עזרה קטנה ואתגר גדול.
-
חדש-מהניילון
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום וברכה לכולם.
אני חדש פה ואני צריך את עזרתכם בשאלה אחת גדולה שמתפרטת להרבה שאלות קטנות.
יש ברשותי רמקולים (5 עיליים קטנים ועוד סאב וופר) ישנים של חברת LG מדגם LHS-D6246T. בעבר הם היו מחוברים לנגן DVD משולב עם מגבר ורסיבר, ויחד זו הייתה מערכת קולנוע ביתית לא רעה.
מאז, הנגן שהוא גם הרסיבר והמגבר- התקלקל, ולכן יש ברשותי רק את הרמקולים שעובדים בסדר גמור.
עד כאן שלב א'.
עכשיו, לאחרונה התחתנתי ואני רוצה שתהיה לי בביתי החדש מערכת שמע ראויה, שתכבד את עצמה ואת בעליה, במיוחד לאור העובדה שבעליה מאוד נהנה לשמוע מוזיקה באיכות טובה כשהוא מגיע הביתה, פשוט כי נמאס לו לשמוע באוזניות טובות רק כי אין לו מערכת ראויה.
ופה השאלה שלי- איזה רסיבר ואיזה מגבר אני צריך לקנות כדי לשמוע ברמקולים האלו? עד כמה שאני מבין- הסאב וופר שלי הוא פסיבי.
יש ברשותי גם פטיפון במצב מצויין ואוסף לא קטן של תקליטים ואני רוצה גם לחבר את הפטיפון למערכת.
בקיצור- אני צריך את עזרתכם בקניית המכשיר הנכון.
אשמח ממש אם תוכלו לעזור לי כיוון שאני קצת אובד עצות ולא מבין במכשירים עצמם, אלא רק נהנה לשמוע מוזיקה באיכות טובה.
אשמח לתשובותיכם בהקדם.
אני חדש פה ואני צריך את עזרתכם בשאלה אחת גדולה שמתפרטת להרבה שאלות קטנות.
יש ברשותי רמקולים (5 עיליים קטנים ועוד סאב וופר) ישנים של חברת LG מדגם LHS-D6246T. בעבר הם היו מחוברים לנגן DVD משולב עם מגבר ורסיבר, ויחד זו הייתה מערכת קולנוע ביתית לא רעה.
מאז, הנגן שהוא גם הרסיבר והמגבר- התקלקל, ולכן יש ברשותי רק את הרמקולים שעובדים בסדר גמור.
עד כאן שלב א'.
עכשיו, לאחרונה התחתנתי ואני רוצה שתהיה לי בביתי החדש מערכת שמע ראויה, שתכבד את עצמה ואת בעליה, במיוחד לאור העובדה שבעליה מאוד נהנה לשמוע מוזיקה באיכות טובה כשהוא מגיע הביתה, פשוט כי נמאס לו לשמוע באוזניות טובות רק כי אין לו מערכת ראויה.
ופה השאלה שלי- איזה רסיבר ואיזה מגבר אני צריך לקנות כדי לשמוע ברמקולים האלו? עד כמה שאני מבין- הסאב וופר שלי הוא פסיבי.
יש ברשותי גם פטיפון במצב מצויין ואוסף לא קטן של תקליטים ואני רוצה גם לחבר את הפטיפון למערכת.
בקיצור- אני צריך את עזרתכם בקניית המכשיר הנכון.
אשמח ממש אם תוכלו לעזור לי כיוון שאני קצת אובד עצות ולא מבין במכשירים עצמם, אלא רק נהנה לשמוע מוזיקה באיכות טובה.
אשמח לתשובותיכם בהקדם.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
אהלן,
כמה שאלות - הראשונה - מה התקציב?
השנייה - מה היחס בין הסטריאו לבין הק"ב? מערכות ק"ב, ככלל, מוציאות סאונד סטריאו נחות משמעותית ממגברי סטריאו באותה רמת המחיר.
מעבר לזה, כדי להשמיש את הפטיפון תצטרך או מגבר עם כניסת פונו (בחלק ממגברי רמות הביניים - סדרי גודל של 3000 ש"ח כבר יש אותם), או לרכוש פונו סטייג' נפרד (יחידה עם אות מוגבר שמאפשרת לחבר את הפטיפון).
האם יש לך מקום ו\או רצון לרמקולים רצפתיים, או רק סטליטיים (קח בחשבון, ככלל, סטליטיים יהיו פחות איכותיים מרצפתיים באותה רמת מחיר).
כמה שאלות - הראשונה - מה התקציב?
השנייה - מה היחס בין הסטריאו לבין הק"ב? מערכות ק"ב, ככלל, מוציאות סאונד סטריאו נחות משמעותית ממגברי סטריאו באותה רמת המחיר.
מעבר לזה, כדי להשמיש את הפטיפון תצטרך או מגבר עם כניסת פונו (בחלק ממגברי רמות הביניים - סדרי גודל של 3000 ש"ח כבר יש אותם), או לרכוש פונו סטייג' נפרד (יחידה עם אות מוגבר שמאפשרת לחבר את הפטיפון).
האם יש לך מקום ו\או רצון לרמקולים רצפתיים, או רק סטליטיים (קח בחשבון, ככלל, סטליטיים יהיו פחות איכותיים מרצפתיים באותה רמת מחיר).
-
חדש-מהניילון
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קודם כל, ממש תודה על התגובה.
