חדש פה ויש לי שאלה כללית לגבי קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tanami פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם... איזה כיף פה!
אני כבר כמה חודשים רשום לאתר ואף פעם לא הגבתי, רק למדתי מהחברים שפה (קצת ״מפחיד״ להגיב בנושאים שאני לא בקי בהם)
אני מאוד רוצה להשתלב פה וכמה שיותר מהר!
לאחרונה התחלתי להתעניין מאוד בנושא הק״ב והמוזיקה בכלל.
ברשותי מערכת ישנה בת עשר שנים הכוללת מגבר ימאהה ורמקולים של וורפידל t400 ,מקור המוזיקה שלי הוא המחשב הנייד.
השימוש במערכת הוא בעיקר מוזיקה וסרטים... שאלתי היא כזאת:
לפני שדרוג מערכת רציתי לדעת איזה סוגי מגברים ורמקולים בתקציב של 20k (כולל) יתנו לי מענה למוזיקה ולסרטים
כאשר השימוש שלי יהיה 70% מוזיקה 30% סרטים?
לגבי החלל של הסלון כרגע לא ידוע גודל מדוייק (הבית לקראת בבנייה) אבל הוא יהיה גדול מאוד!
אני מודע לכך שהשאלה שלי היא כללית וחופרת, אבל מספיקה לי התייחסות קטנה שלכם בכדי לקבל כיוון.

הודעה ראשונה תהיו עדינים איתי :D

אני שמח שהגעתי לפה וכל הכבוד לכולכם!!!
בברכה לירן

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

אם הסלון בבניה יש לך פריבילגיה

שליחה #2 

יש לך אפשרות לתכנן את הכל מראש.

מיקום הישיבה והרמקולים נדפקים אצל רוב החברה בגלל אילוצי הקירות חלון הזכוכית הענקי,

העברת כבלים בקירות או בצורה נסתרת.

אפילו שווה לפעמים לקבל ייעוץ אקוסטי, ההשפעה של אקוסטיקה טובה או רעה היא דרמטית הרבה מעל טיב הציוד.

כמה הנחיות כלליות:

הרמקולים ימין ושמאל אסור שיהיו צמודים לפינות - מרחק של חצי מטר לפחות מהקיר הצדדי ומהאחורי MUST.

נקודת הישיבה אסור שתהיה הרבה יותר רחוקה ממרחק בין רמקולים של ימין ושמאל. ככל שמתרחקים עומק והפרדת הבמה.

רמקול הסאב מיקומו פחות קריטי - הוא יכול להיות קדמי אחורי או צדדי ומומלץ לחפש את המיקום המתאים
אבל קימות איתו לפחות שתי בעיות ידועות:

אם שמים את הסאב בצד של הסלון שפתוח לחלל (מטבח ופינת אוכל) חצי מהתפוקה שלו אובדת, צריך לשים אותו יותר פנימה.

חדר מלבני יכול לסבול מגלים עומדים - התופעה מתבטאת שטונים נמוכים מסוימים נעלמים בפינת הישיבה ומוגברים במופרז בפינות. בעוד שבטונים אחרים התופעה הפוכה. זה גורם לחוסר איזן באס, ויכול להרעיד רהיטים, חלונות, או כלים.

כך שההמלצה לשים את הסאב באחת הפינות לא תמיד פועלת טוב, לפעמים הפתרון הדרסטי הוא למקמו הכי קרוב למערכת הישיבה.

חוץ מזה - שטיחים ווילונות שיסתירו משטחים חלקים.

אני כמובן מזמין את החברים להוסיף עוד.

ל

silver_poison
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 521
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: אם הסלון בבניה יש לך פריבילגיה

שליחה #3 

yosihary כתב:יש לך אפשרות לתכנן את הכל מראש.

מיקום הישיבה והרמקולים נדפקים אצל רוב החברה בגלל אילוצי הקירות חלון הזכוכית הענקי,

העברת כבלים בקירות או בצורה נסתרת.

אפילו שווה לפעמים לקבל ייעוץ אקוסטי, ההשפעה של אקוסטיקה טובה או רעה היא דרמטית הרבה מעל טיב הציוד.

כמה הנחיות כלליות:

הרמקולים ימין ושמאל אסור שיהיו צמודים לפינות - מרחק של חצי מטר לפחות מהקיר הצדדי ומהאחורי MUST.

נקודת הישיבה אסור שתהיה הרבה יותר רחוקה ממרחק בין רמקולים של ימין ושמאל. ככל שמתרחקים עומק והפרדת הבמה.

