לכל בעלי מכונות E61 אנא עזרתכם..
-
avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אני בעל אנדריאה פרימיום מזה שבועיים. עדיין איני מאושר מהקפה.. בעיקר יש לי בעיה עם הקרמה. היא במרקם ובצבע הנכון, אולם איני מקבל כמות. כיוון שהקרמה יחסית דלילה היא גם מתפוגגת מהר. בהמשך נעלה וידאו. כרגע הייתי מבקש מבעלי E61 HX לבדוק איזה לחץ אתם רואים כשמפעילים את ידית החליטה ללא PF (ראש פתוח) וכן כמה מים זורמים נאמר ב25 שניות.
אצלי, יש 4BAR ו 150CC זורמים כשהראש פתוח. אגב, זה אומר - שבזמן חליטה רגילה של 25שניות עבור 30CC תיהיה נפילת לחץ של 0.8BAR (בין מיקום המדידה של השעון ל PF).
4x30/150=0.8
תודה מראש, אבי
אצלי, יש 4BAR ו 150CC זורמים כשהראש פתוח. אגב, זה אומר - שבזמן חליטה רגילה של 25שניות עבור 30CC תיהיה נפילת לחץ של 0.8BAR (בין מיקום המדידה של השעון ל PF).
4x30/150=0.8
תודה מראש, אבי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איזה קפה יש לך וכמה הוא טרי?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
גם לפי הודעות קודמות שלך כאן,אתה הרבה עסוק בשאלת לחץ החליטה,צא מזה כרגע, הכל אצלך תקין, לא נכנס גם לפרה-איפיוזן וגם לא ללחץ הדוד שהןא תקין לפי מה שרשמת. משפחת ה quickmill מגיעה מכויילת יפה יפה מבית מחאושת=היו לי שלוש מכונות שלהם,רד כאמור מעניין הלחץ. בא נדבר על הפרמטרים הבאים:
באיזה קפה אתה משתמש והאם הוא נטחן טרי לפני ההכנה?
מה בקשר לטריות הפולים?
האם יש גם רובוסטה בתערובת(הרבה מהסרטים שאתה רואה עם קרמה הזויה טומנים בחובם רובוסטה במינון 10-10% וזה נכטן גם שיש קרמה עשירה גם מ 100% רובוסטה.
רעשת מכונת e61 על מנת להפוך לבריסטה-אין כייף גדול מזה אבל אתה צריך ללמוד לכוון את הטחינה(לראות זליג,ראש עכבר? יותר עבה?) לדעת לטמפר נכון,למנן בסלסלה(באנדריאה הבודדת אחלה-אבל להגיע עד הקו בסלסלה) לעשות cooling-flusa ראה פוסטים קודמים על מנת לא לשרוף את הקפה. קושם כל הרגע, זה סוג של "חרדת-ביצוע" הקפד על פולים טריים,מטחנה טובה,טחינה הולמת,טימפור נכון ואך תתעסק כרגע על לחץ החליטה לפני אחרי ותוך כדי, לך תכין כוס אספרסו ודווח לנו.בהצלחה.
באיזה קפה אתה משתמש והאם הוא נטחן טרי לפני ההכנה?
מה בקשר לטריות הפולים?
האם יש גם רובוסטה בתערובת(הרבה מהסרטים שאתה רואה עם קרמה הזויה טומנים בחובם רובוסטה במינון 10-10% וזה נכטן גם שיש קרמה עשירה גם מ 100% רובוסטה.
רעשת מכונת e61 על מנת להפוך לבריסטה-אין כייף גדול מזה אבל אתה צריך ללמוד לכוון את הטחינה(לראות זליג,ראש עכבר? יותר עבה?) לדעת לטמפר נכון,למנן בסלסלה(באנדריאה הבודדת אחלה-אבל להגיע עד הקו בסלסלה) לעשות cooling-flusa ראה פוסטים קודמים על מנת לא לשרוף את הקפה. קושם כל הרגע, זה סוג של "חרדת-ביצוע" הקפד על פולים טריים,מטחנה טובה,טחינה הולמת,טימפור נכון ואך תתעסק כרגע על לחץ החליטה לפני אחרי ותוך כדי, לך תכין כוס אספרסו ודווח לנו.בהצלחה.
-
avramm
- חבר פעיל מאוד

תודה לכל המתיחסים
באמת יש לכם כאן פורום מעולה ואנשים אוהבים לעזור. אז לעניננו... חליטה - 25 שניות.
