(שוב) בעיה עם C200

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,

נתקע לי הסטרימר ,דגם הנ"ל, והוא מסרב ל"צאת " מזה. הוא נתקע על החלון עם כל המקורות (זה שמראה תמונה של הרד דיסק, דיסקון קי, כונן נוסף (אם יש) וכו.. ניסיתי לכבות את מכשיר מאחורה, לנתק ולחבר לחשמל- כלום לא עוזר...

אני לא יודעת עם יש או אין קשר אבל הכל התחיל שניסיתי להציג תוכן באמצעות האייפון, באמצעות אייר פליי, לסטרימר. בעבר עשיתי זאת כבר. אבל שבאתי לעשות זאת שוב זה לא נתן לי. נכנסתי לאיזה אתר וניסיתי להתקין את ה NMT CSI שוב(כדי להתקין מחשב את האיירפליי). זה רשם לי הודעת שגיאה 404 וגם שמתי לב שהוא רושם לי מספר שונה תחת הwebiinte משהו -ארבע ספרות שונות ממה שמופיע לי בקישור לoversight שעל המחשב (יכול להיות שאני מבלבלת פה מיליון דברים אבל אני מעדיפה לשפוך את כל האינפורמציה כדי שאולי מישהו פה יוכל לעלות על הבעיה ולסייע לי..). שורה תחתונה- לא הצלחתי להתקין מחדש את הnmt csi. אחרי כל זה עוד הצלחתי לצפות בתכנים על הסטרימר (יש לי כונן פנימי). אבל היום, כאשר הדלקתי את הסטרימר מחדש, הוא פשוט נתקע (= נותן סימן ידוע של נקודות/עיגול) .

מה אני עושה :( ??? פליז עזרה.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

עדכון:
ניתקתי את הכונן הפנימי והסטרימר תקין (ברור שאני לא יכולה לצפות בסרטים אבל הוא עובד ולא נתקע וכו). מה שאומר שהבעיה היא בכונן.
אני לא מבינה גדולה אבל אני כמעט בטוחה במאחה אחוז שמשהו בNMT נדפק. כאשר הכונן מחובר ואני מדליקה את הסטרימר זה רושם לי : NMT is starting " ובשלב זה הסטרימר נתקע.
אגב, בדרך לא דרך (הרבה לחיצות על כפתור הstop ועל כפתור הsource ) אני מצליחה להיכנס לתפריט שבו יש לי אפשרות להגדיר את המכשיר (העדפות תצוגה, הגדרות, עדכוני קושחה וכו). לכול האופציות אני מצליחה להיכנס ולעדכן (IP למשל, תצוגת וידאו) אבל לאופציית "התקנה מחדששל הNMT" אני לא יכולה להיכנס (זה פשוט נתקע שאני בוחרת באופציה הזו) כך גם כאשר אני מנסה להיכנס לעדכון קושחה (למרות שמותקנת אצלי הגרסא האחרונה).

בקיצור, הפתרון הלכאורה פשוט הוא לפרמט את הדיסק . אממה- א. אין לי מושג איך עושים זאת.ב. אין לי איך לחבר כונן פנימי למחשב (מעטפת ייעודית?)ג. די סיטוי יהיה לגבות את כל הכונן (2 טרה כמעט).

ולכן, אני תוהה אם יש אפשרות להתחבר לכונן מרחוק באמצעות המחשב (ווינדוס 7) ולנסות ולמחוק ולהתקין את NMT מחדש. אני כל כך יודעת שזו הבעיה.

פליז פליז את עזרכתם והנחייתכם בעניין.

תודה רבה רבה לכל המסייעים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46389
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #3 

יש לנתק את ה- HDD הפנימי עם התכנים ולאחר מכן לעקוב במדוייק אחר הכתוב כאן: http://support.popcornhour.com/article.aspx?id=1089

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה רבה ziv. אני אעבור על זה (בתקווה שאבין איך ומה בדיוק לעשות). רק לפני שאני עושה כן- בכותרת רשום שמדובר תיקון קושחה. לא נראה לי שזו הבעיה אצלי. האם עדיין לפעול לפי הלינק/קובץ הנ"ל?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #5 

מכיוון שטענת כי המכשיר לא מגיב נכון למקשים "בדרך לא דרך (הרבה לחיצות על כפתור הstop ועל כפתור הsource ) אני מצליחה להיכנס לתפריט שבו יש לי אפשרות להגדיר את המכשיר", אזי משהו נדמה שלא תקין.
רצוי לשקול להתקין את ה- NMT Apps על התקן USB מקומי ולהשאיר את הכונן הקשיח רק עם תכנים.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

ziv- לא מבינה גדולה, אבל..
1. האם העובדה שכאשר אני מנתקת את הHDD והמכשיר כן מגיב, לא אומרת בהכרח שהבעיה היא לא בקושחה? (או שעדכון הקושחה "יושב" על הדיסק)- (מרשה לך לגחך על השאלה :-)
2. איך מתקינים את ה NMT Apps בדרך שציינת? אתה יכול לשלוח לי קישור בבקשה.
3. לגבי הלינק הקודם ששלחת- אני מניחה שאם יש לי את הקושחה האחרונה אזי אני צריכה להתייחס לאפשרות 2, קרי:
Only apply if you are using a firmware after 03-04-110530-21-POP-408-000 or later version)

