באסים לא סימטריים ב-paradigm
הי
ברשותי זוג רמקולים של פרדיים פאנטום ששלחתי לתיקון לאחרונה היות והספוגים בוופרים התבלו.
לאחר בדיקה בחנות נראה כי הבעיה תוקנה ושומעים מצוין אבל לאחר "הרצה" של כמה שעות בביתי הרגשתי
שהרמקול הימני מוציא פחות באסים, דבר שהתבטא בפחות זרימת אויר דרך הפורט.
חזרתי לחנות עם הרמקולים ושם התברר שאחר מן הוופרים ברמקול לא היה מעוגן כהלכה לתיבה (כנראה בגלל התיישנות העץ). הוופר חוזק, נבדק גם בחנות וגם בבית, הבסים היו זהים בשני הצדדים וחזרתי להיות מרוצה.
לאחר כמה ימים שוב אותו סיפור, פחות בסים, רק שהפעם החלטתי לחסוך זמן ודלק ופתחתי את התיבה בעצמי על מת לחזק שוב את הוופר הסורר אבל להפתעתי הוא היה מחוזק למקומו.
כעת הבעיה לא ברורה לי... ניסיתי להחליף בין הרמקולים ונראה לי שהבעיה ספציפית לרמקול.
האם למישהו יש רעיון מה מקור הבעיה?
ברשותי זוג רמקולים של פרדיים פאנטום ששלחתי לתיקון לאחרונה היות והספוגים בוופרים התבלו.
לאחר בדיקה בחנות נראה כי הבעיה תוקנה ושומעים מצוין אבל לאחר "הרצה" של כמה שעות בביתי הרגשתי
שהרמקול הימני מוציא פחות באסים, דבר שהתבטא בפחות זרימת אויר דרך הפורט.
חזרתי לחנות עם הרמקולים ושם התברר שאחר מן הוופרים ברמקול לא היה מעוגן כהלכה לתיבה (כנראה בגלל התיישנות העץ). הוופר חוזק, נבדק גם בחנות וגם בבית, הבסים היו זהים בשני הצדדים וחזרתי להיות מרוצה.
לאחר כמה ימים שוב אותו סיפור, פחות בסים, רק שהפעם החלטתי לחסוך זמן ודלק ופתחתי את התיבה בעצמי על מת לחזק שוב את הוופר הסורר אבל להפתעתי הוא היה מחוזק למקומו.
כעת הבעיה לא ברורה לי... ניסיתי להחליף בין הרמקולים ונראה לי שהבעיה ספציפית לרמקול.
האם למישהו יש רעיון מה מקור הבעיה?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
האם הוא נמצא עם אותה פאזה כמו השני?
הוחלף חיווט? האם כאשר הרמקולים מפורקים הם באותו גובה? באיזה קיט השתמשו בשביל התיקון? מקורי? תחליפי?
לפעמים חומרים מסוימים מושפעים מטמפרטורה כך שיכול להיות שקיט תחליפי אשר נמצא בטמפרטורה מסוימת, לא מתנהג כמו החומר המקורי...
תאורטית, אפשר להבין את זה, אך בפועל זריך לבדוק בפועל כיצד הרמקולים מתנהגים, לבחון את הציוד, כבלים, מיקום וכו'...
הוחלף חיווט? האם כאשר הרמקולים מפורקים הם באותו גובה? באיזה קיט השתמשו בשביל התיקון? מקורי? תחליפי?
לפעמים חומרים מסוימים מושפעים מטמפרטורה כך שיכול להיות שקיט תחליפי אשר נמצא בטמפרטורה מסוימת, לא מתנהג כמו החומר המקורי...
תאורטית, אפשר להבין את זה, אך בפועל זריך לבדוק בפועל כיצד הרמקולים מתנהגים, לבחון את הציוד, כבלים, מיקום וכו'...
לא הוחלף חיווט. הדבר היחיד ששונה ע"פ המעבדה היא הספוגים מסביב לוופר, שהיו בלויים.
אציין שההבדל אינו משמעותי. כאשר אני יושב במרכז אני לא מסוגל להבחין בחסרון בבאס בצד הימני, עם זאת, חוסר האיזון מורגש כאשר עוברים פיזית מצד לצד
אציין שההבדל אינו משמעותי. כאשר אני יושב במרכז אני לא מסוגל להבחין בחסרון בבאס בצד הימני, עם זאת, חוסר האיזון מורגש כאשר עוברים פיזית מצד לצד
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
יכול להיות שזו בעיית אקוסטיקה...
אם המיקום המערכת הוא בסלון, מצד שמאל יש לך חלון למרפסת ומצד ימין יש לך את פינת האוכל, סביר להניח שהבאסים מתפזרים במרחב בגלל שאין קיר מקביל\מגביל...
תצליב בין הרמקולים ותבצע בדיוק את אותו מהלך לבדיקת באסים כמו שעשית מקודם, סביר להניח שהתוצאה תהיה זהה... כך שזו בעיה אקוסטית ולא טכנית.
