עזרה בכיול רמקולים של B&W עם רסיבר DENON

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Buzhish פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
המערכת שברשותי כוללת את הרכיבים:
קדמיים : B&W 685
סנטר: B&W HTM62
אחוריים: B&W 686
סאב: POLK AUDIO PSW110
רסיבר: DENON 1910

לפני כמה ימים החלפתי את הכבלים של הרמקולים והוספתי להם קונקטורים והחלטתי לכייל את המערכת מחדש באמצעות ה-AUDYSSEY .
יצא לי לקרוא על הכיול עוד בעבר שקניתי את הרסיבר לפני שנתיים ולא יצא לי לכייל את המערכת עם הקדמיים שרכשתי לפני כמה חודשים.

אני אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות:
1.אחרי הכיול הרסיבר חתך את הרמקולים ב 40HZ והבנתי שמומלץ לשנות את התדר ל 80HZ, יש אמת בדבר?
2. אחרי הכיול הרסיבר בחר את העוצמה של כל רמקול , את כולם הוא שם במינוס ושיניתי את זה לפי מה שנשמע לי הכי טוב את הקדמיים שמתי על +7DB את הסנטר על 8.5 ואת האחוריים שקרובים אלי על 2DB+ אבל את הסאב הוא שם על - 12DB (הכי נמוך) שינתי את זה ל+5 ועל הסאב השארתי את זה על חצי .
השאלה למה הכיול האוטומטי ביצע את זה ככה והאם כדאי לשנות את העוצמה ל 0 ולהגביר דרך הסאב

תודה רבה לעוזרים
" Don't Just Watch A Movie , Become Part of it with A Good Sound System "

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

1. כן
2. צריך לכוון את כל הרמקולים לעוצמה שווה יחסית למקום הישיבה שלך. ניתן לעשות זאת בעזרת מד spl ,בעזרת האודסי,בעזרת האוזן.

כמובן שהאופציה השלישית פחות מדויקת.

יש סיכוי גדול שהכיול של האודסי ביצע זאת כהלכה. אין צורך להבהל מהמספרים. מה שחשוב שתהיה אותה עוצמה יחסית למקום הישיבה.
כאשר האודסי מכוון את העוצמה הוא מתחשב גם בנתונים האקוסטיים ובמרחקים של הרמקולים.

Buzhish פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

במידה ואני משאיר את הסאב על -12 אני בכלל לא מרגיש את הסאב .
יצא לי לראות באחד המקומות את הפיסקה הבאה

After running Audyssey, make sure to check the speaker volumes (Auto Setup > Parameter Check) and verify that the subwoofer volume is not "maxed" out at +/- 12dB, which means that the receiver ran out of room attempting to balance the subwoofer volume. If this has happened, you need to re-adjust the sub's volume knob and re-run Audyssey until you get a subwoofer volume reading that isn't maxed out.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

Buzhish כתב:במידה ואני משאיר את הסאב על -12 אני בכלל לא מרגיש את הסאב .

After running Audyssey, make sure to check the speaker volumes (Auto Setup > Parameter Check) and verify that the subwoofer volume is not "maxed" out at +/- 12dB, which means that the receiver ran out of room attempting to balance the subwoofer volume. If this has happened, you need to re-adjust the sub's volume knob and re-run Audyssey until you get a subwoofer volume reading that isn't maxed out.
...
אז כוון אותו על האמצע ותריץ כיול בשנית.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

אכן כן

שליחה #5 

istarmini כתב:
Buzhish כתב:במידה ואני משאיר את הסאב על -12 אני בכלל לא מרגיש את הסאב .

...
אז כוון אותו על האמצע ותריץ כיול בשנית.
...
טוב לראות כמה חברים שמבינים כמו שצריך.