שוב תודה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

אם כרגע לאחר שליפת ה- HDD הסטרימר מתנהג בצורה תקינה, אזי אין צורך בהתקנת קושחת החירום.
התקנת ה- NMT Apps נעשית מתוך תפריט ה- Maintenance, קיימת אפשרות של התקנת האפליקציות דרך אשף התקנה.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

טוב. אז חזרנו לנקודת אפס אם אני מבינה נכון.

שאני אבין, אם הקושחה תקינ, מה עוד נשאר לי לעשות? להתקין מחדש את הNMT Apps כאשר הכונן הפנימי מנותק? ועל מה הם יותקנו בדיוק? אני מחברת דיסקון-קי ואז מתקינה?
ועוד דבר- אין אפשרות להתחבר לכונן דרך המחשב?. בצורה כזו אני אמחק ואתקין מחדש את הNMT שעליו. (כי שכאני חושבת על זה, גם אם אתקין את הNMT על דיסקון-קי-הרי שעדיין קובץ ה NMT שמותקן על הכונן הפנימי' יישאר דפוק. לא? (בהנחה שזו הבעיה). ואז עדיין הסטרימר לא יתפקד כאשר אני אחבר את הכונן הפנימי. לא?
שיגעתי אותך.. אבל אני באמת אובדת עצות. סורי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

1. במהלך אשף התקנת ה- NMT Apps, ניתן לבחור את יעד ההתקנה. במקרה שלך, ההתקנה תהיה מעל התקן USB מקומי. שימי לב כי יש מקום להתקן כזה בתוך ה- C-200.
2. ניתן לחבר את ה- HDD למחשב ולמחוק ידנית את ה- NMT Apps, אך מכיוון שה- OS מעל ה- HDD איננו טבעי למערכות הפעלה מבוססות חלונות, יהיה צורך בדרייבר עבור קריאת מערכת הפעלה מסוג EXT3.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

Ziv.
נראה לי שיש לי את כל האינפורמציה שאני צריכה. כל שנותר לי זה לנסות וליישם.. המון תודה לך!

שני "אחרון אחרון חביב".. יש מצב שתוכל לשלוח לי קישור לדרייבר שקורא מערכת הפעלה זו? וגם, יש 2 יציאות USB חיצוניות בפופקרן- אני יכולה להשתמש באחת מהן? או שחובה דווקא את זה שקיים בתוך המכשיר. והאם אני צריכה לפרמט את הדיסקון קי לפני שאני עושה בו שימוש ומתקינה עליו? אם כן, אשמח לדעת איך עושים את זה (לינק..).

תודה (רבה רבה) מראש,

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #11 

1. פירמוט Thumb Drive.
2. Driver.
3. רצוי לעשות שימוש במחבר ה- USB הפנימי על מנת להותיר את זוג המחברים החיצוניים פנויים. פתיחת מארז ה- C-200 הינה פשוטה למדי ונעשית בעזרת הסרה של בורג בודד. אם שיקול זה של הותרת מחברי ה- USB החיצוניים פנויים אינו חשוב עבורך, אין בעיה לעשות שימוש באחד המחברים החיצוניים.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

Ziv- המון תודה לך. מאוד מעריכה.
אני אשב על זה בשישי/שבת ואעדכן.

יום טוב.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הי זיו,
אני רוצה להתחיל את התהליך שייעצת לי כאן. אבל רגע לפני, ומאחר ואין לי איך לחבר את הHDD למחשב כרגע, חשבתי שאתקין את הNMT על דיסקון קי מבלי למחוק אותם מה-HDD.
תחילה נתקתי את הHDD ואז, כאמור, לא הייתה לי בעיה לנווט במכשיר. רק שעכשיו אני לא רואה בכלל את האפשרות של התקנת הNMT. כאמור, כאשר הדיסק הפנימי כן מחובר אני כן רואה אפשרות להתקנת הNMT רק שאין לי אפשרות להכנס לזה- הדיסק נתקע. יש לך מושג מה קרה? :(

תודה

ziv_r כתב:1. במהלך אשף התקנת ה- NMT Apps, ניתן לבחור את יעד ההתקנה. במקרה שלך, ההתקנה תהיה מעל התקן USB מקומי. שימי לב כי יש מקום להתקן כזה בתוך ה- C-200.
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

התהליך של התקנת אפליקציות ה- NMT צריך להיות זמין בתפריט ה- Maintenance.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5005
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #15 

sharom36

מחכים לתגובתך לדעת האם הסתדר לך (אם לא אנחנו עדיין פה) .