יכול להיות שיש משהו במה שאתה אומר אך את זה רצוי לבדוק במעבדה, או לפחות עם ציוד הקלטה ופיענוח. להניח את הרמקולים בחלל סימטרי, אקוסטי, להניח את המירקופון בדיוק במרכז (הרבה חישובים ומדידות)... לבדוק עם מספר ציודים (בדרך כלל אוסילוסקופ של טכנאי יכול לעזור במקום לחבר מגברים ונגנים)...
אם המיקום המערכת הוא בסלון, מצד שמאל יש לך חלון למרפסת ומצד ימין יש לך את פינת האוכל, סביר להניח שהבאסים מתפזרים במרחב בגלל שאין קיר מקביל\מגביל...
תצליב בין הרמקולים ותבצע בדיוק את אותו מהלך לבדיקת באסים כמו שעשית מקודם, סביר להניח שהתוצאה תהיה זהה... כך שזו בעיה אקוסטית ולא טכנית.
יכול להיות שיש משהו במה שאתה אומר אך את זה רצוי לבדוק במעבדה, או לפחות עם ציוד הקלטה ופיענוח. להניח את הרמקולים בחלל סימטרי, אקוסטי, להניח את המירקופון בדיוק במרכז (הרבה חישובים ומדידות)... לבדוק עם מספר ציודים (בדרך כלל אוסילוסקופ של טכנאי יכול לעזור במקום לחבר מגברים ונגנים)...
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
2 אופציות להסברsarbel כתב:לא הוחלף חיווט. הדבר היחיד ששונה ע"פ המעבדה היא הספוגים מסביב לוופר, שהיו בלויים.
אציין שההבדל אינו משמעותי. כאשר אני יושב במרכז אני לא מסוגל להבחין בחסרון בבאס בצד הימני, עם זאת, חוסר האיזון מורגש כאשר עוברים פיזית מצד לצד...
1 לכל אלמנט יש סראונד ספציפי אשר מתאים עבור האלמנט עצמו והוא חלק בלתי נפרד ממנו הן ביכולות והן במדידה
כאשר מחדשים סראונד לא לפי המקורי יוצרים שינוי ביכולות האלמנט
למשל אם היה סראונד גומי רפה והאלמנט במקור היה חופשי {שלרוב זה גם אומר נצילות גבוהה} ומוחלף סראונד לחדש ונוקשה = האלמנט מקבל התנגדות נוספת ואינו יכול לנוע באותה המהירות ולספק את מלא התדר
לכן במצב כזה בדרך הכלל יש יותר MID באס ופחות LOW באס
וכן תוצאה הפוכה במצב של סראונד נוקשה ראשוני שהוחלף לרך
לכן מאוד חשוב ברמקולים איכותיים מעבר למי עושה את העבודה ואיך לשים דגש על סוג הסראונד
אז בקצרה יכול להיות ששינוי הסארונד גרם לשינוי תפוקת תדר ברמקולים שלך
2 יכול להיות שהסראונד הישן לא היה בתפוקה מלאה ונכונה וזה החדש כן
ולכן כיום אתה חווה בלאנס סטריאופוני יותר גבוהה מהרגיל ובשל כך העדות של הבאס השונה במקומות שונים בחדר
בשביל למדוד ולמצוא היכן הבעיה {אם בכלל}
כוון את הרמקולים לנקודת הישיבה שלך בצורה ישרה בול לאוזניך כל שלא תראה שום צד של שום רמקול {יצירת משולש האזנה}
אם אינך שומע הבדלים הבעיה מגיעה מהחדר
אם אתה שומע הבדלים אז זה מהרמקולים
אגב בניסוי גם אם מצאת הבדלים עשה הצלבה לאימות {החלף רמקול ימין לשמאל ונסה לאתר את הצד הפחות חזק}
בהצלחה
* דע לך שלשמוע שוני בבאס נמוך {לא במיד באס} צריך אוזניים מאוד רגישות ושמיעה מאוד טובה היות ובאסים הם תדרים מאוד רחבים ומתפשטים שקשה לאוזן לקבע את מיקום תפוקתם
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה על התגובות המפורטות.
מיצבתי את רמקולים במשולש ההזנה כפי ש-av1 המליץ ושמתי דיסק עם הרבה כלי הקשה (spiritchaser של dead can dance. מומלץ בחום). לאחר ההזנה מדוקדקת אני חייב לציין שאני לא שומע שום הבדל בין שני הצדדים. נראה לי שלא "אחפור"בנושא יותר מידי ואשאיר את המצב כמו שהוא. מרטין, לא ברור לי המושג "אותו פאזה". למה הכוונה ?