יש התקדמות מסוימת, עד עתה השתמשתי רק בערביקה. אתמול עברתי ב פרס קפה וקניתי 100 גרם Mauro delux טרי (מהמיכל המשמש את בית הקפה). הבריסטה שם טען שהקפה מכיל 30% רובוסטה (נשמע מוגזם נכון?) כדי שיהיה הרבה קרמה. האספרסו שהכנתי ממנו היה אמנם עם קרמה בצבע הנכון (כמו האחרים) ואמנם הקרמה החזיקה מעמד יותר זמן לפני שהתפוגגה אבל הכמות... הכמות של הקרמה קטנה מידי. אני חיב לציין שבעניין הטעם, הערביקה שאני קולה, יותר טעימה מהמאורו... אז לסיכום ניתן לאמר שאני מרוצה סך הכל חוץ מכמות הקרמה. תוך כמה ימים התארגן והעלה סרטון לכאן. בינתיים תודה רבה.
יש התקדמות מסוימת, עד עתה השתמשתי רק בערביקה. אתמול עברתי ב פרס קפה וקניתי 100 גרם Mauro delux טרי (מהמיכל המשמש את בית הקפה). הבריסטה שם טען שהקפה מכיל 30% רובוסטה (נשמע מוגזם נכון?) כדי שיהיה הרבה קרמה. האספרסו שהכנתי ממנו היה אמנם עם קרמה בצבע הנכון (כמו האחרים) ואמנם הקרמה החזיקה מעמד יותר זמן לפני שהתפוגגה אבל הכמות... הכמות של הקרמה קטנה מידי. אני חיב לציין שבעניין הטעם, הערביקה שאני קולה, יותר טעימה מהמאורו... אז לסיכום ניתן לאמר שאני מרוצה סך הכל חוץ מכמות הקרמה. תוך כמה ימים התארגן והעלה סרטון לכאן. בינתיים תודה רבה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לחץ החליטה לא כזה קריטי - אם זה 9 בר או 9.2 זה לא כל כך משנה ואם הוא נמוך לכיוון 8.5 זה איפלו עדיף בעיני מבחינת טעם.
קרמה עם טייגר סקין בדרך כלל תהיה מקפה טרי - אבל הקפה יכול להיות טעים גם עם מעט קרמה.
יש זני עראביקה שבאמת מוציאים קרמה דלילה (כמו אתיופיה יירגשף) אבל גם כאן זה לא משנה כל עוד הקפה טוב.
קרמה עם טייגר סקין בדרך כלל תהיה מקפה טרי - אבל הקפה יכול להיות טעים גם עם מעט קרמה.
יש זני עראביקה שבאמת מוציאים קרמה דלילה (כמו אתיופיה יירגשף) אבל גם כאן זה לא משנה כל עוד הקפה טוב.
Re: תודה לכל המתיחסים
נשמע שאתה בכיוון, האם אתה עושה קולינג פלאש לפני החליטה (העברה של כמות מים מספקת לקירור המים שבמחליף החום על מנת לא לחלוט קפה בטמפ' גבוהה מדי)avramm כתב:באמת יש לכם כאן פורום מעולה ואנשים אוהבים לעזור. אז לעניננו... חליטה - 25 שניות.
יש התקדמות מסוימת, עד עתה השתמשתי רק בערביקה. אתמול עברתי ב פרס קפה וקניתי 100 גרם Mauro delux טרי (מהמיכל המשמש את בית הקפה). הבריסטה שם טען שהקפה מכיל 30% רובוסטה (נשמע מוגזם נכון?) כדי שיהיה הרבה קרמה. האספרסו שהכנתי ממנו היה אמנם עם קרמה בצבע הנכון (כמו האחרים) ואמנם הקרמה החזיקה מעמד יותר זמן לפני שהתפוגגה אבל הכמות... הכמות של הקרמה קטנה מידי. אני חיב לציין שבעניין הטעם, הערביקה שאני קולה, יותר טעימה מהמאורו... אז לסיכום ניתן לאמר שאני מרוצה סך הכל חוץ מכמות הקרמה. תוך כמה ימים התארגן והעלה סרטון לכאן. בינתיים תודה רבה....
אגב, איך אתה קולה את הקפה שלך, באיזה זנים/תערובת אתה משתמש וכמה זמן עובר מהקלייה עד שאתה חולט אותו? האם אתה משאיר את הפולים במטחנה לזמן רב או שומר אותם בקופסא/שקית סגורה/אטומה ומניח כמות מספקת במטחנה רק לקראת החליטה?
כשאתה אומר "כמות קרמה קטנה מידי" למה אתה מתכוון ולמה אתה מצפה? שחצי מהכוס תהייה קרמה? יש סרטונים הזויים ברשת...
