כתבה נוספת של עפר ב Ynet
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
דיון מעניין.
בגדול, אני נוטה להסכים עם vitalyi.
אמנם yes max מכשיר מגניב, וישא חן בעיני כל גאדג'טולוג, אבל עדיין מה שהוא מוסיף זה בעיקר פינוק.
אפשר להשיג את המטרות שלשמן הוא קיים באמצעות פתרונות אחרים.
אני מסכים, ב max אופן השגת המטרות הללו היא הרבה יותר נוחה ואנושית - אני מניח שגם ציבור "מאותגר טכנולוגית" יסתדר איתו ויאהב אותו.
אבל רב המתעניינים ב max הם טכנופילים, לכן אני חושב שהנוחות הנלוות איננה פקטור כל כך חשוב בהחלטה שלהם.
הבעיות העיקריות כפי שאני רואה אותן -
1. זה לא HTPC וחבל. אי אפשר להעביר אליו תוכן ולצפות בו. מי שצופה הרבה בתכנים דיגיטאליים ממקורות אחרים, ייצטרך HTPC מה שמייתר את ה max.
2. תמחור. גבוה מדיי - וחבל. במוצרים מהסוג הנ"ל, וזה מקובל בכל העולם, הצרכן משלם על שירות (ולא על חומרה). לדוגמא, ספק אינטרנט באירופה יכול לספק לי כצרכן חבילת גלישה בלבד; חבילת גלישה גם עם VoIP; או חבילת גלישה עם VoIP וגם עם IPTV. אני כצרכן מעוניין בשירותים הללו: אני רוצה לגלוש באינטרנט, לעשות שיחות בזול, לצפות בשידורי טלויזיה דיגיטאלית אכותיים. החומרה הנלוות איננה מעניינת אותי ולא צריכה להטריד אותי, הצרכן הפרטי - הרי היא חסרת משמעות ולא שווה כלום לולא השירותים שמעליה. בדיוק כמו שמכשיר סלולארי אינו יעיל אם אין לכם מפעיל סלולארי.
לכן, לו התשלום היה עבור השרות בלבד, ניחא. אבל התשלום הראשוני - מוגזם, ו"בעלות" על המכשיר בעקבות רכישתו מיותרת כל כך.
מאידך, היתרון המשמעותי בעיניי שיש ל max (על פני מקליטי PVR או HTPC) הוא שה capture הוא דיגיטאלי, של ה- mpeg stream המפעונח, מה שמקנה איכות טובה משמעותית על פני פתרונות אחרים שבהם ה capture הוא על היציאה האנלוגית של הממיר.
(למרות שלהגיד "איכות טובה" על שידורי yes בזמן האחרון זה פשוט בדיחה ... )
בגדול, אני נוטה להסכים עם vitalyi.
אמנם yes max מכשיר מגניב, וישא חן בעיני כל גאדג'טולוג, אבל עדיין מה שהוא מוסיף זה בעיקר פינוק.
אפשר להשיג את המטרות שלשמן הוא קיים באמצעות פתרונות אחרים.
אני מסכים, ב max אופן השגת המטרות הללו היא הרבה יותר נוחה ואנושית - אני מניח שגם ציבור "מאותגר טכנולוגית" יסתדר איתו ויאהב אותו.
אבל רב המתעניינים ב max הם טכנופילים, לכן אני חושב שהנוחות הנלוות איננה פקטור כל כך חשוב בהחלטה שלהם.
הבעיות העיקריות כפי שאני רואה אותן -
1. זה לא HTPC וחבל. אי אפשר להעביר אליו תוכן ולצפות בו. מי שצופה הרבה בתכנים דיגיטאליים ממקורות אחרים, ייצטרך HTPC מה שמייתר את ה max.
2. תמחור. גבוה מדיי - וחבל. במוצרים מהסוג הנ"ל, וזה מקובל בכל העולם, הצרכן משלם על שירות (ולא על חומרה). לדוגמא, ספק אינטרנט באירופה יכול לספק לי כצרכן חבילת גלישה בלבד; חבילת גלישה גם עם VoIP; או חבילת גלישה עם VoIP וגם עם IPTV. אני כצרכן מעוניין בשירותים הללו: אני רוצה לגלוש באינטרנט, לעשות שיחות בזול, לצפות בשידורי טלויזיה דיגיטאלית אכותיים. החומרה הנלוות איננה מעניינת אותי ולא צריכה להטריד אותי, הצרכן הפרטי - הרי היא חסרת משמעות ולא שווה כלום לולא השירותים שמעליה. בדיוק כמו שמכשיר סלולארי אינו יעיל אם אין לכם מפעיל סלולארי.
לכן, לו התשלום היה עבור השרות בלבד, ניחא. אבל התשלום הראשוני - מוגזם, ו"בעלות" על המכשיר בעקבות רכישתו מיותרת כל כך.