אגב, האם תמיד מומלץ לכוון את הרמקולים בצורת המשולש הנ"ל? צרפתי תמונה של הסלון שלי (גודל 4*5, פתוח לכיוון פינת האוכל והמטבח)
שוב תודה
מיצבתי את רמקולים במשולש ההזנה כפי ש-av1 המליץ ושמתי דיסק עם הרבה כלי הקשה (spiritchaser של dead can dance. מומלץ בחום). לאחר ההזנה מדוקדקת אני חייב לציין שאני לא שומע שום הבדל בין שני הצדדים. נראה לי שלא "אחפור"בנושא יותר מידי ואשאיר את המצב כמו שהוא. מרטין, לא ברור לי המושג "אותו פאזה". למה הכוונה ?
אגב, האם תמיד מומלץ לכוון את הרמקולים בצורת המשולש הנ"ל? צרפתי תמונה של הסלון שלי (גודל 4*5, פתוח לכיוון פינת האוכל והמטבח)
שוב תודה
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
1 לעניין הפאזה שים לב שהפלוס והמינוס מחוברים נכון גם לאחר הקרוס {חיבור האלמנטים לאחר השיפוץ יכול להביא לבלבול} וגם לפני הקרוס {כבלי הרמקולים בין המגבר לכל רמקול מחוברים נכון פלוס ל פלוס ומינוס ל מינוס
מהפך בין הפלוס למינוס הינו היפוך פאזה אשר לרוב מוריד מכמות הבאס
2 אם אתה מבקש ליצור פוקוס בסאונד, באס ממוקד ופחות "עוטף" אז כן
אך בכך אתה גם לרוב {תלוי במרחק מהרמקולים} מצמצם את גודל הבמה
אני לרוב פותח מעט ובכך מסיג גם פוקוס וגם במה גדולה
מהפך בין הפלוס למינוס הינו היפוך פאזה אשר לרוב מוריד מכמות הבאס
2 אם אתה מבקש ליצור פוקוס בסאונד, באס ממוקד ופחות "עוטף" אז כן
אך בכך אתה גם לרוב {תלוי במרחק מהרמקולים} מצמצם את גודל הבמה
אני לרוב פותח מעט ובכך מסיג גם פוקוס וגם במה גדולה
האם אוכל פשוט להפוך את החוטים ברמקול הבעייתי על מנת לראות עם הבעיה נפתרת במקום לפתוח את הרמקול ולהתחיל לחטט?
האם יגרם נזק למגבר/רמקול?
ועוד שאלה קטנה לגבי מיקום: האם רצוי לכוון את הרמקול הימני פנימה בכל מצב כדי למנוע פיזור לכיוון המטבח?
האם יגרם נזק למגבר/רמקול?
ועוד שאלה קטנה לגבי מיקום: האם רצוי לכוון את הרמקול הימני פנימה בכל מצב כדי למנוע פיזור לכיוון המטבח?
נערך לאחרונה על ידי sarbel ב 19/02/2012 20:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לא... אם הפכו את הפאזה רק של אלמנט הבאס, אתה צריך לפתוח ולהפוך. אל תהפוך את הכבלים בטרמינל.sarbel כתב:האם אוכל פשוט להפוך את החוטים ברמקול הבעייתי על מנת לראות עם הבעיה נפתרת במקום לפתוח את הרמקול ולהתחיל לחטט?
האם יגרם נזק למגבר/רמקול?...
אגב, רשמתי לך למעלה: "אם המיקום המערכת הוא בסלון, מצד שמאל יש לך חלון למרפסת ומצד ימין יש לך את פינת האוכל, סביר להניח שהבאסים מתפזרים במרחב בגלל שאין קיר מקביל\מגביל... "
עכשיו לפי התמונה אני מבין שאני צדקתי וסביר להניח שמה שמפריע לך זה דווקא האקוסטיקה ולא התיקון שנעשה (או לא נעשה, או בוצע חיזוק דרייבר רק בשביל לחזק את הדעה שלך)...
חחח
אכן צדקת...
כשאמצא זמן אפתח את הרמקול לבדוק אם החיבורים נכונים. בינתיים אני נהנה מהמצב הקיים
אני חוזר על השאלה: לפי מבנה הסלון שלי, איזו זווית לרמקולים מומלצת? בד"כ נהגתי להאזין שהרמקולים נמצאים בזווית ישרה בין השידה לדקורציות הגבס, אבל עושה רושם שזה לא המצב האידיאלי
אכן צדקת...
כשאמצא זמן אפתח את הרמקול לבדוק אם החיבורים נכונים. בינתיים אני נהנה מהמצב הקיים
אני חוזר על השאלה: לפי מבנה הסלון שלי, איזו זווית לרמקולים מומלצת? בד"כ נהגתי להאזין שהרמקולים נמצאים בזווית ישרה בין השידה לדקורציות הגבס, אבל עושה רושם שזה לא המצב האידיאלי
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
בגלל שמבנה החדר לא מאפשר חוויה מושלמת, תכוון את הרמקולים למצב שבו אתה מצליח לשמוע את מרבית התדרים ונהנה מאיכות מירבית... זה יכול להיות במשולש, כמו שהיה קודם, אולי תשנה את החדר לגמרי...
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
השאר אותם במצבם כפי שמופיע בתמונה