לעיתים, כמות הקרמה לא מעידה על הטעם או על האיכות אלא רק על "כמות הקרמה"... רובוסטה נותנת קרמה עשירה שגם שורדת כשהקפה מתיישן, ככל שאחוז הרובוסטה גדול יותר, הקרמה והקפאין עולים. בערביקה, ככל, הקרמה דלה יותר ולעיתים כמעט ואיננה כאשר הקפה ישן.
עם כל זאת, מה שחשוב הוא הטעם של הקפה ולא הקרמה שלו.
בהצלחה
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
Re: תודה לכל המתיחסים
כשאמרו כאן "קפה טרי" הכוונה לקפה שנקלה בארץ לפני ימים ספורים.avramm כתב:אתמול עברתי ב פרס קפה וקניתי 100 גרם Mauro delux טרי (מהמיכל המשמש את בית הקפה)....
קפה מאורו (שיכול להיות מצויין, שלא יובן לא נכון) הוא קפה שנקלה בחו"ל, נארז בואקום ויכול לבלות מס' שבועות לפני שנפתחת השקית. זה לא קפה טרי במובן שאליו התייחסו כאן.
נסה קפה טרי, מבית קליה ישראלי, ותראה אם הבעייה עדיין קיימת - רוב הסיכויים שתראה כמויות קרמה שלא הכרת קודם.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
avramm
- חבר פעיל מאוד

סוף סוף מגיע גם הוידאו
קודם כל שוב תודה רבה לכל המתיחסים זה באמת עוזר. אז הצלחתי להתארגן בסופו של דבר ולצלם וברגעים אלה הוידאו עולה ל YouTube. הוידאו אורך כ 5 דקות אז, אנא התאזרו בסבלנות. האמת היא שמרוב עצות וגם תרגול שלי ובמיוחד ה Naked PF שקניתי אצל אברהמי לפני יומיים גרם לי ממש להתרגש מכמות ואיכות הקרמה. אני יודע שאני עדיין שוגה בפרטים רבים ואודה לכל מי שיציע תיקונים. למשל כבר ברור לי שהמכונה חמה מידי ועלי להוריד את לחץ הדוד. בנוסף, אורך החליטה כפי שתראו הוא כ 35 שניות ולכן אני צריך לטחון גס יותר. גם לגבי לחץ החליטה, אני כניראה גבוה מידי מה דעתכם? אגב אני מאוד מעוניין לכייל את שעון לחץ החליטה עם שעון חיצוני המורכב על ה PF. אם יש מישהו בסביבה הקרובה ל תל-ברוך או רמ"ש אודה על שימוש בו לכמה שעות. שוב תודה לכלם.
אגב כמעט שכחתי... אברהמי - הייתי אצלו כבר פעמיים. בשתי הפעמים זו הייתה עבורי חוויה מרעננת. במיוחד לאחר מפגשים מהסוג הלא נחמד בחנות מתמחה מסויימת. הבחור מאיר פנים שמח לעזור ופשוט כייף לבקר שם. אני ניהנה לנהוג עד חולון כדי לקנות אצלו... ממש מומלץ.
הוידאו:
אגב כמעט שכחתי... אברהמי - הייתי אצלו כבר פעמיים. בשתי הפעמים זו הייתה עבורי חוויה מרעננת. במיוחד לאחר מפגשים מהסוג הלא נחמד בחנות מתמחה מסויימת. הבחור מאיר פנים שמח לעזור ופשוט כייף לבקר שם. אני ניהנה לנהוג עד חולון כדי לקנות אצלו... ממש מומלץ.
הוידאו:
נערך לאחרונה על ידי avramm ב 23/02/2012 23:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זאת מנה בודדת מאוד ארוכה...
יכלת להפסיק אחרי 30 שניות ולקבל אספרסו בסדר.
מתחילים לספור מרגע הפעלת המשאבה ורצוי שזה יהיה מייד עם חיבור הידית.
מסיום הקולינג פלאש עד לחליטה עברה שצלך מעל דקה - קצת הרבה.
פיצול קולינג פלאש לפולסים יכול להיות נוח לפעמים אבל יש מכונות שזה יכול לפגוע בתרמוסיפוניות אז עדיף לעשות אחד ארוך.
השוט עצמו נראה סבבה.
יכלת להפסיק אחרי 30 שניות ולקבל אספרסו בסדר.
מתחילים לספור מרגע הפעלת המשאבה ורצוי שזה יהיה מייד עם חיבור הידית.
מסיום הקולינג פלאש עד לחליטה עברה שצלך מעל דקה - קצת הרבה.
