מתחרים ראויים לAxiom QS8 v3 (סראונד די-פולרי)?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #1 

אהלן

לאחר השרשור הקודם, החלטתי להשקיע בק"ב ולסיים כמו שצריך, מהמרנץ 7005 ככל הנראה ירדתי, עולה כמעט פעמיים מהימהה שלי ביד שניה, ואני מאוד מאוד (מאוד) בספק שהוא מצדיק את זה.
מצד שני, אונקיו 3008 כנראה יגיע אליי לבדיקה - יהיה מעניין.

ומהצד השלישי - רמקולי סראונד!
מהשניה הראשונה שתכננתי לרכוש מערכת, לא משנה אילו רמקולים היו לי בראש בתור קדמיים, תמיד האקסיום QS8 הופיעו בתפקיד האחוריים, אז הנה... עכשיו אולי הגיע הזמן בשבילם.

השאלה היא, האם ישנם עוד מתחרים שכדאי לי לבדוק? והאם הם בכלל מתאימים לי? עם תקרה גבוהה של 3.2 מ' ומאחר והם "יורים" למעלה - לא תהיה בעיה מבחינה אקוסטית?
בכוונה אני לא בודק על האחוריים של פוקאל - משתדל להשאיר את האחוריים נייטרליים כמה שיותר, למרות שאני מבסוט לגמריי על הפוקאלים, באמת רמקולים מדהימים ומנצנצים, אבל במידה וארצה לשדרג, בטח לא ארצה לשדרג גם את האחוריים כל פעם, לכן חשוב שיהיו נייטרליים - ובעיה נוספת, האקסיומים יעמדו על סטנדים מאחר ואין לי יותר מדיי קיר מאחור - אלא חלון זכוכית ענק.

אשמח גם למחירים מדויקים מאנשים כאן שרכשו את האקסיומים.
Utopia

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי למה פוקאל אינם נייטרלים ואחרים כן... :מבולבל:
אם יש לך פוקאלים קדמיים , מן הסתם האידיאל שיהיה לך אחוריים של פוקאל. לא חובה אבל רצוי.
גם לפוקאל יש ביפולרים / דיפולרים נהדרים , השאלה מה התקציב שלך מאפשר.
מה הבעיה עם הדגם שלהם הזה -
http://www.focal.com/en/home-audio-loud ... -800-v.php

?

ישנם עוד רמקולים מומלצים לפי דברי החברים פה הקליפשים מסדרת הרפרנס ביפולרים מצוינים.
למוניטור אודיו יש את ה RXFX הנהדרים.

קיצר לא חסר. אוקסיום לא המציאו את הגלגל...

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

LiorShap כתב:לא הבנתי למה פוקאל אינם נייטרלים ואחרים כן... :מבולבל:
אם יש לך פוקאלים קדמיים , מן הסתם האידיאל שיהיה לך אחוריים של פוקאל. לא חובה אבל רצוי.
גם לפוקאל יש ביפולרים / דיפולרים נהדרים , השאלה מה התקציב שלך מאפשר.
מה הבעיה עם הדגם שלהם הזה -
http://www.focal.com/en/home-audio-loud ... -800-v.php

?

ישנם עוד רמקולים מומלצים לפי דברי החברים פה הקליפשים מסדרת הרפרנס ביפולרים מצוינים.
למוניטור אודיו יש את ה RXFX הנהדרים.

קיצר לא חסר. אוקסיום לא המציאו את הגלגל...
...
הפוקאלים הם "רק" בי-פולאר...
ואני לא חושב שאפשר להעמיד אותם על סטנד כלשהו מאחר והם דקים מאוד...
אני מאמין שהפוקאלים הם בסביבות המחיר של האקסיומים כולל משלוח ומסים... אז ככה שהתקציב לא ממש בעייתי..
Utopia

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #4 

א. עם כל הכבוד לאקסיום , הייתי הולך על הפוקאלים בכל מצב. בטח כאשר אתה כבר עם במה קדמית שלהם.

ב. מדוע אתה נעול על דיפולרים ? אולי תלך על מדפיים רגילים , יהיה לך הרבה יותר נוח להניח אותם על סטנדים.

ג. גם לרמקולים דקים כמו הדיפולרים שמיעודים לקיר בדרך כלל , אפשר להניח עם דבק פלסטלינה על מדפיים. השאלה
איך זה ייראה. מה עוד שרמקול דיפולר בגלל הפיזור , מומלץ שיהיה 60-80 ס"מ מעל גובה האוזניים.
עכשיו תמצא סטנד בגובה 1.5 מטר...

:D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

אחוריים הרבה פחות חשוב שיהיו חלק מהסט.

אין המון חברות שעוסקות במשהו יותר מביפולר/דיפולר.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

LiorShap כתב:א. עם כל הכבוד לאקסיום , הייתי הולך על הפוקאלים בכל מצב. בטח כאשר אתה כבר עם במה קדמית שלהם.

ב. מדוע אתה נעול על דיפולרים ? אולי תלך על מדפיים רגילים , יהיה לך הרבה יותר נוח להניח אותם על סטנדים.

ג. גם לרמקולים דקים כמו הדיפולרים שמיעודים לקיר בדרך כלל , אפשר להניח עם דבק פלסטלינה על מדפיים. השאלה
איך זה ייראה. מה עוד שרמקול דיפולר בגלל הפיזור , מומלץ שיהיה 60-80 ס"מ מעל גובה האוזניים.
עכשיו תמצא סטנד בגובה 1.5 מטר...

:D
...
א. לא יודע, אני פחות מתחבר לסטים שלמים, גם מהסאב של פוקאל מהסדרה הזו סלדתי, אני חושב שאפשר למצוא מציאות טובות יותר.
ב. כרגע יש לי מדפיים גדולים מאחור, האמת היא שהם מעולים וחדים כמו סכין, במיוחד לאחר שהחלפתי טוויטר לVIFA XT25, אבל נראה לי שבי\די-פולאריים יתנו תחושה יותר טובה, העניין הוא שלפעמים בסרטים אני מרגיש "ערום" כלומר שיותר מדיי סאונד עוטף אותי מקדימה ופחות מאחור... אני יודע שתפקידם של רמקולי הסראונד הוא בעיקר באפקטים,
אבל נראה שחסר לי משהו.
ג. הכל אפשרי... אבל אני חושב שרמקולים שבנויים לקיר (במיוחד כמו הפוקאל - דקים מאוד) יראו פחות טוב על סטנד מותאם מאשר רמקולים כמו האקסיום שיש להם אפילו מעמד מותאם...

אני לא אשלול את הפוקאלים ובהחלט אבדוק אותם, השאלה אם יש אלטרנטיבות נטרליות אחרות?
Utopia

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”