דף 1 מתוך 1

מתלבט לגבי קניית כרטיס מסך. ::מבולבל:

נשלח: 13/02/2012 15:23
על ידי Hertz33
שלום. יש לי מחשב שבתחילתו נועד לגיימינג עם מעבד Q9400 וכרטיס 9800GT. אחרי שבאו הילדים המחשב משמש בעיקר כHTPC. הוא מחובר עם HDMI לרסיבר בסלון. לאחרונה יש תקיעות בצפיה בעיקר בסרטי בלו ריי וזה מעצבן אותי. בMKV אין בעיה. עכשיו אני כבר הרבה זמן מתכנן לרכוש כרטיס של AMD בעיקר בגלל פורמטי סאונד מתקדמים אבל מחלת השדרגת לא מאפשרת לי לרכוש כרטיס שהוא נמוך בביצועים ל9800 שיש לי כאז זה בעצם שנמכת :). חשבתי על 6770 כשאני מזכיר שגיימינג הוא לא שיכול בכלל. האם יש עוד יתרונות לכרטיסי AMD על NVIDIA? יש סיכוי שאיכות הצפיה תשופר? תודה.

נשלח: 13/02/2012 15:34
על ידי pixies
יש לך מעבד מאוד חזק, וכנראה שיש לך תקיעות בצפייה כי הנגן/מקודדים לא מוגדרים אצלך טוב.

נשלח: 13/02/2012 15:41
על ידי Hertz33
הכל מוגדר לפי המדריך בפורום. זה לא משהו קבוע אבל מדי פעם הסרט מקרטע. זה לא בגלל הכ.מסך לדעתך? כי הוא כבר דיי קשיש(בן 4 או 5) והטמפ' שלו עומדת על 60 למרות שניקיתי אותו והחלפתי משחה טרמית. נכנסתי לאתר של SAPPHIRE והם מתהדרים שם בכל מיני האצות חומרה לגבי הצגת תכני HD. האם יהיה שיפור כלשהו ברמת הצפיה או שאין לי מה לפתח ציפיות.

נשלח: 13/02/2012 16:02
על ידי pixies
לא הגיוני שזה בגלל כרטיס המסך. ייתכן שרצה אצלך ברקע תוכנה הגורמת לתקיעות האלו (למשל, תוכנת מסנג'ר כלשהי), או בעיית I/O כלשהי (רשת/כונן קשיח).
שווה גם לנסות מקודד אחר מהמובנה של MPC HC, למשל FFDShow video decoder היודע לעשות שימוש בריבוי הליבות של המעבד.

נשלח: 13/02/2012 16:18
על ידי Hertz33
לא, לא רץ משהו ברקע. לא משהו שמצריך מעבד בכל אופן. הקשיח חדש כך שלא נראה לי שזה בעיה וגם לפעמים אני מעתיק משהו לUSB שכן מצריך מעבד ומשמש את הקשיח והסרט רץ חלק. FFDShow video decoder מופעל באופן קבוע. עיקר סרטי הבלו ריי שיש לי זה סרטי ילדים עם דיבוב. סרטים אחרים אני רואה בMKV. זה לא ממש מפריע אבל מציק. ומה עם שאר הירקות? אני מניח ששיפור בתמונה אני לא אראה.
כרגע אני מבין שאין לי ממש סיבה להחליף כרטיס מסך אבל השדרגת כואבת :)

נשלח: 13/02/2012 19:56
על ידי pixies
לא בטוח שלא תראה שיפור. הכרטיס שלך, אגב, אמור לתמוך בפענוח חומרה (DXVA). שווה לנסות להפעיל אותו ולראות אם יש הבדל מבחינת חלקות התנועה.
עוד דבר שכדאי לנסות זה להחליף Refresh Rate (קצב רענון) של הרזולוציה. נסה 24, 50 ו-60 הרץ.