התייעצות לגבי שדרוג מחשב המדיה סנטר
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
לאחרונה מחשב המדיה סנטר שברשותי התחיל לזייף.
פעמים רבות קורה שאחרי ההפעלה, לא נכנסת תמונה.
רק אחרי ריסטרט, ווינדוס "מועיל בטובו" לעלות.
במקרים קיצוניים יותר צריך גם שני ריסטרטים.
ישנם גם מצבים שהמחשב נתקע באמצע ניגון סרט, ואז שוב ניתן לצאת מהברוך רק ע"י ריסטרט.
אם מדובר בפגם חומרה, הרי שעקרונית כל רכיב עלול להיות הגורם לבעיה.
מאחר וממילא מדובר במחשב בן כמה שנים, חשבתי לשדרג אותו במקומות הראויים.
התקווה היא שעל הדרך, המערכת תחזור לתפקד בצורה תקינה, כי אני לא ממש מעוניין לרכוש כעת מחשב חדש לגמרי.
להלן המפרט:
מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6550
לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3
זיכרון: 2*1024MB OCZ PLATINUM XTC CL 4-4-4-15
דיסק קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB SATAII
כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X2600XT 256MB DDR4
כרטיס קול: ASUS HDAVI1.3 Delux
צורב: ASUS DRW-2014BLT DVD-RW X20
מארז: SILVERSTONE LC17S
ספק : ENERMAX LIBERTY 400W
קירור :THERMALTAKE RUBY ORB SILENT FAN RED LED CL-P0391
אשמח לדעת איזה רכיבים הם מבחינת MUST לשדרוג, איזה רק בגדר המלצה, ואיזה אפשר להשאיר.
כמו כן, עדיין לא הצלחתי למצוא פתרון לסוגיה של הוצאת פורמטי האודיו החדשים דרך MPC:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=60
המסקנה שהגעתי אליה אז, היתה שחייבים חלונות 7 ,בכדי ליהנות מפורמטי האודיו החדשים.
אבל יתכן שמה שבעצם דפק אצלי את כל העסק, היה השרשור הזה בין כרטיס המסך לכרטיס הקול של אסוס.
ידוע לי שכיום כרטיסי מסך מסדרת 6xxx מספיקים עבור פורמטי האודיו החדשים.
השאלה היא האם עליי לשדרג גם את מערכת ההפעלה לחלונות 7?
או שאולי ישנם משתמשי ויסטה, היכולים לדווח על הוצאה תקינה של פורמטי האודיו החדשים ב- MPC?
תודה רבה
לאחרונה מחשב המדיה סנטר שברשותי התחיל לזייף.
פעמים רבות קורה שאחרי ההפעלה, לא נכנסת תמונה.
רק אחרי ריסטרט, ווינדוס "מועיל בטובו" לעלות.
במקרים קיצוניים יותר צריך גם שני ריסטרטים.
ישנם גם מצבים שהמחשב נתקע באמצע ניגון סרט, ואז שוב ניתן לצאת מהברוך רק ע"י ריסטרט.
אם מדובר בפגם חומרה, הרי שעקרונית כל רכיב עלול להיות הגורם לבעיה.
מאחר וממילא מדובר במחשב בן כמה שנים, חשבתי לשדרג אותו במקומות הראויים.
התקווה היא שעל הדרך, המערכת תחזור לתפקד בצורה תקינה, כי אני לא ממש מעוניין לרכוש כעת מחשב חדש לגמרי.
להלן המפרט:
מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6550
לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3
זיכרון: 2*1024MB OCZ PLATINUM XTC CL 4-4-4-15
דיסק קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB SATAII
כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X2600XT 256MB DDR4
כרטיס קול: ASUS HDAVI1.3 Delux
צורב: ASUS DRW-2014BLT DVD-RW X20
מארז: SILVERSTONE LC17S
ספק : ENERMAX LIBERTY 400W
קירור :THERMALTAKE RUBY ORB SILENT FAN RED LED CL-P0391
אשמח לדעת איזה רכיבים הם מבחינת MUST לשדרוג, איזה רק בגדר המלצה, ואיזה אפשר להשאיר.
