מכונת קפה ידנית ומטחנה האם כדאי?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
hana27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב!

אני כבר לא יודעת מה לעשות אני בדילמה ומשתגעת.
חיפשתי את החיים הקלים של הכנת קפה ברגע ללא בלאגן כי מכונת קפסולות לא לטעמי כלל ומכונת קפה אוטומטית עולה המון שזה לא בא בחשבון.
אז השאלה היא להישאר עם המקינטה ומטחנת אורביט או לשדרג למכונה ידנית מה דעתכם?
מה מבחינת הכנת הקפה האם העבודה יותר קשה במכונה ידנית?
אני רוצה שיהיה לי קפה זמין כל הזמן ולא כל פעם מחדש להכין את ההמקינטה ולחכות מספר דקות שיצא קפה
אלא שכל פעם בלחיצת כפתור יצא לי קפה האם זה ניתן במכונה ידנית?
והאם מטחנת אורביט מספיקה למכונה ידנית?
ומה לגבי תפעול המכונה האם זה קל? כי לפי מה שהבנתי צריכים להבין טוב כדי שיצא קפה טוב לא?ואם כך הדבר אני ממש לא מבינה במכונה ידנית אז הקפה יצא גרוע לא?
אוף אני בדילמה ואשמח לעצותיכם תודה מראש לקהילת הקפה הנפלאה הזו
תודה ויום נפלא חנה

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

היי! הגעת לשאלות נכונות ותשובה היא לא חד משמעית: הרי גם במקינטה פעם לא עשית קפה, אבל למדת. גם כאן תוכלי ללמוד . לא תקבלי קפה בלחיצת כפתור, אבל כן את יכולה להגיע לקפה טוב עם סט של מכונה +מטחנה בסיסי. עוד שאלה - תקציב - אין טעם לחשוב על שדרוג בלי תקציב של כ 1700₪ מינימום .
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 13/02/2012 16:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

גאג׳יות בסיסיות ומטחנה של אסקסו -התחלה נהדרת.
וכמובן יעזרו לך בהמשך איך להתקדם...
בהצלחה...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

מטחנת אורביט לא תתאים לאספרסו.
מכונת אספרסו מצריכה חמום מקדים של כרבע שעה 20 דקות במכונות קטנות כמו גאג'ה\אסקסו. אחרי זה טחינה, דחיסה ולחיצה על כפתור.
אסקסו די פשוטה בתפעול ותפיק קפה סבבה גם אם לא מתמקצעים (מכונות יקרות יותר יצריכו יותר תרגול ויפיקו קפה יותר טוב).
אפשר לקפוץ לחנות קפה ולנסות מכונה רק להתרשם.
יש דילים לאסקסו בייסיק ים מטחנת Imini או גאג'ה פיור\אבולושן שייתנו גם תוצאות טובות במחיר של בערך 2000
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

היי

חברי המלומדים נקטו בגישה אחת ואני אציג לך גישה אחרת.

לשאלותייך,
צר לי אך מכונה ידנית זה ממש לא אינסטנט ! זה לוקח זמן וצריך:
לחמם מכונה, לטחון קפה, להדק קפה, לבצע קירור טמפ. המים, לחלוט, לרוקן פורטפילטר, להקציף, לנקות פיה, לפרק ולנקות....
כן , כן זה התהליך +- בקצרה וזה לוקח כמה דקות טובות :!:

למכונה ידנית יש עקומת לימוד וככל שתרבי לבצעה זה יהפוך להיות עבודה אוטומטית, אבל... זו עדיין עבודה וזו התעסקות.
אם חפצה נפשך בקפה בלחיצת כפתור וללא התעסקות... הפתרון ממש לא במכונה ידנית !

אני מצטער, אך עלייך להכיר בעובדות אלו וזאת מבלי שדיברתי מילה על סוג, דגם ועלויות, ממש לא רלוונטי.

אם זה מה שמטריד אותך בהתאם לשאלותייך, תשכחי ממכונה ידנית.
sorry
הכי פשוט זה לקנות קפה בבר השכונתי, הכי מהר שאפשר וללא התעסקות. :D :D :D
תיהני

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

גם מקינטה זאת התעסקות - היא גם כבר טוחנת והיא לא מתלוננת על זה.
באסקסו לא צריך לגלוש טמפרטורה כמעט והיא מתחממת תוך רבע שעה 20 דקות.
אחרי זה זה טחינה, טימפור וזהו.
חוצמזה - בית קפה זה לא פתרון טעים בדרך כלל, בבית יש קפה יותר טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #7 

coffeeavi כתב:היי

חברי המלומדים נקטו בגישה אחת ואני אציג לך גישה אחרת.