ברור למדי שהסאב כנראה נמצא במקום עם הגברה אקוסטית. אני הייתי מוריד אותו לשעה 9.5 (חצי זה שעה 12)
ובודק לאחר הכיול שהוא מכויל לאפס פלוס מינוס 3. אם יש חריגה, מומלץ להגביר מעט את הווליום (במינוס גדול) או להיפך.

הרמקולים הקדמיים שלך (השואל) הם אם אאלט זוג רצפתיים מכובד, ואין שום טעם להרוג אותם ל- 80

אבל יש בהגדרות הרסיבר הגדרה של באס או סאב כפול או סאב פלוס, שמאפשר שהסאב יתגבר באסים גם כאשר אין יציאת LFE. לא הייתי מעלה את כיול הסאב א: יותר מ-3 דב ו- ב: למצב שמבחינים ישירות שהוא עובד. כאשר הכיול נכון הבאס ישמע מכל מקום רק לא מהסאב!

ישנם כמה אחיתופלים שמציעים להעלות את הכיול באופן ידני לעוצמות גבוהות של הרמקולים. הצליל תמיד "נשמע יותר טוב" אבל במציאות זה אף פעם לא יותר טוב באמת, זה מגבלה של השמיעה שחזק מובחן כמשופר. אותו אפקט יתקבל בהרמה מתאימה של הווליום
הבעיות של שינוי מסיבי בעוצמת הרמקולים:
1. יכול להוריד את התחום הדינמי, או לקלקל את יחס האות לרעש של הרסיבר, זה שינו דרסטי בחלוקת ההגברה בין המגבר לקדם מגבר, לא לחינם מהנדסי דנון (ואונקיו ועוד) משתמשים במערכת האודיסי והרעיון הוא להוציא את הרסיבר בפעולה האופטימלית ביותר.
2. בכיול האקוסטי שבו מעלים ומורידים תדרים שונים לכל רמקול (למשל פיזור שונה בין פינת ימין ושמאל) נותנים שם לכל רמקול עוד פקטור של תיקון עוצמה. איני יודע עד כמה תוספת ידנית פראית לא תשבש גם את זה.

כמובן מניסיוני המר אצל כמה חברים כאן, הסלון הישראלי המצוי יחד עם העמדה שקועה, גבוהה, רחוקה בשביל להתפשר עם גורמים (חשובים כשלעצמם) יכולה להרוג כל מערכת.

Buzhish פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה רבה על התשובה המפורטת אני אריץ בדיקה בשנית .
ה-685 הם לא רצפתיים אלא מדפיים
http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/ ... s/685.html
ניתן לראות פה ב spec את הנתוני יצרן . הגדרתי אותם ברסיבר כ -Small ולא כ LARGE מה שמבטל את האפשרות ל LFE+MAIN אם לזה התכוונת
בכל אופן באיזה תדר כדאי לדעתך לחתוך אותם?

ועוד שאלה במידה ולאחר ששמתי את העוצמה "לשעה" 9.5 והרסיבר כייל את הסאב ל-0 -3 היכן כדאי להגביר את העצומה דרך הרסיבר או דרך הסאב?

תודה רבה !

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

לאחר הכיול אתה מגביר רק דרך הרסיבר והסיבה היא לאפשר לאודסי לתקן את הדרוש תיקון בהתאם למדידות שבוצעו. במידה ואתה מגביר דרך הסאב האודסי לא ממש יודע שהגברת ולכן התיקון שהוא הגדיר לא יבוצע באופן הנכון.

את הרמקולים תחתוך ב 80 .

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

כנראה טעות שלי

שליחה #8 

Buzhish כתב:תודה רבה על התשובה המפורטת אני אריץ בדיקה בשנית .
ה-685 הם לא רצפתיים אלא מדפיים
http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/ ... s/685.html
ניתן לראות פה ב spec את הנתוני יצרן . הגדרתי אותם ברסיבר כ -Small ולא כ LARGE מה שמבטל את האפשרות ל LFE+MAIN אם לזה התכוונת
בכל אופן באיזה תדר כדאי לדעתך לחתוך אותם?