כמו כן, עדיין לא הצלחתי למצוא פתרון לסוגיה של הוצאת פורמטי האודיו החדשים דרך MPC:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=60
המסקנה שהגעתי אליה אז, היתה שחייבים חלונות 7 ,בכדי ליהנות מפורמטי האודיו החדשים.
אבל יתכן שמה שבעצם דפק אצלי את כל העסק, היה השרשור הזה בין כרטיס המסך לכרטיס הקול של אסוס.
ידוע לי שכיום כרטיסי מסך מסדרת 6xxx מספיקים עבור פורמטי האודיו החדשים.
השאלה היא האם עליי לשדרג גם את מערכת ההפעלה לחלונות 7?
או שאולי ישנם משתמשי ויסטה, היכולים לדווח על הוצאה תקינה של פורמטי האודיו החדשים ב- MPC?
תודה רבה
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אייל ,
זה נכון למקרה שאין תקלת חומרה.
למעשה, מטרת השדרוג היא להשיג את שלושת הדברים הבאים:
1. פתרון בעיית תקיעת המחשב
2. יכולת להוציא את פורמטי האודיו החדשים דרך MPC
3. רכיבים חדישים יותר שישפרו את ביצועי המערכת
זה נכון למקרה שאין תקלת חומרה.
למעשה, מטרת השדרוג היא להשיג את שלושת הדברים הבאים:
1. פתרון בעיית תקיעת המחשב
2. יכולת להוציא את פורמטי האודיו החדשים דרך MPC
3. רכיבים חדישים יותר שישפרו את ביצועי המערכת
ראשית, מצטרף להמלצה לשידרוג מערכת ההפעלה.
אם ברצונך לשדרג, לדעתי כן כדאי להוסיף קצת ראם, להגיע לפחות ל-2GB, עולה גרושים יחסית ויכול לשפר פלאים.
לדעתי, כדאי גם לשקול החלפה של הכ.מסך, במיוחד לאור העובדה שיש לך ספק חזק יחסית שיכול לספוג בקלות את השדרוג.
ישנם כרטיסים מצויינים כיום שאתה יכול להכניס, שחזקים פי כמה וכמה מהכרטיס הנוכחי שלך, במחירים סבירים למדי.
דווקא במקרה הנוכחי, המערכת זועקת לשדרוג, מכיוון שיש יציאות שעד לא מזמן רק הגיעו לשיא, והם עדיין רלוונטיות. ביציאת הכרטיס מסך PCI ישנם כרטיסים מעולים, מהדור הקודם אמנם, אך גם המחיר בהתאם , וסה"כ יוצא משתלם.
אם מדברים על מחיר, אני חושב שעלות של 1GB זיכרון ראם DDR II עולה בסביבות ה-80 ועוד כרטיס מסך חזק למדי אפשר להשיג בכ-300+-.
סה"כ השדרוג יכול להיות מהותי, הרי מדובר בכמעט מערכת חדשה ומעודכנת, ללואי המעבד שמהווה טיפה צוואר בקבוק, המערכת לא תבייש להפגין יכולות של מחשבים מהשנה האחרונה.
אם ברצונך לשדרג, לדעתי כן כדאי להוסיף קצת ראם, להגיע לפחות ל-2GB, עולה גרושים יחסית ויכול לשפר פלאים.
לדעתי, כדאי גם לשקול החלפה של הכ.מסך, במיוחד לאור העובדה שיש לך ספק חזק יחסית שיכול לספוג בקלות את השדרוג.
ישנם כרטיסים מצויינים כיום שאתה יכול להכניס, שחזקים פי כמה וכמה מהכרטיס הנוכחי שלך, במחירים סבירים למדי.