לשאלותייך,
צר לי אך מכונה ידנית זה ממש לא אינסטנט ! זה לוקח זמן וצריך:
לחמם מכונה, לטחון קפה, להדק קפה, לבצע קירור טמפ. המים, לחלוט, לרוקן פורטפילטר, להקציף, לנקות פיה, לפרק ולנקות....
כן , כן זה התהליך +- בקצרה וזה לוקח כמה דקות טובות :!:

למכונה ידנית יש עקומת לימוד וככל שתרבי לבצעה זה יהפוך להיות עבודה אוטומטית, אבל... זו עדיין עבודה וזו התעסקות.
אם חפצה נפשך בקפה בלחיצת כפתור וללא התעסקות... הפתרון ממש לא במכונה ידנית !

אני מצטער, אך עלייך להכיר בעובדות אלו וזאת מבלי שדיברתי מילה על סוג, דגם ועלויות, ממש לא רלוונטי.

אם זה מה שמטריד אותך בהתאם לשאלותייך, תשכחי ממכונה ידנית.
sorry
הכי פשוט זה לקנות קפה בבר השכונתי, הכי מהר שאפשר וללא התעסקות. :D :D :D
תיהני
...
מסכים ולא מסכים. :מבולבל:
בזמנו גם לי הייתה אותה התלבטות בעיקר בגלל האישה ולכן התחלנו בבירורים על מכונות קפסולות
ולא נהנו מהתוצאה בהיתחשב בעלות לכוס וכן החלטנו להשקיע סכום גדול יותר והלכנו על אוטמטית
שעובדת עם פולי קפה, טוחנת ובעצם מכינה אספרסו בלחיצת כפתור.
אחרי חודשיים כשראיתי שגם ככה רוב הזמן אני זה שמכין את ההפוך ולי אין בעיה אם ההתעסקות
(אפילו אוהב את זה) הבנתי שאם כך חבל שאני מתפשר על איכות הכוס ועברתי לידנית + מטחנה.
אני יכול לומר לך שהיום חוץ מזה שהתוצאה איכותית פי כמה גם האישה שראתה שזה ממש לא ביג דיל
כל התהליך כמו שזה נשמע (טחינה - דחיסה - קירור - חליטה - ניקיון ....) והקפה כל כך טעים התחילה
להכין לבדה וכבר לא מחכה שאני אחזור מהעבודה.
נכון עכשיו הקפה נגמר מהר יותר אבל אם היא מאושרת האישור לשדרג מגיע מהר יותר :P

hana27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

תודה רבה לכל מי שהגיב ממש תודה.
התשובות שלכם לא הקלו עלי ופתרו את הדילמה כי לפי הבנתי מתגובתכם שמכונה ידנית מצריכה עבודה גדולה יותר מהמקינטה ואני חיפשתי משהו מהיר יותר כי בבוקר אין לי זמן ליותר מידי התעסקויות. אני חייבת לציין שאני מאוד נהינת מהקפה שהמקינטה מפיקה למרות שזה לא אספרסו וזה לא מגיע לרמת קפה שמכונה ידנית מכינה. אני קצת חוששת שהפקת הקפה במכונה ידנית כאחת שלא מבינה כלל תביא לתוצאה גרועה.
נראה לי שאני אמתין קצת ואחסוך למכונה אוטומטית כי זה מה שאני מחפשת מכונה שבלחיצה אחת טוחנת ומפיקה קפה.
שאלה קטנה האם מכונה ידנית טובה יותר ממכונה מאוטומטית ? במידה וכן אשמח לדעת מדוע
תודה מראש ערב נפלא חנה

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #9 

אהלן,
במכונה ידנית יש הרבה יותר "משחק" מאשר מכונה אוטומטית.
תוכלי להוציא קפה טוב בהרבה מאשר מכונה אוטומטית.
בנוסף, אם את קונה שעון שבת והמכונה "מתעוררת" חצי שעה לפנייך,
כשתרצי קפה, יהיה לך אחד מוכן תוך דקה וחצי, כולל טחינה, טימפור, הקצפת חלב ולאטה ארט.

חוצמזה, ברוב המכונות יש עניין של עקומת למידה.
אני באמת מאמין שתוך מספר מצומצם של שבועות הקפה שלך ישתפר פלאים.
בהצלחה!