ועוד שאלה במידה ולאחר ששמתי את העוצמה "לשעה" 9.5 והרסיבר כייל את הסאב ל-0 -3 היכן כדאי להגביר את העצומה דרך הרסיבר או דרך הסאב?

תודה רבה !
...
אני הנחתי ש 85 יותר גדול מ- 83.

כוון או ל- 80 אינך יכול לטעות הרבה בכך. אם יש נתון של תהודת הרמקול - בחומר של BW או בסטיראופייל - תהודה היא תמיד יותר גבוהה מציון התדר המינימלי של הרמקול. אפילו הרמקול יורד למשל ל- 40 או 50, תהודתו גבוהה מכך, ותמיד עדיף להנחית את העומס עליו ולהעבירו לסאב.

כמובן שברגע שהגדרת קטנים ותדר חיתוך, אוטומטית מה שמתחת יופנה לסאב ללא קשר ל- LFE
רק בדוק שכפתור התדר בסאב במקס,

וכרגיל איסטרמי שמעלי מדייק

Buzhish פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

טוב היום עשיתי את הכיול בשנית . את הסאב כיוונתי לשעה 9 והתוצאות היו :
את הרמקולים הקדמיים הוא הגדיר כגדולים ואת האחוריים כקטנים והוא חתך את כולם ב40,
כמובן ששינתי את התדר חיתוך ל 80 ואת הקדמיים הגדרתי כקטנים כמו האחוריים .
העוצמה של הסאב -1.5 לעומת הפעם הקודמת שהיתה -12 והגברתי ל 4 כי ממש לא הרגשתי אותו.
העוצמות של הרמקולים הם במינוס והשארתי את זה ככה אחרי שבדקתי באמצעות אפליקציה של spl שהעוצמה בכל אחד מהרמקולים הוא 75db . אבל אני מרגיש שהעוצמה של הקדמיים חלשה והם רוצים עוד... השאלה אם כל השינויים שעשיתי לא הורסים בעצם את הכיול שהרסיבר ביצע ?

armagedd0n
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 537
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

לפי מה שקראתי http://batpigworld.com/fadq.html#audyssey
אחרי שביצאת את הכיול האוטומטי ,אתה יכול לשנות באופן ידני את הפרמטרים של עוצמת השמע וחיתוך התדרים בהגדרות הרמקולים .
מה שכן , אסור להוריד את חיתוך התדר שעשה הכיול לרמה נמוכה יותר .
מותר לעלות אבל לא להוריד ..
Atlantic Technology 350 THX -- L-C-R
Monitor Audio V10 --Surround
Definitive Technology SR 9080 --Surround Back
Dual PB2000
Denon X4400H
OLED 55 B7

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #11 

לא הרסת את הכיול, שיפרת אותו..! 8)

לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהקדמיים "רוצים עוד"... אתה לא יכול פשוט להגביר את הווליום הכללי?

Buzhish פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

תודה לכם .
epony המצב שנוצר זה שהעוצמה של האחוריים גבוה מזאת של הקדמיים והסאונד שלהם השולט (חשוב לציין שאני יושב בקו שלהם) ,השאלה אם כדאי שהעוצמה של הקדמיים תהיה גבוה מזאת של האחוריים למרות שהכיול חושב אחרת

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #13 

מה שהייתי עושה במקומך זה "מתקן" את הכיול של אודיסי כלפי מעלה, אבל שומר על ההפרשים שנקבעו ע"י אודיסי בתום הכיול...

לדוג' אם בתום הכיול יצא לך קדמיים 2-, אחוריים 4-, סנטר 1- וסאב 1.5- ואתה רוצה "לאפס" את הכל, אז פשוט תוסיף 4 לכל הערכים ככה שההפרשים ביניהם יישארו שווים ואז ייצא לך קדמיים 2+, אחוריים 0, סנטר 3+ וסאב 2.5+.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”