דווקא במקרה הנוכחי, המערכת זועקת לשדרוג, מכיוון שיש יציאות שעד לא מזמן רק הגיעו לשיא, והם עדיין רלוונטיות. ביציאת הכרטיס מסך PCI ישנם כרטיסים מעולים, מהדור הקודם אמנם, אך גם המחיר בהתאם , וסה"כ יוצא משתלם.
אם מדברים על מחיר, אני חושב שעלות של 1GB זיכרון ראם DDR II עולה בסביבות ה-80 ועוד כרטיס מסך חזק למדי אפשר להשיג בכ-300+-.
סה"כ השדרוג יכול להיות מהותי, הרי מדובר בכמעט מערכת חדשה ומעודכנת, ללואי המעבד שמהווה טיפה צוואר בקבוק, המערכת לא תבייש להפגין יכולות של מחשבים מהשנה האחרונה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
בריקו, כרטיס המסך שלך אינו תומך כלל בפורמטי האודיו החדשים, אפילו לא ב-LPCM 7.1.
אפשר ללכת על ה-HD5450 שעולה 170 ש"ח ותומך בהם באופן מלא או על ה-HD6450 שעולה 200 ש"ח ותומך בנוסף גם בוידאו 3D. שני הכרטיסים של Sapphire.
אם הבנתי נכון, יש לך כרגע 2 סטיקים של 1GB, כלומר סה"כ 2GB. לדעתי אין שום צורך לשדרג זכרון.
בקיצור - החלפת כרטיס מסך ומעבר ל-Windows 7 הם כל מה שאתה צריך, בהנחה ששאר החומרה במחשב תקינה.
אפשר ללכת על ה-HD5450 שעולה 170 ש"ח ותומך בהם באופן מלא או על ה-HD6450 שעולה 200 ש"ח ותומך בנוסף גם בוידאו 3D. שני הכרטיסים של Sapphire.
אם הבנתי נכון, יש לך כרגע 2 סטיקים של 1GB, כלומר סה"כ 2GB. לדעתי אין שום צורך לשדרג זכרון.
בקיצור - החלפת כרטיס מסך ומעבר ל-Windows 7 הם כל מה שאתה צריך, בהנחה ששאר החומרה במחשב תקינה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- kleinimrod
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 20 פעמים
מצטרף למה שפיקסיז אמר אבל לדעתי תוסיף 2GB RAM שעולה גרושים יחסית (ככה שיהיה לך 4GB כאשר 3.5 מהם ניתנים לניצול).
גם לדעתי.
החלפת כרטיס מסך , הוספת זיכרון (לא הבנתי אם זה 1 GB או 2 GB , אם זה 2 GB אין צורך בהוספת זיכרון ), ביצוע פורמט והתקנת WIN 7 יפתרו את כל הבעיות.
החלפת כרטיס מסך , הוספת זיכרון (לא הבנתי אם זה 1 GB או 2 GB , אם זה 2 GB אין צורך בהוספת זיכרון ), ביצוע פורמט והתקנת WIN 7 יפתרו את כל הבעיות.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על כל ההמלצות, חברים.
למיטב זכרוני, יש לי כבר 4GB RAM, פשוט לא עדכנתי זאת במפרט.
אני רואה שכולכם מצביעים על ווינדוז 7 מבחינת MUST , בכדי לאפשר ל-MPC להוציא את פורמטי האודיו החדשים.
זה קצת מאכזב, היות ועלות מערכת הפעלה כזו, ללא רכישת מחשב חדש היא כ-800 שקלים, וזה כמובן שמייקר מאוד את כל היוזמה.
בנוסף, אני לא בטוח שכל מה שהצעתם, לוקח בחשבון גם את הבעיה במחשב שהצגתי.
אינני רוצה כרגע להחליף את כל הרכיבים במערכת, ולכן חשבתי להתמקד בשלושה מהם, שעלולים להיות המקור לצרות.