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

גם אני לא ממליץ על אוטומטית , כי בה הכול כמעט- היא טוחנת כמעט במידע נכונה,כמעט לא עושה טימפור,הטמפרטורה של מים כמעט נכונה ובסוף את שותה קפה כמעט כמו בבית קפה ( כמעט טוב, אבל לא ממש)...
היתי כבר ממליץ לך לנסות פרסמת פרס : קפה בטעם עדין, הכנה מהירה ויש לך מטחנה מתאימה. שווה לנסות משהו חדש... ובהמשך תחליתי...

hana27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

gedkoz כתב:גם אני לא ממליץ על אוטומטית , כי בה הכול כמעט- היא טוחנת כמעט במידע נכונה,כמעט לא עושה טימפור,הטמפרטורה של מים כמעט נכונה ובסוף את שותה קפה כמעט כמו בבית קפה ( כמעט טוב, אבל לא ממש)...
היתי כבר ממליץ לך לנסות פרסמת פרס : קפה בטעם עדין, הכנה מהירה ויש לך מטחנה מתאימה. שווה לנסות משהו חדש... ובהמשך תחליתי...
...
תודה על תגובתך מהירה!
אז אני יורדת לגמרי מאוטומטית . לא הבנתי כל כך את ההמלצה שלך נראה לי טעות בכתיבה
האם התכוונת לפרנץ פרס? במידה וכן אשמח לדעת איך מכינים בה קפה ואיך החום של הקפה נשמר כי ניתן להכין בה כמות גדולה של קפה ובמה היא שונה ממקינטה

תודה מראש חנה

morriss
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0

שליחה #12 

תנסי ביד 2 ותתפשרי על קניית משומש

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #13 

hana27 כתב:תודה רבה לכל מי שהגיב ממש תודה.
התשובות שלכם לא הקלו עלי ופתרו את הדילמה כי לפי הבנתי מתגובתכם שמכונה ידנית מצריכה עבודה גדולה יותר מהמקינטה ואני חיפשתי משהו מהיר יותר כי בבוקר אין לי זמן ליותר מידי התעסקויות. אני חייבת לציין שאני מאוד נהינת מהקפה שהמקינטה מפיקה למרות שזה לא אספרסו וזה לא מגיע לרמת קפה שמכונה ידנית מכינה. אני קצת חוששת שהפקת הקפה במכונה ידנית כאחת שלא מבינה כלל תביא לתוצאה גרועה.
נראה לי שאני אמתין קצת ואחסוך למכונה אוטומטית כי זה מה שאני מחפשת מכונה שבלחיצה אחת טוחנת ומפיקה קפה.
שאלה קטנה האם מכונה ידנית טובה יותר ממכונה מאוטומטית ? במידה וכן אשמח לדעת מדוע
תודה מראש ערב נפלא חנה
...
נו, שיגענו אותך אם הגעת בסוף למסקנות הנל
מטחנה ומכונה ידנית זה הרבה פחות עבודה ולכלוך ממקינטה. אבל זה יותר עבודה מלהכין נס קפה.
לדעתי אין כאן דילמה, להערכתי את מתאימה בדיוק לסוג האנשים שבקצת מאמץ ישיגו הרבה איכות ויהנו מזה. לא הכל בחיים זה אינסטנט, וזה לא דבר רע!
הכנת אספרסו זה ענין של דקה שתיים. טוחנים, מועכים, מכניסים למכונה ולוחצים על כפתור. הבעיה יותר בהקצפה, וזאת בעיה בכל שיטת הכנה שהיא (וזאת גם לא ממש בעיה). אז מה הדילמה? ומה בכלל התקציב?