פיצול קולינג פלאש לפולסים יכול להיות נוח לפעמים אבל יש מכונות שזה יכול לפגוע בתרמוסיפוניות אז עדיף לעשות אחד ארוך.
השוט עצמו נראה סבבה.
מסכים עם דבוטאנט.
שתי הערות נוספות:
1.הקולינק פלאש שלך נראה קצר מדיי . חכה לזרם מיים אחיד ויציב (ללא dancing water). וכמו שנאמר בצע את ההכנות של טחינה וטאמפינג
לפני הקולינג פלאש כדי לא לאפשר למכונה לעלות חזרה לטמפרטורה גבוהה.
2.למה אתה משתמש בקרש כדי לדחוס ומסתכן בקוויות מהראש או מהמקציף? התברכת במספיק מקום על השיש כדי לבצע את הדחיסה
בנוחות.
סה"כ שוט טוב.
איך הטעם?
שתי הערות נוספות:
1.הקולינק פלאש שלך נראה קצר מדיי . חכה לזרם מיים אחיד ויציב (ללא dancing water). וכמו שנאמר בצע את ההכנות של טחינה וטאמפינג
לפני הקולינג פלאש כדי לא לאפשר למכונה לעלות חזרה לטמפרטורה גבוהה.
2.למה אתה משתמש בקרש כדי לדחוס ומסתכן בקוויות מהראש או מהמקציף? התברכת במספיק מקום על השיש כדי לבצע את הדחיסה
בנוחות.
סה"כ שוט טוב.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
-
avramm
- חבר פעיל מאוד

דוקא המאורו יצא טעים למרות האחוז הגבוה של רובוסטה
מסכים עם הערותיכם. היום כבר הורדתי את לחץ הדוד ל 1-1.2. כדי לשלוט טוב יותר על הטמפרטורה. אני גם טוחן גס יותר וקצב החליטה עלה. אגב איך פולסים פוגעים בטרמוסיפוניות?
לגבי הקרש ומיקומו... בדרך כלל אני מטמפר על השיש אבל כאן חששתי שהטימפור יצא מחוץ לFRAME של הצילום, לכן הרמתי אותו למגש.
ושוב תודה על העזרה
לגבי הקרש ומיקומו... בדרך כלל אני מטמפר על השיש אבל כאן חששתי שהטימפור יצא מחוץ לFRAME של הצילום, לכן הרמתי אותו למגש.
ושוב תודה על העזרה
נערך לאחרונה על ידי avramm ב 23/02/2012 23:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כמה דברים:
א. אני כבר חשבתי שאני אובססבי, טוב לראות שיש גרועים ממני
(לא להעלב כמובן, הכל באהבה ואם עוד לא הבנת, פה בפורום אובסיסביות זו מחמאה)
ב. כמו האחרים גם אני חושב שהקולינג פלאש קצר מידי אבל אני רוצה להוסיף שהוא מידי מידי מידי קצר. רואים בבירור שהמים עדיין יוצאים ברתיחה פראית עם אדים שסיימת את הקולינג פלאש מה שאומר שהם בטמפרטורה סביב ה-100 מעלות. על פניו נראה שהיתה צריך לעשות פלאש ארוך בערך פי 2 ממה שעשית שם. מנסיוני עם טרמומטר בראש רמז טוב למתי להפסיק קולינג פלאש זה שהמים יורדים בזרזיף אחד, יציב ולא "רוקד" מהאמצע ואין בכלל אדים.
ג. מומלץ במיוחד למי שעדין לא משופשף מאוד בהפעלת המכונה והתהליכים אצלו (טחינה, טמפור וכו') אורכים זמן וגם עדיין לא מכיר את המכונה שלו לעומק לעשות את הקולינג פלאש סמוך לחליטה ולא לתת למכונה לעמוד כי אז קשה מאוד להעריך כמה התחממו המים שעומדים בתוך המחליף. להוציא את המים וישר לחבר את הידית ולחלוט. במקרה שלך רואים מכמות האדים בתוך הכוס שטמפרטורת הקפה חמה מאוד מה שאומר שקרוב לודאי שהוא שרוף ברמה זו או אחרת.
ד. מבחינת הזליגה - נראה שאתה בהחלט בכיוון - הזרימה מאוד יפה - אמנם ארוכה מדי אבל זה לא קשור לטחינה ולטמפור - שם נראה שעשית עבודה טובה.
ה. אל תתבאס - וגם אל תמהר לעשות קפיצה גדולה תוך זמן קצר. חלק מהכיף הוא לגלות מידי כמה שבועות שרק עכשיו יוצא קפה טעים ואז אחרי כמה שבועות להגיע שוב לאותה מסקנה בדיוק וכן הלאה וכן הלאה.