כמובן שיתכן שהחלפה של אחד מהם בלבד, כבר תספיק כדי להעלים את הבעיה, אבל צריך להבין שאני לא מסוגל לבצע את התתקנה בעצמי.
כך שאם ללכת בשיטה של ניסוי וטעייה, וכל פעם לטפל ברכיב אחר, זה אומר כל פעם לקחת את המחשב למעבדה, או להביא טכנאי ולשלם לו על העבודה.
לכן חשבתי לעשות כך:
1. החלפת כרטיס המסך, נניח ל- HD6450 שהציע פיקסיז, ואולי אפילו ל- 6570 שמחירו כ- 370 שקלים
2. חלונות 7, כהמלצה המרכזית שלכם- 850 שקל
3. דיסק קשיח חדש בנפח 500GB, שעליו תותקן מערכת ההפעלה בצורה נקייה (הדיסק הקשיח הקיים ישמש ככונן גיבוי נוסף עבור מידע)- 460 שקל
4. ספק כוח חדש- כ-220 שקל
סה"כ כ-1900 שקלים, שעליהם יש להוסיף את עלות עבודת הטכנאי.
כמובן שאם בסוף יתברר שהאחראי לתקלה זה המעבד או לוח האם, אז "אכלתי "אותה חזק.
אבל זה סיכון שאני חייב לקחת, אחרת ההוצאות יהיו כבר הרבה יותר כבדות!
אשמח לשמוע את דעתכם בנדון.
למיטב זכרוני, יש לי כבר 4GB RAM, פשוט לא עדכנתי זאת במפרט.
אני רואה שכולכם מצביעים על ווינדוז 7 מבחינת MUST , בכדי לאפשר ל-MPC להוציא את פורמטי האודיו החדשים.
זה קצת מאכזב, היות ועלות מערכת הפעלה כזו, ללא רכישת מחשב חדש היא כ-800 שקלים, וזה כמובן שמייקר מאוד את כל היוזמה.
בנוסף, אני לא בטוח שכל מה שהצעתם, לוקח בחשבון גם את הבעיה במחשב שהצגתי.
אינני רוצה כרגע להחליף את כל הרכיבים במערכת, ולכן חשבתי להתמקד בשלושה מהם, שעלולים להיות המקור לצרות.
כמובן שיתכן שהחלפה של אחד מהם בלבד, כבר תספיק כדי להעלים את הבעיה, אבל צריך להבין שאני לא מסוגל לבצע את התתקנה בעצמי.
כך שאם ללכת בשיטה של ניסוי וטעייה, וכל פעם לטפל ברכיב אחר, זה אומר כל פעם לקחת את המחשב למעבדה, או להביא טכנאי ולשלם לו על העבודה.
לכן חשבתי לעשות כך:
1. החלפת כרטיס המסך, נניח ל- HD6450 שהציע פיקסיז, ואולי אפילו ל- 6570 שמחירו כ- 370 שקלים
2. חלונות 7, כהמלצה המרכזית שלכם- 850 שקל
3. דיסק קשיח חדש בנפח 500GB, שעליו תותקן מערכת ההפעלה בצורה נקייה (הדיסק הקשיח הקיים ישמש ככונן גיבוי נוסף עבור מידע)- 460 שקל
4. ספק כוח חדש- כ-220 שקל
סה"כ כ-1900 שקלים, שעליהם יש להוסיף את עלות עבודת הטכנאי.
כמובן שאם בסוף יתברר שהאחראי לתקלה זה המעבד או לוח האם, אז "אכלתי "אותה חזק.
אבל זה סיכון שאני חייב לקחת, אחרת ההוצאות יהיו כבר הרבה יותר כבדות!
אשמח לשמוע את דעתכם בנדון.
למה ספק כוח חדש? הספק הנוכחי שלך לא רע בכלל, אין שום צורך להחליפו.
