ביקור בנצרת

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
danimili פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214

שליחה

יתכן ובחודש הקרוב יצא לי להיות בנצרת וממעבר על שרשורים עולה שיש דברים שכדאי לבדוק. אז הבנתי שכדאי לבקר בבית קלייה אבו עלי, פאהום ושוקחה (רק שקים של 10 ק"ג). האם הם פתוחים בשבת?

תודה!

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060

שליחה

דני,
מציע לך להצפין טיפה אל האחים סלמאן בירכא.
ראה פוסט שלי בנושא:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &start=195
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355

שליחה

הם פתוחים בשבת. אצל שוקחה יש לפעמים שק מעניין-והוא מוכר יותר בסיטונאות ,מפאהום יצאתי מאוכז בביקור האחרון,היחס לא חם במיוחד-יש תור ודוחק ולא הייתי משוכנע לגבי הקשר בין שם הזן המקורי למה שהיה שם ובגדול גם בבית בקליה זה היה לא ממש זה. כדאי לבדוק בכל מקרה, לשאול אם יש משהו טרי, להסתכל על גודל הזן, להתעכב על צבע הפולים ושלמותם ובעיקר להנות מניחחות החנות-יפה אצל פאהום ומאוד מזכיר את פעם..ועכשיו אנו מגיעים לגולת הכותרת, לחוד החנית,לדובדבן שבקצפת ולאי המטמון...........הממתקים..בנצרת מספר גדול של חנויות ממתקים ברנה גבוהה ונפלאה, בקלאווה מגן עדן,טובלת בדבש ועוד עשרות סוגים כולל כנאפה מעולם אחר..הקפה לא משהו אבל תמיד ניתן לקחת הביתה(עובק מיקרו כמו גדול) ולאכול עם כוס אספרסו או שתיים. בילוי נעים.
it is the unexpected which plays the biggest role in life

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355

שליחה

nimitzg כתב:דני,
מציע לך להצפין טיפה אל האחים סלמאן בירכא.
ראה פוסט שלי בנושא:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &start=195
...
מאוד מאוד מצטרף להמלצה של nimitzg

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

אם אתה מתעקש על נצרת, אז תגיע לשם בשבת כמה שיותר מוקדם, כיוון שהחל מהשעה 12.00 העיר פקוקה בצורה נוראית יקח לך שעה להגיע מצד אחד לצד השני שלה, יתכן ומזג האוויר הסוער בשבת יקל קצת.

אצל אבו עלי כדאי לברר מראש מה יש לו- הפירות היבשים שלו מעולים-גם הפיצוחים, היתרון אצלו זה שהקפה נמצא בשקים ואין מקום לטעות, אצל פאהום יש מבחר גדול יותר בדרך כלל, אבל הפולים נמצאים בתוך מיכלים, והם בעצמם לא תמיד יודעים מה נמצא בכל תא, כשחאלד שם הוא אומר משהו, כשהאח שם הוא אומר משהו אחר, וכשהבן שם בכלל אי אפשר להבין כלום, אם אתה כבר בנצרת אל תפסח על מסעדת דייאנה (במידה ויהיה מקום שם כמובן), חוויה בלתי רגילה.

אפשר כמובן להצפין לירכא כפי שהומלץ, מלבד סאלמן יש שם את אחים מולא (כ-1 ק'מ לפני סאלמן), יש אצלם לפעמים הפתעות, לאחרונה היה להם מטגלפה לא רעה בכלל.

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902

שליחה

איפה זה שוקחה ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720