avivv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #14 

לי בהתחלה הייתה מקינטה בריקה ומטחנה של אורביט והייתה לי את ההתלבטות שלך לבסוף קניתי מכונה ידנית ואחרי חודשיים בערך גם מטחנה.
לעומת מקינטה וטוטוקרמה התהליך הוא באמת קצת פחות מתיש אבל בסופו של דבר ויתרתי על המטחנה והמכונה מכמה סיבות קודם כל קניתי מכונה מאוד פשוטה שדרשה תחזוקה והמון למידה גם אחרי שלמדתי לפעמים הקפה היה יוצא טעים ולפעמים לא מה שהוביל אותי לנסות לשדרג את הטעם על ידי כל מיני שיטות כמו החלפת סלסלה החלפת מקציף חלב הדלקת המכונה שעה מראש החלפת טמפרים ניקוי אבנית לעיתים קרובות קניית פילטר בריטה וכו'.
בבוקר לא היה מצב שהייתי מכין קפה רעש המטחנה היה חזק בהרבה משל האורביט ובגלל שמיהרתי הקפה לרוב היה יוצא לא משהו.
אחרי כשנה הבאתי לידידה את המקינטה והראתי לה איך להכין איתה טעמתי את הקפה שיצא ממנה שהיה מאוד עקבי בגלל שאין הרבה מקום לטעויות והבנתי שחבל שבכלל קניתי מכונה כזו.
לפני כמה חודשים החלטתי סופית שנמאס לי וקניתי מכונת קפסולות של אילי ולדעתי זה הדבר הכי חכם שעשיתי אני מכין קפה בדקות בודדות מרגע הדלקת המכונה שתיתי 3 כוסות ביום בממוצע וכל פעם נהניתי מאוד מהקפה והכי חשוב חזרתי לשתות קפה בבוקר.
אגב הבעיה לא הייתה בהכנה שלי כי עבדתי תקופה במקום עם מכונת קפה ומטחנה מקצועיים וכל קפה שהכנתי שם היה ממש מעולה.
אני לא אומר להתרחק ממכונה ידנית בכל מחיר אבל אני כן חושב שמי שאין לו כסף ולא מתכוון להשקיע בציוד יקר ואיכותי עדיף שילך על קפסולות אחרת הוא ישלם את המחיר לכוס בשעות רבות מול המכונה בנסיון להבין למה הקפה לא טעים.
מעבר לזה שבאים אורחים זה בכלל היה סיוט הייתי עומד במטבח ומכין קפה שהייתי יושב לשתות הם כבר היו הולכים.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #15 

אני לא אומר להתרחק ממכונה ידנית בכל מחיר אבל אני כן חושב שמי שאין לו כסף ולא מתכוון להשקיע בציוד יקר ואיכותי עדיף שילך על קפסולות אחרת הוא ישלם את המחיר לכוס בשעות רבות מול המכונה בנסיון להבין למה הקפה לא טעים.
מעבר לזה שבאים אורחים זה בכלל היה סיוט הייתי עומד במטבח ומכין קפה שהייתי יושב לשתות הם כבר היו הולכים.
...
נכון מאוד בעיקר למי ששותה אספרסו קפוצינו זו לא בעיה להכין במכונות כמו גאגגיה \סילביה \אסקסו וכו' דוקא במכונת קפסולות בדר"כ יש מקציף חלב ממש גרוע
מבחינת איכות הקפה למכונות קפסולות יש קפה טעים (הקפסולות של נספרסו מזכירות לי קצת טעם של קפה שחור מאוד חזק) אבל כמובן זה לא מתקרב אפילו בטעם למכונת קפה מקצועית

לדעתי אם לא רוצים הרבה טירחה (של מכונה ידנית) ולא שותים המון קפה (כי קפסולות יקרות) מכונת קפסולות היא פיתרון טוב ובשביל קפה ממש איכותי הולכים לבית קפה טוב (כזה שבו באמת משקיעים באיכות הקפה ולא הסנדביצ'ים)

hana27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

avivv כתב:לי בהתחלה הייתה מקינטה בריקה ומטחנה של אורביט והייתה לי את ההתלבטות שלך לבסוף קניתי מכונה ידנית ואחרי חודשיים בערך גם מטחנה.
לעומת מקינטה וטוטוקרמה התהליך הוא באמת קצת פחות מתיש אבל בסופו של דבר ויתרתי על המטחנה והמכונה מכמה סיבות קודם כל קניתי מכונה מאוד פשוטה שדרשה תחזוקה והמון למידה גם אחרי שלמדתי לפעמים הקפה היה יוצא טעים ולפעמים לא מה שהוביל אותי לנסות לשדרג את הטעם על ידי כל מיני שיטות כמו החלפת סלסלה החלפת מקציף חלב הדלקת המכונה שעה מראש החלפת טמפרים ניקוי אבנית לעיתים קרובות קניית פילטר בריטה וכו'.
בבוקר לא היה מצב שהייתי מכין קפה רעש המטחנה היה חזק בהרבה משל האורביט ובגלל שמיהרתי הקפה לרוב היה יוצא לא משהו.
אחרי כשנה הבאתי לידידה את המקינטה והראתי לה איך להכין איתה טעמתי את הקפה שיצא ממנה שהיה מאוד עקבי בגלל שאין הרבה מקום לטעויות והבנתי שחבל שבכלל קניתי מכונה כזו.
לפני כמה חודשים החלטתי סופית שנמאס לי וקניתי מכונת קפסולות של אילי ולדעתי זה הדבר הכי חכם שעשיתי אני מכין קפה בדקות בודדות מרגע הדלקת המכונה שתיתי 3 כוסות ביום בממוצע וכל פעם נהניתי מאוד מהקפה והכי חשוב חזרתי לשתות קפה בבוקר.
אגב הבעיה לא הייתה בהכנה שלי כי עבדתי תקופה במקום עם מכונת קפה ומטחנה מקצועיים וכל קפה שהכנתי שם היה ממש מעולה.
...
תודה רבה ששיתפת אותי בניסיונך. מזה חששתי מקניית מכונה ידנית ויציאת קפה גרוע ואם אתה כאחד שעבד בבית קפה ובעל ניסיון בהכנת קפה במכונה ידנית אז לי הקפה יצא לגמרי גרוע.
הפתרון הכי טוב זה באמת מכונת קפסולות אבל הבעיה עם קפסולות היא שלא מצאתי קפסולה עם קפה לטעמי וזה באסה.אם היה ניתן למלא קפסולה בקפה טחון שאני אוהבת אז זה היה נפלא אך זה בלתי אפשרי. את האמת לא טעמתי את הקפסולות של אילי כי אין בסביבה שלי חנות של אילי אולי אני אחפש סניף קרוב ואגש לטעום.
שוב תודה רבה לך על תגובתך המשך ערב נעים ושבוע נפלא חנה