דיסק קשיח חדש - בחירה שלך. לדעתי אם אתה לחוץ בתקציב, אפשר להסתדר עם ה-500GB שכבר יש לך.
החלפת כרטיס מסך - החלטה נכונה. אני כמעט בטוח שיפתור את בעיית המסך השחור , וכן את התקיעה בניגון סרטים.
לשלם 850 על מערכת הפעלה ווינדוס - לדעתי הגזימו, אתה יכול לתאר מה דעתי על כך.
דיסק קשיח חדש - בחירה שלך. לדעתי אם אתה לחוץ בתקציב, אפשר להסתדר עם ה-500GB שכבר יש לך.
החלפת כרטיס מסך - החלטה נכונה. אני כמעט בטוח שיפתור את בעיית המסך השחור , וכן את התקיעה בניגון סרטים.
לשלם 850 על מערכת הפעלה ווינדוס - לדעתי הגזימו, אתה יכול לתאר מה דעתי על כך.
- kleinimrod
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 20 פעמים
אם אתה מכיר איזה מורה הוא יכול לקנות לך WINDOWS במחיר מגוחך דרך הסתדרות המורים.
ואני אוסיף לזה:Playaz כתב:למה ספק כוח חדש? הספק הנוכחי שלך לא רע בכלל, אין שום צורך להחליפו.
לשלם 850 על מערכת הפעלה ווינדוס - לדעתי הגזימו, אתה יכול לתאר מה דעתי על כך....
1. אם אתה לא מתכנן להשתמש ב 3D אז תקנה את ה 5450, זה מה שיש לי והוא מצויין.
2. באיביי אתה יכול לקנות Windows 7 home premium בפחות מ 100 דולר.
3. עכשיו זה הזמן הכי גרוע לקנות הארד דיסק, המחירים כרגע הם פי 2 או 3 ממה שהיו לפני חצי שנה, כדאי לחכות ולהשתמש בהארד דיסק הישן.
4. ב 1900 שקל(לא כולל מערכת הפעלה) אתה קונה מחשב חדש שלם המבוסס על I3 2120, במקרה יש לי מפרט דומה בשליף:
http://www.tms.co.il/preview/spec/j51ckdp6
תוריד את המסך, כונן, מקלדת וציוד היקפי ותוסיף את ה HD5450 ואתה מגיע ל 1882 שקל....אם תוריד את המחיר של ההארד דיסק, אז אתה בכלל ב 1400 ש"ח(את ה 400 שחסכת תשקיע במערכת ההפעלה
bariko, פי... כמה רחוק הלכת (בכסף).
חוץ מ 186 שקל על כרטיס מסך חדש , אני לא רואה שום סיבה אחרת להוציא שקל.
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... s_id=14180
קצת זמן פנוי ועזרה מחברים ואתה כמו חדש !
חוץ מ 186 שקל על כרטיס מסך חדש , אני לא רואה שום סיבה אחרת להוציא שקל.
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... s_id=14180
קצת זמן פנוי ועזרה מחברים ואתה כמו חדש !
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
כמה הערות.
1900 ש"ח לשדרוג מחשב קיים מיותר לחלוטין, במיוחד שסה"כ השימוש בו כHTPC (וללא משחקים כפי שאני מבין) ובנוסף המחשב חזק דיו לשימוש זה.
ההוצאה היחידה המומלצת היא לשדרג את הכרטיס מסך, וזה גם יאפשר לך לשלול תקלה בו, ומדובר בסה"כ בהוצאה זניחה.
אמנם זה עניין פרטי שלך כמה להוציא, אך לטעמי עדיף לרכוש כבר מחשב חדש אם זה הכיוון.
ניסית לזהות את מקור הבעיה?
מומלץ מאוד לפתוח את המארז ולהביט פנימה, ניתן מהר מאוד לזהות קבלים נפוחים על לוח אם או כרטיס מסך (אצלי כבר הלך השנה כרטיס מסך).
