אינטרנט אלחוטי זוחל, לקנות ראוטר חדש?
אני על 15 מגה של בזק בינלאומי עם ראוטר D-Link DSL-2650U. שמתי לב שהמחשב הנייד שלי מקבל מהירויות הורדה די נמוכות (0.2-0.4 מגה) כשהוא יושב כ-6 מטרים מהראוטר. כשאני מקרב אותו הוא מוריד על המקסימום.
מישהו יודע אם זה נורמלי בשביל הראוטר הזה לא לסחוב במרחק כזה או שיש לי קייס לדבר עם בזק לגבי ראוטר תקול?
ואם שווה לקנות ראוטר חדש בשביל טווח קליטה טוב יותר, במה כדאי להשקיע?
תודה מראש.
מישהו יודע אם זה נורמלי בשביל הראוטר הזה לא לסחוב במרחק כזה או שיש לי קייס לדבר עם בזק לגבי ראוטר תקול?
ואם שווה לקנות ראוטר חדש בשביל טווח קליטה טוב יותר, במה כדאי להשקיע?
תודה מראש.
תודה על התגובה. החלפתי ערוץ אחרי שראיתי שבאמת רוב הרשתות מסביבי על ערוצים 6 ו-11 עם תוכנת inSSider.cobraf כתב:תנסה לשחק עם הערוצים של הWIFI, רוב הסיכויים יש עוד ראוטרים בבניין שמשדרים על אותו ערוץ ומשבשים לך את הקליטה...
עכשיו אני על ערוץ 9 אבל אני לא רואה שיפור משמעותי...אולי שיפור קטן מאוד.
אגב, שמתי לב בתוכנה הזו שעוצמת הקליטה של הראוטר שלי היא 65-70 בעוד שכמעט כל שאר הרשתות הן בין 80-90...
שוב, תודה מראש.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אמפליטודת עצמת הקליטה נמדדת ב- dBm והיא מספר שלילי.
לכן, 70dB- טוב יותר מ 80dB-.
אבל כשאתה קרוב ממש לראוטר, אתה צריך לקבל ערכים טובים עוד יותר (פחות מ- 25).
לכן, 70dB- טוב יותר מ 80dB-.
אבל כשאתה קרוב ממש לראוטר, אתה צריך לקבל ערכים טובים עוד יותר (פחות מ- 25).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לדעתי צריך קודם לוודא אם זו בעיה בראוטר או בנייד שלך.
אם יש לך אפשרות לארגן מחשב נייד אחר, תבדוק אם גם הוא מקבל אות חלש כפי שאתה מקבל.
והיה ואכן כך, האם הראוטר שלך ממוקם בתוך ארון / חסום ע"י חפץ גדול .. ? האם ממוקם טלפון אלחוטי ממש בסמוך לראוטר?
בעקרון כשהנייד נמצא ממש קרוב לראוטר, אתה צריך לקבל אותות די חזקים בלי להיות מושפע ממה שקורה אצל השכנים.
אם יש לך אפשרות לארגן מחשב נייד אחר, תבדוק אם גם הוא מקבל אות חלש כפי שאתה מקבל.
והיה ואכן כך, האם הראוטר שלך ממוקם בתוך ארון / חסום ע"י חפץ גדול .. ? האם ממוקם טלפון אלחוטי ממש בסמוך לראוטר?
בעקרון כשהנייד נמצא ממש קרוב לראוטר, אתה צריך לקבל אותות די חזקים בלי להיות מושפע ממה שקורה אצל השכנים.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!