הוסר השידור האנלוגי. איך קולטים רדיו לרסיבר?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
eg99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #1 

אני מחובר (עדיין) להוט, ועד השבוע שעבר, שמעתי בבית ערוצי רדיו דרך טינר יעודי, כשהקליטה דרך שקע הוט (שקע כפול - גם רדיו וגם TV) בקיר.

עכשיו הוסרו השידורים באזורי, ואני נאלץ למצוא פתרון לרדיו.

האם חייב אנטנת FM מכוערת בבית?
אם אתקין אנטנה מרכזית, שתחליף את הוט, האם אוכל לקלוט FM בטיונר?

הערה - איכות הקליטה של DTT בבית שלי מאד לא טובה. לא ניתן לקלוט עם אנונות "רגילות" או מוגברות פשוטות, ואני מניח שגם קליטת ערוצי הרדיו לא תהיה אידיאלית עם אנטנה פשוטה. יתכן ואני טועה.

כל עצה תתקבל בברכה.
לשמוע רדיו דרך מקלט הטלויזיה לא בא בחשבון, אז נא לא להציע...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

לא צריך להדליק את הטלוויזיה. תחבר (בנוסף לטלוויזיה) את יציאת האודיו של הממיר גם לכניסה ברסיבר.
יש לכל תחנות ה-FM הפופלריות ערוץ משלהן בממיר של הוט:
301 - גל"צ
302 - גלגל"צ
303 - 88fm
304 - רשת א'
305 - רשת ב'
306 - רשת ג'
307 - קול המוסיקה
308 - רדיו אמצע הדרך
309 - רדיו ירושלים
310 -99ESC
312 - קול ישראל - רדיו לקליטת עליה (רק"ע)
313 - רדיו פרוויה - רוסי
314 - רדיו ת"א
315 - 103fm
316 - רדיוס
317 - רדיו דרום
318 - לב המדינה
319 - רדיו חיפה
320 - קול הים האדום
321 - רדיו קול הקמפוס
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eg99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה.

1. אין לי ממיר ליד הטיונר. גם לא טלויזיה.
2. לא הצלחתי להבין. משתמשים בממיר (נניח פשוט, קטן וללא VOD), ומחברים כבל אנטנה מיציאת הממיר הרגילה לכניסת האנטנה בטיונר?
3. לאיזה תדר מכוון הטינר?
ערן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

1. לדעתי - תתקשר אליהם לצעוק שאין לך רדיו עכשיו... וזאת למרות שאתה מנוי חוקי. שלפחות יתנו לך ממיר נוסף בחינם וללא תוספת מחיר.
2. אפשר כמובן ממיר רגיל לא HD, שיהיה צמוד לרסיבר. מספר הערוץ מוצג על גבי התצוגה בממיר, אז אין צורך בטלוויזיה.
2-3. איזה טיונר/רסיבר זה? הרעיון הוא שאתה מתחבר לכניסת אודיו כלשהי, AUX או CD או מה שיש, בכבל אודיו רגיל של 2 RCA ל-2 RCA (אדום ולבן).

eg99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

שוב תודה.

1. ברור. האופציה האחרת היא להתנתק...

2-3.
יש טיונר יחסית איכותי, שמתחבר למגבר יחסית איכותי (שאליו גם נגן CD).
אני מניח שאצטרך להכנס מהממיר ישירות למגבר, ולייתר את הטיונר. נכון?
והאיכות תהיה סבירה עם חיבור RCA לכניסת המגבר?
קודם, בגלל של "FM" כמעט לא נוסף שום רעש (מהפיד המקורי ישירות להוט, ועד אלי הביתה על הכבלים, לא באויר) - האיכות היתה טובה.
ערן

eg99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ועוד משהו קטן.

כרגע אני שולט בערוצי הרדיו מפנלים של "בית חכם" בכל הבית.
אני מניח שאת זה לא אוכל לעשות מעכשיו, או שניתן לשלוט בממיר כמו ששלטתי בטיונר?
ערן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אכן, הכוונה היא שאת הטיונר תאפסן בארון (הייתי עדין יותר מ"לזרוק לפח"), ואת הממיר תחבר ישירות לאחת הכניסות של המגבר.
אני מניח שעם כבל איכותי (לא צריך להשתולל, אבל קנה את הכבלים הלא יקרים שהם טיפה עבים יותר מאלה שמוכרים בשני שקל) תקבל איכות סאונד מצויינת וללא הפרעות.
אם יהיה לך זמזום, זו בעייה שהטכנאי של הוט צריך לפתור (קורה במצבים ספציפיים, לא תמיד).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

לגבי השליטה - איך בדיוק מתממשק הפאנל של הבית החכם לרסיבר?
אם מדובר על עקרון כמו של הארכת עינית IR (אינפרה אדום), אז אני מניח שזה יעבוד בדיוק באותו אופן - גם הממיר קולט פקודות IR מהשלט שלו, ולכן לא תהיה בעייה לשלוט עליו מרחוק.

eg99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

טוב.
ננסה עם ממיר מהקיים, ואם עובד נראה הלאה.
תודה
ערן

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3441
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #10 

מציע שתבדוק האם באמת הוסר השידור האנלוגי באיזור, או איזה טכנאי שלהם בעל יוזמה שםפ פילטר מכזי אצלכם בבית...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

eg99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

עם ממיר קיים זה עובד.
כלומר טכנית, הפתרון קיים.

הבעיה היא שכדי לגרום לזה לעבוד כמו שצריך, אני אצטרך להשקיע הרבה עבודה וכנראה גם כסף, וגם אז לא בטוח...
בנוסף, אני אצטרך ממיר גם למערכת בממ"ד (יותר פשוטה, אבל לא משמשת רק לחרום).

אני אדבר עם הוט, ואם לא - נעבור לאנטנה מרכזית עם צלחת לווין שיספק גם את תחנות הרדיו.
ערן

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #12 

השמועות אומרות שרק בתשתית של ערוצי זהב ( הרצליה, רעננה ) נותקו הערוצים האנלוגיים.

Cool-Nick
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #13 

dvb-acavish כתב:השמועות אומרות שרק בתשתית של ערוצי זהב ( הרצליה, רעננה ) נותקו הערוצים האנלוגיים.
...
השמועה די נכונה באיזור תבל אצלי עדיין פעיל האנלוגי - אני מוצא שימוש לאנלוגי
רוב הטלוויזיות אצלי בבית תומכות בPIP ( תמונה בתוך תמונה) ואז ניתן במקום להוסיף ממיר נוסף
לראות ערוצים מגבילים עם השידור האנלוגי שאפשר להוציא מכל ממיר .
למרות שאם זה יפנה נפח גדול ברוחב פס כמו שהם אומרים והם יביאו שירותים נוספים מתקדמים
אז יהייה שווה לוותר על זה , ולרכוש ממיר נוסף פשוט יותר רק בשביל זה.

eg99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני באזור ערוצי זהב.
התקשרתי לברר ואמרו לי במפורש שנותק.

זה לא משפיע על הטלויזיה, רק על הרדיו, אבל זה דורש ממני התעסקות והשקעה שממש לא מתאימה לי כרגע.

למען האמת, השירות הזה מבחינת הוט ממש לא כדאי, ולרוב המכריע של המנויים זה לא ישנה, אבל מי שרגיל גם לשמוע רדיו באיכות סבירה, ולא דרך הטלויזיה, זה שינוי ממש לא נחמד.
וזה לא רק עניין של עוד ממיר, שאני רוצה לקוות שלהוט יהיה שכל לספק אם אדרוש, אלא הרבה יותר מורכב.
ערן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

eg99 כתב:אבל מי שרגיל גם לשמוע רדיו באיכות סבירה, ולא דרך הטלויזיה, זה שינוי ממש לא נחמד.
...
לא הבנתי את האמירה הזו - כמו שכתבתי קודם, אתה לא חייב לחבר טלוויזיה לממיר, ואתה מקבל כאן איכות זהה ואולי אף גבוהה יותר (אין כאן המרה כפולה ל-FM אנלוגי) בחיבור מוצא הממיר הדיגיטלי ישירות לכניסה של המגבר.

guy200
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

אין צורך בממיר נוסף. אפשר פשוט לחבר אנטנת T לכניסת האנטנה ברסיבר. הקליטה בדר"כ טובה לא פחות מערוצי ה- FM דרך הוט.

eg99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

דרך אנטנת T יש לי רעשים.

pixies,
הכוונה שלי היתה שלמי שרגיל לשמוע באיכות גבוהה יותר מאשר דרך ה TV - השינוי לא מוצלח.
לא ניסיתי לרמוז שהפתרון עם ממיר פחות טוב.
בהמלצתך, אכן בדקתי אלטרנטיבות, ויתכן ואלך על פתרון של ממיר נוסף (אם הוט אכן יספקו ללא תשלום. לא נראה לי הגיוני להתחיל לשלם תשלום חודשי כדי לשמוע רדיו...).