מאוורר מקרטע על כרטיס מסך או על מעבד ראשי (למרות שבמקרה כזה המערכת פשוט נכבית ולא נתקעת) קל מאוד לזהות.
כל רכיב שהמערכת יכולה לעלות בלעדיו רצוי לנתק כמו כרטיס קול, DVD.
גם התקנים היקפיים יכולים לגרום לצרות, אצלי לאחרונה אחד הכבלים שיגע את המערכת (USB, או DVI לא היה לי סבלנות לאבחן מי מהם בגלל הלימודים אז זרקתי את שניהם), זה גרם לתופעות מוזרות שאת חלקן לא הייתי מקשר עם תקלת חומרה כמו דסקטופ שלא עולה, אך מזכרוני כחיברתי צרכנים כבדים והעמסתי על התקן USB בנייד חוויתי תופעות דומות לכן ניחשתי שמדובר בבעיית הספק כלשהי או קצר.
שידרגתי 3 מחשבים מויסטה ל7 ואני חייב לציין שבכולם הרגשתי שיפור משמעותי, אך ממש לא נכון להוציא 800 ש"ח על רשיון, במיוחד כשכבר יש לך רשיון על ויסטה.
ניתן לחסוך ע"י רכישת רשיון לגרסת שדרוג מחו"ל מדובר בכ110$.
לי אישית הפריע מאוד לשדרג את ויסטה ולא להתקין מערכת "נקייה" לכן פעלתי לפי דרך מס' 3 במדריך הנ"ל
http://www.winsupersite.com/article/win ... dia-128512
1900 ש"ח לשדרוג מחשב קיים מיותר לחלוטין, במיוחד שסה"כ השימוש בו כHTPC (וללא משחקים כפי שאני מבין) ובנוסף המחשב חזק דיו לשימוש זה.
ההוצאה היחידה המומלצת היא לשדרג את הכרטיס מסך, וזה גם יאפשר לך לשלול תקלה בו, ומדובר בסה"כ בהוצאה זניחה.
אמנם זה עניין פרטי שלך כמה להוציא, אך לטעמי עדיף לרכוש כבר מחשב חדש אם זה הכיוון.
ניסית לזהות את מקור הבעיה?
מומלץ מאוד לפתוח את המארז ולהביט פנימה, ניתן מהר מאוד לזהות קבלים נפוחים על לוח אם או כרטיס מסך (אצלי כבר הלך השנה כרטיס מסך).
מאוורר מקרטע על כרטיס מסך או על מעבד ראשי (למרות שבמקרה כזה המערכת פשוט נכבית ולא נתקעת) קל מאוד לזהות.
כל רכיב שהמערכת יכולה לעלות בלעדיו רצוי לנתק כמו כרטיס קול, DVD.
גם התקנים היקפיים יכולים לגרום לצרות, אצלי לאחרונה אחד הכבלים שיגע את המערכת (USB, או DVI לא היה לי סבלנות לאבחן מי מהם בגלל הלימודים אז זרקתי את שניהם), זה גרם לתופעות מוזרות שאת חלקן לא הייתי מקשר עם תקלת חומרה כמו דסקטופ שלא עולה, אך מזכרוני כחיברתי צרכנים כבדים והעמסתי על התקן USB בנייד חוויתי תופעות דומות לכן ניחשתי שמדובר בבעיית הספק כלשהי או קצר.
שידרגתי 3 מחשבים מויסטה ל7 ואני חייב לציין שבכולם הרגשתי שיפור משמעותי, אך ממש לא נכון להוציא 800 ש"ח על רשיון, במיוחד כשכבר יש לך רשיון על ויסטה.
ניתן לחסוך ע"י רכישת רשיון לגרסת שדרוג מחו"ל מדובר בכ110$.