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #17 

חנה, יש מקום לכל דעה אבל סטטיסטית, AVIVV לדעתי בעמדת מיעוט - בין משתתפי הפורום הפעילים לפחות. אין כאן טועה או צודק, פשוט לכל אחד מסקנות משל עצמו וחוויה שהוא עבר. הבעיה שכדי לדעת צריך להתנסות, והכי קרוב לזה זה ללכת לחנות, תתנסי קצת בציוד, תראי אם זה מתאים או לא, וגם תעברי חוויה נחמדה.
what's next?

hana27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

hosq כתב:חנה, יש מקום לכל דעה אבל סטטיסטית, AVIVV לדעתי בעמדת מיעוט - בין משתתפי הפורום הפעילים לפחות. אין כאן טועה או צודק, פשוט לכל אחד מסקנות משל עצמו וחוויה שהוא עבר. הבעיה שכדי לדעת צריך להתנסות, והכי קרוב לזה זה ללכת לחנות, תתנסי קצת בציוד, תראי אם זה מתאים או לא, וגם תעברי חוויה נחמדה.
...
תודה רבה על תגובותיך ועל הרצון לעזור.
אני מבינה שיש דעות לפה ולפה אך לפי הדיון הזה הבנתי שצריך להתאמן הרבה כדי להגיע לתוצאה טובה ואת האמת אני מאוד חוששת לשלם 2000 ש"ח שזהו תקציבי ולהתאכזב כל בוקר שהקפה לא יוצא טוב.
הייתי שמחה לקבל התנסות בציוד אך ממש לא נעים לי לגשת למוכר בחנות קפה ולקבל תדרוך ממש לא נעים לי לעשות זאת. ראיתי עכשיו באיביי את הדבר הבא:
http://www.ebay.com/itm/10-pcs-EMOHOME- ... 999wt_1088
אז אני מבינה שכן ניתן למלא קפסולות ולהכניס אותם למכונת נספרסו למשל האם זה יתכן?

תודה מראש והמשך ערב נפלא חנה

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #19 

שכחתם לציין שמכונה ידנית יכולה גם לקבל פודים. אולי קצת יותר יקר מקפסולה אבל נראה לי שיותר טעים. ונותן אופציה לגמישות בהמשך.

לפחות שנתיים זיגזגתי בין קפה שנטחן בחנות ואיבד מטריותו במהירות לבין פודים שהביאו תוצאה נחמדה מאד אבל הרגשתי שחסר משהו, כמו ארומה מרעננת.
אני לא אנין טעם ובד"כ לא מכין יותר מכוס קפה ביום בבית, לכן המצב הזה היה יכול להמשך מבחינתי עוד הרבה זמן, עד שבעקבות שרשור קודם הוספתי מטחנה וטמפר ואני מרגיש שיפור עצום, כך שלפחות לא אחזור לפודים למעט למטרות מחקר והשוואה.
עדיין לפעמים התוצאות שלי לא עקביות, בעיקר בגלל עוצמת דחיסה, דרגת טחינה, כמות קפה, טמפרטורת חליטה, זמן המתנה, אבל זה רק נהיה יותר מעניין. (גאג'יה בייבי + גראף CM90).

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

פודים לא יותר זולים מקפסולות? או שאני מבולבל? :oops: אבל כן זה אופציה ,,אומנם יש בעייה עם טריות הפודים, ומצד שני לא צריך לטחון.... וכמובן הקפה פחות אוב מטחון טרי...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”