לא הבנתי את השאלה בדבר היחס בין סטריאו לק"ב. כוונתך היא מה אני שומע יותר- האם מוזיקה או סרטים? אם כך, אז התשובה היא שאני שומע יותר מוזיקה וזה יותר חשוב לי, אבל לא בטירוף.
לגבי התקציב, אני חושב שבמידה ואחפש משהו יד 2 סביר, עד 1000 ש"ח זה יכול להיות ריאלי והגיוני, לא? מעבר לסכום הזה- אני חושב שזו קצת תהיה לי בעיה להשקיע בסיפור...
אין לי מקום לרמקולים רצפתיים וגם ככה יש לי רמקולים שבהם אני רוצה להשתמש, כך שזה לא רלוונטי מבחינתי רמקולים רצפתיים.
לגבי הפטיפון- זה לא כמעט בגדר ברירת מחדל- שמגברים באים עם כניסת פונו?
ממש ממש תודה!
לא הבנתי את השאלה בדבר היחס בין סטריאו לק"ב. כוונתך היא מה אני שומע יותר- האם מוזיקה או סרטים? אם כך, אז התשובה היא שאני שומע יותר מוזיקה וזה יותר חשוב לי, אבל לא בטירוף.
לגבי התקציב, אני חושב שבמידה ואחפש משהו יד 2 סביר, עד 1000 ש"ח זה יכול להיות ריאלי והגיוני, לא? מעבר לסכום הזה- אני חושב שזו קצת תהיה לי בעיה להשקיע בסיפור...
אין לי מקום לרמקולים רצפתיים וגם ככה יש לי רמקולים שבהם אני רוצה להשתמש, כך שזה לא רלוונטי מבחינתי רמקולים רצפתיים.
לגבי הפטיפון- זה לא כמעט בגדר ברירת מחדל- שמגברים באים עם כניסת פונו?
ממש ממש תודה!
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לפי מה שהבנתי הרמוקולים שיש לך באו כחלק מסט שלם עם הDVD\רסיבר ? אם כן, כדאי שתחליף גם רמקולים.
מצטער להיות נושא החדשות הרעות, אבל התקציב שלך מאוד בעייתי, גם ביד שניה... בטח אם אתה מתכנן על החלפת כל המערכת.
אני מציע לחכות קצת ולהגיע לתקציב קצת יותר גדול, אם כבר אתה משקיע אז כדאי לעשות את זה כמו שצריך. מנסיון אתה סתם תתחרט אם תקנה משהו זול כי רצית את זה עכשיו.
אני מציע ללכת לאט, להחליף חלק חלק, כל פעם לחסוך קצת ולהרחיב את המערכת. תתחיל מרסיבר (כי כרגע אין לך בכלל, לפי מה שהבנתי) אח"כ זוג קדמיים, אח"כ סאב, אח"כ סנטר ואחוריים. ככה גם תהנה יותר מהשדרוג ומהתוצאה הסופית (מהנסיון שלי לפחות).
לשיקולך.
ולא, לא בכל רסיבר יש כניסת פונו, בטח לא ברמות הכניסה.
מצטער להיות נושא החדשות הרעות, אבל התקציב שלך מאוד בעייתי, גם ביד שניה... בטח אם אתה מתכנן על החלפת כל המערכת.
אני מציע לחכות קצת ולהגיע לתקציב קצת יותר גדול, אם כבר אתה משקיע אז כדאי לעשות את זה כמו שצריך. מנסיון אתה סתם תתחרט אם תקנה משהו זול כי רצית את זה עכשיו.
אני מציע ללכת לאט, להחליף חלק חלק, כל פעם לחסוך קצת ולהרחיב את המערכת. תתחיל מרסיבר (כי כרגע אין לך בכלל, לפי מה שהבנתי) אח"כ זוג קדמיים, אח"כ סאב, אח"כ סנטר ואחוריים. ככה גם תהנה יותר מהשדרוג ומהתוצאה הסופית (מהנסיון שלי לפחות).
לשיקולך.
ולא, לא בכל רסיבר יש כניסת פונו, בטח לא ברמות הכניסה.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
מצטרף להמלצה הזו בחום.harari כתב: אני מציע ללכת לאט, להחליף חלק חלק, כל פעם לחסוך קצת ולהרחיב את המערכת. תתחיל מרסיבר (כי כרגע אין לך בכלל, לפי מה שהבנתי) אח"כ זוג קדמיים, אח"כ סאב, אח"כ סנטר ואחוריים. ככה גם תהנה יותר מהשדרוג ומהתוצאה הסופית (מהנסיון שלי לפחות)....
אני גם חושב שהכי טוב יהיה, בפרט עבור תקציב כזה מוגבל, לחסוך ולשדרג פריט אחד, לחסוך שוב ולשדרג עוד פריט. כך גם תקנה מוצרים איכותיים יותר, גם תהיה יותר שבע רצון, גם יהיה לך את הזמן לחפש מה הפריט הבא לשידרוג וגם אתה תשכיל ותחכים בגלל החיפושים בין שידרוג לשידרוג.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לצערי איני יכול לשלול מאומה ממה שהררי מיעץ לך
לשמוע מוסיקה כמו שצריך ו- "רמקולים קטנים עם סאב פסיבי" של LG זה בארמית תרתי דה סיטרי.harari כתב:לפי מה שהבנתי הרמוקולים שיש לך באו כחלק מסט שלם עם הDVD\רסיבר ? אם כן, כדאי שתחליף גם רמקולים.
לשיקולך.
ולא, לא בכל רסיבר יש כניסת פונו, בטח לא ברמות הכניסה....
אפילו מערכת סבירה יד שניה זה כמה אלפים - אז זהו זה.