לי אישית הפריע מאוד לשדרג את ויסטה ולא להתקין מערכת "נקייה" לכן פעלתי לפי דרך מס' 3 במדריך הנ"ל
http://www.winsupersite.com/article/win ... dia-128512
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

חברים,
אני לוקח בחשבון את כל מה שרשמתם כאן.
כרגע אני די מתלבט, כי מגוון האופציות גדול, החל מהחלפה של כרטיס מסך בלבד, ועד מחשב חדש לגמרי.
בכל מקרה, אני מבין שהחלפת כרטיס המסך, פוטרת אותי מהנחיצות של כרטס הקול של אסוס, שבזמנו עלה לי יותר מאלף שקלים.
האם יש מה לעשות עם זה? האם חנויות עשויות לזכות אותי במשהו עבור הכרטיס?
כמו כן, במידה ובכל זאת אכלול בשדרוג גם ספק כוח- האם תוכלו להצביע על ספק ספציפי, באותו רמת איכות כמו הנוכחי, ואולי אפילו חזק יותר, אם יש בכך צורך?
(Playaz אני יודע שהספק לא רע בכלל, הסיבה להחלפה היא החשד שהרכיב נפגם. כנ"ל לגבי הדיסק הקשיח)
תודה
אני לוקח בחשבון את כל מה שרשמתם כאן.
כרגע אני די מתלבט, כי מגוון האופציות גדול, החל מהחלפה של כרטיס מסך בלבד, ועד מחשב חדש לגמרי.
בכל מקרה, אני מבין שהחלפת כרטיס המסך, פוטרת אותי מהנחיצות של כרטס הקול של אסוס, שבזמנו עלה לי יותר מאלף שקלים.
האם יש מה לעשות עם זה? האם חנויות עשויות לזכות אותי במשהו עבור הכרטיס?
כמו כן, במידה ובכל זאת אכלול בשדרוג גם ספק כוח- האם תוכלו להצביע על ספק ספציפי, באותו רמת איכות כמו הנוכחי, ואולי אפילו חזק יותר, אם יש בכך צורך?
(Playaz אני יודע שהספק לא רע בכלל, הסיבה להחלפה היא החשד שהרכיב נפגם. כנ"ל לגבי הדיסק הקשיח)
תודה
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

dhead2009
אני בעצמי לא פותח פיסית את המחשב, ולא מתכוון להתעסק איתו.
לא פשוט להעלות על מקור התקלה, מאחר והתופעה לא מתרחשת כל הזמן.
אני לא מדבר כ"מומחה", אלא כאדם עתיר ניסיון, שכבר עבר המון מחשבים.
המחשב הזה למשל, נרכש ב"נעה" חיפה, לפני מספר שנים. עוד כשהיה תחת אחריות, הייתה לי בעיה של ריסטרטים פתאומיים.
המחשב ישב אצלם במעבדה שבוע, הם טענו שפעל ללא הפסקה, כולל הרצת יישומים כבדים, ולא היה אפילו ריסטרט אחד.
שמח וטוב לב לקחתי את המחשב חזרה הביתה- ומה אתם חושבים? עוד באותו היום, בום ריסטרט באמצע צפייה בסרט....
לכן הדרך היחידה לפתור מקרים כאלה היא בשיטה של ניסוי וטעייה.
יכול באמת להיות שהחלפת כרטיס המסך בלבד תספיק. זאת גם מה שהייתי עושה, לו הייתי יודע להתקין רכיבים בעצמי.
מאחר ווזה לא כך, אני לא יכול כל פעם לקחת את המחשב למעבדה (המארז לבד שוקל קרוב לעשרים קילו), או להביא טכנאי אליי הביתה.
אני בעצמי לא פותח פיסית את המחשב, ולא מתכוון להתעסק איתו.
לא פשוט להעלות על מקור התקלה, מאחר והתופעה לא מתרחשת כל הזמן.
אני לא מדבר כ"מומחה", אלא כאדם עתיר ניסיון, שכבר עבר המון מחשבים.
