מס׳ שאלות בנושא רמקול ריצפתי CERWIN VEGA XLS-215 תאימות לק״ב
יש לי מספר שאלות של טירון שעדיין לא הצלחתי לפתור, אשמח לעזרה
רמקול ריצפתי CERWIN VEGA XLS-215
האם הרמקול הזה מתאים לסוג מוזיקה ספציפי?
האם הוא יתאים לסרטים?
אם כן, אפשרי לשלב רמקול כזה למוזיקה ולסרטים?
איך הרמקול בכללי?
ושאלת השאלות:
לפי הנתונים שראיתי רשום שהרמקול מאוד עצמתי ונציל, מה הוא שונה מרמקולים עם שמות גדולים יותר באותו הסכום כאשר הנתונים שלהם פחותים משלו? למשל רמקול של b&w 683 שווה ערך מבחינת הסכום והנתונים שלו חלשים יותר מה מדובר באיכות???
ושוב סליחה על הבורות אני רק מתחיל ללמוד את התחום
רמקול ריצפתי CERWIN VEGA XLS-215
האם הרמקול הזה מתאים לסוג מוזיקה ספציפי?
האם הוא יתאים לסרטים?
אם כן, אפשרי לשלב רמקול כזה למוזיקה ולסרטים?
איך הרמקול בכללי?
ושאלת השאלות:
לפי הנתונים שראיתי רשום שהרמקול מאוד עצמתי ונציל, מה הוא שונה מרמקולים עם שמות גדולים יותר באותו הסכום כאשר הנתונים שלהם פחותים משלו? למשל רמקול של b&w 683 שווה ערך מבחינת הסכום והנתונים שלו חלשים יותר מה מדובר באיכות???
ושוב סליחה על הבורות אני רק מתחיל ללמוד את התחום
אין להשוות בין רמקולים לפי הנתונים היבשים.
cerwin wega לטעמי מתאימים יותר למוזיקת רוק כבד\טראנס.
הוא חלש מאוד ברוב התחומים האחרים - שוב, דעתי בלבד.
ה 683 עדיף עליו.
מה אחוז השימוש שלך בק"ב לעומת מוזיקה?
אם מוזיקה, מה הסגנון?
הכי חשוב: איזה מגבר יש לך?
התאמה למגבר חשובה פי כמה מהרבה דברים אחרים, בטח מנתונים על נייר.
cerwin wega לטעמי מתאימים יותר למוזיקת רוק כבד\טראנס.
הוא חלש מאוד ברוב התחומים האחרים - שוב, דעתי בלבד.
ה 683 עדיף עליו.
מה אחוז השימוש שלך בק"ב לעומת מוזיקה?
אם מוזיקה, מה הסגנון?
הכי חשוב: איזה מגבר יש לך?
התאמה למגבר חשובה פי כמה מהרבה דברים אחרים, בטח מנתונים על נייר.
- ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 151
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
CERWIN VEGA
כל הרמקולים של החברה הזו מתאימים לרוק כבד או סרטי אקשן אינם מתאימים לשום דבר אחר די חלשים ברוב הסוגים האחרים של המוסיקה והסרטים .דרך אגב הסרווין וגה מתומחרים בארץ בעלות מטורפת כדי ליצור רושם של רמקולים איכותיים הרמקולים האלה נמכרים בארץ במעל 10000 ש"ח כשבארה"ב אפשר להשיג אותם בפחות מ 700 דולר וזה כנראה מה שהם שווים.
במחיר כזה ופחות אפשר להשיג רמקולים הרבה יותר טובים של B&W .
במחיר כזה ופחות אפשר להשיג רמקולים הרבה יותר טובים של B&W .
התקציב הכללי 20kkeystone כתב:מה התקציב ?
מה כולל התקציב? מגבר ק"ב? רמקולים 5.1?
יד שניה? חו"ל?
אחרי שתענה אפשר יהיה לכוון אותך יותר.
