סאונד יותר עוצמתי ברסיבר יותר ישן?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
kongo99 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

לא מזמן התחדשתי באונקיו 609 הידוע,שהחליף את הYAMAHA RX-V540
שניהם התחברו לסט רמקולים של Wharfedale אטלנטיק..
משום מה,נדמה לי שהרסיבר הקודם היה יותר מורגש ונתן יותר עוצמה לרמקולים וגם יותר באס,בעיקר במוזיקה..
יש בזה הגיון או שהכל בראש שלי :מבולבל:

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #2 

אני החלפתי ימאהה 2092 באונקיו 5008 וקרה לי בדיוק אותו דבר.

רסיבר בן 14 מול ספינת הדגל של אונקיו.

בסוף הבנתי שלאונקיו מספיק כוח, אז "החוגה" מסובבת יותר (לא באמת כי זה כבר דיגיטלי :wink: ), זה הכל!!!

"תגביר" לעוצמה שבה אתה אוהב לשמוע ותתעלם מסיבוב החוגה.

אגב, קח בחשבון שיכול להיות שאם הימאהה קיבלת מההתחלה עוצמה יותר גבוהה אבל אף אחד לא אמר לך (אני מניח) שהעוצמה היא לינארית לסיבוב החוגה ובהחלט ייתכן שבהתחלה הימאהה "נותן יותר" אבל בהמשך סיבוב החוגה לא ימשיך להגביר את הווליום באותו קצב..
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken

kongo99 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

יכול להיות..אבל מה לגבי הבאס? עדיין חסר.
אולי צריך להתאים רמקולים לרסיבר החדש :)

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #4 

ברור מאוד שלא כל רמקולים מתאימים לכל רסיבר, מה שהתאים לימאהה לא בטוח שיתאים לאונקיו, תנסה להתעסק עם הכיולים של הרסיבר ותבדוק אם התוצאה לטעמך ואם לא, אפשר תמיד לשדרג רמקולים.

iveleli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #5 

amira כתב:אני החלפתי ימאהה 2092 באונקיו 5008 וקרה לי בדיוק אותו דבר.

רסיבר בן 14 מול ספינת הדגל של אונקיו.

בסוף הבנתי שלאונקיו מספיק כוח, אז "החוגה" מסובבת יותר (לא באמת כי זה כבר דיגיטלי :wink: ), זה הכל!!!

"תגביר" לעוצמה שבה אתה אוהב לשמוע ותתעלם מסיבוב החוגה.
...
גם לי בדיוק היה אותו דבר החלפתי את הימאה RX-V2092 שלי ב RX-V3067 והייתה לי התחושה שאין מספיק כוח אבל אז הגברתי ובא איתו הרוע של הרסיבר החדש.

החוגה באמת בעיתית לדעתי, מרגיש כאילו צריך להגביר כמעט עד הסוף כדי לשמוע חזק, אבל מצד שני ברסיבר השני 2092 אם היית מסובב את החוגה יותר מחצי כבר הסאונד לא היה אותו דבר שומעים ממש ממש חזק.
בקשר לבאס נסה לשחק קצת עם ה EQ. כל רסיבר בא עם גוון צליל שונה. ואם הגוון לא קיצוני מידי, שאני מאמין שלא כי אתה קנית אותו ושמעת אותו לפני הרכישה אז אתה יכול להתאים אותו לצורה שאתה הכי נהנה לשמוע.

חוץ מזה הרסיבר שהיה לך RX-V2092 הוא רסיבר מ ע ו ל ה. כך שהקפיצה שלך בשידרוג היא משמעותית מבחינת הזמן שעבר אבל מבחינת איכות אני חושב שה RX-V2092 הוא רסיבר שלא נופל מהרבה רסיברים מהרמות הגבוהות. בכל מקרה שאני מאמין שתסתדר ותוציא מהאונקיו שלך את המיטב רק סבלנות וחפירות :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”