רמקול הסאב מיקומו פחות קריטי - הוא יכול להיות קדמי אחורי או צדדי ומומלץ לחפש את המיקום המתאים
אבל קימות איתו לפחות שתי בעיות ידועות:

אם שמים את הסאב בצד של הסלון שפתוח לחלל (מטבח ופינת אוכל) חצי מהתפוקה שלו אובדת, צריך לשים אותו יותר פנימה.

חדר מלבני יכול לסבול מגלים עומדים - התופעה מתבטאת שטונים נמוכים מסוימים נעלמים בפינת הישיבה ומוגברים במופרז בפינות. בעוד שבטונים אחרים התופעה הפוכה. זה גורם לחוסר איזן באס, ויכול להרעיד רהיטים, חלונות, או כלים.

כך שההמלצה לשים את הסאב באחת הפינות לא תמיד פועלת טוב, לפעמים הפתרון הדרסטי הוא למקמו הכי קרוב למערכת הישיבה.

חוץ מזה - שטיחים ווילונות שיסתירו משטחים חלקים.

אני כמובן מזמין את החברים להוסיף עוד.

ל
...

בדיוק אצלי יש את הבעיה הזאת שציינת עם הסאב , הסאב ממוקם ליד הרמקול השמאלי הקידמי וכך רוב הבאסים מורגשים בצדדים ופחות באיזור הישיבה במרכז הסלון רק שאין לי אפשרות למקם אותו קרוב למערכת הישיבה :(

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #4 

הסכום שאתה מציג הינו מכובד ביותר (בטח אם אינו כולל מסך/מקרן).

אני באופן אישי מעדיף למצוא "מציאות" ביד שניה או יבוא אישי מחו"ל כאשר יחס הסיכוי/סיכון מצדיק זאת. (לי היה תקציב של 50K ולולא נהגתי כך הייתי צריך להוציא קרוב ל-100K על אותה מערכת).

מציע לך ללכת ולשמוע רמקולים רבים ככל שניתן ולקבל כיוון, אחרי שתמצא רמקולים תתחיל לחפש להם מגבר ואח"כ מקור.

כך בחשבון שלגודל חלל האזנה שלך השפעה מהותית על התאמת מערכת.

אני הייתי מחלק את התקציב באופן הבא:

40% - קדמיים
20% - רסיבר
10% - אחוריים
10% - סנטר
20% - סאב, כבילה ומקור (סטרימר)

tanami פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה חברים, עזרתם לי להבין קצת מה עליי לקחת בחשבון בתכנון ואיך לחלק את התקציב...תודה רבה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

צריך לחלק את השאלה שלך לשתיים.
קודם כל - באמת התכנון - אם יש שיפוץ - תמיד מומלץ להתעייץ עם גורמים מומחים - בכדי שתדע מה להגיד לקבלן לעשות. חבל לשלב את בעלי המקצוע בשלב מאוחר - ואז לגלות שההכנות לא נכונות. תוכל גם ללמוד על פתרונות מתקדמים יותר ופחות שאולי אתה לא מכיר כרגע.

בנוגע לשאלה מה לקנות. כשאתה מגדיר שאתה שומע 70% מוזיקה. זה אומר שאתה מחפש לשבת בנקודת ההאזנה בכדי לקבל את תחושת הבמה ומתכנן להאזין במיוחד למוזיקה? או לחלופין, אתה מתכוון שרוב הזמן תנגן מוזיקה במערכת. כי אלו שני דברים שונים לגמריי.

אני למשל אוהב מאוד מוזיקה - אבל כמעט אף פעם לא יושב בנקודת ההאזנה - אלא פשוט שומע מוזיקה תוך כדי דברים אחרים.
כי אם אתה מחפש איכות סטריאו נטו - אז לדעתי בתקציב שלך הייתי משלב בין מגבר סטריאו, לרסיבר שיש לו PRE OUT (כלומר שאפשר לשרשר אותו למגבר סטריאו) וסט 5.1 מתאים. ככה תקבל בסטריאו איכות מירבית. אם התשובה היא שאתה מחפש כמוני לשמוע מוזיקה תוך כדי - הייתי לוקח רסיבר מעט טוב יותר ומשקיע יותר ברמקולים - במקרה כזה היחס הנהוג הוא 33-66 לטובת הרמקולים כמובן.

בהצלחה

tanami פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

קודם כל תודה איתי, אני התכוונתי כמוך 70 אחוז מהזמן אני שומע מוזיקה תוך כדי דברים אחרים... כך שאני אקח את העצה שלך לגבי האחוזים

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”