בסופו של דבר, לא יהיה מנוס מלכתת רגליים ולשמוע שילובים שונים ומשונים....
אני מעוניין במגבר ק״ב
רמקולים כמובן שיהיו 5.1
אני לא מתכוון להזמין מחו״ל (אין לי מושג איך עושים זאת ואם זה שווה)
צריך להבין שהבית שלי כרגע בבנייה ואני מתכנן הכל לעתיד, פשוט החלטתי שזה הזמן לשאול את השאלות לגבי המערכת.
וכמובן שאני לא מתכוון להוציא שקל לפני שאני אשמע את המערכת המלאה לפני קנייה
תודה רבה אחי על ההתייחסות
Re: CERWIN VEGA
שמתי לב באמת שהמחיר שלהם הוא כמעט פי שלוש מחו״ל, ולכן שאלתי אם זה שווה את המחיר או שכדאי לי לשקול b&wISAC69 כתב:כל הרמקולים של החברה הזו מתאימים לרוק כבד או סרטי אקשן אינם מתאימים לשום דבר אחר די חלשים ברוב הסוגים האחרים של המוסיקה והסרטים .דרך אגב הסרווין וגה מתומחרים בארץ בעלות מטורפת כדי ליצור רושם של רמקולים איכותיים הרמקולים האלה נמכרים בארץ במעל 10000 ש"ח כשבארה"ב אפשר להשיג אותם בפחות מ 700 דולר וזה כנראה מה שהם שווים.
במחיר כזה ופחות אפשר להשיג רמקולים הרבה יותר טובים של B&W ....
לא שמעתי אותם...אני מודע לזה שהם רק בום בום בום... וכמובן שאני רוצה איכות על עוצמה. השאלה אם הם איכותיים גם ולא רק עוצמתיים...ביחס ל-683 (שגם אותם לא שמעתי- אני כרגע ניזון מנתונים יבשים)רפיקי38 כתב:שמעת פעם את ה XLS215 . ?...
- רפיקי38
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 64
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
כשאתה הולך להופעה של נאמר מדונה....מה אתה שומע ? מדונה הרי לא שרה לך באוזן...אתה שומע את הרמקול ומין הסתם הוא מאוד עוצמתי ואגרסיבי
אם אתה רוצה לשבת בבית ולהרגיש כאילו אתה בהופעה אז שום רמקול לא יגיע לרמות של ה215 מה שנכון גם לסרטים. אבל אם אתה מחפש משהו נקי יותר ומדוייק יותר אז ה215 לא בשבילך .
אם אתה רוצה לשבת בבית ולהרגיש כאילו אתה בהופעה אז שום רמקול לא יגיע לרמות של ה215 מה שנכון גם לסרטים. אבל אם אתה מחפש משהו נקי יותר ומדוייק יותר אז ה215 לא בשבילך .
יעל ורפי רובין
Audio Shop
סנטר הגליל ראש פינה
מרכז מסחרי כפר ורדים
9979990 - 04
0544-610000
Audio Shop
סנטר הגליל ראש פינה
מרכז מסחרי כפר ורדים
9979990 - 04
0544-610000
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ב-20K ש"ח ועם חיבה למוזיקה יותר מסרטים יש שתי אופציות לדעתי:
1. שילוב רסיבר עם יציאות PRE-OUT סטריאופוניות כמו הימאהה 671 יחד עם מגבר סטריאו ברמת כניסה או קצת מעל (כמו המרנץ PM 5004 או PM 6004) ורמקולים בשאר התקציב.
2. רסיבר ק"ב ברמה קצת יותר גבוהה ושנחשב יותר מוזיקלי, כמו ה-NAD T748 (או אפילו ה-T757), או הקיימברידג' אודיו 551R, שיטפל גם בק"ב וגם בסטריאו, ורמקולים בשאר התקציב.
