טוב אז ככה, אני בונה בית ומתלבט אם להשקיע בחימום תת רצפתי מבוסס משאבת חום או במיזוג אכותי - אינוורטר על כל הבית.
מה דעתכם?
בהנחה שעלות התשתית איננה רלוונטית והפרמטרים היחידים שמעניינים אותי הם איכות החימום (לדוגמא אם נעים להיות בבית או מרגישים עומס חום כמו שקורא במזגנים שאינם אינוורטר) ועלות התפעול השוטפת.
יש למשהו קצת מושג מה עדיף כאן?
שאלה בנושא בניית בית
-
Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
אין כמו חימום תת רצפתי. הוא יקר להתקנה ולתחזוקה וכך גם מבחינת צריכת האנרגיה אך זהו חום נעים שמייבש הרבה פחות ונותן תחושת בית נפלאה בחורף,השאלה המתבקשת היא באיזה אזור בדיוק אתה בונה? (בשביל חודשיים קרירים בממצוע בתל אביב אני לא משוכנע כי הבחירה הזו,שהיא הטובה אך היקרה-נכונה)
האם חשבת כלל על מערכות חימום בסולר עם גופי חימום חיצוניים?(יש דגמים יפהפיים וגם מינימליסטיים כיום)
וכאמור: if money is no object ותמזג בקיץ ממילא במיזוג אויר וברצונך לבנות את הבית המושלם עם כל האופציות-מאוד נעים ואיכותי חימום תת ריצפתי למרות שדורש מערכות כפולות וזולל ממון.(אנחנו בכל זאת חיים במדינה בה רוב השנה-קיץ,למרות החורף הנכחי)
האם חשבת כלל על מערכות חימום בסולר עם גופי חימום חיצוניים?(יש דגמים יפהפיים וגם מינימליסטיים כיום)
וכאמור: if money is no object ותמזג בקיץ ממילא במיזוג אויר וברצונך לבנות את הבית המושלם עם כל האופציות-מאוד נעים ואיכותי חימום תת ריצפתי למרות שדורש מערכות כפולות וזולל ממון.(אנחנו בכל זאת חיים במדינה בה רוב השנה-קיץ,למרות החורף הנכחי)
it is the unexpected which plays the biggest role in life
-
Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
החימום התת רצפתי היום הוא מבוסס משאבות חום שזה עקרון מאוד דומה למיזוג. מבחינת עלות ממה שבדקתי זה יותר נמוך ממיזוג (לא משמעותי).
סולר לא בא בחשבון... העלות היא אסטרונומית כנל גופי חימום גלויים.
אכן האזור הוא קו החוף אבל בכל זאת יש לנו את החודש חודשיים הקפואים בחורף...
סולר לא בא בחשבון... העלות היא אסטרונומית כנל גופי חימום גלויים.
אכן האזור הוא קו החוף אבל בכל זאת יש לנו את החודש חודשיים הקפואים בחורף...