מתלבט לגבי קניית כרטיס מסך. ::מבולבל:
-
Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
שלום. יש לי מחשב שבתחילתו נועד לגיימינג עם מעבד Q9400 וכרטיס 9800GT. אחרי שבאו הילדים המחשב משמש בעיקר כHTPC. הוא מחובר עם HDMI לרסיבר בסלון. לאחרונה יש תקיעות בצפיה בעיקר בסרטי בלו ריי וזה מעצבן אותי. בMKV אין בעיה. עכשיו אני כבר הרבה זמן מתכנן לרכוש כרטיס של AMD בעיקר בגלל פורמטי סאונד מתקדמים אבל מחלת השדרגת לא מאפשרת לי לרכוש כרטיס שהוא נמוך בביצועים ל9800 שיש לי כאז זה בעצם שנמכת
. חשבתי על 6770 כשאני מזכיר שגיימינג הוא לא שיכול בכלל. האם יש עוד יתרונות לכרטיסי AMD על NVIDIA? יש סיכוי שאיכות הצפיה תשופר? תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
יש לך מעבד מאוד חזק, וכנראה שיש לך תקיעות בצפייה כי הנגן/מקודדים לא מוגדרים אצלך טוב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Hertz33
- חבר ותיק

הכל מוגדר לפי המדריך בפורום. זה לא משהו קבוע אבל מדי פעם הסרט מקרטע. זה לא בגלל הכ.מסך לדעתך? כי הוא כבר דיי קשיש(בן 4 או 5) והטמפ' שלו עומדת על 60 למרות שניקיתי אותו והחלפתי משחה טרמית. נכנסתי לאתר של SAPPHIRE והם מתהדרים שם בכל מיני האצות חומרה לגבי הצגת תכני HD. האם יהיה שיפור כלשהו ברמת הצפיה או שאין לי מה לפתח ציפיות.
"על החתום...."
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא הגיוני שזה בגלל כרטיס המסך. ייתכן שרצה אצלך ברקע תוכנה הגורמת לתקיעות האלו (למשל, תוכנת מסנג'ר כלשהי), או בעיית I/O כלשהי (רשת/כונן קשיח).
שווה גם לנסות מקודד אחר מהמובנה של MPC HC, למשל FFDShow video decoder היודע לעשות שימוש בריבוי הליבות של המעבד.
שווה גם לנסות מקודד אחר מהמובנה של MPC HC, למשל FFDShow video decoder היודע לעשות שימוש בריבוי הליבות של המעבד.
-
Hertz33
- חבר ותיק

לא, לא רץ משהו ברקע. לא משהו שמצריך מעבד בכל אופן. הקשיח חדש כך שלא נראה לי שזה בעיה וגם לפעמים אני מעתיק משהו לUSB שכן מצריך מעבד ומשמש את הקשיח והסרט רץ חלק. FFDShow video decoder מופעל באופן קבוע. עיקר סרטי הבלו ריי שיש לי זה סרטי ילדים עם דיבוב. סרטים אחרים אני רואה בMKV. זה לא ממש מפריע אבל מציק. ומה עם שאר הירקות? אני מניח ששיפור בתמונה אני לא אראה.
כרגע אני מבין שאין לי ממש סיבה להחליף כרטיס מסך אבל השדרגת כואבת
כרגע אני מבין שאין לי ממש סיבה להחליף כרטיס מסך אבל השדרגת כואבת
"על החתום...."
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא בטוח שלא תראה שיפור. הכרטיס שלך, אגב, אמור לתמוך בפענוח חומרה (DXVA). שווה לנסות להפעיל אותו ולראות אם יש הבדל מבחינת חלקות התנועה.
עוד דבר שכדאי לנסות זה להחליף Refresh Rate (קצב רענון) של הרזולוציה. נסה 24, 50 ו-60 הרץ.
עוד דבר שכדאי לנסות זה להחליף Refresh Rate (קצב רענון) של הרזולוציה. נסה 24, 50 ו-60 הרץ.