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

הי Again..
טוב, אכן נמצאה האבדה.. ידעתי-כפי שציינת זיו- שהתקנת הNMT נמצאת תחת הMaintenance רק שלי זה לא הופיע. למה? כי הכונן הקשיח היה מנותק וגם הדיסקון קי לא היה מחובר (הייתי מצפה שזה יראה את האופציה בכל מקרה ופשוט בהתקנה זה יציין שיש לחבר התקן..). בכל אופן,ובסופו של דבר, התקנתי את הNMT על הדיסקון קי. לאחר ההתקנה וחיבור הכונן הקשיח מחדש הכל עבד פיקס! לא נתקע ולא כלום- מה שמוכיח שקובץ הNMT היה דפוק והוא הוא זה שגרם לסטרימר להיתקע. עכשיו ניסיתי קצת להתחכם. מאחר והמכשיר עכשיו לא תקוע, ניסיתי להתקין את הNMT על ההרד דיסק מחדש (מבלי למחוק את הקובץ הפגום- כי אין לי אפשרות טכנית כאמור). לצערי, המצב חזר לקדמותו והמכשיר שוב נתקע (לתומי חשבתי שהתקנה מחדש של הNMT על ההרד דיסק הפנימי תדרוס את הקובץ הפגום מבלי שאצטרך להסיר אותו (כלומר להוציא את הכונן ולחבר אותו איכשהו למחשב ולהוריד דרייבר שיזהה מערכת הפעלה וכו ואז להסיר וכו). בסופו של דבר, חזרתי על התהליך שוב והתקנתי את ה NMT שוב על הדיסקון קי.

במחשב הגדרתי שיתוף מחדש של הדיסק (משום מה הכל התחרבש לי שם וזה זיהה את הדיסק אבל רשם לי כאילו הוא ריק למרות שהוא מכיל 2 טרה. לרגע נעצרה נשמתי וחשבתי שמחקתי את הכל בטעות ואולי לחצתי על התקנת הNMT ע"י פירמוט וכו, אבל לא. הכל בסדר. לא יודעת מה השתבש שם..

לאחר כל זה התקנתי אפליקציה מסוימת מ- CSI. בהתחלה זה לא עבד אבל אז הבנתי (לקח לי רגע להבין...) שמן הסתם הCSI צריכים ל"שבת" על אותו התקן שבו מותקנים הNMT.. התקנתי על C200USB ולשמחתי הרבה לא קבלתי הודעת שגיאה 404.

למה אני מבלבלת את המוח אם הכל לכאורה עובד? כי מן הסתם (או לא) כל האפליקציות שהורדו בעבר באמצעות CSI ובראשן Oversight אינן עוד.
את כולן אין לי בעיה להוריד מחדש ולהתקין על הדיסקון קי. כולן, למעט הOversight. שם כבר מדובר בהגדרות תצוגה של איך ייראה הפוסטר והתאמתו למסך ועוד כל מיני הגדרות שמישהו מבין עניין הגדיר לי בזמנו.
באופן עקרוני אין מה לעשות, ואין ברירה אלא להתקין מחדש ולהגדיר שוב. אממה, על ההרד דיסק, תחת תיקיית אפליקציות, נשמרה לי תיקיית ה-Oversight עם כל הקבצים שמכילים, אני משערת(?), את ההגדרות. כמובן שהoversight לא עובד עכשיו כי הNMT מותקן עכשיו על דיסקון קי ולא על ההרד דיסק. השאלה שלי אם אני יכולה לעשות "העתק הדבק" של תיקיית הoversight ממהרד דיסק להתקן USB והאם זה יעבוד (אני מפחדת לנסות ללא אישורכם). וכדי להקשות עוד יותר, מי שהוריד את הCSI יודע שזה נותן כתובת URL וכך בעצם אני יכולה לראות על המחשב את הoversight. הקישור שמופיע לי ב"מועדפים" מוביל כרגע לדף ריק (כי הOVERSIGHT כאילו נמחק מההרד דיסק). השאלה שלי איך , ובהנחה שאפשר להעתיק את תיקיית הosight לכונן, אני יודעת מה הכתובת שעליי להיכנס אליה במחשב כדי לצפות בקיר הסרטים?

ועוד דבר, נראה לי שאצטרך התקן USB בעל נפח גדול יותר מזה שהשתמשתי בו (2 ג'יגה). לא חשבתי על זה שגם הCSI צריכים להיות מעתה ואילך עליו. האם אני יכולה להעתיק באופן רגיל את כל מה שנמצא על הדיסקון קי הנוכחי , דרך המחשב הביתי , לדיסקון קי אחר בעל נפח גדול יותר?
עוד דבר # 2: איפה נמצאת יציאת הUSB בתוך(!) המכשיר? אני לא מוצאת...

תודה תודה מראש,
שרון

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

1. סימנתי בתמונה המצורפת את מיקום מחבר ה- USB הפנימי.
2. כל הכבוד על ההתנסות העצמית, זאת הדרך הטובה ביותר ללמוד.
3. רצוי לבנות את בסיס הנתונים של ה- Oversight מחדש.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

תודה רבה רבה זיו.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”