ו. בסופו של דבר הכל נמדד בטעם ופשוט תעשה נסיונות לראות מה טעים לך. אני לא רואה שם דבר רע בלשתות קפה קצת שרוף או קצת חמוץ אם זה מה שאתה אוהב. חצי מהעם שלנו בטוח שנס של עלית זה הדבר - וכנראה שבעולם שלהם הם גם צודקים כנראה וזה לא עושה את זה פחות טוב.
בהצלחה!
א. אני כבר חשבתי שאני אובססבי, טוב לראות שיש גרועים ממני
ב. כמו האחרים גם אני חושב שהקולינג פלאש קצר מידי אבל אני רוצה להוסיף שהוא מידי מידי מידי קצר. רואים בבירור שהמים עדיין יוצאים ברתיחה פראית עם אדים שסיימת את הקולינג פלאש מה שאומר שהם בטמפרטורה סביב ה-100 מעלות. על פניו נראה שהיתה צריך לעשות פלאש ארוך בערך פי 2 ממה שעשית שם. מנסיוני עם טרמומטר בראש רמז טוב למתי להפסיק קולינג פלאש זה שהמים יורדים בזרזיף אחד, יציב ולא "רוקד" מהאמצע ואין בכלל אדים.
ג. מומלץ במיוחד למי שעדין לא משופשף מאוד בהפעלת המכונה והתהליכים אצלו (טחינה, טמפור וכו') אורכים זמן וגם עדיין לא מכיר את המכונה שלו לעומק לעשות את הקולינג פלאש סמוך לחליטה ולא לתת למכונה לעמוד כי אז קשה מאוד להעריך כמה התחממו המים שעומדים בתוך המחליף. להוציא את המים וישר לחבר את הידית ולחלוט. במקרה שלך רואים מכמות האדים בתוך הכוס שטמפרטורת הקפה חמה מאוד מה שאומר שקרוב לודאי שהוא שרוף ברמה זו או אחרת.
ד. מבחינת הזליגה - נראה שאתה בהחלט בכיוון - הזרימה מאוד יפה - אמנם ארוכה מדי אבל זה לא קשור לטחינה ולטמפור - שם נראה שעשית עבודה טובה.
ה. אל תתבאס - וגם אל תמהר לעשות קפיצה גדולה תוך זמן קצר. חלק מהכיף הוא לגלות מידי כמה שבועות שרק עכשיו יוצא קפה טעים ואז אחרי כמה שבועות להגיע שוב לאותה מסקנה בדיוק וכן הלאה וכן הלאה.
ו. בסופו של דבר הכל נמדד בטעם ופשוט תעשה נסיונות לראות מה טעים לך. אני לא רואה שם דבר רע בלשתות קפה קצת שרוף או קצת חמוץ אם זה מה שאתה אוהב. חצי מהעם שלנו בטוח שנס של עלית זה הדבר - וכנראה שבעולם שלהם הם גם צודקים כנראה וזה לא עושה את זה פחות טוב.
בהצלחה!
מסכים עם כולם
בזמן הקולינג פלש רואים שהמים רותחים
גם אצךי היה ככה עד שהורדתי את לחץ הדוד ל- 1.1 ( מקצר את זמן הקירור)
אני מבצע את הקולינג פלש אחרי הדחיסה ומייד חולט
לדעתי הקרמה שלך נמוכה כי אתה משתמש בסלסלה בודדת
בזמן הקולינג פלש רואים שהמים רותחים
גם אצךי היה ככה עד שהורדתי את לחץ הדוד ל- 1.1 ( מקצר את זמן הקירור)
אני מבצע את הקולינג פלש אחרי הדחיסה ומייד חולט
לדעתי הקרמה שלך נמוכה כי אתה משתמש בסלסלה בודדת
-
avramm
- חבר פעיל מאוד

אהבתי
אהבתי את התגובות וממש לא נעלבתי, להפך. אני כבר מיישם. הזמנתי טרמומטר ואני מתכוון להרכיב את הסנסור שלו בפנים על צינור הנחושת המוביל לראש. גם הבנתי שהייתי מאוד נאיבי בעניין כמויות המים שזורמות כאן ולכן אני מתכוון להתקין פילטר חיצוני וחיבור למכונה. ראיתי את השירשורים בעניין. אם יש עצות נוספות אשמח לשמוע.
תודה רבה בינתיים, ממש תענוג אתכם...
תודה רבה בינתיים, ממש תענוג אתכם...