מאידך, היתרון המשמעותי בעיניי שיש ל max (על פני מקליטי PVR או HTPC) הוא שה capture הוא דיגיטאלי, של ה- mpeg stream המפעונח, מה שמקנה איכות טובה משמעותית על פני פתרונות אחרים שבהם ה capture הוא על היציאה האנלוגית של הממיר.
(למרות שלהגיד "איכות טובה" על שידורי yes בזמן האחרון זה פשוט בדיחה ... )
בהקלטה אנלוגית של ערוצי YES (ערוצי הסרטים) ב- Bit rate ממוצע של 6.8Mbps ומעלה (VBR) כמעט ולא ניתן להבדיל בין תמונה של הקלטה אנלוגית וזו של שידור ישיר (stream) גם במסך 50". איכות הקלטה אנלוגית נחותה בהשוואה לדיגיטאלית כאשר מקליטים ממקור עם Bit rate גבוה (כמו DVD איכותי, למשל). במקרה של YES זה לא ממש רלוונטי.unsound_methods כתב: מאידך, היתרון המשמעותי בעיניי שיש ל max (על פני מקליטי PVR או HTPC) הוא שה capture הוא דיגיטאלי, של ה- mpeg stream המפעונח, מה שמקנה איכות טובה משמעותית על פני פתרונות אחרים שבהם ה capture הוא על היציאה האנלוגית של הממיר....
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
רלוונטי. מאד רלוונטי. ניתן להבחין בנקל. גם ב bitrate בינוני ונמוך.
זה אחד הדברים המאכזבים ב HTPC שלי - כרטיס ה hauppauge.
זה אחד הדברים המאכזבים ב HTPC שלי - כרטיס ה hauppauge.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
vitalyi,
אני הרי השתמשתי עד הניסוי עם המקס ב-PVR יעודי (כבר כמה שנים) שיש לו שינוי ערוצים ליס ומקליט DVD. תאמין לי שאני מכיר את הטכנולוגיה הזו היטב
יש לי כמה בעיות אופייניות:
1. אני רוצה לשבת ולראות את כל התוכניות של פריים טיים ברצף. השיטה של הקלטה מאוחרת משמעותה שאני צריך לדחות סיפוקים (אני גרוע בזה) ולחכות למחר עד שאוכל לצפות בשידור החוזר.
2. קרה לי לא פעם שהיו התנגשויות גם בשידור החוזר. אני רוצה להקליט שניים במקביל ולנצל את השידור החוזר למטרה אחרת (התנגשות שלישית למשל). קרה לי כבר כמה פעמים שהיו 3-4 תוכניות במקביל שרציתי לראות. השידור החוזר יעזור לי כי אני יכול להקליט את השידורים החוזרים (שגם הם לעיתים מתנגשים!).
אגב, ביררתי - הפיצ'ר של הקלטת סדרה מהשידור החוזר שלה (אם פספסת בראשון) יגיע בשדרוג הבא שיהיה כנראה באוגוסט.
אני הרי השתמשתי עד הניסוי עם המקס ב-PVR יעודי (כבר כמה שנים) שיש לו שינוי ערוצים ליס ומקליט DVD. תאמין לי שאני מכיר את הטכנולוגיה הזו היטב
יש לי כמה בעיות אופייניות:
1. אני רוצה לשבת ולראות את כל התוכניות של פריים טיים ברצף. השיטה של הקלטה מאוחרת משמעותה שאני צריך לדחות סיפוקים (אני גרוע בזה) ולחכות למחר עד שאוכל לצפות בשידור החוזר.
2. קרה לי לא פעם שהיו התנגשויות גם בשידור החוזר. אני רוצה להקליט שניים במקביל ולנצל את השידור החוזר למטרה אחרת (התנגשות שלישית למשל). קרה לי כבר כמה פעמים שהיו 3-4 תוכניות במקביל שרציתי לראות. השידור החוזר יעזור לי כי אני יכול להקליט את השידורים החוזרים (שגם הם לעיתים מתנגשים!).
אגב, ביררתי - הפיצ'ר של הקלטת סדרה מהשידור החוזר שלה (אם פספסת בראשון) יגיע בשדרוג הבא שיהיה כנראה באוגוסט.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אשתי חושבת על זה, אני פחות.
כמה שעות ביום אתם חושבים שאני צופה בטלויזיה?
אני בד"כ רואה שעתיים תכנים ב-SDTV ואז עוד איזה שעה וחצי שעתיים של HDTV...
זה הכל, I CAN QUIT WHENEVER I WANT...
אוקיי...
שמי עפר ואני וידאוהוליק.
כמה שעות ביום אתם חושבים שאני צופה בטלויזיה?
אני בד"כ רואה שעתיים תכנים ב-SDTV ואז עוד איזה שעה וחצי שעתיים של HDTV...
זה הכל, I CAN QUIT WHENEVER I WANT...
אוקיי...
שמי עפר ואני וידאוהוליק.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: