ניגון DVD Audio - כרטיס קול מול נגן ייעודי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634

שליחה

בוקר טוב לכולם.
מה לפי דעתכם יתן את התוצאות הטובות ביותר מבחינת ניגון תוכן אודיו רב ערוצי: כרטיס קול, במקרה שלי Audigy 2 ZS משודרג (מגברי שרת הוחלפו ל- LM4562) או נגן DVD סטנדרטי יחסית, המסוגל לנגן את הפורמט הנ"ל (Cambrige Audio DVD79).
בינתיים לאחר הרכבה והשוואה של זה מול זה אך לא על אותו סט אפ - ידו של הכרטיס קול על העליונה.
מאוחר יותר אבדוק לעומק, אך אני ציפיתי כי נגן DVD ייעודי אמור לעשות את העבודה יותר טוב מכרטיס קול.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

שליחה

CRAZYDIAMOND כתב:בוקר טוב לכולם.
מה לפי דעתכם יתן את התוצאות הטובות ביותר מבחינת ניגון תוכן אודיו רב ערוצי: כרטיס קול, במקרה שלי Audigy 2 ZS משודרג (מגברי שרת הוחלפו ל- LM4562) או נגן DVD סטנדרטי יחסית, המסוגל לנגן את הפורמט הנ"ל (Cambrige Audio DVD79).
בינתיים לאחר הרכבה והשוואה של זה מול זה אך לא על אותו סט אפ - ידו של הכרטיס קול על העליונה.
מאוחר יותר אבדוק לעומק, אך אני ציפיתי כי נגן DVD ייעודי אמור לעשות את העבודה יותר טוב מכרטיס קול.
...
עליך לבדוק טוב מה אתה משווה למה

ההבדל נעוץ במפענח, והתוצאה העדיפה תתקבל במפענח המודרני והטוב יותר. מאוד יתכן שהנגן של קיימברידג, החלק האנלוגי שלו אינו עומד בתחרות מול הכרטיס, אבל רסיבר מודרני כן יוכל.

ובכלל DVAD זה סוס מת ולא הייתי מתאמץ לגביו.

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני יודע שהפורמט הזה לא תפס, אבל אני אוהב אודיו רב ערוצי וכרגע זה מה שיש, לכן אני אנסה להסתפק בזה.
בנוסף כמות האלבומים שיש בידי היא מוגבלת ואני מחפש להרחיב אותה כמה שאפשר.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

איזה סוג מוזיקה?

שליחה

CRAZYDIAMOND כתב:אני יודע שהפורמט הזה לא תפס, אבל אני אוהב אודיו רב ערוצי וכרגע זה מה שיש, לכן אני אנסה להסתפק בזה.
בנוסף כמות האלבומים שיש בידי היא מוגבלת ואני מחפש להרחיב אותה כמה שאפשר.
...
אך טעות חמורה לומר שכרגע זה מה שיש, ככל הנראה זה מה שניתן לקבל חינם.

שלושה פורמטי אודיו רב ערוצי נוספים:
DVD - אבל אודיו דחוס
2 פורמטים של דיסקים באיכות מאסטר 24 ביט:
SACD - סוני ופיליפס ורוב החברות הגדולות זנחו אותו, אבל חי ובועט על ידי חברות אחרות, של תזמורות וכו' דוגמאות: LINN, BIS LSO

וכמובן BD שמאפשר 3 פורמטים של אודיו -
DOLBY HD - בעיקר לסרטים.
DTS HD MASTER
LCPM 5.1 (למוסיקה קלאסית עתיקה לא פעם 5.0)
שני האחרונים להופעות קונצרטים, אופרות, האחרון כמעט בלעדי לקלאסי
לי יש כבר מעל 100 כותרים בשילוב שני הסוגים, ורק מוסיקה קלאסית, פרט ללורד אוף דדנס 2010 ב- 3D

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כרגע DVDA הכי זמין לי, וגם יש לי את הפלטפורמות שתומכות.
אודיו דחוס ע"ג DVD - יש לי כמה וכמה אלבומים בפורמט DTS, נחמד אבל לא התלהבתי.
SACD - אני מודע לאיכויות שלו, אך אין לי את הפלטפורמה לנגן אותו ואלבומים בפורמט הזה.
אלבומים ב HD Audio - גם לא רלוונטי כרגע מבחינתי - אין לי כרגע את היכולת לרכוש ציוד לזה.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”