לגבי רמקולים, אופציות ששווה להאזין להן בתקציב הנתון בשילוב עם רסיברים כמו בדוגמאות הנ"ל הן:
1. מוניטור אודיו RX2 מלפנים, RX סנטר במרכז ו-RX1 או RXFX מאחור. להבדיל, אפשר ללכת על מוניטור אודיו מסדרת הברונזה הנמוכה יותר, אבל להציב זוג רמקולים רצפתיים מלפנים, כדוגמת ה-BX5 או ה-BX6
2. זוג MX5 של MISSION מלפנים, MXC2 במרכז, ו-MX2 מאחור
3. קנטון GLE470 מלפנים, GLE455 במרכז ו-GLE420 או 430 מאחור
4. זוג C407 של JAMO מלפנים, C400 במרכז ו-C403 מאחור
5. סט של סונוס פאבר מסדרת TOY עם מדפיים מלפנים
6. סט של ELAC עם FS58 רצפתיים מלפנים
7. סט של דאלי מסדרת LEKTOR
8. סט של פוקאל עם רצפתיים מדגם 714 מלפנים
סאבים בסביבות ה-3,000-4,000 ש"ח שיתנו מענה טוב גם למוזיקה: B&W ASW610, טאנוי רבולושן 1001... כדאי מאוד לשקול גם יבוא סאב מארה"ב דרך חברת שילוח כמו USHOPS או MUSTOP, כי אפשר למצוא שם כמה חברות שמתמחות בסאבים (למשל HSU ו-Elemental Design) אבל לא ממש מיוצגות בארץ ושבתקציב של $400-500 (לפני מיסים ושילוח) יכולות לתת לך המון תמורה למחיר!
בקיצור - יש המון אופציות - רק צריך ללכת לחנות מתמחה עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב ולהתחיל לבחון שילובים של מגברים ורמקולים להנאתך..!
1. שילוב רסיבר עם יציאות PRE-OUT סטריאופוניות כמו הימאהה 671 יחד עם מגבר סטריאו ברמת כניסה או קצת מעל (כמו המרנץ PM 5004 או PM 6004) ורמקולים בשאר התקציב.
2. רסיבר ק"ב ברמה קצת יותר גבוהה ושנחשב יותר מוזיקלי, כמו ה-NAD T748 (או אפילו ה-T757), או הקיימברידג' אודיו 551R, שיטפל גם בק"ב וגם בסטריאו, ורמקולים בשאר התקציב.
לגבי רמקולים, אופציות ששווה להאזין להן בתקציב הנתון בשילוב עם רסיברים כמו בדוגמאות הנ"ל הן:
1. מוניטור אודיו RX2 מלפנים, RX סנטר במרכז ו-RX1 או RXFX מאחור. להבדיל, אפשר ללכת על מוניטור אודיו מסדרת הברונזה הנמוכה יותר, אבל להציב זוג רמקולים רצפתיים מלפנים, כדוגמת ה-BX5 או ה-BX6
סאבים בסביבות ה-3,000-4,000 ש"ח שיתנו מענה טוב גם למוזיקה: B&W ASW610, טאנוי רבולושן 1001... כדאי מאוד לשקול גם יבוא סאב מארה"ב דרך חברת שילוח כמו USHOPS או MUSTOP, כי אפשר למצוא שם כמה חברות שמתמחות בסאבים (למשל HSU ו-Elemental Design) אבל לא ממש מיוצגות בארץ ושבתקציב של $400-500 (לפני מיסים ושילוח) יכולות לתת לך המון תמורה למחיר!
בקיצור - יש המון אופציות - רק צריך ללכת לחנות מתמחה עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב ולהתחיל לבחון שילובים של מגברים ורמקולים להנאתך..!
- ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

על ה MISSION MX5
אני יכול להמליץ בחום אספתי אותם מהיבואן לפני כמה ימים הוא אמר שאני הראשון שקנה אותם בארץ
הם נותנים תמורה מצויינת במחיר נמוך יחסית . אבל זקוקים למגבר רציני וחדר גדול יחסית .