אצלי, ספציפית, הפתרון לא טריוויאלי (המערכת מורכבת מהמקובל ברוב הבתים, ויתכן שלהוט יהיה אפילו כדאי לוותר עלי :( )).
ערן

yogiman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #18 

גם אני קלטתי בעבר רדיו דרך "הוט" ישירות לרסיבר כמו eg99 וגם אותי עצבן מאוד ש"הוט" עשו מחטף וניתקו אותי. זה כל כך עצבן אותי שעכשיו הלכתי לברר ועשיתי בדיקות וגיליתי משהו מעניין:

בחוק התקשורת (הידוע גם, משום מה, כ"חוק הבזק") ישנו סעיף בו רשום כך: "בעל רישיון כללי לשידורי כבלם יעביר, העברה מלאה, בזמן אמיתי, ללא קטיעה או עריכה, את שידורי הרדיו באפנון תדר ואת שידורי הטלוויזיה המשודרים לפי כל חוק לציבור בישראל והניתנים לקליטה מהאויר" (סעיף 6כ"א, למשפטנים בינינו).

משפטן אני לא, אבל אם אני מבין את מה שרשום בסעיף הזה נכון אז הכוונה היא שמי שמפעיל שירות כבלים (כלומר חברת "הוט") חייב לשדר ללקוחות שלו את כל הערוצים שמשודרים באוויר כפי שהם משודרים באוויר - גם טלוויזיה וגם רדיו. כלומר, ההורדה של שידורי הרדיו האנלוגיים הם עבירה על החוק. "הוט" עברה על החוק!

כמו שאני רואה את זה, יש פה קייס מעניין ששוה לבדוק אותו ולפתח אותו הלאה. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין, במיוחד אם יש בפורום משפטנים.

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
שם מלא: עזי
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #19 

yogiman כתב:גם אני קלטתי בעבר רדיו דרך "הוט" ישירות לרסיבר כמו eg99 וגם אותי עצבן מאוד ש"הוט" עשו מחטף וניתקו אותי. זה כל כך עצבן אותי שעכשיו הלכתי לברר ועשיתי בדיקות וגיליתי משהו מעניין:

בחוק התקשורת (הידוע גם, משום מה, כ"חוק הבזק") ישנו סעיף בו רשום כך: "בעל רישיון כללי לשידורי כבלם יעביר, העברה מלאה, בזמן אמיתי, ללא קטיעה או עריכה, את שידורי הרדיו באפנון תדר ואת שידורי הטלוויזיה המשודרים לפי כל חוק לציבור בישראל והניתנים לקליטה מהאויר" (סעיף 6כ"א, למשפטנים בינינו).

משפטן אני לא, אבל אם אני מבין את מה שרשום בסעיף הזה נכון אז הכוונה היא שמי שמפעיל שירות כבלים (כלומר חברת "הוט") חייב לשדר ללקוחות שלו את כל הערוצים שמשודרים באוויר כפי שהם משודרים באוויר - גם טלוויזיה וגם רדיו. כלומר, ההורדה של שידורי הרדיו האנלוגיים הם עבירה על החוק. "הוט" עברה על החוק!

כמו שאני רואה את זה, יש פה קייס מעניין ששוה לבדוק אותו ולפתח אותו הלאה. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין, במיוחד אם יש בפורום משפטנים.
...
הם כן מעבירים את תחנות הרדיו כחלק מחבילת הבסיס (בערוץ הוט מיוזיק).

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #20 

אפנון תדר= Frequency modulation
= fm
וזה לא שידור מקודד במסגרת ערוצי הכבלים או דרך הוט מיוזיק
בהנחה שלא ניתן להם היתר שלא לעמוד בתנאים או תיקון לתנאי הרשיון זו הפרה של התנאים.
אני בטוח שיהיה רודף אמבולנסים שיהיה מוכן להגיש תובענה ייצוגית בנושא.
כדאי לבדוק קודם אם היו שינויים לתנאי ההיתר והרשיון או החלטה של משרד התקשורת בנושא.
ואצלך הנזק הוא בהחלט מהותי לאור השינויים שידרשו במע׳ השליטה החכמה בבית והתכנות מחדש.
טיעון נגדי יהיה שחלק מהערוצים משודרים בעידן וזה יכול להיות פתרון הולם עבורך- לא יודע אם כל התחנות ומה האיכות אבל שווה לבדוק

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”