטר בלבד באמצעות כבל מיציאת LAN לכניסת WAN בראוטר.
2. מכיוון שאין חייגן, הגדרתי ראוטר DHCP.
3. מחשב סלוני מחובר חוטית עם הראוטר דרך יציאת LAN מהראוטר לכניסת רשת 1Gb.
4. שאר המחשבים מחוברים אלחוטית לראוטר.
באופצייה הזו ראיתי את כל המחשבים, אך "האך הגדול מאוד" ישנה בעיה.
יציאות LAN של הראוטר הן 10/100Mb בלבד וזה מהווה צוואר בקבוק במהירות 100Mb. ואז הכרטיס רשת במחשב סלוני ממיר את עצמו ל 100Mb ומצב זה לא אפקטיבי.
בגלל הבעיה הזו עשיתי את השינוי.
אשמח אם תתן לי שיטה אחרת שבה אוכל לראות את כל המכשירים, במידה ומחשב סלוני מחובר חוטית להוטבוקס, ושאר המחשבים מחוברים לראוטר אלחוטית.
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

אם לפשט את התשובה:
אתה צריך להגדיר "ניתוב קבוע" בהוטבוקס.
בהוט בוקס אתה צריך להגדיר ניתוב קבוע עם שם הרשת של הנתב האלחוטי והיציאה המתאימה.
בגדול זה פתרון שמיועד לנתבים מתקדמים אבל הוא אמור לעבוד גם על ציוד פשוט.
אני אגיע יותר מאוחר הביתה ואני אבדוק בדיוק איפה זה בהוט בוקס.
אתה צריך להגדיר "ניתוב קבוע" בהוטבוקס.
בהוט בוקס אתה צריך להגדיר ניתוב קבוע עם שם הרשת של הנתב האלחוטי והיציאה המתאימה.
בגדול זה פתרון שמיועד לנתבים מתקדמים אבל הוא אמור לעבוד גם על ציוד פשוט.
אני אגיע יותר מאוחר הביתה ואני אבדוק בדיוק איפה זה בהוט בוקס.
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

אין לי בשורות טובות.
לאחר בדיקה קצרה מתברר "באופן מפתיע" (סרקזם זול) כי להוט בוקס אין כל אפשרות של ניתוב מתקדם.
ז"א אי אפשר ליצר ניתוב בין המחשב בסלון לנתב האלחוטי. גישה מהאלחוטיים למחשב בסלון כן תתאפשר כי שער ברירת המחדל של האלחוטיים; והמחשב בסלון נמצאים באותה הרשת.
אגב, בכל מקרה אתה לא תראה את זה תחת רשת אחת. כדי לגשת למחשב בסלון ממחשב אחר אתה צריך להקליד בשורת הכתובת:
*.*.*.*\\ הכוכביות מסמנות את ה-IP של המחשב בסלון. כמובן שאתה צריך לשתף תיקיות ולתת עליהן הרשאה (קריאה/כתיבה).
פתרון נוסף יהיה לקנות נתב אלחוטי עם חיבורי ג'יגה ביט. או לחזור לפתרון הראשון. כי בסופו של דבר.... האינטרנט והרשת מבוססות על אותה המהירות של 100Mbit ואם את משתמש בכבל טוב (CAT6 נגיד) קצר יחסית, ועם כל 8 הגידים אז אני לא חושב שאתה ממש תרגיש בהבדל.
אם הפרפקציוניזם מרים ראש.... תקנה נתב חדש וחזק (רצוי לינקסיס).
רון.
לאחר בדיקה קצרה מתברר "באופן מפתיע" (סרקזם זול) כי להוט בוקס אין כל אפשרות של ניתוב מתקדם.
ז"א אי אפשר ליצר ניתוב בין המחשב בסלון לנתב האלחוטי. גישה מהאלחוטיים למחשב בסלון כן תתאפשר כי שער ברירת המחדל של האלחוטיים; והמחשב בסלון נמצאים באותה הרשת.
אגב, בכל מקרה אתה לא תראה את זה תחת רשת אחת. כדי לגשת למחשב בסלון ממחשב אחר אתה צריך להקליד בשורת הכתובת:
*.*.*.*\\ הכוכביות מסמנות את ה-IP של המחשב בסלון. כמובן שאתה צריך לשתף תיקיות ולתת עליהן הרשאה (קריאה/כתיבה).
פתרון נוסף יהיה לקנות נתב אלחוטי עם חיבורי ג'יגה ביט. או לחזור לפתרון הראשון. כי בסופו של דבר.... האינטרנט והרשת מבוססות על אותה המהירות של 100Mbit ואם את משתמש בכבל טוב (CAT6 נגיד) קצר יחסית, ועם כל 8 הגידים אז אני לא חושב שאתה ממש תרגיש בהבדל.
אם הפרפקציוניזם מרים ראש.... תקנה נתב חדש וחזק (רצוי לינקסיס).
רון.
מעריך מאוד את העזרה שלך.
כבר דיברתי עם חבר שיכין לי כבל CAT6 ואחבר את המחשב הסלוני ואת מחשב המשחקים לרשת חוטית עם ההוטבוקס.
מההוטבוקס יצא כבל לכניסת ה WAN של הראוטר.
התוצאות יהיו כמפורט.
מחשב סלוני + מחשב גיימר יהיו תחת אותה רשת.
כל שאר הגאדג'טים למיניהם ברשת האלחוטית לחוד.
בעתיד אקנה ראוטר 1Gb ואחבר את כל ההתקנים ביחד (כרגע אין לי צורך חוץ מהמחשבים).
בכל מקרה מודה לך על העזרה, ושוב אני מאוד מעריך.
כבר דיברתי עם חבר שיכין לי כבל CAT6 ואחבר את המחשב הסלוני ואת מחשב המשחקים לרשת חוטית עם ההוטבוקס.
התוצאות יהיו כמפורט.
בכל מקרה מודה לך על העזרה, ושוב אני מאוד מעריך.
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

תקנה כבל... אל תכין (יותר אמין)mwafak כתב:מעריך מאוד את העזרה שלך.
התוצאות יהיו כמפורט.
בכל מקרה מודה לך על העזרה, ושוב אני מאוד מעריך....