חיבור אינטרנט ללא חייגן בהוט - האם ניתן להתחבר לחיבור אחר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #1 

הכותרת מבלבלת, ואני אנסה להסביר.

במידה ואני מתחבר להוט וספקית כלשהי ללא חייגן, האם אני יכול להשאר עם זה, אך במקביל להתחבר לספקית אחרת (עם חייגן)? או האם ברגע שאני מתחבר לספקית ללא חייגן, כשאני מדליק את המודם, הוא אוטומטית מתחבר אליהם, ואין לי שום שליטה על זה?

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

אולי בכל זאת מישהו יודע?

erezcap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 395
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

לא ב 100%

אבל נראה לי שכן ,יש הגדרה בראוטר לחייגן L2TP או בלי DHCP , אבל מה קורה ברגע שאתה מחובר קבוע ,איני יודע.

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #4 

ברגע שאתה מחובר לספק כלשהו ללא חייגן אין לך שליטה על הספק. אם תרצה להחליף ספק תצטרך להתקשר לספק האינטרנט שאליו תרצה להתחבר.

guycomp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
שם מלא: גיא
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

זה לא בדיוק נכון,
שאתה מחובר לספק אתה בעצם מחובר למחשב שיש לו גישה לכל האינטרנט(בין היתר לשרתי שאר הספקיות) שאתה מחובר רק להוט ללא ספק כלשהו, אתה מחובר בעצם למחשב שמחבר אותך לשרת שהוא "פתוח" עבור מחשבים מסוימים האתר של הוט + ספקיות התשתית.

אתה יכול להתחבר עם החיבור הקבוע ועליו להוסיף חייגן, הבעיה היא שאתה עובר עוד מחשב לדעתי, וברגע שיש בעיה בחיבור הקבוע אתה נפגע, מה שכן יכול להיות טוב ללקוחות 014 שרוצים גם, 100 מגה אמיתי ובמקרים מסוימים פינגים נמוכים.
LCD 32
SAMSUNG T220P
logitech x-530
CPU I-5 2500
8GB RAM
750GB SAMSUNG
XTREMER
העלאת תמונות

רקעים יפים

sharonron
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

מהניסיון הקצר שהיה לי לפני מספר ימים עם חיבור ללא חייגן (הוט בטעות העבירו אותי לחיבור ללא חייגן בלי שביקשתי ) אני יכול לומר לך שהתשובה לשאלה שלך תלויה בספק שאליו אתה רוצה להתחבר עם חייגן ואני אף אגדיל ואומר שיתכן שתוכל להתחבר אל אותו ספק במקביל כלומר לפתוח חיבור אחד דרך חיבור קבוע וחיבור אחד דרך חייגן (שוב תלוי בספק).

לגבי חיבור אל שני ספקים במקביל:
אני אישית פתחתי 2 חיבורי חייגן אל שני ספקים שונים דרך אותו מודם וזה עבד לי מצוין (קיבלתי מהירות מלאה אצל שני החיבורים). מחשב אחד היה מחובר למודם באמצעות כבל רשת (או אם אתה רוצה ראוטר) ואילו המחשב השני היה מחובר דרך חיבור הUSB של המודם.

לגבי חיבור חייגן כשאתה מחובר כבר מחובר בחיבור קבוע
לפי מיטב הבנתי (ויתכן שאני טועה) זה יתאפשר לך במידה וניתן לגשת דרך רשת האינטרנט לשרת שאליו אתה מתחבר באמצעות החייגן.
לדוג לשרת חייגן של 013 לא ניתן לגשת כשאתה מחובר לאינטרנט (כתובת cable.013net.net) ולכן כשתנסה להתחבר אליו דרך החייגן כשהמודם כבר מחובר לרשת האינטנרט תיכשל כי הוא לא יצליח למצוא את השרת (זה מה שקרה לי ולא הבנתי למה עד שהחזירו אותי לחיבור חייגן). לשרת של 012 לדוג כן יש לך גישה ולכן כן תוכל לפתוח אליו חייגן והחייגן יתחבר (בדוק מנסיון בשטח)

לגבי חיבור מקבילי לאותו ספק דרך אותו חשבון
עד כמה שאני מבין כשאתה מחובר עם חיבור קבוע החיבור לא נרשם אצל הספק כלומר אם תנסה במקביל להתחבר עם חייגן הוא לא יזהה שאתה מחובר ויתן לך להתחבר (בניגוד לחיבורי חייגן ששם אם אתה כבר מחובר הם לא נותנים לך להתחבר פעם נוספת - הערת אגב זה לא תמיד היה ככה ובעבר היה ניתן להתחבר במקביל אצל חלק מהספקיות עם אותו חשבון חייגן)

עד כאן ההבנה המועטה שלי המניסיון שהיה לי עם הדברים בשטח :)

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #7 

ובאו אני אסכם את זה באופן מאוד פשוט.

אם אתה מחובר למשל להוטנט דרך חיבור ללא חייגן, אין שום בעייה לעשות על החיבור הזה חיבור עם חייגן לספק אחר, בין אם זה מוגדר בנתב שלך או במחשב.
אין שום בעייה.

מה שאני עושה למשל:
אני בDHCP בהוטנט ואם משהו לא מוצא חן בעיניי אני מתחבר עם החייגן של הווינדוס ל014.
וכל זאת על זה שאני מחובר עם המודם של הוט- הוטבוקס + פיירואל m0n0wall.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”