המחשב הזה למשל, נרכש ב"נעה" חיפה, לפני מספר שנים. עוד כשהיה תחת אחריות, הייתה לי בעיה של ריסטרטים פתאומיים.
המחשב ישב אצלם במעבדה שבוע, הם טענו שפעל ללא הפסקה, כולל הרצת יישומים כבדים, ולא היה אפילו ריסטרט אחד.
שמח וטוב לב לקחתי את המחשב חזרה הביתה- ומה אתם חושבים? עוד באותו היום, בום ריסטרט באמצע צפייה בסרט....
לכן הדרך היחידה לפתור מקרים כאלה היא בשיטה של ניסוי וטעייה.
יכול באמת להיות שהחלפת כרטיס המסך בלבד תספיק. זאת גם מה שהייתי עושה, לו הייתי יודע להתקין רכיבים בעצמי.
מאחר ווזה לא כך, אני לא יכול כל פעם לקחת את המחשב למעבדה (המארז לבד שוקל קרוב לעשרים קילו), או להביא טכנאי אליי הביתה.
לפני כל השדרוגים והחלפות אני מציע ש :
פתח את המחשב ונקה אותו מאבק ולכלוך כולל הספק כוח ניקיון יסודי
החלף את המשחה הטרמית בגב המעבד
פרמט את הארד דיסק ובדוק שגיאות בעזרת תוכנות יעודיות
התקן מחדש את מערכת הפעלה
האם עדין תרצה לשדרג אני הייתי מחליף רק כרטיס מסך
פתח את המחשב ונקה אותו מאבק ולכלוך כולל הספק כוח ניקיון יסודי
החלף את המשחה הטרמית בגב המעבד
פרמט את הארד דיסק ובדוק שגיאות בעזרת תוכנות יעודיות
התקן מחדש את מערכת הפעלה
האם עדין תרצה לשדרג אני הייתי מחליף רק כרטיס מסך
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה ericgr
הפעולות עליהם המלצת כבר נעשו ולא ממש עזר.
הפעולות עליהם המלצת כבר נעשו ולא ממש עזר.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

דרך אגב,
לגבי אלה הטוענים שמספיק להחליף רק את כרטיס המסך.
זה בעצם אומר ש-MPC יכול להוציא את פורמטי האודיו החדשים גם תחת ויסטה.
האם בדקתם זאת?
לגבי אלה הטוענים שמספיק להחליף רק את כרטיס המסך.
זה בעצם אומר ש-MPC יכול להוציא את פורמטי האודיו החדשים גם תחת ויסטה.
האם בדקתם זאת?
אם הפעולות הבסיסיות לא עזרו
ואתה לא מתכון לגלות איפה הבעיה כי הדבר מצריך התעסקות עם הקרביים של המחשב
אני ממליץ בחום להחליף מחשב קומפלט
כי התופעה במחשב שתיארת יכולה להיגרם משלל רכיבים
גם לוח אם גם זיכרון גם ארד דיסק וגם ספק ובמקרים נדירים מעבד
ובוודאי רכיבים כמו כרטיס מסך
ואתה לא מתכון לגלות איפה הבעיה כי הדבר מצריך התעסקות עם הקרביים של המחשב
אני ממליץ בחום להחליף מחשב קומפלט
כי התופעה במחשב שתיארת יכולה להיגרם משלל רכיבים
גם לוח אם גם זיכרון גם ארד דיסק וגם ספק ובמקרים נדירים מעבד
ובוודאי רכיבים כמו כרטיס מסך
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אני בזמנו לא הצלחתי להוציא פורמטי אודיו חדשים עם ויסטה, אבל זה היה לפני שנתיים וייתכן שמאז הדרייברים של AMD עודכנו ואולי כן אפשר.
שווה לנסות לפני שמוציאים כסף על שדרוג מערכת הפעלה.
שווה לנסות לפני שמוציאים כסף על שדרוג מערכת הפעלה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"