הם נותנים תמורה מצויינת במחיר נמוך יחסית . אבל זקוקים למגבר רציני וחדר גדול יחסית .
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
Re: CERWIN VEGA
wowISAC69 כתב:כל הרמקולים של החברה הזו מתאימים לרוק כבד או סרטי אקשן אינם מתאימים לשום דבר אחר די חלשים ברוב הסוגים האחרים של המוסיקה והסרטים .דרך אגב הסרווין וגה מתומחרים בארץ בעלות מטורפת כדי ליצור רושם של רמקולים איכותיים הרמקולים האלה נמכרים בארץ במעל 10000 ש"ח כשבארה"ב אפשר להשיג אותם בפחות מ 700 דולר וזה כנראה מה שהם שווים.
במחיר כזה ופחות אפשר להשיג רמקולים הרבה יותר טובים של B&W ....
אתה בטח מומחה לא קטן אם אתה יוצא בהצהרות ונתונים כאלו על "כל הרמקולים" של סרווין ווגה..
מה הניסיון שלך עם הרמקולים של סרווין ועם איזה דגמים?
GO VEGAN
- ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

אני לא מתיימר להיות מומחה
מתגובות ששמעתי מחברים ומינסיון אישי הסרווי וגה הם רמקולים של בומים כו שהרבה אמריקאים אוהבים
מי שבקטע של סרטי אקשן ומוסיקת רוק כבד והופעות חיות הם עושים את העבודה . בארץ הם מתומחרים במחירים מטורפים כנראה בגלל היבואן ואפשר למצוא ברמות המחירים האלה רמקולים הרבה יותר טובים ( בארה"ב הם עולים פחות משליש מאשר בארץ וזה מראה מה הם שווים פחות או יותר... )
מי שבקטע של סרטי אקשן ומוסיקת רוק כבד והופעות חיות הם עושים את העבודה . בארץ הם מתומחרים במחירים מטורפים כנראה בגלל היבואן ואפשר למצוא ברמות המחירים האלה רמקולים הרבה יותר טובים ( בארה"ב הם עולים פחות משליש מאשר בארץ וזה מראה מה הם שווים פחות או יותר... )
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
תגובות של חברים זה לא משהו שכדאי להמליצ או ליקטול בגללו , איזה ניסיון אישי יש לך עם הסרווינים -עם איזה דגמים- איפה שמעת אותם-מה שמעת בהם -שאתה קוטל אותם ככה?
אגב , בארהב הם לא עולים פחות משליש. התימחור שם הוא לרמקול בודד , בהנחה שתיקנה זוג אז תשלם כפול. בארץ לעומתץ זאת .. זאפ זה לא ממש קיר .
ובכלל.. לדעתי הסרווינים ממש זולים יחסית לתמורה גם בארצ גם בחו'ל
אגב , בארהב הם לא עולים פחות משליש. התימחור שם הוא לרמקול בודד , בהנחה שתיקנה זוג אז תשלם כפול. בארץ לעומתץ זאת .. זאפ זה לא ממש קיר .
ובכלל.. לדעתי הסרווינים ממש זולים יחסית לתמורה גם בארצ גם בחו'ל
GO VEGAN
תודה רבה אחי, הבאת פה כמה רעיונות...החכמתי...ואין מנוס מללכת כמו שאמרת לחנות מתמחה ולשמוע במקום...כמובן שאני לוקח איתי את כל ההצעות שהעלת פה.epony כתב:ב-20K ש"ח ועם חיבה למוזיקה יותר מסרטים יש שתי אופציות לדעתי:
בקיצור - יש המון אופציות - רק צריך ללכת לחנות מתמחה עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב ולהתחיל לבחון שילובים של מגברים ורמקולים להנאתך..!...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים